שיפורים בסינון יוטיוב
-
שלום וברכה.
אני לקוח של נטפרי כבר מעל 5 שנים (מהלקוחות הראשונים).
מאוד מרוצה, ומרגיש הכרת טובה גדולה לכל העוסקים במלאכת הקודש.
הצטרפתי עכשיו לפורום בכדי להציף את הנושא דלהלן.
ברצוני לבקש מספר שיפורים בסינון של סרטוני יוטיוב.
דיברתי כבר על חלקם עם אחד האחראים, וברצוני להעלות את הנושא כאן בכדי להציף את הנושא ולקדם את השיפורים.ראשית כל, יש לציין שכיום יש שימוש נרחב בסרטוני יוטיוב לצורך קבלת ידע מקצועי וטכני בנושאים שונים, בניגוד לסטיגמה הרואה בסרטונים רק מקום לבילוי, ומשכך ראוי לשפר את הנגישות לידע המקצועי.
לדוגמא, כשהתעניינתי ברכישת נכס, מצאתי סרטונים עם הדרכות שונות בענייני נדלן, מיסוי ומשכנתאות, גם יש שימוש נרחב בהדרכות לתיקונים בבית וכדומה.
ברצוני להציע מס' שיפורים.- סרטונים שאין בעיה בתוכן, וחסומים רק מצד תמונת נשים, יהיה במקום הסרטון לינק להורדה כקובץ שמע.
- על מיקום הסרטון בה מופיע "שלח את הסרטון לבדיקה" יהיה כתוב שם הסרטון כפי שמוגדר ביוטיוב, כך נוכל לדעת האם במה עוסק הסרטון, והאם הוא רלוונטי עבורנו ולא להגיש בקשות פתיחה לסרטון לא רלוונטי.
- ערוצים שאינם מאושרים ייפתח הדף הראשי, וכך נוכל לראות את הסרטונים הקיימים ולבקש פתיחה לפי הצורך.
ברצוני להמחיש את הצורך, לדוגמא אם אני מתעניין ברכישת דירה וברצוני לראות סרטונים של ערוץ העוסק בענייני נדל"ן, אין לי כיום שום דרך גישה לזה אלא אם יש לי את הקישור לכל סרטון, באם יבוצע השיפור שביקשתי ניתן יהיה לראות מה הסרטונים הרלוונטיים עבורי ולבקש את פתיחתם.
אם לדעת האחראים יש צורך, ניתן לפתוח את זה רק בערוצים מקצועיים שאין בהם נטייה לבילויים, ובשאר הערוצים להשאיר את המצב הקיים.
לדעתי, שיפורים אלו יועילו מאוד למשתמשי נטפרי וגם יורידו את העומס על מרכז הפניות.
אשמח לשמוע את דעת החברים.
-
@בן-לוי שים לב, שבמספר שלוש אתה בעצם מבקש שכל הערוצים יהיה פתוחים בנטפרי, רק הסרטונים שבהם לא. כרגע זו לא המדיניות בנטפרי. (לא מספיק ברור למה)
-
צריך להבין שלפני שנטפרי היו. יוטיוב היה כמו פייסבוק.
זה היה מוקצה לגמרי.
ולכן כל מה שהיתרנו לעצמנו לפתוח זה רק את הסרטון עצמו בצורה נקיה ללא תוספות.
ולכן אנחנו נשארים שמה כי אנחנו רוצים לשמר את הגבול הזה.
לפי הבקשות שלכם אני מבין שהציבור לא מכיר את המוקצה שיוטיוב היה.
וזה לא טוב. זה אומר שנטפרי הצליחה לקלקל את הציבור.
בעיה. -
@magicode
גם גוגל היה מוקצה לפני נטפרי
אז אולי נוותר עליו, ויפתחו רק אתרים ספציפיים?
(ואם ממש דחוף אפשר לעשות מנוע חיפוש עד 30 תוצאות שלא כ"כ קשורות אחד לשני)אלא מה? צריך לחשוב בכל מקרה לגופו האם זה יכול לגרום למכשולות, התמכרות וכו'
אז במקרה של גוגל יש את האיקסים על תוצאות מסויימות בשילוב חיפוש בטוח של גוגל.
אם יש בעיה רוחני/טכנית שיראו את הכותרת המלאה של הסרטון דרך הדף חסימה? בסדר.
אם יש בעיה רוחני/טכנית בשימוש במנוע חיפוש של יוטיוב? בסדר.
אם יש בעיה רוחני/טכנית בהורדת קבצי שמע? בסדר.
אם יש בעיה רוחני/טכנית בהצגת ערוצים? בסדר.
אם יש בעיה רוחני/טכנית בבדיקה מדגמית של תמונות מהסרטון ע"י מערך הבדיקות תמונות הקיים? בסדר.אבל סתם כי קוראים לזה יוטיוב, ובלי סינון הוא נורא ואיום.
