די להחרים את הסמרטפונים??
-
נו נו יפה ראינו ככ הרבה דעות של אנשים שכן מסכימים וגם את אלה שלא אבל אני בתור אחד שגר באיזור בארץ שאין עדיין חשיפה מלאה ועדיין לא רואים מהצדדים שלך אנשים "חרדים" שיעיזו להוציא מהכיס את הסמרטפון לעיני כל, מה לגבי בסתר יש שיגידו שיש להרבה רק הם "צבועים" ויש שיגידו שאין להם "שעמך כולם צדיקים" אבל מה שאני כן רואה שבתור לכספומט או למשרדים ממשלתיים עומדים הרבה אברכים ואם תשאל אותם אני לא חושב שיש להם בעיה עם זה נכון שיש שיגידו שזה הרי ביטול תורה וביזבוז זמן אבל אני חושב שכל אחד שיקרא את כל הפוסטים שהיו מההתחלה עד עכשיו באשכול הזה יודע בתוכו שהדרך הנכונה היא לתת לגדולי הדור להחליט ואם הם החליטו בשבילנו שאנחנו צריכים לעמוד בתור בבנק ולא להחזיק את המכשיר הזה שכביכול היה יכול לתת לנו הרבה עזרה בחיי היום יום אז אני חושב שמיותר מאד שיהיו אנשים שצריך להסביר להם למה זה אסור בכלל.
עצה טובה קמ"ל כל בוקר שאתה קם והצלחת להחזיק מעמד עוד יום בלי הסמרטפון תכוון למצוות סור מרע "ועשית ככל אשר יורוך" חזקו ואמצו. -
@GolanArt אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
@shraga אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
@GolanArt אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
אבל לי אין ספק, שמכשיר סמארטפון שימושי, אע"פ
שלא יכלול בו שום אפליקציה מיותרת ויהיה שימושי מאד, יביא איתו רגיעה ומניעה מהרבה
צעירים או יותר מצעירים שיושבים בדיוק על התפר, או קצת לפני, לקנות מכשיר טמא.מה יש לצעיר שיושב על התפר לעשות עם סמארטפון ללא תוכן בידורי?
חוץ מזה, חלק מהבעיה בפתרון שאתה מציג, זה ההתבדלות, כיום לא תראה ברחוב אנשים שמעונינים להגדיר את עצמם כחרדיים רגילים הולכים עם סמארטפון (גם האלו עם המוגן-מפוקח-וכו') משתדלים להצניעו במידת מה).
ברגע שיהיו סמארטפונים כשרים, ההבדל בין הכשר ללא כשר יטושטש במידת הניכרות, וכל אחד יאמר לך שהמכשיר שלו כשר והלא כשר יחדור למחנה...זה שכולם מצניעים, זה כמו שהרבה מפחדים לעלות על אופניים חשמליים למרות שזה פתרון שהיה ממש
עוזר להם כי... יצא לך לתפוס אברכים יקרים עושים בחופש, לא עלינו רחמנא לצלן, מנגל באיזה איזור נידח כדי שלא
יתפסו אותם?...אוי וי!
כמה אתה צודק!
כמה כואב לי עם האמת שאתה כותב!
עד מתי נחיה עם סטיגמות שונות ומשונות- אופניים חשמליות, משקפי שמש, מנגל ועוד ועוד ועוד...
עד מתי?????
אי אפשר ככה, אי אפשר! -
אני יודע שיהיו שלא יבינו נכון את הפוסט ויהיו אפילו שיכנו אותי אגואיסט וכדו' (וזכותם המלאה)
למרות זאת אכתוב את הדברים הבאים בכאב רב.אקדים ואומר.
אחד הדברים האהובים על כל אדם באשר הוא אדם (אא''כ הרס את זה לעצמו או שלא התנסה- מי שטועם מבין) ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר בעם הביישנים רחמנים וגומלי חסדים,
זה הענין של חסד.
