מרכז הפניות של נטפרי - מה קורה מאחורי הקלעים...
-
לפעמים האמת כואבת ואין מה לעשות איתה...
-
חבר'ה להירגע -
תאמינו שיש בעיות יותר גדולות בדור הזה מהמכשירים האומללים האלה, שאגב אני בעד שיכניסו שם נקסט אם זה ימנע מאנשיםמלעשות את זה בבית.
-
שלום וברכה.
הנושא עלה אמש לדיון מיוזמתנו בפני בית דין צדק בני ברק, בהרכב של הראב"ד הגאון רבי שריאל רוזנברג שליט"א, האב"ד הגאון רבי יהודה סילמן שליט"א והדיין הגאון רבי יעקב פרבשטיין שליט"א.
בדיון השתתפו אנשי חינוך ומנהל ת"ת מהגדולים והותיקים בארץ שייצגו את עמדת המצדדים בהתקנת אפשרות להטענת רב קו בעמדות נדרים פלוס. לדבריהם בשל המגמה שלא לאפשר הטענה אלא רק באמצעות האינטרנט, חובה למצוא אלטרנטיבה כשרה ומפוקחת, שגם תהיה נגישה.
לאחר דיון ארוך הסכים בית הדין בנחיצות העניין, אך לדעת בית הדין, את האפשרות הזו יש לתת במקומות ציבוריים שונים אך לא בתוככי בתי המדרשות והכוללים. בית הדין הציע להתקין עמדות מחוץ למבני בתי הכנסת ומקומות התורה.
בשל שיקולי כדאיות (ולא מדובר כאן על רווח אלא על מניעת הפסד) הצעה זו אינה מעשית, ולפיכך נושא הטענת הרב קו באמצעות נדרים פלוס נכנס להקפאה עמוקה, עד להחלטה אחרת שתתקבל, אם תתקבל, על ידי גדולי ישראל שליט"א.
חשוב להדגיש כי נדרים פלוס לא התייצבה בדיון כצד, אלא כמי שבאה לקבל את הכרעת בית הדין במלואה. יאושר - נצא לדרך. לא יאושר - נעצור הכל.
עדיין לא התקבלה החלטה האם להתקין את התוסף במקוואות וכדו', וכן מה נעשה במידה וקהילה שיש לה ועדת רבנים משלה תאשר את התקנת התוסף. גם בנושא זה נתייעץ עם שלוחיהם של בית הדין, משמרת הקודש והחינוך. -
ברוח חודש אדר אומר: לדעתי הנושא הוא לא רוחניות גשמיות בית כנסת כסף או אינטרסים.
הנושא הוא שלכאורה נראה שיש יהודי שמצליח פה, וחוששים שחלילה זה יתפשט גם לאנשים שאינם יהודים. וזה מה שכואב, ומפה מתחילה המחאה
אז אם @אוהב-ישראל תרצה להניח את דעתינו תצטרך להבטיח לנו או א. שנדרים פלוס זה לא מצליח ב. שהכסף/ההצלחה בטוח לא תזלוג לגויים כהמן. -
@אוהב-ישראל
יתכן שיש מה לעניין את משרד התחבורה בנושא כך שישתלם לשים מכשיר כזה במרכזי קניות או מקוואות וכדו' מסתבר שיותר ישתלם להם לשלם תשלום חודשי על זה מלממן את המכונות הענקיות האלו שמוצבות ברחובות וחשופות הרבה יותר להרס מצד ילדים
וכן לבתי כנסת שיהיו מעוניינים בתוסף מסתבר שבתור סייג ידרש מהם להתקין את הקורא רב קו במרחק ניכר אפי' 5 מ' עם כבל ארוך וודאי מחוץ לבית כנסת במקרה שהמכשיר נמצא בפנים ואז יהיה לזה יותר צורה כי זה לא שונה מהאפשרות לשלם על ספרים וכדו' שזה כבר מתאפשר
כמובן שרצוי שהממשק יהיה כמה שיותר זהה לתרומה רגילה וללא לוגו רועש של משרד התחבורה או חברת נסיעות זו או אחרת -
@אוהב-ישראל אפשר להטעין רב-קו בחינם בכל כספונט הפזורים בכל רחבי הארץ, ואין שום צורך להכניסו לבית הכנסת.
-
@זהיר אמר במרכז הפניות של נטפרי - מה קורה מאחורי הקלעים...:
חבר'ה להירגע -
תאמינו שיש בעיות יותר גדולות בדור הזה מהמכשירים האומללים האלה, שאגב אני בעד שיכניסו שם נקסט אם זה ימנע מאנשיםמלעשות את זה בבית.
אני חולק על דבריך, כי אכן זה כן הבעיה של הדור שמערבבים טוב ורע, יכול יהודי בזמנינו לבלות את כל יומו ולילו בהבל וריעות להפנות את לבבו מהתורה ועבודה אל השטות וההבל ע"י מכשירי הטכנלוגיה, ועוד הוא טוען ש'זה כשר', האם זה לא הבעיה של הדור ?