מה הרעיון להקשות על אנשים? -
@magicode אמר בשיפורים בסינון יוטיוב:
לפי הבקשות שלכם אני מבין שהציבור לא מכיר את המוקצה שיוטיוב היה.
זה סימן רע? זה סימן טוב! בזכות נטפרי הם מכירים רק יוטיוב חדש לגמרי.
מה שכן, שמי שלא מכיר את היוטיוב בלי הסינון, חושב אותו לתמים, ואנשים מחוץ לנטפרי חושבים שחרדים גולשים ביוטיוב, וזה כבר לא נשמע להם טוב. -
איני מכיר שום גלישה שלא דרך נטפרי מאז שעזבתי את הסינון הקודם שלי לפני כ-5 שנה.
משכך איני יודע מהו יוטיוב אצל מי שמשתמש באינטרנט פתוח והוא אינו רלוונטי עבורי.
רוב המוחלט של השימוש שלי והבקשות שלי לפתיחת סרטי יוטיוב הינו לצורך למידה מקצועית, דברים החוסכים זמן כסף ומשאבים שאין לי.
כל מי שמשתמש קצת ברשת יודע שהרבה ידע שהיה מופיע בעבר בטקסט, מופיע כיום בוידיאו, הן מצד קלות העברת המסרים והן לצורך קידום במנועי החיפוש.
באותה מידה שנטפרי הבינה שיש לסנן את הרשת גם במקומות שהיו סבורים בעבר שלא ניתן לסנן, ואין צורך שאנשים יתפשרו לא על הצורך של השימוש ברשת ולא על הדרך חיים שלהם.
נראה לי שנטפרי צריכה להבין את השינוי של המציאות ולשנות טקטיקה בהתאם ללא שום שינוי במהות,
הכוונה היא להבנה שיש כיום שימוש נרחב בסרטונים לצורך מקצועי.
כפי שכתבתי למעלה, ניתן להפיג את החששות של הרב מג'יקוד אם יוגדרו ערוצים וסרטונים לפי תגיות של מקצועי/תורני/פנאי, ובהתאם לכך להנהיג את ההקלות בצורה שאין בה חשש. -
צריך להבין שלפני שנטפרי היו. יוטיוב היה כמו פייסבוק.
זה היה מוקצה לגמרי.לא חושב. כולם ידעו שיש ביוטיוב הרבה תוכן מועיל, בשונה מפייסבוק שהוא נתפס כבידורי לחלוטין.
-
@בן-לוי אמר בשיפורים בסינון יוטיוב:
ערוצים שאינם מאושרים ייפתח הדף הראשי, וכך נוכל לראות את הסרטונים הקיימים ולבקש פתיחה לפי הצורך.
ברצוני להמחיש את הצורך, לדוגמא אם אני מתעניין ברכישת דירה וברצוני לראות סרטונים של ערוץ העוסק בענייני נדל"ן, אין לי כיום שום דרך גישה לזה אלא אם יש לי את הקישור לכל סרטון, באם יבוצע השיפור שביקשתי ניתן יהיה לראות מה הסרטונים הרלוונטיים עבורי ולבקש את פתיחתם.
אם לדעת האחראים יש צורך, ניתן לפתוח את זה רק בערוצים מקצועיים שאין בהם נטייה לבילויים, ובשאר הערוצים להשאיר את המצב הקיים.הצעתי את זה לאחרונה במערכת הפניות וזה היה נראה דווקא שהם מוכנים לשמוע מזה. אבל בינתים הענין לא התקדם.
יש תועלת מאד גדולה בזה שיוכלו לראות ערוצים שלמים לכל מי שרוצה לראות קורס אחד על הסדר בלי להתיגע עם חיפושי גוגל מתישים.
לפחות שיעשו כך בערוצים של לימודים מידע וכו'
לכאורה הפיתוח אמור להיות די קל לנטפרי, יש להם כבר אותו טכנולוגיה בכל אתר שרק סרטוני יוטיוב חסומים בו, שיש רק סמל שליחה לבדיקה ורק צריך להעביר את השיטה ליוטיוב.
-
וזה לא טוב. זה אומר שנטפרי הצליחה לקלקל את הציבור.
בעיה.אחת הבעיות הקשות בעיניי, ובמשפחה שלי (כולם על נטפרי ב"ה)-
היא שנטפרי הכשירה את השרץ (ב"ה!!), והיום כשיושבים על המחשב עם האינטרנט, זה לא מרגיש כמו לשבת עם השרץ לעבודה.
אבל תכלס, כמה נזקים נחסכו, כמה בתים ניצלו, כמה עולמות רוחניים (וגם גשמיים כמובן) נשמרו טהורים ותמימים- כמה פכי שמן שמרו על טהרתם בזכות נטפרי?
אלפים!
בעיניי הנזק (של אלו שלא מבינים מה הבעיה)- קטן מהרווח האדיר של כל ההצלה הרוחנית לדור.
ובעיניי זו ממש לא גוזמה פיוטית.
אלו החיים שלנו. בפשטות.