לעזור לשני בכל מה שאפשר.לכן לכאו' החסד הכי כיף ונפלא שבעולם זה לעזור לאדם שזכה ואינו מחזיק אינטרנט בביתו ולנהל איתו יחדיו את הבית שלו. (ביטוי מוקצן ובצדק)
בנקים, ביטוח לאומי, קצבאות ומענקים, רישום ילדים ותאמינו לי שאפילו לא התחלתי.דא עקא, שלפעמים אתה נצרך לנהל בו זמנית כ''כ כ''כ הרבה בתים (וזה כמובן חוץ מהבית שלך)
והבעיה הגדולה שאנשים מרגישים שהכל הולך אצלך בשיא הקלות, ''רק לחיצת כפתור''
למעשה אתה יכול לבלות מול המחשב כמה שעות כל יום בשביל צדיקים שמתנזרים מהאינטרנט (אך לא מתנזרים מ'לא תרדה בו בפרך')
פעמים רבות לא מספיק מכבדים אותך וכמה שישמע הזוי גרוע מכך- דוחקים בך צועקים עליך וכו' וכו'וכמובן שהם הצדיקים פה.
לכם, חשוב להבין.
ניקים כותבים פה עוד x שנים לא נוכל בלי סמרטפון
ואני עומד וזועק,
רבותי! אתם אוחזים 15 שנה אחורה!
היום!!! היום ערב תשעה באב תש''פ אי אפשר בלי סמרטפונים!
כן! אני עומד מאחורי הדברים!
מה זה נקרא שאפשר בלי?
זה שאנחנו נושמים בלי סמרטפון זה אומר ש'אפשר בלי'???
זה שהאוטו מתניע בלי סמרטפון זה אומר ש'אפשר בלי'???
זה שהשמש זורחת בלי סמרטפון זה אומר ש'אפשר בלי'???
וכו' וכו' וכו' וכל אחד יוסיף כיד ה' הרחבה עליו.אי אפשר בדורינו 2020 לחיות בצורה תקינה בלי סמרטפון!!!
גם אני לא מחזיק סמרטפון
אבל אני רואה עד כמה קשה לי בחיי היום יום!!!מספיק כבר עם הצדקנויות המיותרות האלה שאפשר בלי סמרטפון וכו' וכו' וכו'
אנחנו לא שם!
מי שאוחז שם- מוזמן לחזור לפטיפון, לסוס ולעגלה ולשאר הצרות של שנות העבר ה''י.הדברים נכתבים מלב דואב וכואב ולא באים חלילה לזלזל במאן דהו.
כמובן שהכרעה צריכה לבוא מגדו''י ורק מהם. -
@נוני אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
אני יודע שיהיו שלא יבינו נכון את הפוסט ויהיו אפילו שיכנו אותי אגואיסט וכדו' (וזכותם המלאה)
אחד הדברים האהובים על כל אדם באשר הוא אדם (אא''כ הרס את זה לעצמו או שלא התנסה- מי שטועם מבין) ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר בעם הביישנים רחמנים וגומלי חסדים,
זה הענין של חסד.
לעזור לשני בכל מה שאפשר.לכן לכאו' החסד הכי כיף ונפלא שבעולם זה לעזור לאדם שזכה ואינו מחזיק אינטרנט בביתו ולנהל איתו יחדיו את הבית שלו. (ביטוי מוקצן ובצדק)
בנקים, ביטוח לאומי, קצבאות ומענקים, רישום ילדים ותאמינו לי שאפילו לא התחלתי.דא עקא, שלפעמים אתה נצרך לנהל בו זמנית כ''כ כ''כ הרבה בתים (וזה כמובן חוץ מהבית שלך)
למעשה אתה יכול לבלות מול המחשב כמה שעות כל יום בשביל צדיקים שמתנזרים מהאינטרנט (אך לא מתנזרים מ'לא תרדה בו בפרך')
פעמים רבות לא מספיק מכבדים אותך וכמה שישמע הזוי גרוע מכך- דוחקים בך צועקים עליך וכו' וכו'וכמובן שהם הצדיקים פה.
