'גוי של נטפרי' בהשתלטות מרחוק
-
לדעתי לפני שדנים על עצם הרעיון.
צריך להבין את הצורך שלו ע"י דוגמאות יותר ברורות. שמדגישות האת הצורך וההכרח האמיתי.
וזה חסר בהודעה הראשונה -
@magicode ומההודעה השנייה?
-
@aiib
גם לא מובן. זה דבר שנראה לי אפשר לפתור אותו בדרך המלך. -
@magicode אדרבה אשמח שתעזור לי...
אבל לפחות הרעיון שיש דברים שצריך בשבילם רק רשת אחורית של המחשב כמו לדוגמא להוריד תוסף כרום שצריך דווקא שיהיה מותקן מהחנות והתוסף עצמו נקי
לאחרונה שאלו פה בפורום לגבי רישום לפייסבוק עסקי שצריך שיהיה קודם כל חשבון רגיל ואין אפשרות להירשם בנטפרי והרי ההרשמה היא לא בעייתית
בקיצור בזה הדרך
אני מאמין שלאחרים יהיו עוד דוגמאות
[נראה לי שהיה משהו לגבי ההרשמה לשרת מגה שאין אפשרות להפריד בין ההרשמה לשיתוף משהו יכול להיות? לא זוכר בדיוק] -
@aiib
כל הדוגמאות שהבאת. לא הסברת למה צריך את הצורך הזה.
אז אל תשתמש בתוסף כרום. לא יחרב העולם.
אז אל תפתח חשבון בפייסבוק. לא קרה כלום. -
@magicode לא כ"כ ירדתי לסוף דעת כבודו!
גם מייל אפשר להדפיס בבית ולקחת אוטובוס לחבר לדפוק אצלו בדלת ולהביא לו את המסמך ובכל אופן המייל פתוח בנטפרי
נטפרי קמה בשביל להנגיש אינטרנט כשר
אחד שצריך אתר עסקי בפייסבוק לצורך עסקיו זה צורך ואם הדרך היחידה שלו בשביל לפתוח זה לפתוח משתמש ויש 2 דרכים איך לעשות את זה או ללכת לחבר שלצערינו יש לו אינטרנט פרוץ או ליסוע לעיר ולהכנס לחנות אינטרנט ושם לפתוח או לעשות את זה מהבית בסיוע נטפרי בדרך שאין בה סרך של בעיה
מקווה שהסברתי את עצמי -
לא הסברת את עצמך. כי עדין לא הבנתי למה צריך פייסבוק לצורך העסקים.
אני לא רוצה שסתם תגיד לי אני צריך לפרסם בפייסבוק.
אני רוצה להבין למה דווקא שמה. ולמה אין דרך אחרת. ולמה זה הכי טוב שבעולם וכו'. -
@magicode אני לא צריך פייסבוק לעסקים אבל יש כאלו שכן צריכים וצריך לשאול אותם
הבנתי שכיון יש דרך בנטפרי לתפעל כזה דף ונטפרי לא חוסמים אותו והבעיה היא רק בהרשמה ולכן אני מציע את ההצעה שלי.
אבל אני לא בטוח שזה הנקודה להתווכח עליה האם אפשר להסתדר בלעדי פייסבוק עסקי או לא העיקרון הוא שיש מקרים שהפתרון זה או ללכת לחבר או ללכת לעיר או להוריד את הוויפרי או הרבה יותר פשוט מה שאני מציע שהכל יעבור דרך נטפרי [כמובן בתשלום של נקודות או אפילו כסף -תלוי בך...] -
כדי להבין ולהתחבר לצורך צריך דוגמאות פחות מופשטות.
לבנתיים אני לא מבין למה צריך את זה. -
@magicode אני אשאל אחרת במידה ותשתכנע בצורך זה אפשרי? יישים? כמה קשה? [פשוט לא כדאי להתעסק עם זה יותר מדי אם בסופו של דבר התשובה תהיה 'זה מאד מסובך טכנית ויש דברים קודמים'.....]
-
תוך כדי נזכרתי בדוגמא
רציתי להוריד מפות של SYGIC וזה נחסם לי בנטפרי @shraga ניסה רבות לעזור לי ללא הצלחה.
הדרך היחידה שידועה לי זה לבטל את הוויפרי או ההצעה שאני מציע- שניה לחבר את המחשב לרשת לא חסומה להוריד מפות ולהמשיך הלאה כרגיל -
"רציתי להוריד"
-
@magicode לא הבנתי
-
@aiib אמר ב'גוי של נטפרי' בהשתלטות מרחוק:
רציתי להוריד מפות של SYGIC וזה נחסם לי בנטפרי @shraga ניסה רבות לעזור לי ללא הצלחה.
-
@magicode עדיין לא הבנתי
מה כוונתך כי אין בזה צורך? אולי אני נוסע הרבה ברכב ולא רוצה להשתמש בוויז וזאת האופצייה הכי טובה
אז מה לישטתך כן נקרא צורך? מייל? בנק? קופת חולים? הכל אפשר להסתדר אבל פחות נוח -
@magicode אתן לך עוד דוגמא ותראה שזה גם יכול לעזור מאד לנטפרי
אני עכשיו נמצא מאתמול בלילה עם פנייה לפתיחה של סיוע מרחוק של מיקרוסופט [התחרות בטים ויוואר] וכל הזמן נתקע וצריך להקליט שוב ולשלוח שוב פניה וחוזר שוב ושוב. במקום זה נציג היה מתחבר אלי פותח לי ונותן לתוכנה לזרום עד הסוף ותוך כדי מקליט ואח"כ פותח את כל מה שאמור להיחסם.
