נטפרי בבית חולים
-
@magicode אמר בנטפרי בבית חולים:
תראה המציאות עצמה מורכבת. הבתי חולים האלה מיועדים לציבור הכללי. אני לא מצפה מהם שאכפת להם בכלל.
מי בדיוק אתה מצפה שישמור עליך שתבקש טלוויזיה מסוננת. ומי בדיוק ידאג לספר לך שיש כזאת טלוויזיה.
לכן אני אומר אם כבר יש לך הבנה שזה מסוכן. תכבה את זה ותגמור את העניין. או שתביא מהבית איזה מחשב נייד עם נטפרי.דווקא ממי שפועל כל כך במסירות נפש לשמוע תגובה כזו?, בחיי שלא הייתי מאמין!
הלא כך היה אפשר לומר לכל מי שיש לו גישה לאינטרנט לא מסונן"אם כבר יש לך הבנה שזה מסוכן. תכבה את זה ותגמור את העניין"
ככל הנראה אתה לא מכיר את הסיטואציה הנוראה הזו של לילות שלמים של שיעמום נורא של המטופל ומלויו, שכמעט לא ראיתי חרדי שמצליח להתנזר לחלוטין מדברים שבחייו לא היה מאמין שיגיע אליהם
אמר לי אבא של ילד מטופל, -אברך בן עליה בכל קנה מידה , שבתוך כחודשיים מלאי שיעמום ודאגה חונקת הוא כבר נהפך לאוהד של קבוצות ספורט... סוג של מקום מפלט...
וזה עוד בלי האינטרנט, רק מהטלויזיה במסך של השכן וחדר המשפחות...
כל מי שנמצא במקומות הללו חש בטומאה הנוראה שמאיימת על טובי בנינו שמבינים טוב מאד "כמה שזה מסוכן"
ולסיום, סח לי בעל של מטופלת, - אדם בן 65 שזה כבר למלא כריסו בכל מכמני התורה, כי מימיו לא האמין שה"קבלה" שלו ליוה"כ תהיה להסתכל רק בערוץ הידברות... וד"ל -
@מובהק סיפורים מוזרים.
צריך גם להיזהר שהיצר טוב שלנו לא יתנוון מחוסר מעש. עם כל הגדרות שאנחנו מקימים לעצמנו. -
@ברוך-השם אמר בנטפרי בבית חולים:
@מובהק סיפורים מוזרים
זו סיטואציה שכנראה רק מי שחווה אותה מבין
שלא תדעו מצרות אמן -
לפי כל הנאמר נראה שבסוף נצטרך לבקש חדרים לחרדים בלבד ששם לא יהיה את הבעיות הנ"ל
או לחילופין לפנות לכל אותם עשרות האירגונים שעוזרים לחולים ולמשפחותיהם במזון וסיוע רפואי, שידאגו גם על התעסוקה למלוים של החולים וממילא לא נגיע לכל זה ! -
ואני חשבתי לתומי שצריך לשכור את זה בכסף....
-
@מובהק הוספת לרשימה עוד מקום בעייתי (- עד מאוד, לפי התיאור שלך) שהנגע הזה משפיע ומחלחל ושלא ניתן כ"כ בקלות לפתור.
גם התשתית של הלחץ, השעמום והאווירה הזרה והחונקת במקום כזה מוסיפה למצב.אגב, חבריו לרשימה הם מקומות עבודה בסביבה חילונית, מערכת מולטימדיה ברכב, מכשירי אנדרואיד זולים (מעוקרים כמובן..).
כל מי שיש בידו יכולת לפתור את אחד מבעיות אלו יציל המון מרדת שחת. -
עלה לי רעיות שיכול לנצל חלקית ושהוא אפשרי לעשות בלי הרבה קשיים
להקים גמ"ח בכל בית חולים שיהיה בו כעשרים טבלטים מסוננים ומי שצריך יקח את זה ובזה ירגע קצת ולא יצתרך לגלוש בפרוץ
נעשה בכל בית חולים קו אחד של נטפרי שמחלק וויפי לכל הבניין ויהיה בטבלט תוכנה WIFREE
מה אתם חושבים -
מדוע לא להשתמש בvpn? ואם הבעיה היא שאפשר בקלות להחליף רשת אני בטוח שמנהלי נטפרי ימצאו פתרון כגון אפשרות להוריד ללא תשלום בסיום האשפוז וכדו' בכיוון הזה
-
@IE
נראה פתרון מעשי!
לעבודה, להתחיל לבקש מכל מיני אירגונים לעזור בזה את החולים,
לדוגמה: יד אברהם, יד עזרא, עזרר מציון, דרכי מרים, דרכי מרפא, משען לחולה,...
אפילו אם נראה לכם שיש מהרשימה שהם בעצמם לא כ"כ בסדר, אל תפחדו, הם ישמעו (בפרט אם תשכנעו אותם לפרסומת...)
הצלחה מרובה
וחפץ ד' בידינו יצליח -
אפשר גם להפוך את כל מתנדבי הארגונים להיות משגיחים של הועד לטוהר המחנה :head_bandage: ..
