אחסון אתרים כשר בעזרת נטפרי, מה זה אומר?
-
@LowcHost
נניח שיש אתר מסוים, שהוא בעייתי בעצם, לא תמונות או וידאו ולא מלל שאמור להסתנן ע"י רובוט, כשאני אנסה להכנס לאתר זה דרך מחשב רגיל המסונן ע"י נטפרי, אקבל הודעה "דף זה נחסם" וכדו'. (כמו"כ אתר שלא נבדק).
אבל אם יש לי שרת, אוכל בקלות לצפות באתר הזה (גם בפרוטוקול HTTP), אמנם עם סינון תמונות ומלל, אך עדיין האתר עצמו בעייתי.
מקווה שהובנתי, שבוע טוב.
יוזמה ברוכה! -
@LowcHost אמר באחסון אתרים כשר בעזרת נטפרי, מה זה אומר?:
למה שתוכל להוריד אותה למחשב שלך אם היא לא כשרה? הרי בשביל זה קיים הסינון.
כי בהורדה למחשב בFTP לדוגמה אין סינון.
-
תודה על התגובות.
הוחלט על התקנת נטפרי על השרת וסינון כ-ל התעבורה (גם נכנסת וגם יוצאת, כך שגם מי גולש לשרת ללא נטפרי, התעבורה שתגיע אליו תהיה מסוננת - כך שאין מצב שיגיע לגולש תוכן לא כשר לא משנה מהיכן הוא גולש). ממתין למענה מנטפרי בנושא.
בנוסף כאשר זה ייצא לפועל התכנון הוא שהשרת יכבה כשעה לפני כניסת השבת ויופעל כחצי שעה לאחר צאת השבת כך שלא תתבצע כל עבודה כלשהי על השרת בשבת, לא מבחינת גלישה ולא מבחינת תחזוקה. ולא ניתן יהיה לגשת לשרת במהלך השבת.בברכה,
תום יושעי - LowcHost -
פוסט זה נמחק! -
@LowcHost אמר באחסון אתרים כשר בעזרת נטפרי, מה זה אומר?:
תודה על התגובות.
הוחלט על התקנת נטפרי על השרת וסינון כ-ל התעבורה (גם נכנסת וגם יוצאת, כך שגם מי גולש לשרת ללא נטפרי, התעבורה שתגיע אליו תהיה מסוננת - כך שאין מצב שיגיע לגולש תוכן לא כשר לא משנה מהיכן הוא גולש). ממתין למענה מנטפרי בנושא.
בנוסף כאשר זה ייצא לפועל התכנון הוא שהשרת יכבה כשעה לפני כניסת השבת ויופעל כחצי שעה לאחר צאת השבת כך שלא תתבצע כל עבודה כלשהי על השרת בשבת, לא מבחינת גלישה ולא מבחינת תחזוקה. ולא ניתן יהיה לגשת לשרת במהלך השבת.בברכה,
תום יושעי - LowcHostואווו גדול!!
לא להאמין איזה עוצמה של שירות והבנה לצורכי הלקוח!!!חילך לאורייתא! אשריך.
מפתחים, לכם נשאר רק להצביע ברגליים! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
@ww199ww עזוב, תבין שזה לא בשבילך וזהו.
אם אתה סתם רוצה להבין, היתה איזושהי בעיה למתכנתים שמחזיקים שרתים והם גם לקוחות נטפרי שבשרת שלהם לא היה ניתן לעשות סינון וכעת @LowcHost שימח עם בשורה שהוא מרים את הכפפה ומביא פתרון לעניין. -
@ww199ww אפילו שמחקת, אסביר בקצרה.
'שרת', זה בעצם מחשב מהיר, שמכיל ומעבד את הנתונים לתצוגת האינטרנט של הלקוח.
כשהלקוח ניגש לדף אינטרנט מסוים, השרת מעבד את הבקשה שלו, ומציג את הנתונים.
מה שקורה, אם יש לאדם חרדי שרת בבעלותו, (או 'אחסון' בחברה גדולה), וכיום עדיין לא שייך לסנן את זה (עכ"פ אחסון), יש לו גישה לאינטרנט פרוץ במידה מסוימת, כי השרת הרי פתוח לאינטרנט הרחב.
מקווה שהובנתי. -
@ww199ww
הקמת שרת כשר בא לתת מענה לצורך שעלה בפורום לשרת אחסון אתרים כשר בישראל - עד היום, מי שלא היה לו ידע בהחזקת שרתים ורצה אחסון איכותי, מהיר וכשר בישראל היה צריך ללכת לחו"ל ולקבל אחסון עם זמני טעינה גבוהים בישראל - גם אם האחסון עצמו איכותי.
הפתרון הכולל הוא סגירת השרת בשבת + סינון המידע על ידי נטפרי. את סיגרת השרת בשבת אני מאמין שאין צורך להסביר - ואתה לא תמצא היום חברת אחסון אתרים בישראל שסוגרת את שרתיה בשבת.