אגב גם אם לא תקבל את ההצעה שלי יכול להיות שהקטע האחרון מומלץ בעצמו שנציג יעשה אצלו את כל העובדה לראות שהכל עובד ואז לראות מה צריך לפתוח -זה יחסוך הרבה זמן!! -
@aiib
אם זה יותר מידי סחבת באמת זה מה שצריך לשות נציג צריך לטפל בזה מרחוק.
זה מה שאנחנו כבר עושים. ולפעמים אנחנו מתקינים אצלנו את התוכנה ועושים את זה. -
אני מתמלא בהגיגים למקרא האשכול.
לא מבין למה ביקשו דוגמאות, קשה לי לתאר מישהו עם אינטרנט כשר שלא חווה את התסכול של הספק או הודאי שעומד בעוכריו של המשתמש שמצוי בבעיה בתוכנה ברכישה בהתקנה בהגדרה שקשורים לסינון ואפילו רק לכאורה קשורים.
אבל, האפשרות של גוי על המחשב או שחרור חסימה הם רעים. כי הם מדרון חלקלק מאוד - כי אין לאדם פרופורציה אמיתית של מה "בעיה" ומה "היה יותר נחמד ש" ואף למטה מכך, והאופציה של פתיחה זמנית על כל חלקיה תגרום לפחות מאמץ לגעת בשורשם של דברים וגם תעמיד בסכנה את הגולש ואף את עובדי נטפרי - שעד היום לא משתמשים כלל בדרך הזו אלא עמלים מאוד על כל בעיה.
אני חושב, ואולי זה רק תחושה אישית, שכשנטפרי הייתה בחיתוליה והיה אנרגיה והתלהבות, וגם קצת משתמשים, והיו עמלים לפתור בעיות של משתמש בודד, ממילא פטרו אותו מהרגשה "לו רק הייתי יכול לבדוק באינטרנט אחר" כי הוא ידע שהמומחים שוברים את הראש עבורו, ואם נראה להם שזה לא נטפרי או לא פתיר, גזרה ועובדה היא. לא איזה מכשול טפשי ופקידותי שיש לחשוב איך להתגבר עליו.
אבל כיום שנטפרי לא יכולה לתת כזה יחס לכל בעיה - יש בעיות שלוקחות שבועות של מחקר, ולא ידוע לעובד שמא אולי מדובר בבעיה שולית של איש שניסה שירות שולי של חברה שולית שלבסוף כשהבעיה תיפתר יתגלה שפשוט זה לא עובד בכלל או לא שימושי עוד. וזה כנראה גרם להכרזה על קיצוץ ה"מחקר ופיתוח".
אז ממילא המצב של האי טיפול בבעיה כי "אנחנו עסוקים וזה מסובך", גם כשה ממש ממש חושב עבורו, גורם ללקוח תסכול של אין אונים מהסוג המתואר.
היו שהעלו את הרעיון של תשלום לבעיה שזה פותר את פרופורציית ההשקעה ביחס לצורך, שהרי מי שמוכן לשם מראה את נכונותו להשקיע ואת חשיבות העניין, אבל הוא כנראה לא התקבל כי הוא מכניס את נטפרי ללחץ - אם יש שירות של פתרון בעיות אנשים יחשבו שזה הוקוס פוקוס ו"הכל אפשר לפתור עם רוצים". -
בלי לחוות דעה, רק אציג דוגמא לצורך אמיתי,
מקרה ממש טרי (ticket 174546),
סוכנת נסיעות שמשתמשת עם תוכנת sabre,
התוכנה עושה בעיות כלשהם, וצריך להתקין אותה מחדש, תהליך ההתקנה מחדש הוא בטלפון בשליטה מרחוק על ידי טכנאי החברה, וזה תהליך שלוקח זמן, היא ניסתה מספר פעמים אך ההתקנה לא מצליחה בגלל חסימות של נטפרי,
האפשרות שטכנאי מנטפרי יהיה על הקו לא רלוונטית מכיוון ש:- זה חברה לא ישראלית, וכשאצלינו יום שם לילה ואין תמיכה והפוך...
- השעות הגבוליות הם 21:00-22:00 אצלינו, שאפשר להשיג תומך של נטפרי, וזה שעות שגם הם זמינים, הבעיה היא שעד שהם עונים לטלפון יכול לקחת שעה, כך שאין אפשרות להתקשר לנטפרי, ולהגיד תמתינו דקה עד שיענו מהתמיכה שלהם, וכן הפוך, במידה והיא מצליחה ליצור איתם קשר, יתכן ובנטפרי לא יענו לה מיידית...
-
@shraga הדברים פשוטים עברו תחת ידי עשרות דוגמאות.
ויש גם מקרים שחייבו עזיבה של נטפרי ולא יכולתי להושיע.