עזרה דחוף! נטפרי חסמו את כלל הסרטונים באתר GOOL!
-
למי שלא מכיר מדובר באתר מעולה ממש שמשתמשים בו המון סטודנטים, טוב עד כדי כך שיש סטודנטים שלומדים אך ורק דרך האתר הזה במקום בשיעורים המסופקים על ידי המכללות השונות.
השיעורים מועברים בסרטונים קצרים ומתומצתים , ויש הרבה תרגילים עם פתרונות גם בוידאו. מדובר בהמוני סרטונים קטנים, רובם ממש קצרים, כך שממש לא שייך לשלוח את כולם לבדיקה.
ממה שראיתי עד היום, (והשתמשתי המון באתר) בכל השיעורים, (לפחות אלו במדעי המחשב) רואים בסרטונים אך ורק את הלוח, ושומעים את המרצה.
לא נתקלתי עד היום בשום שיעור בעייתי (על פי הכללים של נטפרי) בקורסים שלמדתי.עד היום כל הקורסים שהייתי צריך היו פתוחים ללא בעיות .
כעת נטפרי חסמו את כל הסרטונים! (כלומר, צריך לשלוח כל אחד לבדיקה, למרות שאין אפשרות כזו בGOOL).
זה אתר שאין לו תחליף, ואני ועוד סטודנטים שיש להם נטפרי עומדים בתקופת מבחנים כעת, וניטל מאיתנו אחד הכלים הכי חשובים שלנו.
הבו נא עצה מה אפשר לעשות!
-
@tzvi תפנה למרכז הפניות
-
@tzvi אמר בעזרה דחוף! נטפרי חסמו את כלל הסרטונים באתר GOOL!:
כעת נטפרי חסמו את כל הסרטונים! (כלומר, צריך לשלוח כל אחד לבדיקה, למרות שאין אפשרות כזו בGOOL).
למה אין אפשרות לשלוח (טכנית)?
-
בכל אופן, מדובר במאות סרטונים, כאשר אני עלול להצטרך עשרות כל שבוע.
-
@tzvi הפתרון היחיד יכול להגיע ממערכת הפניות.
רק אם שם יפנו אותך לפורום לסיעור מוחות להבנת הבעיה יש על מה לדבר -
ביקשתי עזרה במציאת פיתרון.
אולי מישהו שמכיר יותר טוב איך הסינון עובד יכול להעלות רעיון.
אגב, פיתרון יכול להיות גם פיתרון עבורי, לאו דווקא עבור נטפרי.
מה זה פורום סיעור מוחות? -
@tzvi אני רואה שהם כותבים שיש מדי פעם נשים. אתה טענת שאין.
אין פורום סיעור מוחות. התכוונתי שאחרי שיודעים מה הבעיה אפשר להגיע לכאן לברר מה בכל אופן אפשר לעשות.
עד עכשיו בכלל לא ידענו שיש שם נשים מדי פעם... -
@aiib לא אמרתי שאין שום נשים באתר.
אמרתי, ואני עומד מאחורי מה שאמרתי, שמעולם לא נתקלתי בנשים בשיעורים באתר.
כנראה הדיווחים מגיעים מקורסים אחרים שאינם קשורים למכללה שלי, או אינם קשורים לתחום הלימוד שלי. אני מדבר על מתמטיקה ותכנות, שאלו שיעורים יבשים על לוח, ואין מקום לסטיה לנושאים בעייתיים.ייתכן שיש קורסים אחרים, או סרטונים שאינם שיעורים כגון סרטוני תדמית ופרסום שמופיעים בהם נשים.
זו לא סיבה לחסום את הקורסים שלי, שמעולם לא נצפה בהם דבר בעייתי (בהגדרות של נטפרי) . -
@tzvi לא האשמתי אותך חלילה ששיקרת.
רק הסברתי שכשמציגים שאלה בשביל שיוכלו לעזור לך צריך להציג את הבעיה.
