נטפרי בלי וויפרי, מה זה שווה?
-
אני מצטרף לזעקה
נראה לי שהסיבה שזה 2 חלקים זה בגלל שבהתחלה קודם פיחו את נטפרי ולקח זמן עד שפיתחו את וויפרי וכך זה נהיה שיש אפשרות שיהיה נטפרי בלי וויפרי אבל היום שיש את שניהם איזה הגיון יש שלא לחבר ביניהם? -
@איצ2
מה זאת אומרת מי שמאמין זה על אחריותו?!
אנחנו לא אנשי מחשבים.
אני לא אמורה להעלות על דעתי שאם עשיתי סינון של נטפרי, זה לא מספיק.נראה לי שאתם לא מבינים שמדובר כאן בדיני נפשות
-
נראה לי שמתבלבלים קצת.
נטפרי לא אחראית על הגולשים. מטרתה היא לתת אפשרות של גלישה נקייה למעוניינים. מפאת חשיבות התוכנה הם מודיעים עליה למצטרפים בדף ההרשמה. אבל מי שבוחר לגלוש בצורה אסורה יש לו הרבה דרכים- וזה לא תפקידה של נטפרי לדאוג לו. -
אוקי אז שנטפרי יכתבו בגדול וברור במרכז עמוד הבית
שהתקנת נטפרי לבד מאפשרת גם גלישה באינטרנט לא מסונן -
זה
לא מספיק?? -
נטפרי לא אחראית על הגולשים אבל יש לה אחריות שלא יהיה מצב שיבוא הנער הביתה ובאישון לילה יקח את המחשב הנייד של אביו הת"ח לחלון במרפסת שירות ושם יתחבר למקומות הכי גרועים, והאבא לא יעלה על דעתו מה שקורה כי הרי יש לו נטפרי וזה הכי מהודר
-
גם אם אתה צודק שזה אחריות של נטפרי - הרי נטפרי כן מודיעה על התוכנה.
-
@malo4000 צודקים באיזשהו מקום.
צריך אבל גם לחשוב על מי שלא יכול להתקין את התוכנה הזאת.
יש גם מקרים כאלו.צריך לשלב בין שני הצדדים, לדעת המנהלים כיום זה מאוזן.
-
@malo4000 בדיוק לכן נטפרי ממליצה ויותר מכך להתקין את הוויפרי
אך לחייב זה נושא אחר שנידון בעבר וזכה לתגובת מג'יקוד בנושא עיין.. -
@איצ2
לא זה ממש לא מספיק
ביקרתי כמה פעמים בעמוד הבית ולא שמתי לב לזה כלל!
אחרי התעמקות בכל מיני דיונים בפורום שמעתי את המושג וויפרי.שלא תבינו לא נכון, אני מאוד מרוצה מהסינון של נטפרי ואין משהו שמשתווה לו,
אבל העניין הזה מוזכר בצורה ממש שולית!! וזה ממש לא היה ברור לי.
וזה מאבד המון מהערך של נטפרי, כשניתן להשתמש בנטפרי וגם באינטרנט לא מסונן בו זמנית -
@naomi @malo4000
בא לי לכתוב את דעתי, ואני לא מייצג את נטפרי למרות שדעתי בענין לא שונה.
ההזדעקות הזאת לא חדשה כמובן כמו שהזכירו כאן.
לגופו של ענין:
מה שווה נטפרי בלי וייפרי?
זו תשובה שתלויה בגופו של אדם, ולא בגופו של מחשב כלל!
יש אנשים - שבשבילם אין שום אופציה לגלישה מעבר למה שהרשת נותנת כי הם לא מבינים מימינם ומשמאלם. אין להם שום ידע מה זה רשת אלחוטית בכלל. נגיד שהם מעטים. אבל..
יש אנשים - שהרשת האלחוטית זמינה אצלם, (ואין להם אישור על המחשב מאאוט נט) אבל, לרוב, הם יצטרכו לעשות מאמץ רב להגיע לרשת אלחוטית פתוחה וזה בודאי לא באופן קבוע.
יש אנשים - ולידיעתכם הם בכלל לא מעטים, שבשבילם נטפרי פשוט לא שווה כלום (הכל ברוח המשפט "מה שווה נטפרי בלי וייפרי") כי הם יודעים להפעיל מערכת הפעלה אחרת באופן זמני, ולעתים יש בסיס מוכן בביוס כמו במחשבי אסוס. יש להם נטסטיק באופן קבוע בכיס לשעת צרה (בעיקר טכנאי מחשבים) ושום חסימת מערכת ושום חסימת ספק לא יעזור בפניהם כל עוד זהו מחשב.
