סמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי
-
@magicode שהבעיה היתה בחכמת נשים והשפיעה על כל אא"ר
כאחד שמעולם לא נכנס לחכמת נשים (ולא היה לי מושג מה זה עד לפני יומיים) ואא"ר היה בעיקר מתכונים ועזרה הדדית לא הבנתי מה השתנה ואם יש בעיה בחכמת נשים שיסגרו אותו
זה לא מוזכר פה גם ברמז (ואת פרוג אני מכיר את הזעזוע לא הבנתי)לאחר תקופה שהרבה דיווחו בזעזוע, על בעיות בפורום פרוג, דיווחים שכמובן נבדקו ואומתו על ידינו, פנינו לרבנים לקבל את הכרעתם. הרבנים עברו על החומר בפורום ואמרו לנו שברור שאסור לנטפרי לפתוח פורום שהוא לא מקצועי, ושמגיעים שם לפטפוטים ודברים חמורים שאין המקום להעלותם על הכתב, בנוסף שזה נהפך לרשת חברתית עם השפעות של תרבות מהרחוב.
פנינו למנהלי הפורום וגם לאחר שמנהלי הפורום שוחחו באופן ישיר עם הרבנים והציגו את עמדתם שהפורום מועיל הרבה. הרבנים נשארו בעמדתם שהתועלת לא מתירה את הנזק.
לכן, הוחלט לחסום את הפורומים הרלוונטים באתר פרוג.
אנו מאמינים שיש הרבה אנשים שכלל לא מכירים את האתר ולא מבינים במה מדובר, אבל מי שמכיר את זה כנראה יבין היטב למה הדברים נחסמים.
בכל זאת, אנו צופים שיהיו כאלה שלא יבינו, כמו שתמיד יש בכל תחום, ומטבע הדברים יצטערו צער גדול, במיוחד כשמדובר בפורום שהוא מאוד ממכר, וכידוע מי שמכור מאבד את שיקול הדעת כי קשה לו מאוד בלעדיו. אנו מצטערים על כך ובטוחים שכגודל הצער כך תהיה גודל הברכה בשמיעת דברי חכמים.
חשוב לנו בנטפרי לדעת שהסברנו לציבור את העניין של החסימה, ושאין תחושה שסתם חוסמים דברים ללא שיקול דעת. לכן אם אתם מאלו שמבינים נשמח שתשתפו אותנו בפניות, כדי שנדע עד כמה הדברים הוסברו כראוי.
לבושתנו ולחרפתנו נציין שהרבנים התפלאו שזה היה שאלה אצלנו. חטאנו שהתמהמנו עם הטיפול בזה עד עכשיו, ואנו מבקשים סליחה ומחילה מהציבור.
-
@א-א-1 אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
@magicode אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
@nigun
אפשר לעשות שיהיה סינון ברמה א. ב. ג.
והם יחליטו כלפי איזה רמה. ובמוסודות יחליטו איזה רמה מבקשים כדי להתקבל למוסד.
מוסד אחד יחליט א ומעלה מוסד אחר יחליט ב ומעלה.מדהים!!!
בעצם זה כבר קיים
ישנם מוסדות שמקבלים רק מי שיש לו נטפרי ויש כאלה שמקבלים גם מי שיש לו נתיב ורימון ואתרוג
וישנם מוסדות שלא שואלים בכלל על החסימהלגופו של עניין, אני מבין שכתבת את זה בציניות, כי נטפרי זה שם של רמה א' ברגע שפותחים סוג ב' וג' זה מאבד את כל השם ואין לזה שום נפקא מינה למוסדות
זה כמו ששום הכשר מכובד לא יפתח שני רמות כשרות, כי ההכשר מראש נועד למחמירים, ואם הוא מקל אז הלך כל ההכשרלא,
הבדל מהותי מאוד בין שאר חברות הסינון לנטפרי מלבד זה שהם בדרך כלל פשרניים יותר ביחס למה שפותחים באופן מכוון ובמודע, הוא מה שנפתח אצלם באופן לא מכוון וד"ל.
מסלולים שונים בנטפרי לפי השתייכות קהילתית והשקפה, יאפשרו מחד את המעלה הגדולה של נטפרי של הרמטיות והרוגע שכל דבר שנפתח נפתח במודע ולאחר בחינה וסינון ובלי פשרות (בהתאם לקוי המתאר של המסלול הספציפי), ומאידך יכילו גם את הסקאלה ההשקפתית הרחבה שיש בציבור המשתמשים הגדל מיום ליום. -
@יעקב-ישראל
כל מילה ממש
זה בדיוק מה שרציתי לשאולאם הבעיה היא חכמת נשים שקיים לפי מה שנאמר לא הרבה זמן
מדוע אא"ר נענש גם מה החיבור בין זה לזהנשמע כמו עונש קולקטיבי
-
@shimiiiii הוא ענה שזה יצר השפעה (אם הבנתי נכון א/נשים די רבצו שם וזה יצר בעיות כבר בהכל)
-
@magicode כל השאלה שלי היא האם היה שם גם ייצוג לצד השני של המטבע. לכל אותן נשים שקיבלו כל כך הרבה סיוע בנושאים שניתן לדון עליהם רק עם נשים, ולעיתים- רק עם נשים בלתי מוכרות. האם אותם רבנים ידעו כמה סבל אמיתי נמנע מנשים ע"י עצות שקיבלו שם.
