תוכנה להורדת שירים דוגמא מקול חי גאולה וכו
-
זה עולה כסף??
-
@איציק-a
אפשר להוריד בחינם ל30 יום.
יש הרבה גרסאות עם פריצה אבל אני לא יודע מה מדיניות הפורום לגבי העלאת פריצות. -
אז תשלח לי בפרטי.... בבקשה
-
המייל שלך לא מופיע בפרופיל.
העלתי לכאן -
מסתבר שגם מדיניות הפורום לא להעלות תוכנות שמטרתן הורדות שאסורות הלכתית גם אם התוכנות עצמן חוקיות
@קלונימוס בחלק מהאתרים מופיע במפורש שאין להוריד אלא רק להאזין והורדות אלו ממש אסורות לפי כל הפוסקים, גם אלו שאוחזים שאין בעלות על יצירה, אבל לגנוב מהשרת של האתר את המוסיקה, לית מאן דפליג שזה אסור.
@administrators אני חושב שהנושא אמור לימחק, ולו רק שחורג מנושאי הפורום, מי שרוצה שיפנה לפלטפורמות אחרות. -
הסתבכתי עם ההתקנה לגמרי!!!
-
-
@יוליוס תזהר לא לפקפק בטעות בפסקה השמינית והתשיעית של ה'אני מאמין' (לא לבלבל בין דיני התורה לחוקי הגויים), וגם לא לכתוב שטויות (גניבה משרת היא עדיין לא גניבה פיזית).
-
@5566NEWbrs פעם היה צריך לחבוש כובע גרב ולאיים על הפקיד בבנק שיביא את הכסף, היום אפשר לגנוב את הסיסמא ולמשוך את הכסף, אז לדבריך זה לא גניבה, כי זה לא פיזית?
בישיבות למדונו לפשט את המושגים המציאותיים ולהגדירם על היסודות העקרוניים ואז ניתן לדמות מילתא למילתא באופן נכון ואמיתי. גם אם אני לא מגיע באישון ליל ופורץ את הכספת בבית שלך, אם זה עומד בהגדרות ההלכתיות של גניבה אז אין שום הבדל.
המחלוקת העקרונית בין הפוסקים היא האם שייך בעלות על יצירה,ולאחר שהדיסק נמכר לרוב הפוסקים אין איסור גניבה להעתיק (מלבד מצוות ואהבת לרעך כמוך ו"דעלך סגי לחברך לא תעביד" שזה כלל גדול בתורה! עי' דרכי חושן להגרי"י סילמן בעניין זכויות יוצרים ח"א ג',ח') אבל לפרוץ לתוך שרת של אחר ולהעתיק משם חומר פרטי שלו ללא רשות, אני לא רואה הבדל הלכתית בין זה לבין לפרוץ לשרת של הבנק ולמשוך משם כספים לחשבון שלך. -
@יוליוס אמר בתוכנה להורדת שירים דוגמא מקול חי גאולה וכו:
בישיבות למדונו לפשט את המושגים המציאותיים ולהגדירם על היסודות העקרוניים ואז ניתן לדמות מילתא למילתא באופן נכון ואמיתי. גם אם אני לא מגיע באישון ליל ופורץ את הכספת בבית שלך, אם זה עומד בהגדרות ההלכתיות של גניבה אז אין שום הבדל.
בשביל לדמות מילתא למילתא כמו שצריך, אתה צריך להכיר הייטב את הנתונים...
עד כמה שאני מבין, (על פי קריאת הפוסט שלך...) אתה לא מכיר את העולם הזה כמו שצריך.
ולא אעשה לך חידון בתחום. ( מעניין באמת אם אתה מבין מה דרכי הפעולה של באמת תוכנות כמו IDM וחברותיה...)אז להגדיר את זה כגניבה פיזית, כי "פישטת את הנתונים המציאותיים והגדרתם על מושגים עקרוניים"
זה מעשה איוולי. תכיר את הנתונים. -
@יוליוס אני מאד מעריך אותך. אתה בטח איש טוב. אשריך.
לא אני ולא אף אחד אחר, מתכוון להתווכח איתך, כי אין לי שום אינטרס כזה. רק למצדדי הצד השני יש אינטרס.
רק תזהר כנ"ל.. -
ואגב,
דעתי האישית היא שכל תוכן שמועלה למרשתת, בכל צורה שהיא,
הרי המעלה הפקירו. האינטרנט הוא רשות הציבור. וכל הרוצה להוריד יבוא ויוריד.שוב, כדאי להכיר את הנתונים כדי להבין...
-
גם אני מצטרף להנ"ל
לפי כל דעת הרבנים או לפחות רובם כל מי שמוציא אלבום חדש זה על דעת שאנשים יורידו את זה או יצרבו את האלבום ואם בכל זאת הוא הוציא את האלבום אז מראה שדעתו היא כך באמת אין שום אפשרות לעצור את זה בשופ"א
ואני באופן אישי שוחחתי עם כמה זמרים שהודו לי שהכסף שלהם הוא לא בהכרח מהאלבום שהם מכרו אלא מההופעות/חתונות שהאלבום הזה הביא להם אז במחילה מכל מי שאומר אחרת נא ללמוד את הנושא לעומק ואז להתחיל להגיב וכו וכו
תודה רבה ויום מעולה בין הזמנים שמח -
לא הגדרתי את ההורדה כגניבה פיזית, רק אמרתי שגניבה היא לא צריכה להיות פיזית בשביל להחשב כגניבה וזה מה שהבאתי לראיה מבנק.
