תוכנה בסיסית חדשה לנטפרי
-
@administrators יצא לי לשוחח עם טכנאי מחשבים בכיר שמתעסק בעיקר עם התקנות חדשות ומודע מאד לענין נטפרי.
הוא העלה רעיון עצום שכמדומני שעדיין לא קיים בשוק.
להקים תוכנה בסיסית קטנה ולא ניראת כ"כ, שתחסום את הגישה רק לאתרי תועבה. זה לא אמור להיות תחליף לנטפרי, אלא כמשהו בסיסי שיותקן בכל מחשב (על אותו עיקרון של K9 רק בלי פרצודורת התקנה מסובכות).
התוכנה לא תסנן אינטרנט כלל אלא תמנע גישה לאתרים הבעייתים, במידה וזה יעבוד טוב אין מחשב חרדי שזה לא יותקן עליו בתור בסיס.
כמובן שההסרה יכולה להיות עם קוד תמורת קנס וכד' וכ' וכ' וכ'ו. -
@goldim
נטפרי מעונינת לספק אינטרנט מסונן ב 100٪ ככל שהיד משגת .
תוכנה כזאת אליה וקוץ בה מהרבה טעמים.
יש פילטר מינימלי שספקיות האינטרנט מחויבות לתת לפי חוק ללא תשלום (מדובר במשהו גרוע ביותר שממש לא מתאים ליהודי דתי - ויש תלונות בקרב הציבור החילוני שהוא גם לא מתאים שם לילדים ובני נוער).
נ.ב. זאת לא תשובה רשמית מנטפרי וכתבתי זאת על דעת עצמי כפי שנראים רוח הדברים
-
@goldim אני מסכים עם מה שאמר @957, ורק באתי להוסיף ולפרט את הטעמים שהוא מדבר עליהם.
זה מספיק מסובך לפתח תוכנה בכלל, ובטח תוכנה מהסוג הזה של חסימה שמצריכה הבנה לא רק בפיתוח תוכנה אלא הבנה מעמיקה במערכת שאותה רוצים לחסום.
כמו כל דבר באינטרנט הכל משתנה במהירות מסחררת, ורשימה שלא תעודכן דרך קבע לא רלוונטית.
הרבה יותר מעשי לחסום לגמרי ולבדוק אם יש סינון.
נ.ב. זאת לא תשובה רשמית מנטפרי וכתבתי זאת על דעת עצמי כפי שנראים רוח הדברים...
נ. ב. אין דבר כזה טכנאי מחשב 'בכיר', שמתעסק בעיקר עם התקנות חדשות.. זה הדבר הכי קל שיש. וחסימות זה ענין למתכנתים ולא לטכנאים. -
מענין לענין באותו בנין
הייתי אומר שיפתחו עוד כמה דברים בוייפרי
כגון ג'מייל או אם ג'מייל אי אפשר כי יכלו לעשות הורדות דרייב וכו' או תמונות לא יסתננו וכדו' אז לפח' אוטלוק וטיים ויאור ועדכוני אנטי וירוס כמובן הכל אם אפשר שיהיה פרפקט ומה שיותר דחוף שיהיה גישה לפורום רק זה בעיה שמי שחסום לפורום יוכל בקלות להתחבר ?!? -
@מיציבושי רק אעדכן שגם באאוטלוק קיים תחליף לגוגל דרייב.
אבל לעצם טענתך עדיין אפשר לפתוח גמייל בלי גוגל דרייב.
אבל התוכנה מיועדת אף לאנשים שרוצים לחסום לגמרי אף לאתרים אלו.
לכן לדעתי יש צורך ב2 גירסאות של התוכנה אחת שתחסום לחלוטין ואחת שיהיה בה בסיס מסויים שיהיה פתוח ובמיוחד הפורום שעוזר במקרי חירום... -
@goldim אתה מציע רעיון שיעזור להשקיט את המצפון של כל מי שלא מקשיב לכל גדולי הדור?
ומה אז? הם יוכלו להמשיך לגלוש בכל מקום שיעלה על דעתם (חוץ מתועבה ממש) ולהרגיש בנוח שהם מוגנים אפי' שהם כלל לא מוגנים... -
@goldim אמר בתוכנה בסיסית חדשה לנטפרי:
@administrators יצא לי לשוחח עם טכנאי מחשבים בכיר שמתעסק בעיקר עם התקנות חדשות ומודע מאד לענין נטפרי.
הוא העלה רעיון עצום שכמדומני שעדיין לא קיים בשוק.
להקים תוכנה בסיסית קטנה ולא ניראת כ"כ, שתחסום את הגישה רק לאתרי תועבה. זה לא אמור להיות תחליף לנטפרי, אלא כמשהו בסיסי שיותקן בכל מחשב (על אותו עיקרון של K9 רק בלי פרצודורת התקנה מסובכות).
התוכנה לא תסנן אינטרנט כלל אלא תמנע גישה לאתרים הבעייתים, במידה וזה יעבוד טוב אין מחשב חרדי שזה לא יותקן עליו בתור בסיס.כמעט כל אתרי האינטרנט אם הם לא מסוננים כראוי הם בקטגורית אתרי תועבה .
-
@goldim להתקין את K9 לוקח מספר דקות וזו לא פרוצדורה מסובכת בכלל. (רק צריך לדעת כיצד להגדיר נכון את התוכנה על מנת שתהיה אפקטיבית).
ברגע שיהיה לאנשים את התוכנה המוצעת הם ירגישו מוגנים ולא ישמרו את עצמם כראוי. -
צא ולמד מה קורה בסינונים מבוססי תוכנה...
הייתי מדמה אותם לגרגיר חיטה על כביש 4 נתיבים. מאיזה צד אתה יכול לעקוף?...