לכם, חשוב להבין.
ואני עומד וזועק,
מה זה נקרא שאפשר בלי?
וכו' וכו' וכו' וכל אחד יוסיף כיד ה' הרחבה עליו.אי אפשר בדורינו 2020 לחיות בצורה תקינה בלי סמרטפון!!!
גם אני לא מחזיק סמרטפון
אבל אני רואה עד כמה קשה לי בחיי היום יום!!!מספיק כבר עם הצדקנויות המיותרות האלה שאפשר בלי סמרטפון וכו' וכו' וכו'
אנחנו לא שם!
מי שאוחז שם- מוזמן לחזור לפטיפון, לסוס ולעגלה ולשאר הצרות של שנות העבר ה''י.הדברים נכתבים מלב דואב וכואב ולא באים חלילה לזלזל במאן דהו.
כמובן שהכרעה צריכה לבוא מגדו''י ורק מהם.סליחה אבל זה פשוט לא נכון!
לי אין סמארטפון ואני לא מרגיש בכלל שחסר לי משהו! לא מבקש טובות מאףאחד ולא כלום, מטעין רב קו בנדרים פלוס או במחשב ומחבר קורא כרטיסים וכו' ע"ז הדרך! -
@mashav
וכי יש הבדל בין סמארטפון לאינטרנט במחשב /אנדרואיד ???
אם אסור הכל אסור ואם מותר הכל מותר !!!
ואין הבדל מהותי ביניהם ......
גם זה וגם זה אפשר בסינון עם ואטסאפ ואפשר בלי. -
@1234567890 יש הבדל מהותי מאד! וזוהי הסיבה שנטפרי לא מאפשרים להתקין את ההוויפרי החדש של האנדרואיד בסמארטפון.
סמארטפון צמוד לבן אדם כל הזמן, וברוב המקרים הופך אותו למכור ותלותי, יוצא מהעולם האמיתי החברה האמיתית וכו' ועובר כולו לעולם הוירטואלי, חדל מלהיות איש.אפי' את הקשרים הקרובים ביותר כבן איש לאשתו מעבירים לשם, ראיתי רבות שיושבים יחד באוטובוס ועסוקים כל הזמן כ"א במכשירו, וגם את התקשורת ביניהם עושים דרכו. ואף אנשים מבוגרים ונשואי פנים איבדו את הרגש ונוהגים בדרך מבוזה זו בציבור בפרהסיא.
כמעט תמיד כשאני משוחח הם מישהו אני יודע להבחין אם הוא ממחזיקי הסמארטפונים, (זולת מה שבדר"כ הוא עסוק בו כל הזמן תוך כדי השיחה עמי...) אם דעותיו ישרות ונורמליות, או שכל ראשו מפוצץ בסברות מוזרות שחדרו למוחו ממה שרואה כל הזמן, אם בעניינים רוחניים, ואם בגשמיים כקורונה וכו'.
זה דבר ברור מאד מאד לכל מי שזכה לעמוד מן הצד ולא להחזיק דבר זה בעצמו.
כמובן שאני מדגיש שזה על דרך הרוב, ורק ממחיש את הסכנה ואת ההבדל ממחשב. וודאי שיש כאלו שצריכים וחייבים להחזיק סמארטפון, ונוהגים בו ביישוב הדעת וכל שימושם בו הוא לתועלת, ומכיר אני כמה מהם.
-
@mashav
בשניה שבסמארטפון הסינון יחסום את הואטסאפ הוא ייהפך למשעמם .ואפילו אם ישאירו את הסמס שהוא כמייל וקל וחומר אם יחסמו את בו את הסמס ופשוט הוא יהיה דפדפן של נטפרי + אפליקציות מסוננות ושיחות ומצלמה .
איך שאני רואה מחזיקי המכשירים הפרוצים רוב הזמן בואטסאפ ובלעדיו הוא יהיה הרבה יותר משעמם. -
@נוני אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
זה הענין של חסד.
לכם, חשוב להבין.