-
@אבגדהו לא בשביל אגו אבל נראה לי שהפתרון של vpn עם weifree זמני יותר ישים ללא עלות אינו דורש הקמת גמחים של טאבלטים וחדרים לאכסן אותם וכו' וכו'
-
@aiib
א. אני לא מאמין שניתן לגלוש שם עם VPN מנהל הרשת אמור למנוע את זה.
ב. מאותה הסיבה אני גם לא מאמין שניתן להתקין שם תוכנות. -
@למדן-וידען שומע, מתברר שיש מספיק דברים שאני לא יודע.
אבל עדיין אני חושב שיותר פשוט לדבר עם הנהלת בית החולים שתנתן אופציית חיבור vpn של נטפרי בלבד וכן התקנת תוכנה ספציפית של נטפרי מאשר לשכנע אותם להקים תשתית מיוחדת של אינטרנט נטפרי או לארגן גמ"ח של טאבלאטים וכו' וכו' לא כך?! -
צריך לדבר עם @יעקב-ליצמן.
-
@למדן-וידען שיעקב ליצמן יקח את זה רציני צריך גם רחמי שמים
אבל בסכ"ה זה דבר נחוץ מאוד בתחילת האשכול צחקתי מהרעיונות כאן אבל אחרי שהבנתי קצת אז זה שהרב עובדיה יוסף והרב ואזנר וכל גדולי ישראל יצאו נגד האינטרנט ואסרו אותו זה לא נפקא מינה אם בביה"ח או בבית סוהר וזה חמור מג' עבירות חמורות וחילולי שבת וכמו שבכל בית חולים בארץ יש הכשר או בית מדרש ויש רב ביה"ח אבל בכל חדר יש צלם
וזה בעיה שא"א לומר שחרדים לא ילכו לשם כי נעבך כשחולים אין הרבה ברירות אבל ברעיון זה מובן מאיליו שחייבים לעשות לזה משהו
רק התירוץ העיקרי של כל הבתי חולים יהיו שמי שלא רוצה שלא ישתמש עם זה וכמו שהביאו כאן שאולי יש פיתרון ליצר הרע בכלל איך לעקור אותו (יש. תורה תבלין) לכן אני חושב שיהיה קשה לעשות כזה דבר אבל הרעיון של הגמ"ח ומתנדבים שיציעו לחרדים שהילד שלהם משגע אותם לפתוח זה רעיון מעשי יותר לדעתי
בכל אופן שה' ישמור על כולנו שלא נדע מצרות ולכולם יהיה רפואת הגוף והנפש. אמן -
שאלה של חוסר ידע, ניתן לגלוש דרך הטלויזיות לאינטרנט? כמדומני שאין שם מקלדת בכלל.
-
לדעתי, חבל על החשמל שהמחשב של כולם פה צורך ברגעי כתיבת התגובות.
שום בית חולים לא יתקין שום סינון על שום מחשב.- כיון שבהתחלה יתקין נטפרי, ואז רימון ישגעו לו את השכל, ואז נתיב ואז ואז ואז...
- שזה מפתח להמון בעיות שלבית חולים אסור שיקרה, גם מבחינה טכנית, וגם מבחינת חסיון רפואי.
-
@IE העלה נושא חשוב.
ויש לי ידיד שהושפע שם נוראות.
הבעיה היא, שאני לא מאמין שניתן למצוא לכך פתרון.
בטלוויזיות שם יש רשת ודפדפן, אבל הם בכלל לא וינדוס ואפי' לא אנדרואיד. זו מערכת סגורה שלהם, ואין שם אפשרות להגדיר VPN. -
רעיון מציון אבל למה צריך לעשות רשת אלחוטי של נטפרי בבית חולים שזה נורא מסובך.
אפשר לעשות גמ"ח של מחשבים ניידים עם VPN של נטפרי ותוכנת ויפרי וכיולים לגלוש על הויפי של בית החולים הקיים כבר.
בעצם כמעט לא צריך לערב הבית חולים בכל הסיפור רק הארגונים השונים שעוזרים לחולים לחלק אותם בהתאם לצרוך וכו'. -
@IE אמר בנטפרי בבית חולים:
עלה לי רעיות שיכול לנצל חלקית ושהוא אפשרי לעשות בלי הרבה קשיים
להקים גמ"ח בכל בית חולים שיהיה בו כעשרים טבלטים מסוננים ומי שצריך יקח את זה ובזה ירגע קצת ולא יצתרך לגלוש בפרוץ
נעשה בכל בית חולים קו אחד של נטפרי שמחלק וויפי לכל הבניין ויהיה בטבלט תוכנה WIFREE
מה אתם חושביםלא נראה לי עדיין מעשי בגלל עלויות ציוד ועדיין צורך בשת"פ כלשהו עם הנהלת ביה"ח ומנהלי הרשתות שם.
לא פותר את הצורך לפנות אליהם מה שכן אפשר להגיע עם פתרון.
הרעיון של @אורי יותר מעשי