נטפרי בלי וויפרי, מה זה שווה?
-
לא מבינה מה עוזר נטפרי בלי וויפרי...
למה לא מחברים ביניהם? מה הסיבה לתת לאנשים את שתי האופציות??
זה ממש יכול להטעות,
אנשים יטענו לסביבה שלהם שהם משתמשים בנטפרי, ובאמת הם יכולים לגלוש באינטרנט לא מסונן?! -
-
זה כבר נידון פה
-
סליחה אבל זה נראה לי מזעזע...
אנשים בתמימות יכולים לחשוב שבני המשפחה שלהם משתמשים בנטפרי וזה מספיק, ובאמת הם יכולים לגלוש ללא סינון?!
זה יותר גרוע מאשר להיות בלי נטפרי
כך לפחות אנשים יודעים את הסכנה שיש באותו ממשק..נראה לי שהמנהלים @administrators חייבים לקחת את העניין לתשומת ליבם.
רק לפני כמה דקות גיליתי מה זה וויפרי
היתי בטוחה שנטפרי זה מספיק -
הדאגה אכן מוצדקת. ובקישור שהבאתי למעלה, כתב המנהל: "כבר דנו על העניין בנטפרי. והגענו למסקנה שנוסיף בדף ההרשמה הסבר להתקין את התוכנה".
אז נראה שהם לקחו את הנושא לתשומת ליבם... -
אוקי, אבל זה ממש לא מספיק!
זה כמו שיוציאו סמארטפון לא מסונן עם חותמת 'מאושר' של הועדה לענייני תקשורתזה לא שייך לאפשר נטפרי בלי וויפרי
מי שלא מבין - כנראה לא רוצה להבין -
@naomi אני מאמין שהמנהלים מבינים בדיוק מה התוכנה והמערכת שהם הקימו עושות.
-
@dLive
למה מאפשרים?
כי אנשים מאיימים שאם יכריחו אותם אז הם לא ישתמשו בנטפרי? עדיף שלא ישתמשו!
מי שמחפש לגלוש באינטרנט ללא סינון ולהתהדר בנטפרי- לא יותר חשוב מאנשים שבתמימותם לא יודעים שנטפרי בלי וויפרי זה לא מספיק -
@naomi זה כמו אייפון פרוץ ובעליו 'מספר' לי שהוא מאושר.
ללא ווייפרי אין חותמת או הוכחה אחרת על המחשב אם הוא אכן 'נטפרי' ומי שמאמין זה על אחריותו.. -
אני מצטרף לזעקה
נראה לי שהסיבה שזה 2 חלקים זה בגלל שבהתחלה קודם פיחו את נטפרי ולקח זמן עד שפיתחו את וויפרי וכך זה נהיה שיש אפשרות שיהיה נטפרי בלי וויפרי אבל היום שיש את שניהם איזה הגיון יש שלא לחבר ביניהם? -
@איצ2
מה זאת אומרת מי שמאמין זה על אחריותו?!
אנחנו לא אנשי מחשבים.
אני לא אמורה להעלות על דעתי שאם עשיתי סינון של נטפרי, זה לא מספיק.נראה לי שאתם לא מבינים שמדובר כאן בדיני נפשות
-
נראה לי שמתבלבלים קצת.
נטפרי לא אחראית על הגולשים. מטרתה היא לתת אפשרות של גלישה נקייה למעוניינים. מפאת חשיבות התוכנה הם מודיעים עליה למצטרפים בדף ההרשמה. אבל מי שבוחר לגלוש בצורה אסורה יש לו הרבה דרכים- וזה לא תפקידה של נטפרי לדאוג לו. -
אוקי אז שנטפרי יכתבו בגדול וברור במרכז עמוד הבית
שהתקנת נטפרי לבד מאפשרת גם גלישה באינטרנט לא מסונן -
זה
לא מספיק?? -
נטפרי לא אחראית על הגולשים אבל יש לה אחריות שלא יהיה מצב שיבוא הנער הביתה ובאישון לילה יקח את המחשב הנייד של אביו הת"ח לחלון במרפסת שירות ושם יתחבר למקומות הכי גרועים, והאבא לא יעלה על דעתו מה שקורה כי הרי יש לו נטפרי וזה הכי מהודר
-
גם אם אתה צודק שזה אחריות של נטפרי - הרי נטפרי כן מודיעה על התוכנה.
