פורום לתורה - עדיין נקי?
-
@yp כנראה שהוא פשוט לא למד היסטוריה
ולא יודע שאז היה דמוקרטיה הרבה יותר מהיום
וכמו כן הוא כנראה יתנגד לסקילת עוברי עבירה וכד'אבל זה לא סיבה לחסום את הפורום
-
@a0533057932 אמר בפורום לתורה - עדיין נקי?:
אבל זה לא סיבה לחסום את הפורום
עצם השאלה שם היא אפיקורסות של מאי אהני וכו', ובורות אומללה בכל לאמונה בתורה, ובודאי שלא תואמת את מדיניות חסימת דעות חיצוניות בנטפרי
לא מצדיק לחסום פלטפורמה של דעות כאלו?
-
@yp אז מי שסימן אצלו את התגית יש צורך לחסום את הקטגוריה
בכל עיתון יש דברים גרועים יותר -
@a0533057932 נטפרי חוסמת אתרים של המזרחי ולפעמים גם פחות גרועים מזה
זלזול בחכמי הסנהדרין ומשיח (! וגם בחכמי זמננו..) כמוהו ככפירה בעיקר
אני לא רואה כאלו בשום עיתון -
@yp יש הבדל מאד ברור בין ה2
-
@yp אמר בפורום לתורה - עדיין נקי?:
זלזול בחכמי הסנהדרין ומשיח (! וגם בחכמי זמננו..) כמוהו ככפירה בעיקר
אני לא רואה כאלו בשום עיתוןלא היה זלזול כזה
נאמר שהוא פוחד שלתוך הסנהדרין יכנסו עסקני זמנינו
איפה יש פה זלזול? -
נאמר שהוא פוחד שלתוך הסנהדרין יכנסו עסקני זמנינו
--
ערכתי כי איני רוצה לצטט דברי נבלה -
@yp באם אתה סבור שיש לסגור את הפורום
עלה אל הרב אולמן אאל"ט
תראה לו ציטוטים
ואם הוא יורה לסגור את הפורום כמו שהורה לסגור את פורום אוצה"ח הפורום יסגר -
@a0533057932 אני לא מכיר את הפורום מלבד שתים שלוש בקשות ושאלות שהיו לי
אני אפילו חושש שאני יותר מדאי 'זורק אבן' לבור שהספקתי לשתות ממנו כמה כוסות מים קרים
שמו פה לינקים וככה זה נראה, ואני בסך הכל מגיב
אבל לגופו של ענין לא נראה לי שכל הפורום בעייתי, כמדומה הזבל מרוכז בקטגוריית אקטואליה -
@yp כנ"ל
כל מה שאני מכיר זה השרשור הזה וזהו -
אולי אתם לא מעודכנים, אבל הדעות המצוטטות שם, ניתן לשמוע גם בנייעס בין בחורים. כך שכל פורום אחר שיפתח יהיה אותו דבר בדיוק
(אלא אם כן נאמר שכל פורום במהותו הוא בעייתי) -
@מאןדהו אמר בפורום לתורה - עדיין נקי?:
אולי אתם לא מעודכנים, אבל הדעות המצוטטות שם, ניתן לשמוע גם בנייעס בין בחורים.
לא כל הדעות ולא כל הבחורים.
בסביבתי לא שומעים טענות כאלה (וכן שומעים - בגדול - מחאות על אלימות... וכדומה). -
@מאןדהו אמר בפורום לתורה - עדיין נקי?:
אולי אתם לא מעודכנים, אבל הדעות המצוטטות שם, ניתן לשמוע גם בנייעס בין בחורים. כך שכל פורום אחר שיפתח יהיה אותו דבר בדיוק
(אלא אם כן נאמר שכל פורום במהותו הוא בעייתי)בין בחורים אפשר בעוונות לשמוע הכל כולל הכל
ולא תאמין, חלק מהדברים אפשר לשמוע גם בין מבוגרים
איך העובדה שאפשר לשמוע זאת בין בחורים אמורה להשפיע על ההתייחסות לתוכן? -
ראיתי את הפורום פעם שניה בחיים שלי נראה לי
משוטטות מלמעלה על הפורום אני רואה שיש שם הרבה ניקים מסגנון שיטות לימוד מודרניות ומתקדמות וד"ל
האם לסגור או לא זה ענין לרבנים ובתי דין ולא כמו שכתוב בפורום הנ"ל בכמה מקומות שזה צריך להיות איזשהוא רוב או דרך דמוקרטית
ולגבי מדור האקטואליה זה נשמע כמו חדר תה בישיבה שכל המוכר מוכר מה שמוכר בלי חשבון ולא תמיד זה על פי ההלכה וחפץ חיים
ואני אישית חושב שבפורום לתורה לא צריך גם פורום לחדר תה של הישיבה שאם אתה נכשל שם בלשון הרע פעם אחד תשובה וכו' משא"כ בפורום זה נשאר לתמיד ללא יכולת לחזור בתשובה
לשיפוטכם -
@אורח-פורח נחסם בגלל מה שמוסגר...