לכאורה גם בקורסים האחרים אין באמת דברים בעיתיים אבל בכל אופן המרצה או בטעות או סתם כך החליטה להיכנס לפריים. כך שבאמת אין דרך לסנן את זה מראש... -
@aiib אמר בעזרה דחוף! נטפרי חסמו את כלל הסרטונים באתר GOOL!:
@tzvi
לכאורה גם בקורסים האחרים אין באמת דברים בעיתיים אבל בכל אופן המרצה או בטעות או סתם כך החליטה להיכנס לפריים. כך שבאמת אין דרך לסנן את זה מראש...זה לא שייך "להיכנס פתאום לפריים". זה לוח ממוחשב. אבל אני בהחלט מבין שבתחומים אחרים ייתכן שמוצגים מצגות וכד' או שהנושאים יותר בעייתיים. יש שם המון קורסים, של המון מרצים.
אז לפחות שיפתחו לפי מרצה, או לפי קורס.
אני יכול להצביע בדיוק על איזה מרצים ואיזה קורסים אני כבר מכיר ויודע שאין בעיה. -
בנטפרי לא חוסמים סתם!
אם חסמו את הסרטונים... כנראה שהיה סיבה ממשית לכך.
אם הם לא הציעו פתרון לבעיה... כנראה שעדיין אין להם פתרון...אני מבין את התסכול אבל כדאי לחשוב גם על הכלל ולא רק על הפרט...
נ.ב. אם הנזק הוא כ"כ ממשי עבורכם הייתי מציע לכם לכתוב למערכת בפניות ולא לדון ע"כ כאן, מכיון שאולי יהיה להם פתרון פרטני???
-
@tzvi אולי אם תביא להם אישור בכתב מהמערכת של הקורס שבקורס שלך אין נשים ורק יש לוח הם יאשרו לך
תדבר איתם תסביר שזה הולך לפי מורים וקורסים ובשלך אין והם יכולים לברר -
@tzvi
א. מדף המרצים נראה שיש שם די הרבה נשים מרצות.
ב. עשיתי הקלטה על השיעורים החינמיים, ומופיע בהקלטה הרבה חסימות וכנראה יש שם גם את הקובץ של הוידאו, אבל לא נראה לי שיש סימון על הקובץ לאיזה מרצה/קורס זה שייך.
אז כנראה שתצטרך לעשות הקלטה על כל קובץ (בתקווה שהקובץ מכיל את כל השיעור, ולא פירקו אותו להרבה קבצים קטנים) -
@nigun אמר בעזרה דחוף! נטפרי חסמו את כלל הסרטונים באתר GOOL!:
ייתכן. יש קורסים במגוון רחב של תחומים. בתחום שלי, על כל פנים הרוב זה גברים, אבל זה לא משנה כיוון שמעולם לא ראיתי אף מרצה, לא גבר ולא אישה. רק לוחות ממוחשבים.
ב. עשיתי הקלטה על השיעורים החינמיים, ומופיע בהקלטה הרבה חסימות וכנראה יש שם גם את הקובץ של הוידאו, אבל לא נראה לי שיש סימון על הקובץ לאיזה מרצה/קורס זה שייך.
אז כנראה שתצטרך לעשות הקלטה על כל קובץ (בתקווה שהקובץ מכיל את כל השיעור, ולא פירקו אותו להרבה קבצים קטנים)כל השיעורים מפורקים לכמה סרטונים קצרים. לבצע כל פעם הקלטה ולשלוח פניה עלול לקחת לי שעות בכל פעם. מה גם, שפעמים רבות (מניסיון), במערכת הפניות צריך להסביר כל דבר כל פעם מההתחלה.
-
@חכם-בלילה אמר בעזרה דחוף! נטפרי חסמו את כלל הסרטונים באתר GOOL!:
בנטפרי לא חוסמים סתם!
