תגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.
-
@טרוצער
תודה ל@ליכט ול@ayys613 שנענו לקריאה והצטרפו לפורום.
מחכים לראות אתכם פעילים, ולהחכים את חברי הפורום. -
אני חושב שאחרי מה שכתב @magicode צריך להפעיל את כל הלחץ על אוצר החכמה ולא לבזבז את הכוחות כאן
-
העובדות הם כמו ש @magicode כתב.
רק יש להוסיף, שלאחר מכן, היו עוד רבנים שהצטרפו להוראה לסגור את הפורום.
ולכן הוא נסגר במקביל גם באתרוג פלוס וגם בנתיב (אבל לא כל החברות עמדו בלחץ של המשתמשים).
אצל נטפרי, הלחץ הזה (נגד הוראת רב) פשוט לא משפיע. -
בשורה התחתונה - יש מצב לפתוח את הפורום?
הצעה למשל: שיקימו צוות בודקים שיהיה מקובל על רבני נטפרי וגם על מנהלי אוצר החכמה, שימחקו את הדרוש מחיקה, ויעמדו על המשמר להבא (בהרבה מקרים המשתמשים בעצמם ידווחו על תוכן בעייתי בפאנל-הכרטסת של נטפרי).
בעבודת צוות נרחב זה יכול להיות לא כ"כ מסובך, ובפרט ע"י חיפוש מילים מסויימות לאיתור דיונים בעייתיים.
@magicode מצפים לחדשות בקרוב.
-
@האברך מי יממן את הצוות ו/או יתנדב?
מתנדבי נטפרי כבר תפוסים לדברים אחרים... -
@האברך
אין צורך בשום צוות.
אחד הרבנים שציווה לסגור, אמר בזמנו, שאם המפקח הקיים מטעם אוצר החכמה ייכנס ויקבל על עצמו כללים של מותר ואסור בפורום, הוא מוכן לאשר את הפתיחה.
אני אישית דיברתי על כך עם אחד מהמנהלים באוצר החכמה.
ומה לעשות שלצערי הרב זה לא צלח? -
-
הצעה: לפתוח את אוצר החכמה לפי שמות משתמשים, דהיינו, כל משתמש שיפסל תוכנו ימחק בנטפרי ויסומן בxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
מעניין האם הרעיון הוא בר ביצוע. -
@האברך אמר בתגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.:
הצעה למשל: שיקימו צוות בודקים שיהיה מקובל על רבני נטפרי וגם על מנהלי אוצר החכמה, שימחקו את הדרוש מחיקה, ויעמדו על המשמר להבא (בהרבה מקרים המשתמשים בעצמם ידווחו על תוכן בעייתי בפאנל-הכרטסת של נטפרי).
אתמול העלה פה @רחמים את הבעיה שיש אפילו בכמה שניות של ראיית תמונה לא ראויה עד לדיווח, אז מה נאמר על חשיפה לתכנים אסורים, במיוחד שהרבה פעמים קשה לזהות אותם ביחס לצורה והמהירות שמזהים תמונה בעייתית, ומי יודע כמה יהודים יחשפו לתוכן עד שיתקבל הדיווח, ונוסף על זה מה שרמז @magicode שם, שאז כל יחיד יכול לדווח ולחסום תכנים בהתאם לראיית עולמו הוא (כך לפחות הבנתי את המשפט שלו 'על האנשים שיחגגו על זה').
-
@ayys613 אמר בתגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.:
אתמול העלה פה @רחמים את הבעיה שיש אפילו בכמה שניות של ראיית תמונה לא ראויה עד לדיווח, אז מה נאמר על חשיפה לתכנים אסורים
אין לי היכרות עם הפורום האמור, כמדומני שמעולם לא נכנסתי לשם, אך ממה שאני מבין, אין שם תכנים אסורים ברמה שהצצה עלולה להזיק, אלא השקפות ודעות שקריאתם עלולה ח"ו להזיק.
באם אכן כך הם פני הדברים, אפשר להציע שתהיה עבודת צוות מפוקחת, הווי אומר שיהיו אחראיים שיפקחו על הבודקים, לכאורה לא אמורה להיות בעיה.במיוחד שהרבה פעמים קשה לזהות אותם ביחס לצורה והמהירות שמזהים תמונה בעייתית, ומי יודע כמה יהודים יחשפו לתוכן עד שיתקבל הדיווח.
הפורום הרי קיים כיום ואנשים כבר נכשלים, לפי הצעתי דלעיל, הפורום לא ייפתח למשתמשי נטפרי עד שייבדק ויימצא ראוי, ובאם ייפתחו אשכולות בעייתיים נוספים - בעז"ה רוב ככל משתמשי נטפרי ישתדלו לדווח.
ונוסף על זה מה שרמז @magicode שם, שאז כל יחיד יכול לדווח ולחסום תכנים בהתאם לראיית עולמו הוא (כך לפחות הבנתי את המשפט שלו 'על האנשים שיחגגו על זה').