-
@malo4000 צודקים באיזשהו מקום.
צריך אבל גם לחשוב על מי שלא יכול להתקין את התוכנה הזאת.
יש גם מקרים כאלו.צריך לשלב בין שני הצדדים, לדעת המנהלים כיום זה מאוזן.
-
@malo4000 בדיוק לכן נטפרי ממליצה ויותר מכך להתקין את הוויפרי
אך לחייב זה נושא אחר שנידון בעבר וזכה לתגובת מג'יקוד בנושא עיין.. -
@איצ2
לא זה ממש לא מספיק
ביקרתי כמה פעמים בעמוד הבית ולא שמתי לב לזה כלל!
אחרי התעמקות בכל מיני דיונים בפורום שמעתי את המושג וויפרי.שלא תבינו לא נכון, אני מאוד מרוצה מהסינון של נטפרי ואין משהו שמשתווה לו,
אבל העניין הזה מוזכר בצורה ממש שולית!! וזה ממש לא היה ברור לי.
וזה מאבד המון מהערך של נטפרי, כשניתן להשתמש בנטפרי וגם באינטרנט לא מסונן בו זמנית -
@naomi @malo4000
בא לי לכתוב את דעתי, ואני לא מייצג את נטפרי למרות שדעתי בענין לא שונה.
ההזדעקות הזאת לא חדשה כמובן כמו שהזכירו כאן.
לגופו של ענין:
מה שווה נטפרי בלי וייפרי?
זו תשובה שתלויה בגופו של אדם, ולא בגופו של מחשב כלל!
יש אנשים - שבשבילם אין שום אופציה לגלישה מעבר למה שהרשת נותנת כי הם לא מבינים מימינם ומשמאלם. אין להם שום ידע מה זה רשת אלחוטית בכלל. נגיד שהם מעטים. אבל..
יש אנשים - שהרשת האלחוטית זמינה אצלם, (ואין להם אישור על המחשב מאאוט נט) אבל, לרוב, הם יצטרכו לעשות מאמץ רב להגיע לרשת אלחוטית פתוחה וזה בודאי לא באופן קבוע.
יש אנשים - ולידיעתכם הם בכלל לא מעטים, שבשבילם נטפרי פשוט לא שווה כלום (הכל ברוח המשפט "מה שווה נטפרי בלי וייפרי") כי הם יודעים להפעיל מערכת הפעלה אחרת באופן זמני, ולעתים יש בסיס מוכן בביוס כמו במחשבי אסוס. יש להם נטסטיק באופן קבוע בכיס לשעת צרה (בעיקר טכנאי מחשבים) ושום חסימת מערכת ושום חסימת ספק לא יעזור בפניהם כל עוד זהו מחשב.
זה גם לא כזה ענין יקר כל כך כיום, ותמיד יש את הסיכון שילד יקנה איזה שהוא מתאם קטן.. או אפילו נטסטיק (אני מכיר מקרה כזה).מי שלא קלט שנטפרי זה בשביל מי שרוצה סינון, יאלץ להבין לאט לאט.
נטפרי לא מחויבת למגר את האינטרנט מהעולם אלא לתת אותו כשר למי שמעונין בכך.
הרשת האלחוטית היא דבר נצרך ולא תמיד אפשר לומר לחסום את המחשב. יש אינסוף מקרים ומקומות עבודה, ואי אפשר להכליל.
כמובן שעל פי השכל, מי שיש לו היכולת להתקין וייפרי מחוייב בכך.