חדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול
-
-
@magicode דווקא כעת השתכעתי שיש בעייה. צריך לתקן בדחיפות את ההעברה מויקינתונים. זה גורם לתקלות רבות מדיי.
-
@ראובן אז תדבר עם יוסף על זה. לי אין מה לעשות בעניין.
-
@magicode אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
דוגמאות:
http://www.hamichlol.org.il/w/index.php?title=ויז'ואל_סטודיו&diff=prev&oldid=470128
http://www.hamichlol.org.il/w/index.php?title=סי_שארפ&diff=prev&oldid=470127אבל יש הרבה דוגמאות אחרות ג"כ של הרבה יותר עדכונים. לא?.
-
@מ.-פינחסי
לבנתיים לא מצאתי. וניסתי לעדכן באופן אקראי. -
אולי במקום לדבר, שמי שחסר לו משהו יפנה לדפים הרלוונטיים במכלול. בעייה דומה יש בכל המערכת של הסינון בנטפרי מי שחסר לו משהו שולח פנייה. אבל אני חושב שזה ה"מחיר" תמורת הזכות לשמור את התורה כהלכה בלי פשרות מסוכנות. (ולמעשה גם נטפרי היא פשרה מסוכנת...)
-
@האברך אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
הרב @יותר מנהל במסירות את האתר הנפלא פורום לתורה , המהווה תחליף מצוין לפורום אוצר החכמה, שסגור בנטפרי, וכמדומני שגם בכל שאר הסינונים האיכותיים (יחסית...).
@יותר אני לא יודע מה הניק שלך בפורום לתורה והייתי מעדיף לדבר בהודעה פרטית. בכל אופן כאן אני מוכן לומר, שאני חושב שהקושי של פורום לתורה להתרומם גדול יותר משל המכלול בגלל שרק מי שפורום אוצר החכמה חסום לו יסכים לבוא למקום חדש, מי שיש לו את פורום אוצר החכמה פתוח למה שיבוא לעוד פורום. מאידך לגבי המכלול יש הרבה חרדים שמאוכזבים מויקיפדיה והיו רוצים לעשות תחליף חרדי, לכן מספיק רק ליידע אותם על המכלול ויש סיכוי רב יחסית להתרומם. כי הם יעברו מויקיפדיה למכלול.
-
נכון שיש בעיות בויקיפדיה. אבל מסופקני כמה באמת המכלול יוכל להוות חלופה מושלמת של ויקיפדיה.
הרי רוב המדענים/ הרופאים/ הפיזיקאים /המהנדסים וכו' הם לא מהציבור החרדי ולא נמצאים כלל בהמכלול ולכן כל שינוי וחידוש שמתחדש בכל תחום שהוא קודם זה יהיה בויקיפדיה ותמיד ויקיפדיה יהיה יותר עדכני ומקצועי . כל הרעיון של ויקיפדיה זה 'חכמת ההמונים' והם נמצאים לצערינו בויקיפדיה -
@טרוצער אתה מתעלם ממה ש@magicode הסביר כאן קודם
-
פוסט זה נמחק! -
@טרוצער תראה שם
אם לא הבנת הכוונה לזה:
יש לחצן "השווה מול ויקיפדיה". למי שיש לו גישה לזה יכול לעדכן בלי לפתוח את ויקיפדיה עצמה (רק צריך לבדוק את הגירסה החדשה שקיבל). זה לא מספיק משכנע שכבר אפשר לחסוך את השימוש בויקיפדיה? אלא אולי יש בעייה מוסרית איך אנחנו יכולים לטעון ש"אנחנו" עושים תחליף בזמן שבעצם נמשיך ככל הנראה להתבסס עליה עוד שנים רבות. זו טענה שכל אחד ירגיש לעצמו. ורק עורכי המכלול אמורים להיות מוטרדים ממנה. לא הקוראים. חוץ מזה ייתכן שבעלי תשובה שמבינים בנושאים האלה לא פחות מהחילוניים יבואו למכלול במידה שהוא אכן יצליח, ואז זה באמת יוכל להיות גם תחרות הולמת. -
@טרוצער
תקרא את המאמר הזה.
https://madaduhcom.wordpress.com/2017/08/16/wikipedia_is_not_encyclopedia/
עושה רושם ש99 אחוז מהמומחים שמנסים לכתוב בויקיפדיה מתיאשים אחרי כמה נסיונות. בגלל שקליקה שמה מנהלת את ויקיפדיה בצורה עקומה.
