חסימת Windows Update בספקים
-
@Shalom12
אני גם חושב שזה לא נכון לחסום את זה באופן גורף מבלי בחירת / לפחות עדכון המשתמש,
אפשר לעקוף את זה ע"י הגדרת כתובת DNS לשרת 8.8.8.8 -
@957
מוגדר אצלי 8.8.8.8, וזה לא עוקף כי הם יכולים לחסום כתובות IP מספריות או אולי גם בקשות URL. -
@Shalom12
אצלי ועוד לקוחות כשזה מוגדר כך זה לא נחסם, זאת לא פירצה הם השאירו את זה כך שמי שירצה יוכל להגדיר (כך לטענתם) בכל מקרה תוכל לפנות לשירות הלקוחות שלהם. -
@957 גם אצלי זה לא עוזר וזה כבר המון זמן ככה.
לפי מה שאני מבין הוא מיירט את הDNS של גוגל, ואם זה נכון אז הוא ממש עשה ההיפך ממה שאתה מציג - הוא מונע את זה מהלקוחות גם אם רוצים. -
@957
http://download.windowsupdate.com
עובד אצלך? -
@נטפריס
במשתמש שלי זה עובד (יתכן שלאחר שביקשתי ממנו)
במשתמש אחר אני מגיע לדף חסימה של הFW שלו -
@957 אמר בחסימת Windows Update בספקים:
@נטפריס
במשתמש שלי זה עובד (יתכן שלאחר שביקשתי ממנו)זה הקטע העגום פה...
-
@נטפריס
כמי שראה מתגי תקשורת מהצד השני, אני יכול להבין מה גרם לו לחסום,
ימים שMS משחררים לדוגמא עדכון VERSION לWIN10 כמות הטראפיק מטפסת בכמויות עתק,
כמו"כ יש את משתמשי הנטסטיק שלא מבינים למה נגמר להם החבילה,
אני עדיין לא חושב שזה חוקי כספק אינטרנט לחסום את זה, ובוודאי שלא נכון מבחינת המשתמשים לחסום מבלי לעדכן אותם על זה ולפחות לתת להם אפשרות בחירה. -
@957 אנחנו מדברים פה על חסימה אקטיבית מול משתמש שניסה להשיג את העדכונים למרות החסימה הדיפולטית שקיימת שנים.
יש דרכים כשרות יותר להתגבר על בעיות הטרפיק שהזכרת. למשל שרת קאש או משהו דומה.
לגבי משתמשי הנטסטיקים, אני בעד שישים אותם על שרת מיוחד. הם אבל מיעוט במיוחד אצלו, לא כן? -
@נטפריס
שרתי קאש אמנם חוסכים בDATA לעולם, אבל לא חוסכים בתעבורה בתוך המתגים,
אמנם שרת קרש לדוגמא של akamai היו ממזערים את הנזק.
אני יודע שלגוגל יש שרת CDN וקאש יעודי למקומות כאלו, יתכן שיש גם למייקרוסופט -
היות והכותרת מכילה "ספקים" סתם, אזכיר שגם בסים כשר העידכונים חסומים בברירת מחדל, ונפתחים לאחר פניה למוקד הלקוחות. המטרה היא נטו התחשבות בבעלי החבילות הסלולאריות. [יתכן ויש עוד כמה רווחים מהצד]
-
@957 אמר בחסימת Windows Update בספקים:
אמנם שרת קרש לדוגמא של akamai היו ממזערים את הנזק.
אני יודע שלגוגל יש שרת CDN וקאש יעודי למקומות כאלו, יתכן שיש גם למייקרוסופטכל המונחים הטכניים האלה לא יטשטשו את העבודה שיש דרך נורמלית יותר לפי הספר לפתור זאת, ושכל הספקים מתמודדים יפה עם העניין הזה.
-
@שלום-על-ישראל
בסים כשר אפשר לשים DNS על כתובת 3.3.3.3 וזה עוזר בלי פניה לשירות הלקוחות. -
@נטפריס אמר בחסימת Windows Update בספקים:
כל המונחים הטכניים האלה לא יטשטשו את העבודה שיש דרך נורמלית יותר לפי הספר לפתור זאת, ושכל הספקים מתמודדים יפה עם העניין הזה.
אני לא צד בעניין ולהיפך,
לא באתי להצדיק אלא להיפך לומר שיש פתרונות אחרים שהם היו אמורים להתמודד עם זה -
כבר נכתב פיתרון כאן http://forum.netfree.link/topic/4903/בעיות-בעדכוני-10-windows/31
-
@מיכל-טרבלסי אמר בחסימת Windows Update בספקים:
כבר נכתב פיתרון כאן http://forum.netfree.link/topic/4903/בעיות-בעדכוני-10-windows/31
זה רק לסים כשר. RL כבר לא עוזר כלום.
-
@נטפריס אני פניתי אליהם ופתחו לי את זה, כך שיש פתרון.
אבל בהחלט תמוה שחברה סוגרת את זה כך בלי לידע את הלקוחות, שרפתי הרבה זמן בגלל שהייתי בטוח שזה חסימה של נטפרי, עד שבמערכת הפניות נאמר לי שאין חסימות בהקלטות ומומלץ לי לבדוק מול אר אל. -
אם זה המצב כדאי לכתוב זאת בויקי
-
@מן-המודיעין קריינא דאיגרתא...
-
הפתרון הוא לא לכתוב בויקי, הפתרון הוא הסרת החסימה (ולא רק למי שביקש).
מעניין שנציגי אר אל לא הציגו את עמדתם כאן, שמישהו יקרא להם.
בעבר עקב המלצה ביטלתי עידכוני וינדוס והיום אני תקוע במחשב הנ"ל שכבר לא ניתן לעדכן בגלל שעבר הEOL וזה גורם לי הרבה בעיות.
באם נקבל בהסכמה שספק תקשורת יכול לחסום שירותים, זה לא יעצור כאן, לא לחינם ברישיון שקיבלו ממשרד התקשורת אסור להם לעשות זאת, בעבר הספקים חסמו שירותי SIP ועוד עד שאסרו אליהם.
התנהלות זו רק מראה מדוע זקוקים לנטפרי דרך הספקים הגדולים כמו בזק בינלאומי / פרטנר / סלקום, שיודעים להתמודד עם זה לא ע"י חסימה.