ואם להציל אנשים מהאינטרנט, אולי כדאי שתפתח עמדה או אפילו כמה עמדות על בימת בית הכנסת, ולהציע שם את כל השירותים הנצרכים לכל יהודי, בנקים, משרדי ממשלה, רב קו, NEXT, וכדומה...... -
@סופר כמדומני שברוב ככל בתי הכנסת העמדות נמצאות במבוא לביהכנ"ס, על יד לוח המודעות שמזה שנים רבות מכיל מודעות על מכירת ביצים מוזלה ומכשיר סלולארי במבצע למניידים שני קוים, כך שהדרך אל הבימה עוד רחוקה...
אין לי בעיה שזו תהיה הבעיה של הדור - יש לי אפילו עוד כמה בעיות כאלו לנדב, בכ"א אני רק התכוונתי לומר שנקסט בביהכנ"ס לדעתי הרטושה הוא פחות חמור מאשר בבית, כי בביהכנ"ס אף אחד לא יעמוד כל היום לקנות בנקסט, ולעומת זאת מי שבבית יש לו גישה לנקסט - יש לו גם גישה לעוד הרבה אתרים בדר"כ, עד שכבר ניתן להמליץ כי בעוד שנים לא רבות יהיה הדבר בבחינת 'אכשר דרא', שלא יצטרכו עמדות גמ"חשב וכדו' - משום שלכל אחד תהיה עמדה פרטית כזו בביתו...
יסכים עמי כבוד הרב שזו בעיה מעט יותר מדאיגה מאשר שמודעות הביצים הסלולארי והבייבי-סיטר יהפכו להיות דיגטליות... -
@זהיר אמר במרכז הפניות של נטפרי - מה קורה מאחורי הקלעים...:
כמדומני שברוב ככל בתי הכנסת העמדות נמצאות במבוא לביהכנ"ס, על יד לוח המודעות שמזה שנים רבות מכיל מודעות על מכירת ביצים מוזלה ומכשיר סלולארי במבצע למניידים שני קוים
ואני מכיר כמה בתי כנסיות שהמערכת נמצא בתוך הבית הכנסת ולא ליד הלוח מודעות כך שזה מאד משמעותי אם הקניות יהיו במערכות האלו
-
@מעמד או קיי, אז יש לחלק ע"פ מקום עמידת העמדה, והכל לפי ראות עיני המורה, ונהרא נהרא ופשטיה, ואיש הישר בעניו יעשה, ודו"ק.
-
@זהיר אתה מבין שאי אפשר לחלק
ברגע שמכניסים למערכת, קניות זה יהיה פתוח לכל הארץ גם למקומות שזה בתוך ביהכנ"ס ! -
@זהיר חוץ מזה עיין בדברי הבי"ד:
@אוהב-ישראל כתב: לאחר דיון ארוך הסכים בית הדין בנחיצות העניין, אך לדעת בית הדין, את האפשרות הזו יש לתת במקומות ציבוריים שונים אך לא בתוככי בתי המדרשות והכוללים. בית הדין הציע להתקין עמדות מחוץ למבני בתי הכנסת ומקומות התורה.
-
@מעמד אמר במרכז הפניות של נטפרי - מה קורה מאחורי הקלעים...:
@זהיר אתה מבין שאי אפשר לחלק
ברגע שמכניסים למערכת, קניות זה יהיה פתוח לכל הארץ גם למקומות שזה בתוך ביהכנ"ס !אצלי בביכ"נ זה בתוך הביכ"נ ובאמת חסמו את טלספרא לדוגמא, כך שהמעוניינים יכולים לחסום. ואולי יכניסו בהגדרות מראש על דברים שיעבדו רק בעמדות שמחוץ לביהכ"נ.
-
אני חושב שנטפרי, זה משהו שנוטה להיות ברמה גבוהה יותר מהמוכר,
אך כשאתה עושה חסד אתה צריך לעשות חסד ולהגיב כפי שצריך להגיב באופן מקצועי.
לפעמים ניכר העומס המתואר ופניות כנראה לא יפות שגורמות בחזרה לתגובות מעט לא מקצועיות מחלק קטן של התומכים, כמו חוסר קריאה של השירשור מלחץ של זמן וכדו'
אני חושב שהרבה יסכימו לשלם יותר ולא להזדקק לחסד. אנא אל תשמשו בחסד כתשובה לשירות. אתם ברמה הרבה יותר מזה!חסד תמיד זה רק למי שיכול לתת אותו באהבה!
אני מאמין שיש יקולים נוספים שאיני מודע להם. אני רוצה בטובת נטפרי ובהצלחתו ובשגשוגו! אך לשגשג לפעמים צריך לגבות יותר או משהו כזה כך שכל התומכים ללא יוצא מן הכלל יוכלו לשבת רגוע ויוכלו להוסיף עוד תומכים טובים כמותכם.
יעלללה בוא נדחוף את זה קדימה!!!בהצלחה
-
@coby על מה התכוונת להגיב?
-
@WWW על תחילת השירשור
אני חדש אולי לא עשיתי את זה נכון? -
@coby כעת עשית את זה נכון.
בלחיצה על 'תגובה' על הפוסט. -
@coby יש כאן משהו שיעזור לך הרבה בהמשך
http://forum.netfree.link/topic/1190/מדריך-למשתמש-גירסא-סופית -
@מעמד תודה איש יקר..
אך אין לי זמן לזה... -