אם חסמו את הסרטונים... כנראה שהיה סיבה ממשית לכך.הסיבה מופיעה לעיל. היה דיווח על נשים. אבל בגלל זה הם חסמו את כל הסירטונים של כל הקורסים.
לא טענתי שחסמו סתם. ביקשתי פיתרון.אם הם לא הציעו פתרון לבעיה... כנראה שעדיין אין להם פתרון...
יפה מאוד, ולכן אני שואל כאן.
אני מבין את התסכול אבל כדאי לחשוב גם על הכלל ולא רק על הפרט...
מה שאני שואל הוא לטובת הכלל והפרט. למרות שאסתפק בפתרון לפרט. אף אחד לא יינזק אם יפתחו את החסימה על הקורסים שלי. השאלה היא רק איך אפשר לעשות את זה.
-
@tzvi אתה אומר הרבה דברים של טעם, אבל לדעתי אין לחכמי הפורום מה לעזור לך, זה שייך נטו למערכת הפניות.
אתה צריך להסביר להם מה לדעתך בטוח, ואיך ניתן לבודד את זה מכל השאר, או שמישהו מהאתר יתחייב בפניהם.
ואם לא, אז באמת אין מה לעשות, תצטרך לשלוח לבדיקה כל סרטון, ואם כדבריך, שיש עוד הרבה חברים שלומדים, אז אדרבה, כאשר יש הרבה צרכנים זה מאיץ את הבקשות והאישורים. -
@אחד-תם אני עומד כל העת בקשר עם מערכת הפניות.
כרגע זה נראה שאין לנו פתרון.
הצעתי כמה רעיונות, אבל איני בקיא מספיק כדי לדעת האם הם ישימים.
חשבתי שאולי יכולים לפתוח לי לפי פרופיל המשתמש שלי באתר, כי הרי אני רשום רק לקורסים מסויימים, וכך לא הכול ייפתח.חשבתי גם על אפשרות שפשוט יבדקו את הסרטונים בקורסים שלי, אבל בכל קורס יש כמה וכמה פרקים ובכל פרק יכול להיות עד בערך 150 סרטונים קצרים עד קצרצרים, כך שזה לא אפשרי לשבת ולהקליט תעבורה עבור כל סרטון בנפרד, ולשלוח פניה בנפרד.
אני מבין את הבעיה שתהיה אם תהיה אפשרות של שליחה מאסיבית של סרטונים לבדיקה, אבל כאן אני מדבר על שיעורים בודדים שבעצם מחולקים, עבור הנוחות, למאות סרטונים.
-
@אחד-תם אמר בעזרה דחוף! נטפרי חסמו את כלל הסרטונים באתר GOOL!:
ואם לא, אז באמת אין מה לעשות, תצטרך לשלוח לבדיקה כל סרטון, ואם כדבריך, שיש עוד הרבה חברים שלומדים, אז אדרבה, כאשר יש הרבה צרכנים זה מאיץ את הבקשות והאישורים.
השאלה כמה מתוך אותם חברים יהיו מוכנים לעשות מאמצים וכמה פשוט יוותרו על נטפרי או על שירותי האתר.
לצערי כבר שמעתי קולות כאלו שאומרים שהפתרון הוא לעזוב את נטפרי (לא מישהו שמשתמש כרגע בנטפרי, אבל אני בהחלט חושש שיהיו כאלו שיסכימו איתו). -
@tzvi דוקא אני טוען שהפתרון הוא להצטרף לנטפרי כמה שיותר....
כי ברור שאם אתה תשאר היחיד זה יהיה בלתי אפשרי שתשלח לבדיקה מאות סרטונים ותמתין עד שיפתחו.
בכל אופן הלואי שתצליח וימצאו לך במהרה פתרון שיהא נח לשמים נוח לבריות! -
@אחד-תם
@nigun
@חכם-בלילה
@aiib
תודה רבה לכל העוזרים.
ושלא יבינו אותי לא נכון, מערכת הפניות בהחלט עושים מאמץ לפתור את הבעיה.
הקב"ה יעזור.