השימוש בנטפרי בא בעצם לתת תשובה גם למפתחי האתרים - כאשר אדם מפתח אתר על השרת, ותוך כדי הפיתוח הוריד תמונות לא כשרות לשרת, אין מצב שהם יוצגו החוצה - גם למי שמתמש בנטפרי וגם למי שלא מתשמש בסינון אינטרנט. כלומר אתה יכול להיות בטוח שלא יוצג כל תוכן שאינו רצוי דרך האתר שלך בין אם הגולש מסנן או לא. הסינון מתבצע ברמת השרת, ומידע שאינו בהגדרה של כשר לא מורשה להישלח (זה התכנון לפחות ) -
איזה יופי, אני מעוניין לעבור לזה.
כמה עולה המעבר? -
@שואף אמר באחסון אתרים כשר בעזרת נטפרי, מה זה אומר?:
איזה יופי, אני מעוניין לעבור לזה.
כמה עולה המעבר?כמה עולה רכב?
-
@LowcHost אתם ממש מחמירים -שעה לפני כניסת השבת...
אבל אם כבר מחמירים אז למה שלא תחמירו ר"ת במוצ"ש...? -
@LowcHost אני לא בעד כיבוי שרת בשבת.
אל תשכח שיש רולים שרצים כל X זמן.
ויש אפליקציות שמריצות כל X זמן פונקציות חיוניות.
זה אולי יכול לשמש כקידום מכירות יפה, אבל לדעתי לא יעיל. (אולי יעיל רק למי שעושה אתרי תדמית)
אם אתה רוצה, תוריד את פורט 80 בשבת, למרות שאל תשכח שיש כתובות API שפונים ללקוחות שלך וכו', ואני חושב שזה ייצר בעיות. גם ללקוחות שלך.לגבי הסינון תעבורה נכנסת, אני חושב שזה יהיה מתכון לנפילות ולבעיות.
איך תוציא מידע באג'קס? תממש אובייקט דפדפן לפני היציאה?
ואכמ"ל.
מקסימום תוסיף עוד סעיף בחוזים מול הלקוחות בשרת הזה, שכל תוכן חייב להיות עומד בדרישות של נטפרי.סליחה על המים הקרים...
ושוב, בהצלחה
-
-
שאבעס!!!!!! גיוואעלד!!!!!
-
@aiib למדת את ההלכות של זה לפני שאתה נזעק???????????????
-
@clickone אל תיקח אותי קשה...
אני בכלל לא מבין מה הם כל המושגים שאמרת וממילא אני לא יכול לבדוק מה ההלכה אומרת לגבי זה -
@clickone מנסיוני - רוב האתרים אם יהיו כבויים 24 שעות, לא ייגרם כל נזק, אנו לא מדברים פה על גיבוי בקסטות רצות . אתר וורדפרס שיהיה כבוי 24 שעות פשוט יריץ את מה שהוא צריך להריץ כשהוא חוזר לאוויר. אנו כרגע מדברים על אחסון אתרים שיתופי בלבד. רוב האפליקציות רצות על שרתים משלהן עם שרתים מתאימים לדרישות.
כל מה שצריך להתבצע על השרת, יתבצע על השרת - כאשר השרת יבוא לשלוח את המידע הזה החוצה - הוא יעבור את הסינון של נטפרי - אם המידע לא כשר - הוא לא ישלח למשתמש. גם אם הוא קיים על השרת - הוא לעולם לא ישלח החוצה. אם השרת קיבל קובץ בפקודת ajax, כאשר הוא ינסה להעביר אותו הלאה למשתמש - פקטת המידע הזאת תיחסם ולא תישלח. בעיקרון התמונה תהיה אמורה להיחסם עוד בשלב ההורדה של האייקס, מכיוון שהסריקה על כל האובייקטים (אם ככה נטפרי עובד) אמורה להתבצע בזמן הורדת הנתונים ע"י ajax ולהיחסם שם. גם מידע שמגיע ב ajax ונשלח למשתמש עובר דרך הקו היוצא של השרת, אם הקו היוצא עובר סינון - אין סיבה שיעבור תוכן לא כשר, על אחת כמה וכמה אם הסינון מתבצע גם על הקו הנכנס של השרת. זה התכנון שלי לפחות, אני בודק עם נטפרי אם הדבר בר ביצוע וכיצד.
הייתי קצת צמא אז תודה
אני עדיין חוקר את מערכת נטפרי ואת המנגון מרחוק ולא על סמך ניסיון - לכן אולי החזון שלי גדול ממה שניתן לממש כרגע. -
@LowcHost
אתחיל מהסוף.
עם חזון כמו שלך, שאולי א"א לעשות וכו', נטפרי קמה, ותראה מה היא היום.
אז יש לכם עתיד טובלגבי כיבוי, מסכים לגמרי לגבי האתרי תדמית.
רק תוודא עם הלקוחות שלך שזה מה שהם מתכננים לעשות ששם.
מערכת הזמנות עצמאית, לדוגמא, יכולה לקרוס. ועוד לא דיברנו על הפרשי השעות בין כאן לבין חו"ל, מה שאומר ששומר שבת שניו יורק, עוד יכול להיכנס לאתר שלי עד שעות הלילה המאוחרות, שאז רק שם מתחיל שם שבת.....הייתי יותר הולך על תוסף כמו זה או זה
ושוב, בהצלחה.
אתה עושה משהו גדול שאני מאמין שיצליח....