זה גם לא כזה ענין יקר כל כך כיום, ותמיד יש את הסיכון שילד יקנה איזה שהוא מתאם קטן.. או אפילו נטסטיק (אני מכיר מקרה כזה).מי שלא קלט שנטפרי זה בשביל מי שרוצה סינון, יאלץ להבין לאט לאט.
נטפרי לא מחויבת למגר את האינטרנט מהעולם אלא לתת אותו כשר למי שמעונין בכך.
הרשת האלחוטית היא דבר נצרך ולא תמיד אפשר לומר לחסום את המחשב. יש אינסוף מקרים ומקומות עבודה, ואי אפשר להכליל.
כמובן שעל פי השכל, מי שיש לו היכולת להתקין וייפרי מחוייב בכך. -
@naomi התלבטתי אם להגיב, (כי זה קצת חזרה על מה שאמרו לפניי)
בכל מקרה כשאני מספר למישהו על נטפרי ורואה שהוא רוצה, אני דואג להסביר לו באופן ברור למה הוא צריך וויפרי. ואם זה לא מובן לו אז גם לשכנע.
בכל מקרה לחייב א"א, וכמו שאמרו כאן קודם. לא כל מי שלא מתקין וויפרי זה בגלל שהוא רוצה להנות מ2 העולמות.וכמו שאמר @למדן-וידען
צריך לשלב בין שני הצדדים, לדעת המנהלים כיום זה מאוזן.
אני יותר בדעה שזו אחריות גם של מי שמחבר (סוכנים? חברות?) לנטפרי להסביר ולהתריע.
ויותר מכך.
מי שירצה את הסימן מים, אם יתאמץ הוא יכול לסדר לעצמו גם בלי וויפרי. (לא רוצה לתת רעיונות, אבל אפשר...) -
אני רואה כאן ב' נושאים מעורב ביחד.
א) האם המדיונות של נטפרי היום לא לחייב התקנת ויפרי נכון או לא נכון.
ב) האם יש מספיק מודעות על הצורך להתקין את ויפרי.(לדברי @naomi היא בכלל לא ידעה שקיים כזה דבר ואני מכיר באופן אישי הרבה כאלו שלא ידעו).לגבי ענין א' בודאי ה@administrators דנו על זה ברצינות והגיעו לתמקנתם כרגע. יתכן שעם הזמן ישנו את דעתם ואולי ימציאו דרך שמן הסתם מתקינים ודוקא במצבים רגישים וכו' לא חייבים להתקין.
לגבי ענין ב' זה באמת בעיה רצינית. ואלא קצת נחמה שהמנהל החשוב הגדול והקוסם @magicode כבר הודיענו כאן שהוא עומד להוסיף עוד שלב בהתקנה שיועדד את התקנת התוכנה.
אני לא יודע אם זה לבד יספיק לתת המועדות הנצרכת אבל בודאי יעזור הרבה.אולי כדאי להוסיף על דף הבית, בפנאל המהיר או באיזור אישי. אולי שיקפוץ כל שבועים תזכורת (זה גם יכול לתת רעיונות לילדים). הכל אפשריות ואני סומך על @administrators שהם יצליחו למצוא הדרך הנכונה להודיע ולעודד.
כרגע הדבר טעון פעילות! -
יש כאן 2 ענינים באמת:
- העובדה שסינון של נטפרי בכל זאת מאפשר גלישה באינטרנט לא מסונן- לא מספיק ברורה!
ואני מדברת על אנשים שרוצים סינון.
בעניין הזה צריך לטפל בהקדם!
לא יכול להיות שבתור לקוחת נטפרי - אף אחד לא יידע אותי באופן יזום על העניין.
אנשים שמתחברים לנטפרי - מן הסתם חושבים שהם מוגנים.
אני לא אמורה לגלות את זה מתישהו במהלך החיים שהמחשב שלי לא היה מוגן מגלישה באינטרנט לא מסונן.
2. השאלה האם לחייב את לקוחות נטפרי להתקין גם את וויפרי, שמעתי כל מיני דעות בעניין.
אולי שמישהו יסביר לי, מה האינטרס של מישהו לא להתקין וויפרי?