ואני עומד וזועק,
מה זה נקרא שאפשר בלי?
גם אני לא מחזיק סמרטפון
אנחנו לא שם!
כמובן שהכרעה צריכה לבוא מגדו''י ורק מהם.אני חושב שאם תקרא את מה שכתבת, ותנסה להסביר את זה לאחד החברים/המשפחה שלך שאין לו סמרטפון תבין שאין לך סיכוי שיבינו אותך.
אני דווקא לא חושב שאתה אגואיסט וכד' אלא מבין אותך שזה מגיע נטו מהשפעה של הסביבה שכל הזמן מרחמים עליך שאין לך סמרטפון.
אני יש לי אינטרנט בעבודה ועדין אני מנהל את הבנקים וביטוח לאומי דרך הטלפון ואת הטפסים למעון אשתי העבירה לאחראית במעון שמטפלת בזה.
זה שאנחנו נוסעים באטובוס בלי מרצדס זה אומר שאפשר לחיות בלי????
ואפשר להמשיך ככה עוד הרבה דוגמאות שאין בהם ממשכן, זה שיש אנשים בעולם/בארץ/בעיר/במשפחה שמסתדרים וחיים חיים טובים בלי סמרטפון זה אומר שזה לא חובה ואפשר גם בלי (ככל שקרוב יותר זה מחייב יותר).
וכאשר עולה לך תחושת קושי בגלל שאין לך סמרטפון תחשוב כמה קושי היה לך אם כן היה לך סמרטפון כמה זה היה פוגע בך באיכות חייך
בעייני הקושי בלי סמרטפון שווה ערך לקושי שאין לי 2 רכבים משפחתיים מתחת לבית.
אבל ברוך ה' למדנו תמיד להסתכל על הדברים הטוביםזה שיש משהו שחסר זה לא אומר שאי אפשר לחיות בלעדיו.
אני עובד בחברה טכנולוגית, ויש לי סמרטפון מהעבודה (כמובן חסום, ופתוח רק לדברים שצריך לעבודה) אני לא לוקח את זה לבית, ולא משתמש עם זה כלל לשימוש אישי.
ובימים שהייתי בבידוד או בהסגר המכשיר היה בבית ליד המחשב (שהבאתי מהעבודה לימים אלו) ורק בשעות שעבדתי התייחסתי למכשיר ורק לצורך עבודה.הכל תלוי בעיני המתבונן
כמובן כמובן שזה נכתב על הדברים שנאמרו ולא על מי שאמר אותם
-
@1234567890 אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
@mashav
וכי יש הבדל בין סמארטפון לאינטרנט במחשב /אנדרואיד ???
אם אסור הכל אסור ואם מותר הכל מותר !!!
ואין הבדל מהותי ביניהם ......
גם זה וגם זה אפשר בסינון עם ואטסאפ ואפשר בלי.הבדל הוא גדול מאד
ובעיקר בעיקר בזמינות
אינטרנט לצורך עבודה צריך בשביל זה להפעיל מחשב.
סמרטפון זה רק להוציא וללחוץ זה גורם להיות יותר זמין יותר מכור יותר מסכן -
ציטוט מתוך נטפרי פורום שנת תשצ''ח:
נכון שאלו שאמרו לפני 18 שנים שעוד 6-7 שנים כולנו עם סמאטרפונים- טעו. והמציאות טופחת נגד פניהם.
אבל העולם מתקדם בצעדי ענק אל עבר זה שבעוד 6-7 שנים כבר כולנו עם סמארטפונים!!!
רבותי! אל תטמנו את הראש בחול! מי שרוצה להיות עקשן שיחזור לפטיפון/ סוס ועגלה/ מכונת כתיבה/ מברקים/ טלגרף/ טלפון עם חוגה/ טלכרט/ אסימונים/ מצלמת פילם/ ווקמן/ דיסקמן/ דיסטקים וכיו"ב.שאלתי את כל הנכדים שלי והם אמרו לי שאני צודק...