@aaron אדרבה תחכימני איך IDM עובד, לא בצורה שהוא שואב את הנתונים מהשרת לא בשביל השמעה אלא להעתקה? אני מבין שלא פורצים ממש לשרת ומורידים אבל אם משתמשים בתוכנה להורדת נתונים ללא רשות הבעלים מדוע זה לא גניבה?
דעתך האישית משוחדת ללא ספק, כמו דעתי שלי ושאר האנשים הרגילים, דעת פוסקי ההלכה קובעת ומעולם לא שמעתי/ראיתי סברא כזו. האינטרנט הוא לא רשות הציבור? מאיפה לקחת את זה? יש שרתים רבים פרטיים שמחוברים זה לזה (איך שנגדיר את זה) עם הרשאות השתמשות לכל גולש. וכל עוד הבעלים של השרת לא מתיר לך להוריד בצורה כזו או אחרת תוכן מהשרת, לענ"ד זה גניבה ממש.
וכל אחד ישאל את רבו לגבי מקרה זה כי לדעתי אינו דומה למקרי העתקה רגילים של תוכנות ומוזיקה. -
@איציק-a דָרוּשׁ מקור אובייקטיבי
-
@יוליוס
אני באמת לא יטרח להסביר איך IDM עובד. ביזבוז זמן של ממש..(ובשביל זה יש ויקפדיה...)בכל מקרה, הוא לא פורץ שום דבר. אלא בסך הכל מצליח לשמור קובץ שהגיע אליך למחשב.
תבין, כל תוכן שמוצג לך על המסך\מושמע לך באוזניות - מגיע אליך למחשב. רק השאלה אם אתה מצליח לשמור אותו.האינטרנט הוא רשות הציבור. אין בזה אפילו מחשבה שניה! כי זוהי מטרת האינטרנט!!
-
@קלונימוס בחלק מהאתרים מופיע במפורש שאין להוריד אלא רק להאזין והורדות אלו ממש אסורות לפי כל הפוסקים, גם אלו שאוחזים שאין בעלות על יצירה, אבל לגנוב מהשרת של האתר את המוסיקה, לית מאן דפליג שזה אסור.
התכוונתי לעזור ותו לא....
לגפו של עניין, לא כל אתר אינו מסכים בהכרח להורדת סרטונים מהאתר ולכן אני לא רואה בעיה להעלאות את התכנה וכל אחד יעשה את השימוש שהוא חושב שמותר.
ואגב יש הרבה אתרים שחסמו את ההורדה דרך IDM. -
@aaron אחד מהדברים הראשונים שעשיתי כשהתחברתי לנטפרי זה לחסום את ויקיפדיה, אבל באמת מעניין אותי, האם ההגדרה היא כמו שכתבת "מצליח לשמור קובץ שהגיע אליך למחשב" או שהוא מצליח לשמור לקובץ, תוכן שמיועד להשמעה או לצפיה?
ולגבי הדבר השני שכתבת, זה לא מעוגן הלכתית. -
בחלק מהאתרים מופיע במפורש שאין להוריד אלא רק להאזין והורדות אלו ממש אסורות לפי כל הפוסקים, גם אלו שאוחזים שאין בעלות על יצירה, אבל לגנוב מהשרת של האתר את המוסיקה, לית מאן דפליג שזה אסור.
חלק גדול מ(רוב) הפוסקים המתירים בדיסקים ותוכנות, זה מכיון שאתה לא 'גונב', אלא 'מעתיק' 'תווים' הכתובים ע"ג דיסק מסוים וכותב כעי"ז על הדיסק שלך, שזה לא נכלל בגדר גניבה, אלא בגדר 'גניבת רעיון יצירה', וכדו', וזה דומה להעתקת ספר (שבעבר נצרכו ל'חרם הקדמונים' בשביל לאסור את זה) ואכמ"ל.
ואגב בכלליות, האיסור המוסכם לכו"ע, בכל סוגי ההעתקות, זה להעתיק לצורך רווח - לא לשימוש אישי, שאז זה נכלל באיסור 'מסיג גבול'. וכאמור אכמ"ל.
-
@aaron אחד מהדברים הראשונים שעשיתי כשהתחברתי לנטפרי זה לחסום את ויקיפדיה, אבל באמת מעניין אותי, האם ההגדרה היא כמו שכתבת "מצליח לשמור קובץ שהגיע אליך למחשב" או שהוא מצליח לשמור לקובץ, תוכן שמיועד להשמעה או לצפיה?
כל (!) קובץ שאתה צופה/מאזין לו מגיע אליך למחשב. אפילו באתרים מאובטחים. אם כי שם בד"כ במערכת יותר מתוחכמת.
IDM בסה"כ שולף את הקישור הישיר לקובץ.ולגבי הדבר השני שכתבת, זה לא מעוגן הלכתית.
זה היה קודם כל בתגובה ל @איציק-a שטען כך לגבי צריבת דיסקים.
אם כי לדעתי הורדה מאתרים הרבה יותר קלה הלכתית מאשר צריבת דיסקים שאין שום זמר שלא אמר בפירוש שזה גזל.דעתי האישית כמו שכבר אמרתי, שכל מדיה שמועלת לרשת מופקרת. אלא"כ ביצעו את סידורי האבטחה המתאימים. (נדיר ביותר)..
אני גם די מוכן להציג את עמדתי בפני כל רב שתבחר. כל ועוד הוא יהיה מוכן להבין דבר ושניים על האינטרנט...