אף אחד לא יכול ולא יוכל לחסום תכנים לבד, אלא רק לדווח למנהלי נטפרי, והם יכריעו.
אך לגופם של דברים, זה נשמע שמבחינת מנהלי נטפרי כמו @baruch
ו @magicode , אין סיכוי רציני שמשהו ישתנה מבחינת המוכנות של מנהלי אוצר החכמה לפיקוח וסינון.
כך שזה די נשמע @דברים-בטלים...
-
פוסט זה נמחק! -
@baruch אמר בתגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.:
רק יש להוסיף, שלאחר מכן, היו עוד רבנים שהצטרפו להוראה לסגור את הפורום.
ולכן הוא נסגר במקביל גם באתרוג פלוס וגם בנתיב.אני נהניתי מהתגובה של @david48483 בפרוג:
אם פורום אוצה"ח סגור בנתיב, אתרוג ונטפרי, איזה חרדים לדבר ה' נמצאים שם כרגע?
-
אני סקרן לדעת מה היה קורה לו היה מישהו מביא דפים מודפסים לרב אולמן מהפורום הזה...???...
-
@שלום-עולם
לא היה קורה כלום. -
@קלוגר מחילה מכבודו, אני ממש לא חושב כך...
-
פוסט זה נמחק! -
@שלום-עולם אולי תרים את הכפפה ותציל את הדור ותביא לרב אולמן דפים מודפסים משם?
-
בבקשה שלוש הערות קטנות:
א. מאד מעניין אם אכן מדובר ברב אולמן ממשכנות יעקב. למיטב ידיעתי, ויש לי כזה, כבר למעלה מחמש שנים שהבן שלו ממלא את מקומו בכל נושא וענין. ודו"ק. דרך אגב, יש אחד בב"ב שמפרסם כשרות של הרב אולמן בענין מסויים, וכששוחחתי עם בנו שליט"א הוא אמר לי שמפרסמים דברים בשם אביו שאינם נכונים. אם באמת הפורום נסגר בגלל הרב אולמן, הייתי מציע שידברו עם הבן שלו ויבדקו אתו אם זה נכון. לסגור על סמך שמועה של דפים מודפסים בענין הפלג והפלס, לא נשמע כל כך תמים.
ב. אכן, אני חושב שהגיע הזמן שהלחץ יופעל על מנהלי אוצר החכמה. מדובר באנשים חרדיים, כמו הרב ארז סלע וכו'. אילו כל משתמשי תוכנות הסינון יפעילו עליהם לחץ, יתכן שסוף סוף הם יעשו מה שמתבקש מהם.
ג. אם כל אחד מהמשתמשים פה, יפיץ את בשורת פורום לתורה אצל חמש חברים - דיינו. -
@אוריויל אמר בתגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.:
בבקשה שלוש הערות קטנות:
א. מאד מעניין אם אכן מדובר ברב אולמן ממשכנות יעקב. למיטב ידיעתי, ויש לי כזה, כבר למעלה מחמש שנים שהבן שלו ממלא את מקומו בכל נושא וענין. ודו"ק. דרך אגב, יש אחד בב"ב שמפרסם כשרות של הרב אולמן בענין מסויים, וכששוחחתי עם בנו שליט"א הוא אמר לי שמפרסמים דברים בשם אביו שאינם נכונים. אם באמת הפורום נסגר בגלל הרב אולמן, הייתי מציע שידברו עם הבן שלו ויבדקו אתו אם זה נכון. לסגור על סמך שמועה של דפים מודפסים בענין הפלג והפלס, לא נשמע כל כך תמים.
ב. אכן, אני חושב שהגיע הזמן שהלחץ יופעל על מנהלי אוצר החכמה. מדובר באנשים חרדיים, כמו הרב ארז סלע וכו'. אילו כל משתמשי תוכנות הסינון יפעילו עליהם לחץ, יתכן שסוף סוף הם יעשו מה שמתבקש מהם.
ג. אם כל אחד מהמשתמשים פה, יפיץ את בשורת פורום לתורה אצל חמש חברים - דיינו.תן את הכתובת של אנשי אוצר החכמה כאן ונדרוש מהם בכל תוקף!
-
@אוריויל אמר בתגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.:
א. מאד מעניין אם אכן מדובר ברב אולמן ממשכנות יעקב. למיטב ידיעתי, ויש לי כזה, כבר למעלה מחמש שנים שהבן שלו ממלא את מקומו בכל נושא וענין. ודו"ק. אם באמת הפורום נסגר בגלל הרב אולמן, הייתי מציע שידברו עם הבן שלו ויבדקו אתו אם זה נכון.
לא מדובר ברב אולמן ממשכנות יעקב.
לסגור על סמך שמועה של דפים מודפסים בענין הפלג והפלס, לא נשמע כל כך תמים.
א. איש לא אמר שזה הסיבה הזה נסגר. אתה מוזמן לחזור לקרוא את הודעת הקוסם.
ב. האתר נסגר מכיון שכך הורו הרבנים. נקודה. הטעם שהורו כן אינו מעניינינו.