-
ואני רק רוצה להוסיף.
בדיוק השבוע אחד מחבריי (אברך שמנהל עסק) שהיה מסתובב עם סמארטפון בכיסו ומשתמש בו תדיר הבין סוף סוף שאי אפשר ככה (מבחינה רוחנית וגשמית) ונפרד מהמכשיר.
הוא טוען בתוקף שאין שום דבר קריטי לצורך עבודתו בסמארטפון, ולכל דבר יש תחליף.יש לי עוד חבר אברך ת''ח מחבר ספרים שמנהל עסק בשעות בין הסדרים בצורה יוצאת דופן ומסתדר עם מכשיר כשר ומחשב מסונן.
אני מסכים לגמרי שמי שחושב שיוכל להסתדר בלי נטפרי- אין כמעט ספק שהוא טועה. וגם היום הוא נזקק לחסדיהם של אחרים.
אבל הדרך עדיין ר-ח-ו-ק-ה (כן כן) מלומר שאי אפשר בלי סמארטפון. -
מוסיף על קודמיי:
- עלתה כאן טענה נכונה שיש דברים שאפשר לעשות היום רק דרך אפליקציה וא"א דרך מחשב עם נטפרי.
התשובה לזה היא אנחנו כי כשהציבור יתעקש להתנזר וידרוש שירות הוא יקבל אותו וההוכחה היא המערכת המשוכללת להעברה בטלפון שבנק הפועלים בנו די לא מזמן. הופתעתי שהם השקיעו במערכת כזאת מוצלחת לטלפון כשיש אפליקציות וכדו' ואז הבנתי שזה תלוי רק בעקשנות שלנו ואם אנחנו לא נתיישר עם זה שהם שולחים אותנו לאפליקציה בסוף הם ידאגו לנו בטלפון הכשר.
עוד סיפור היה לי עם חברת רכב שעובדת רק עם אפליקציה שכל פעם שרציתי להשתמש בשרותיה התקשרתי לשירות לקוחות שעובד רצוף וכשאמרתי שאין לי סמארטפון הם עשו את מה שצריך שאני ישתמש בלי אפליקציה.
ברור שזה הכללה אבל אם לא נוותר ונהיה יצירתיים לא נגיע לעולם למצב ש"חייבים סמארטפון".
הערה אחרונה: תמיד יהיה יותר נח עם סמארטפון ולא מזמן נסעתי בשמחה למרחק 10 ק"מ לצד רק כי הם מקבלים רק בווצאפ, אבל איך אמרו כאן בפורום להוא שצחק על האברך שמחכה חצי שעה בתור לבנק: אתה נכנס לבנק בשניה השאלה כמה זמן לוקח לך לצאת משם.. וזה מוביל לטענה השניה שעלתה פה:
- עוד טענה שסמארטפון מסונן=מחשב מסונן כבר ענו שסמארטפון יותר נגיש וזה נכון אבל לא הכל, כל מעטפת השימוש בסמארטפון בנויה בצורה ממכרת גם כשהתכנים לא בהכרח מעניינים!
-
ברור שאפשר לחיות בלי סמרטפון. לא נראה לי שמישהו טען אחרת.
מה שאמרו, שהרבה יותר נוח לחיות עם סמרטפון. וזה נכון מאוד. ועם הזמן זה יהיה עוד יותר נכון.
ולכן, אין למה לעשות, אחוז יראי השם שמשתמשים בסמרטפון יילך ויגדל.כמובן, להרכיז הכרזות מדומיינות בסגנון ביטאונים מפלגתיים או סתם לטמון ראש בחול - זה דבר שתמיד עוזר.
-
@אלי-TZA אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
התשובה לזה היא אנחנו כי כשהציבור יתעקש להתנזר וידרוש שירות הוא יקבל אותו
מכיר אפליקציה Moovit? (הרבה יותר נחוץ מבנקים וקו"ח שהזכירו כאן). נראה לך שיעזור שתתעקש?