אני לא מתכחשת לבעייתיות של הפורום הזה. היו שם בהחלט בעיות של השקפה, אך כאלו שניתן למנוע עם מעט רצון טוב.
ואם יש מישהו שמפקפק אני אדגיש שוב, יש נושאים שאי אפשר לדבר עליהם בגינה, עם נשים מוכרת מהשכונה. והם לא נושאים בעייתיים, הם פשוט מביכים/ מקטלגים/ נדירים ולא מספיק מוכרים וכו'. -
@יעקב-ישראל אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
@shimiiiii הוא ענה שזה יצר השפעה (אם הבנתי נכון א/נשים די רבצו שם וזה יצר בעיות כבר בהכל)
מעניין קצת להבין יותר.
כמה זמן חכמת נשים קיים
ובאמת האם אפשר להוכיח מספרית שהייתה עלייה דרמטית באא"ר
מאז שקם הפורום של חכמת נשים?אלו נתונים שקל יחסית לבדוק אותם.(אם אכן הייתה עלייה דרמטית בתקופה האחרונה
אז אכן זה תשובה ראויה שמניחה את הדעת.בכל אופן ,חייב לסייג
שכל השיח בין גברים לנשים לתפיסתי היה פסול עוד מעיקרו(הוא לא פסול
כשיש שיחות טכניות,אבל הוא פסול כשהיחות הופכות להיות שיחות חולין מלאות
התלהטות)
ושאלתי היא רק מדוע נטפריי נזכרו רק עכשיו -
@shimiiiii אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
מעניין קצת להבין יותר.
כמה זמן חכמת נשים קיים
ובאמת האם אפשר להוכיח מספרית שהייתה עלייה דרמטית באא"ר
מאז שקם הפורום של חכמת נשים?אלו נתונים שקל יחסית לבדוק אותם.(אם אכן הייתה עלייה דרמטית בתקופה האחרונה
אז אכן זה תשובה ראויה שמניחה את הדעת.בכל אופן ,חייב לסייג
שכל השיח בין גברים לנשים לתפיסתי היה פסול עוד מעיקרו(הוא לא פסול
כשיש שיחות טכניות,אבל הוא פסול כשהיחות הופכות להיות שיחות חולין מלאות
התלהטות)
ושאלתי היא רק מדוע נטפריי נזכרו רק עכשיולא יודע למה פירשתם שהחכמת נשים השפיע על אא"ר.
אני הבנתי שהוא התכוון שמכיוון שהרבנים נכנסו לדון על חכמת נשים הם התחילו לדון על אא"ר
וכשראו מה יש שם לא הבינו איך זה היה פתוח עד היום (כמו שנאמר בהודעת חסימה)
ולכן גם זה נחסם עכשיו -
@nigun אכן כשאתה מציג את זה כך כנראה זה הצורה הנכונה לקרוא את זה
-
כעת הכל ברור הרבה יותר, וגם מתקבל לגמרי על הדעת.
אולי כדי להגיד את ההסבר הזה בשער בת רבים,
ותנוח דעתם של רבים.
(פותר גם את השאלות הלולייניות על "מה נזכרו עכשיו").יישר כוח הרב @magicode .
-
מעונין לדעת את שמות הרבנים שתמכו בחסימה.
לא הבנתי מה בין חוכמת נשים לבין אא"ר
חוכמת נשים זהו פורום סגור שבשביל להרשם אליו צריך הכרות אישית עם מישהי מתוך הפורום + מסמך כתוב (המעיד על אופי ואיכות)
אפשר לחסום אותו- אם יש שם תוכן לא ראוי. -
@nigun אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
אני הבנתי שהוא התכוון שמכיוון שהרבנים נכנסו לדון על חכמת נשים הם התחילו לדון על אא"ר
וכשראו מה יש שם לא הבינו איך זה היה פתוח עד היום (כמו שנאמר בהודעת חסימה)
ולכן גם זה נחסם עכשיוזה התשובה לשאלתך
-
@פילפילון אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
נטפרי מאוד רוצים להגיד את השמות. אבל זה עלול לפגוע ברבנים היות והם עלולים להיות מטרה להתקפות. בדיעבד הזעם הזה באמת היה עלול לייצר התקפות נגדם.
