חומה ודעת - פרק י"א
-
@dLive למיטב ידיעתי המידע לגבי הכבל רשת הוא שגוי.
-
@ezra אמר בחומה ודעת - פרק י"א:
@גלינג דוקא התוכנה שמאפשרת עדכוני אנטי וירוס היא תוכנה ישנה שבד"כ לא משתמשים בה.
וברור שעדיף לוותר על העדכונים ולהתמגן באמצעות התוכנה היותר עדכנית, מה גם שמחשב שאינו מחובר לרשת לא נצרך כ"כ לעדכוני הוירוסים.אז מה תענה לאדם שעכשיו הגיע למוקד או לערב ניתוק, והוא משדר שמאוד חשוב לו עניין העידכונים? תלחץ עליו שלא צריך?
-
@שואף אמר בחומה ודעת - פרק י"א:
אממ
סליחה שאני משבית את השמחה, אבל אין חיה כזאת, אין שום אפשרות לחבר המחשב עם כבל מוצלב ולקבל עידכון, לא יודע מי המציא את זה.
תכנת מחסום חוסמת לחלוטין כל חיבורי הרשת, לא משנה באיזו צורה.האפשרות היחידה (והכי נוחה ופשוטה) היא להוריד למחשב לא חסום את קובץ העידכון של האנטיוירוס, ולהעביר את זה באונקי למחשב החסום. לאווסט אפשר להוריד כאן..
למייקרוסופט כבר אין עידכונים אופליין, אבל מי שלא מחובר לרשת לא צריך עידכונים. אנטיוירוס צריך, ומספיק לעדכן אותו פעם פעמיים בשנה.כאן זה כתוב (מאמין שראית) בתוך השו"ת בחוברת
http://forum.netfree.link/topic/1998/חומה-ודעת-פרק-י-א/17 -
בואו נעשה קצת סדר בדברים.
עד לתקופה האחרונה אאוטנט השתמשו בתכנת 'מגן' שאכן היו בה יותר אפשרויות, כולל האפשרות של ''כבל רשת מוצלב''. אבל תכנה זו מצד שני היתה פחות מאובטחת וככל שוינדוס התקדמו והתעדכנו, נוצר צורך לפתח הגנות יותר חזקות ויותר הרמטיות.לכן אאוט נט הוציאו בחודש ניסן את התכנה החדשה 'תכנת מחסום'.
התכנה החדשה של אאוטנט עובדת בצורה שונה, הרבה יותר הרמטית ומאובטחת, ובגלל זה אין לה שום אפשרות חיבור, גם לא דרך כבל מוצלב. (שאגב, המושג מוצלב הוא מושג ישן, היום המחשבים יודעים להתסדר גם עם כבל ישר, להצליב אותו וירטואלית).
חומות הדת ואאוטנט מסונכרנים כל הזמן, ודווקא יישר כוח להם שבתוך כל הקלחת והלחץ של ההכנות לשבוע ניתוק ארצי, אחד מבכירי העורכים, מצא פנאי לבדוק שוב את הנוסח של העלון, וכך פנה אלי לבירור מעמיק וגילה שאפשרות זו של כבל מוצלב כבר לא רלוונטית. הדברים יתוקנו בפרסומים הבאים.
-
המילה האחרונה בנושא, אכן שייכת ל @שואף .
את העניין של כבל רשת מוצלב, אני אישית כתבתי, אבל לפני כמה שנים, הרבה לפני התוכנה האחרונה של אאוט-נט. -
@מן-המודיעין תקרא עוד פעם פעמיים מה שכתוב בחוברת (אולי 3 פעמים).
ש. אני זקוק לעדכן את תוכנת האנטי וירוס מדי פעם, איך אני מעדכן אותו אחרי ניתוק אפשרות קליטת האינטרנט מהמחשב?
ת. ניתוק המחשב אינו מונע את אפשרויות עדכון האנטי וירוס. בנוסף, ברוב חברות האנטי וירוס (כולל אנטי וירוס בתשלום), יש אפשרות להעתיק את העדכון ממחשב מעודכן על גבי דיסק אונקי ולהתקינו על המחשב החסום. בנוסף ניתן לבקש מהנציגים את התוכנה הקודמת של אאוט-נט (תכנת 'מגן'), בה ניתן לחבר את המחשב למודם או לנט-סטיק, לבצע הפעלה מחדש, ולעדכן את האנטי וירוס בשלשת הדקות הראשונות. ישנה אפשרות נוספת אשר כל טכנאי מחשבים נותן בתשלום סמלי, לחבר את המחשב עם כבל מיוחד [כבל רשת מוצלב] למחשב אחר שיש בו קליטת אינטרנט [מסונן] וכך לעדכן את התוכנה.
ש. אני צריך פעם בתקופה עדכון של מערכת ההפעלה של המחשב או עבור האופיס, איך עושים זאת לאחר הניתוק?
ת. תוכנת החסימה אינה מונעת עדכונים אלו, על ידי טכנאי, בחיבור עם כבל [כנ"ל] למחשב שיש בו קליטת אינטרנט [מסונן]. או באמצעות הורדת קבצים מאתר מייקרוסופט ממחשב אחר והתקנה עצמית ע"י דיסק און קי.אני לא הבנתי ממה שכתוב כאן שיש אפשרות של חיבור ישיר לאינטרנט (אולי מישהו מסביר מה בדיוק כתוב כאן?).
-
@מן-המודיעין אמר בחומה ודעת - פרק י"א:
אבל בשביל האינטליגנציה מה שלי ידוע זה שיש אופציה רק בנוד בגרסות הקודמות שלו עד גירסה 8, אם יש עוד אופציות אשמח שתחכימני,
יש דרך לעדכן גם בגרסאות האחרונות, צריך בשביל זה פרי... מיוחדת, מכיון שהעדכונים של ESET הם בתשלום כיום.
-
אני מדבר אחרי הפריצה מגירסה 9 ומעלה זה לא ניתן גם עם פריצה, דיברתי עם טכנאים מהשורה הראשונה וזה מה שאמרו לי,
-
@מן-המודיעין ייתכן, אף פעם לא ניסיתי.
-
מה אם חומה ודעת י|"ב ?
בדיוק היום שמרמזים אותכם בעמוד אז לא העלתם את זה? -
עיינו פה אוטנט כבר עשו את העבודה בשבילנו
-
@Chocolate אמר בחומה ודעת - פרק י"א:
עיינו פה אוטנט כבר עשו את העבודה בשבילנו
האתר עדיין בעריכה, נראה לי שכדאי שתמחק את הקישור לשם.
-
רק עכשיו הבנתי מה זה החומה שהיה שם (חומה ודעת)