אם התשובה היא כי הוא רוצה לגלוש באינטרנט לא מסונן וגם להראות כאילו משתמש בנטפרי (כי הרי הסינון לא מעניין אותו)
אז למה שנטפרי יתנו יד לדבר הזה ?!
זה נראה לכם לגיטימי? - העובדה שסינון של נטפרי בכל זאת מאפשר גלישה באינטרנט לא מסונן- לא מספיק ברורה!
-
@naomi כי המחשב של העבודה, והבוס לא מרשה להתקין תוכנות חיצוניות.
ויש כמובן עוד סיבות....
למען הסר ספק, על המחשב שלי מותקן וויפרי....
-
@naomi סיבות לא להתקין ויפרי:
- כי המחשב לא שלי ואני צריך להחזיר אותו יום אחד למישהו.
- מחשב בעבודה שעוד אנשים משתמשים בו.
- צורך בחיבור נוסף, בגלל משהו שנטפרי לא נתנה לו מענה (שתחת המטרייה הזו יכולים להכנס אין-ספור אפשרויות כגון טכנאים, מוסדות וכו').
למען הסר ספק גם על שלי מותקן.
-
אני אישית זכיתי להעביר כמה וכמה אנשים ומשרדים לנטפרי, ובחלק מהם לא הצעתי אפי' את התקנת התוכנה, מכיון שידעתי שהם לוקחים כרגע את נטפרי כנסיון (אחרי ששכנעתי אותם, לפעמים בקושי), ואני לא הייתי מוכן לקחת על עצמי את הסיכון של להסיר מכל המחשבים שלהם את התוכנה, רק כעבור חודש - חודשיים שהם מרוצים אציע להם להתקין ואף אעזור להם בהתקנה בעז"ה.
-
@ליכט באופן אישי אני שילמתי על מישהו שהתקנתי לו והזהרתי שההסרה בתשלום.....
ובסוף הוא לא קיבל את שההסרה עולה כסף.
אבל זה היה לקוח שלי. אז הסיפור קצת שונה.... -
@naomi אמר בנטפרי בלי וויפרי, מה זה שווה?:
העובדה שסינון של נטפרי בכל זאת מאפשר גלישה באינטרנט פרוץ- לא מספיק ברורה!
רק לי המשפט הזה צורם?
המחשב מאפשר, והאינטרנט. הדברים האלו הומצאו לפני נטפרי.
דווקא ס--י-נ-ו-ן נטפרי לא מאפשר.
החסימה של נטפרי, כלומר התוכנה, אינה הרמטית.
נטפרי הוא סינון אינטרנט.
זה הכל. זה לא מסובך.
נטפרי לא יכולים בכלל בכלל בכלל לחלום לפתור את הבעיה הזו, שמתאפשר בכל זאת לגלוש ממחשב באינטרנט.
והם אנשים ריאלים, אנשי נטפרי. את זה אנחנו יודעים.
כל המשפטים האלו נשמעים כאילו אין היכרות מספיקה לאומרם עם עולם המחשוב, כי כאילו אם התקנת וייפרי אז אתה מסודר? תאמינו לי שלא. -
@ליכט אמר בנטפרי בלי וויפרי, מה זה שווה?:
אני אישית זכיתי להעביר כמה וכמה אנשים ומשרדים לנטפרי, ובחלק מהם לא הצעתי אפי' את התקנת התוכנה, מכיון שידעתי שהם לוקחים כרגע את נטפרי כנסיון (אחרי ששכנעתי אותם, לפעמים בקושי), ואני לא הייתי מוכן לקחת על עצמי את הסיכון של להסיר מכל המחשבים שלהם את התוכנה, רק כעבור חודש - חודשיים שהם מרוצים אציע להם להתקין ואף אעזור להם בהתקנה בעז"ה.
בדיוק בשביל זה כתבתי פעם שטוב אם היה אופציה שגם אחרי התקנת וויפרי, יהיה אפשר להסירו ללא תשלום תוך חודש מיום ההתקנה, לאחר מכן לא,
או לחלופין לחייב כל משתמש להתקין וויפרי תוך 60 יום מהצטרפותו, אבל לא לחייב אותו מיד, כי רק אחרי שהוא מכיר את צרכיו ובנה לעצמו את הפרופיל ומה שהוא צריך, ומצא אותו מתאים, אז כבר אין שום סיבה שלא להתקין [מלבד היוצא מן הכלל].