-
@yp באם אתה סבור שיש לסגור את הפורום
עלה אל הרב אולמן אאל"טחס ושלום.
אוי"ט עד מאה ועשרים. -
@אחד-תם אאל"ט, כוונת @a0533057932 הייתה כנראה ל"אם אני לא טועה"
-
@אלמוני_צר כוונתי הייתה, זכרונו לברכה לחיי העוה"ב
-
@שמעוון אמר בפורום לתורה - עדיין נקי?:
צא ובדוק לגופו של ענין, מדובר בלשוה"ר ורכילות, זלזול ולעג למושגי-דת נעלים (לא. לא מתייחס למחאות לגיטימיות על האירועים האחרונים. אלא להשתוללות הבלתי-מוגבלת שנוצרה בעקבותיה, שגינתה ולגלגה על כל המושג של "אמונת חכמים" וכדומה).
עברתי על האשכולות בנושא
אמנם לא קראתי הכל כי זה ארוך, אבל ממה שראיתי יש שם הרבה לשון הרבה וזלזול בקבוצה מסויימת
אבל זלזול באמונת חכמים לא מצאתי, רק זלזול בקבוצה, יתכן שהיה גם הודעות עם זלזול ברבנים אני לא ראיתי ויתכן שזה נעלם גם מעיני המנהלים.אולי הנקודה של מה הכוונה של זלזול ברבנים תתחדד עם הסיפור הבא מכאן
רבי גד'ל אייזנר זצ"ל הגיע פעם להסתופף בצל רבו האדמו"ר בעל ה"בית ישראל" מגור זצ"ל, באחד החגים
והמועדים, באותו זמן קרה מקרה שיהודי מבני ירושלים פגע בכבודו של הרבי מגור, ואחד מטובי האברכים
יצא למחות על כבודו של הרבי. אחר התפלה ירד רבי גד'ל מבית המדרש, וראה את אותו אברך, שהיה בעבר
תלמידו בישיבה, עומד מוקף אברכים ומתאר להם בלהט איך העמיד את אותו אדם שפגע בכבודו של הרבי על
מקומו, ואיך למדו היטב לקח שלא ישכח לעולם...
נגש הרב אל אותו אברך ושאלו, האתה הוא זה אשר שמעו הולך בכל המדינות, שבעוז ובחוזק יד זכה לקדש
שם שמים ולמחות על כבודו של הרבי, כן זה אני השיב האברך בשמחה, שאלו ר' גד'ל, אלו היה אותו אדם פוגע
בכבודו של רבי של חסידות אחרת, האם גם אז היית יוצא למחות על כבוד הצדיקים, הביט בו האברך בתדהמה,
ולבסוף אמר שברור שלא, המשיך ר' גד'ל ואמר לו, דע לך שלא על כבודו של הרבי מחית, אלא על כבודך! יען
פגע הלה בכבודו של הרבי שלך!, ואתה נפגעת מכך, אם כן כל מעשה הקנאות שעשית היה על שפגעו בכבודך,
והתנהגותך נטולת הרסן היתה כשאר בני אדם, אשר אינם יודעים להעביר על מדותיהם ואלו הן התוצאות.! -
אני לא מאמין מילה אחת לכל עדיני הנפש מפה ומשם המזועזעים כביכול מדיבורים על דברים שהשתיקה יפה להם.
אלימות=שתיקה=השתקה
והחוט המשולש לא במהרה ינתק....
יש על זה כבר חזקה כאן
על בקשות חסימה במסווה כביכול של כפירה וניבול פה, שזה הכל תירוץ להשתקת בר פלוגתא.וכעת אפשר לנעול את האשכול...