או, לא עלינו, מישהו שנוסע בקורקינטים שיתופיים (אין שום אפשרות להשכיר קורקינט כזה בלי סמרטפון), נראה לך שיעזור להתעקש מול חברה בינלאומית?
יש עוד המון דוגמאות של דברים שימושיים מאוד, שלא יזיז לאף אחד ההתעקשות שלנו. -
@Shimon100 אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
@אלי-TZA אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
התשובה לזה היא אנחנו כי כשהציבור יתעקש להתנזר וידרוש שירות הוא יקבל אותו
מכיר אפליקציה Moovit? (הרבה יותר נחוץ מבנקים וקו"ח שהזכירו כאן). נראה לך שיעזור שתתעקש?
או, לא עלינו, מישהו שנוסע בקורקינטים שיתופיים (אין שום אפשרות להשכיר קורקינט כזה בלי סמרטפון), נראה לך שיעזור להתעקש מול חברה בינלאומית?
יש עוד המון דוגמאות של דברים שימושיים מאוד, שלא יזיז לאף אחד ההתעקשות שלנו.אני משתמש לפעמים במוביט בטלפון [כן, יש כזה דבר, מישהו חיבר טלפון לאפליקציה, אתה מקיש מוצא ויעד והוא מקריא את הדרך], ומי שיש לו אינטרנט ולא רק מייל, יכול במחשב להיכנס לזה.
לדעתי גם מול חברה בינלאומית ניתן להתעקש, או לחילופין ליצר קו טלפון שמתחבר לזה.
[בענין חסימות ועדת ... אולי אם ידעו שזה או זה או סמרטפון, הם יפתחו] -
היה מצופה שדווקא בגלל הקורונה תבינו את העניין.
גם אם אי אפשר למנוע את כניסת הסמאטפונים למחננו.
כל דחיה בכמות הנדבקים בסמארטפון ממקם אותנו במקום טוב יותר. -
@magicode אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
היה מצופה שדווקא בגלל הקורונה תבינו את העניין.
גם אם אי אפשר למנוע את כניסת הסמאטפונים למחננו.
כל דחיה בכמות הנדבקים בסמארטפון ממקם אותנו במקום טוב יותר.נכון מאוד. השאלה האם אין תופעות לוואי.
אני מכיר כמה אנשים חרדים קלאסים (כיפה עם סרט וכו' וכו') שיש להם סמרטפון לא מסונן בכלל.
מכיר אחד מהם שעבר ל"עסקן" וזאת משום שהוא הרגיש שהסמרטפון הלא מסונן גרם לו לביטול תורה. -
תכל'ס למה מי שמסתדר בלי סמארטפון היום, לא יסתדר בעוד 7 שנים?
מה כבר יכול להיות? עוד כמה אפליקציות שלא קיימות היום שיפותחו רק לסמארטפונים?
כמו שמסתדרים היום בלי האפליקציות האלו (כי הם עדיין לא פותחו) כך נסתדר בעוד כמה שנים
(אמנם וואצאפ יוצא מן הכלל, כי פעם יכלו להשיג אנשים במייל, והיום יותר קשה.
אבל אם אין לי אנשים קשר שדורשים בתוקף שיהיה לי וואצאפ? למה שידרשו את זה בעוד עשור?) -
@nigun סניפח בנקים שנסגרים אחד אחרי השני?
שרותי ממשלה שהופכים לדיגיטלים בלבד?
עוד ועוד דברים שחובה בשבילם אינטרנט
נכון סמארטפון לא יהיו חייבים
אבל אינטרנט כן
וברגע שזה כך כמות האנשים שיחזיקו סמארטפון תגדל למרות שלא חייבים
ולכן צריך לדאוג גם להם לפיתרון אמיתי -
@nigun אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
תכל'ס למה מי שמסתדר בלי סמארטפון היום, לא יסתדר בעוד 7 שנים?
בהחלט יוכל להסתדר. אבל בגלל שהוא רואה שהיה יכול לחיות בצורה יותר נוחה, יהיה לו פיתוי גדול.