נטפרי על טאבלט אייפד
-
שלום,
אני יודע שהיום אין נטפרי על אייפד, ולפי מה שהבנתי זה גם כן לא כזה צפוי. אני רק לא הבנתי למה נטפרי החליתו לפתח פיתרון לאנדרואיד, ידוע שנטפרי בעקרון, זה בשביל האנשים שעובדים, ו-99.99 אחוז מאלו שעובדים עם טאבלט זה עם אייפד, אי אפשר להשוות אפילו אייפד עם טאבלט אנדרואיד. טאבלט אנדרואיד זה רק סמארטפון גדול, מה שאין כן אייפד שיש מלא אפליקציות שקיימות רק על אייפד. מה שהבנתי שהיום, אלו שיש להם נטפרי לאנדרואיד, זה רק בשביל וויז, פנגו, בנקים וכו. ממש סמארטפון גדול.
אם מה שאמרתי זה נכון, נמצא שיש פתרון לאלו שצריכים סמארטפון לצורך עבודתם, אבל אין פתרון לאלו שממש צריכים טאבלט. אני גם מוסיף שטאבלטים אנדרואיד נבנו בעקרון רק לצורך בידור ח"ל (סרטים וכדומה).
הראיין מובן.
תצביעו ! -
@לא-מתייאש באופן כללי אפל זה קוד סגור והרבה פחות תומך בפתרונות סינון חיצוניים
-
@לא-מתייאש לא ברור למה אתה מתכוין 'אין נטפרי על אייפד'.
זה לא נכון.נטפרי נתמכת בצורה טובה במערכת ההפעלה iOS (או יותר מדויק לגבי אייפד - iPadOS), התקנת התעודה היא תהליך פשוט מאוד וזה חל באופן מוחלט על כל התעבורה במכשיר, כולל הדפדפן המובנה - ספארי, וכל התעבורה של האפליקציות השונות.
יש בזה משהו הרבה יותר פשוט מאנדרואיד, שצריך להשריש את התעודות כדי שתעבורה של המערכת תעבוד. וזה תהליך מסובך מאוד ובהרבה מקרים אף לא אפשרי כמעט.
באפל פשוט מתקינים תעודה וזהו.יש דבר אחד שנטפרי לא 'תומכת' אבל זה לא תלוי בה - זו חנות האפליקציות App Store של אפל (שרק דרכה ניתן להתקין אפליקציות במכשיר, ב-iOS אין התקנה של אפליקציות ממקורות צד-שלישי כגון חנויות אלטרנטיביות או קובץ התקנה). החנות לא עובדת בגלל שהתעבורה של המכשיר מול שרתי אפל, בכל הנוגע לחנות - עוברת תהליך שנקרא certificate pinning, ולכן אי אפשר להעביר את התעבורה הזו דרך שרתי נטפרי. הבקשות לא יתקבלו על ידי המכשיר.
זה בעיה טכנית, שלא ניתנת לפיתרון על ידי נטפרי.אבל הפעילות הרגילה במכשיר - כולל גלישה בדפדפן ועבודה עם אפליקציות שדורשות חיבור לאינטרנט - עובדת כרגיל ומצויין (כמובן בתנאי שנטפרי פותחים את הכתובות הנדרשות לאפליקציה הספציפית שלך).
-
@לא-מתייאש אמר בנטפרי על טאבלט אייפד:
טאבלט אנדרואיד זה רק סמארטפון גדול, מה שאין כן אייפד שיש מלא אפליקציות שקיימות רק על אייפד.
אותו דבר הפוך - אייפד זה רק אייפון גדול, מה שאין כן טאבלט שיש מלא אפליקציות שקיימות רק על אנדרואיד...
-
@chv התכוונתי על וויפרי, זה כן נתמך אבל בלי הגנה. בשביל רוב האנשים זה מאוד בעייתי
-
@צדיק-תמים יש הרבה הרבה אפליקציות שיש רק על אייפד ולא על אייפון. יש מלא אפליקציות שמותאומות למעבד M1, למשל פוטושופ. יש הרבה אפליקציות שיש על אייפד ואפילו לא על מחשב. אין באנדרואיד אפליקציה שיש לך רק על טאבלת ולא על סמארטפון, ויותר מזה, יש הרבה אפליקציות שאפילו לא מותאמות לטאבלטים. אתה כנראה לא יודע על מה אתה מדבר
-
אין באנדרואיד אפליקציה שיש לך רק על טאבלת ולא על סמארטפון
ייתכן, לא אמרתי שלא
אבל ההשוואה היא בין טאבלט אנדרואיד לאייפד, לא בין טאבלט לסמארטפון
וכמו שיש אפליקציות שיש רק לאייפד, יש כאלה שיש רק לאנדרואיד
והטענה שטאבלט וויפרי מיועד לבידור, פשוט לא נכונה, ייתכן שלצורך שלך הוא לא מתאים, אבל זה ממש לא נועד לבידור - לדוגמה אי אפשר להתקין משחקים -
@אינו-יודע-לשאול https://herst.co.il/ הם הצילחו בכ"ז, למה שנטפרי לא יצליח ?
-
@צדיק-תמים לא התכוונתי לטאבלט עם וויפרי אלא למה נועדה הטאבלט מעקרה, הם מייצרים אותה לצורל בידור, מה שאין כן אייפד פרו שנוצר לצורך עבודה, לכן כל אלו שעובדים לוקחים אייפד.