אני רק יגיד שאחד מהם הגרמ"ה הירש אמר לנטפרי להתייעץ איתו בכל עניין. -
@פילפילון אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
לא הבנתי מה בין חוכמת נשים לבין אא"ר
חוכמת נשים זהו פורום סגור שבשביל להרשם אליו צריך הכרות אישית עם מישהי מתוך הפורום + מסמך כתוב (המעיד על אופי ואיכות)
אפשר לחסום אותו- אם יש שם תוכן לא ראוי.ההכרות האישית שצריך זה אך ורק שהנרשמת שייכת למין הנשי ותו לא.
עובדה, יש שם אלפי נשים שאינן חרדיות כלל וכלל, וכמו שכתבתי כאן. -
@magicode ראיתי שהצבעת על ההודעה של @nigun
אם זה צורת הבעיה האם יש דרך בכלל לפתור אותה ?
כי בלי הפטפטת או החוקים המאוד נוקשים זה לא פרוג זה תחומים
מצד שני בלי כמות האנשים שנמצאים שם כמקום ממכר אז כל העזרה שיש שם לא תהיה קיימת
אז אשאל שוב עם רצון טוב של כל הנוגעים בדבר יש לנושא איך להיפטר אבל עדיין להישאר פרוג ?
ודבר נוסף כשהרבנים הורו לחסום זה כלל גם את המתכונים תחבורה בריאות ועוד מה שיש שם ? -
גם אני כמי ששוטט בפרוג לא מעט..., ייחלתי לחסימה הזו.
אין לי שום דבר אישי נגדם, אבל מפורום מקצועי זה הפך למעין קבוצת וואטספ של כלל הציבור החרדי (ועוד כמה מבחוץ)...
תודה גדולה למנהלי נטפרי, ואקווה שתמשיכו להיות חזקים הלאה. -
@magicode ראיתי שהצבעת על ההודעה של @nigun
אם זה צורת הבעיה האם יש דרך בכלל לפתור אותה ?
כי בלי הפטפטת או החוקים המאוד נוקשים זה לא פרוג זה תחומים
מצד שני בלי כמות האנשים שנמצאים שם כמקום ממכר אז כל העזרה שיש שם לא תהיה קיימת
אז אשאל שוב עם רצון טוב של כל הנוגעים בדבר יש לנושא איך להיפטר אבל עדיין להישאר פרוג ?
ודבר נוסף כשהרבנים הורו לחסום זה כלל גם את המתכונים תחבורה בריאות ועוד מה שיש שם ?מה שאני הבנתי שאם השיחה תהיה מקצועית ממוקדת מטרה בשפה שאין בה קירוב דעת בין נשים לגברים. (לדוגמה בלי בדיחות) אז אין בעיה עם כזאת שיחה.
במרחב הציבורי זה מאוד חשוב להקפיד על כאלו דברים כי אנשים לומדים איך לדבר במקומות אחרים.
זה באמת בעיה שאין במסגרת הלימודים בציבור שלנו איך מנהלים שיחה בין גבר לאישה על פי ההלכה. רוב האנשים צריכים ללמוד את זה מאוחר ועד אז להעתיק מה שהציבור עושה. -
@magicode רק לידיעה בחצי מהמקרים בכלל לא שמים לב שזה אישה
אבל תודה על כל מה שאתם עושים באופן כללי
נקווה לטוב
בסוף היום פרוג זה עסק ענק ואני בטוח שהוא יעשה הכל כדי לא להפסיד את הגולשים שלו רק מהבחינה הכספית -
@magicode לכל מוצר שיש לו הכשר, ברור מי הרבנים העומדים מאחוריו.
מעולם לא שמעתי שרבנים מסתתרים, כיוון שהם מפחדים מהתקפות.
וכן. רבנים צריכים לתת תשובות מניחות את הדעת לפסיקות שאוסרות אתרים באופן פתאומי:
שבי רגע
הפסקת קפה
פרוג
ועוד -
הבנתי ככה כי לומר שהרבנים היו מנותקים הרבה זמן
זה נראה לי מאוד מאוד מוזר
ולכן לומר שזה השפיע זה יסבירגם למה רק עכשיו הם מטפלים בזה לאחר שנים
וגם שלא נוציא חלילה לעז על הרבנים -שיתפס כביכול כאילו הפיקוח שלהם
מאוד מאוד לא הדוקבעצם מדבריך נשמע שהבעיות קיימות כבר שנים
רק שהרבנים לא היו מודעים אליהם
ובעייני זה דבר כל כך בסיסי פשוט שאם נאמר שהרבנים לא היו מודעים להם
אז באמת המצב עגום מאוד -
ובמיוחד שיש במקביל עשרות אתרים חילוניים ומאות אתרים גויים עם תכנים דומים
וכווווווולם פתוחים בנטפריוכי קאוצ'ר חילוני יותר טוב מקאוצ'רית חרדית שרוצה לתת טיפים ברשימת תפוצה???