בפועל שבודקים את הערכים בויקיפדיה הם ממש לא מתעדכנים.
נראה לי שרוב הפעילות שמה זה השחתות ושיחזורים או התכתבויות אין סופיות בדפי שיחה ודיונים. -
@ראובן אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
חוץ מזה ייתכן שבעלי תשובה שמבינים בנושאים האלה לא פחות מהחילוניים יבואו למכלול במידה שהוא אכן יצליח, ואז זה באמת יוכל להיות גם תחרות הולמת.
לא נראה לי שקומץ בעלי תשובה שיהיו בהמכלול זה מה שיהפוך את זה למקצועי...
-
אני חושב שאפרוש ממאמצי ה"הסברה". בינתיים עוד לא ראיתי אחד שהתלונן על דבר שחסר במכלול ויש בויקיפדיה מסוננת עם נטפרי, ולא קיבל את מה שדרש. או שטענו שגם זה לא כשר מספיק וצריך לחסום הכל. או שדברו מהשערות ולא מבדיקה.
אני מזמין את המתלוננים לגשת לדפי הבקשות במכלול או לחילופין לתרום לפורום לתורה. לי אין עוד זמן לבזבז.אני בכלל חושב שהרבה מהתלונות זה בעצם בסיגנון "אוףףף... למה נטפרי חושבים שהם יקבעו מה טוב ומה לא...."
-
@magicode אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
תקרא את המאמר הזה.
https://madaduhcom.wordpress.com/2017/08/16/wikipedia_is_not_encyclopedia/
עושה רושם ש99 אחוז מהמומחים שמנסים לכתוב בויקיפדיה מתיאשים אחרי כמה נסיונות. בגלל שקליקה שמה מנהלת את ויקיפדיה בצורה עקומה.לדבריו גם העורכים במכלול טעו בעיקבות ויקיפדיה באותה טעות... חשיבות אנציקלופדית...
-
זו באמת טעות,
כי כך מהר מאוד הכח משחית,
ונשארים קבוצה קטנה של "כל יודעים",
שרק הם יודעים מה טוב.למי שעדיין לא קרא את הפוסט של דניאל בלס
(שמופנים אליו מכל דף בנט-פרי). -
@טרוצער אני רוצה להתנצל. הדברים החריפים לא הופנו כלפיך. פשוט יותר מדיי תלונות היו וראיתי שדברים כבר חוזרים על עצמם.
אגב למי שמעניין אותו, לי (בעצם לשרגא מהמכלול) מגיע קרדיט על תיקון הערך מחשבת שווא בויקיפדיה. עד שהוא ניגש לשם, זה היה נראה בויקיפדיה כך. (שימו לב כמה זמן השינוי הזה שרד...) ואני הערתי בדף השיחה של הערך בויקיפדיה כדי לבדוק האם זו טעות או השחתה (כמו שאכן התברר). ואז עורך אחד שם לקח על עצמו לעדכן את כל הערך.
-
@טרוצער תראה שם
אם לא הבנת הכוונה לזה:
יש לחצן "השווה מול ויקיפדיה". למי שיש לו גישה לזה יכול לעדכן בלי לפתוח את ויקיפדיה עצמה (רק צריך לבדוק את הגירסה החדשה שקיבל). זה לא מספיק משכנע שכבר אפשר לחסוך את השימוש בויקיפדיה? אלא אולי יש בעייה מוסרית איך אנחנו יכולים לטעון ש"אנחנו" עושים תחליף בזמן שבעצם נמשיך ככל הנראה להתבסס עליה עוד שנים רבות. זו טענה שכל אחד ירגיש לעצמו. ורק עורכי המכלול אמורים להיות מוטרדים ממנה. לא הקוראים. חוץ מזה ייתכן שבעלי תשובה שמבינים בנושאים האלה לא פחות מהחילוניים יבואו למכלול במידה שהוא אכן יצליח, ואז זה באמת יוכל להיות גם תחרות הולמת.מעניין לי אין את הלחצן שיש לך
יש לחצן "השווה מול ויקיפדיה". למי שיש לו גישה לזה
מעניין למי יש גישה לזה -
@אישיהודי תדבר עם יוסף.
-
אז ויקפדיה נסגרה בנטפרי?