-
@לא-מתייאש מה זה משנה למה זה מיוצר? זה עניין שלהם
אייפד הוא מכשיר יקר, ולהרבה מאוד מקרים אין שום צורך במכשיר כזה חזק (או שאפשר לקנות טאבלט אנדרואיד איכותי), ואין הגיון להשקיע דווקא בו ולחייב את כל מי שצריך פתרון לקנות דווקא מכשיר כזה יקר -
@צדיק-תמים זה משנה מאוד, למי שצריך לזה, איך לך פוטושופ אמיתי על אנדרואיד, אי אפשר לערוך סרטונים באנדרואיד בצורה מומחית, אי אפשר לעשות תלת מידה באנדרואיד, ובכל אלו אתה צריך מעבד מאוד חזק
-
@צדיק-תמים ניכר מדבריך שלא התעסקת עם אייפדים. אייפד הוא אכן לא סתם 'טאבלט', הוא בהחלט זכאי לקטגוריה בפני עצמה בתוך כל הסוגים של מכשירים שיש היום. זה כלי עבודה, בדרך כלל. (לילדים, למשחקים או לבידור - קונים מקסימום אייפד mini. וגם זה לא ככ מצוי)
@לא-מתייאש בנוגע למה שהבאת את הערסט - מה הקשר, הם לא מסננים תעבורה בכלל. בדקת אם נטפרי יעבוד בכזה מכשיר? אני מהמר שלא.
כל הקטע של הערסט זה סה"כ MDM של אפל (שהוא עוצמתי מאוד) שמאפשר להם לשלוט לך במכשיר - עם סוג של 'בקרת הורים' ועוד פיצ'רים (כגון ניהול של רשימת אפליקציות מותרת. ככה הם יכולים לאפשר לך 'חנות אפליקציות' והיא מסוננת). -
@צדיק-תמים זה משנה מאוד, למי שצריך לזה, איך לך פוטושופ אמיתי על אנדרואיד, אי אפשר לערוך סרטונים באנדרואיד בצורה מומחית, אי אפשר לעשות תלת מידה באנדרואיד, ובכל אלו אתה צריך מעבד מאוד חזק
מי שצריך פוטושפ לא קונה טאבלט
אלא מחשב -
@a0533057932 זה היה פעם, היום הוא קונה אייפד. לא נראה לי שהם פתחו פוטושופ בגרסה שלמה על אייפד סתם. אגב יש יותר מ-42 אלף חוות דעת, תסתכל כאן https://apps.apple.com/us/app/adobe-photoshop/id1457771281
-
@a0533057932 כנ"ל כמו מה ש @צדיק-תמים כתב.
ככל הנראה אין לך ניסיון בתחום ולא יצא לך לראות את זה, אבל אייפד הוא מכשיר מקצועי. ומקובל מאוד בתור כלי עבודה בסיסי (ונייד) להרבה סוגים של עבודות, בעיקר בתחום היצירה (צילום, עריכת וידאו וכדו' וכל הסובב) -
@a0533057932 זה היה פעם, היום הוא קונה אייפד. לא נראה לי שהם פתחו פוטושופ בגרסה שלמה על אייפד סתם. אגב יש יותר מ-42 אלף חוות דעת, תסתכל כאן https://apps.apple.com/us/app/adobe-photoshop/id1457771281
מעניין
אני מכיר לפחות 20 גרפיקאים וכולם קנו מחשב
אף אחד מהם אפילו לא העלה על דעתו לקנות אייפד -
@chv אמר בנטפרי על טאבלט אייפד:
@a0533057932 כנ"ל כמו מה ש @צדיק-תמים כתב.
ככל הנראה אין לך ניסיון בתחום ולא יצא לך לראות את זה, אבל אייפד הוא מכשיר מקצועי. ומקובל מאוד בתור כלי עבודה בסיסי (ונייד) להרבה סוגים של עבודות, בעיקר בתחום היצירה (צילום, עריכת וידאו וכדו' וכל הסובב)אני יודע מה זה אייפד
ואני יודע שהוא כלי עבודה חזק מאד
ואני יודע שהוא משמש לגרפיקה
אבל זה לא שזה כלי העבודה של הגרפיקאי ואיך זה שאין הגנה -
@a0533057932 כי אתה גר בארץ, בחו"ל זה לא ככה
-
@a0533057932 כי אתה גר בארץ, בחו"ל זה לא ככה
זה שבארה"ב כולם עם אפל
בכל שאר העולם זה לא כךטאבלט ואייפד שניהם כלים לעבודה
ויש יותר אנשים שמשתמשים בטאבלט (שבנטפרי זה חייב להיות טאבלט)
מאשר אנשים שמשתמשים באייפד -
@chv אמר בנטפרי על טאבלט אייפד:
@לא-מתייאש בנוגע למה שהבאת את הערסט - מה הקשר, הם לא מסננים תעבורה בכלל. בדקת אם נטפרי יעבוד בכזה מכשיר? אני מהמר שלא.
כל הקטע של הערסט זה סה"כ MDM של אפל (שהוא עוצמתי מאוד) שמאפשר להם לשלוט לך במכשיר - עם סוג של 'בקרת הורים' ועוד פיצ'רים (כגון ניהול של רשימת אפליקציות מותרת. ככה הם יכולים לאפשר לך 'חנות אפליקציות' והיא מסוננת).אתה צודק, לא בדקתי אני רק מציע ראיון, אוליי יש פתרון עם זה להתקין אפליקציות : https://support.apple.com/en-il/HT204460 כאן העליתי את הנושא כדי שאוליי נמצא פתרון אם יכול להיות