איך עובד תשתית?מה משלמים מישהו יכול להסביר?
-
1.מה זה בנדל?
2.כמה עולה תשתית כולל ספק כולל הכל?
3.מגה שזה מהירות.אפשר כמה שרוצים? -
- הדרך הרגילה היא שאתה שוכר מבזק את השימוש בתשתית, ואתה משלם עבור ספק שיזרים בתוכה חיבור לרשת. "בנדל" מכונה מצב שבו אתה פונה לספק והוא שוכר עבורך את התשתית מבזק, וכך הלקוח בעצם עומד מול הספק בלבד והספק עומד מול בזק בעניני התשתית. כיון שהספק מסכם עם בזק על דילים לפי כמות לקוחות שהוא מכניס להם, הספק מקבל הטבות במחיר מבזק והתשלום על התשתית בדרך זו זול יותר.
- תוכל להשוות את מחירי שני המסלולים בנטפרי בדף הזה בטבלאות למטה.
- ניתן לרכוש חבילות אינטרנט במהירויות שונות וקבועות מראש במחיר עולה לפי כמות המ"ב:
15/40/100 מ"ב, ובהוט גם 200 [לאחרונה חידשו עם 500 מ"ב אבל אינני יודע אם זה נכנס גם למסלולים בנטפרי].
בהצלחה.
-
@שלום-על-ישראל אמר באיך עובד תשתית?מה משלמים מישהו יכול להסביר?:
הדרך הרגילה היא שאתה שוכר מבזק את השימוש בתשתית, ואתה משלם עבור ספק שיזרים בתוכה חיבור לרשת. "בנדל" מכונה מצב שבו אתה פונה לספק והוא שוכר עבורך את התשתית מבזק, וכך הלקוח בעצם עומד מול הספק בלבד והספק עומד מול בזק בעניני התשתית. כיון שהספק מסכם עם בזק על דילים לפי כמות לקוחות שהוא מכניס להם, הספק מקבל הטבות במחיר מבזק והתשלום על התשתית בדרך זו זול יותר.
מה המעלות והחסרונות בשני השיטות חוץ מהמחיר ?
-
כמובן שהמחיר מאוד מדבר כאן. בפרט שמדובר על תשלום שחוזר על עצמו כל חודש.
יש מעלה מחד גיסא לשכור את התשתית והספק מאותו חברה שכשיש תקלה יש לך רק מישהו אחד להסתפק בו אם התקלה ממנו, ולא לנסות לדבר עם שתי חברות.
מצד שני שינויים בתשתית אם אני לא טועה לא הכל החברה השוכרת רשאית לעשות ויש דברים שהם עושים דרך בזק, ככה שדרך השוק הסיטונאי לפעמים יתכנו שדברים יתעכבו ואולי אף קצת עוגמת נפש.
אני גם לא מדבר על השאלה ההלכתית שהועלתה כאן בעבר שהשוק הסיטונאי זה בעצם שמדינת ישראל מחייבת בזק בניגוד לרצון בזק, ומצד שני המדינה מכרה את זה לבזק ויש לומר שזה על דעת זה. -
יש גם לציין את העובדה של שליחת טכנאי של בזק בעלות סמלית, שזה הרבה פעמים דבר מאוד עוזר. וכמו כן הזמינות של השירות לקוחות של בזק זה דבר הראוי לשבח. אבל לא הייתי אומר לך להוסיף כזה סכום בשביל זה.
-
כבר הערתי כאן בעבר שצריך להגיע הזמן שיהיה אפשר לעשות נטפרי תשתית ספק דרך בנדל בזק עצמם, שזה דבר שיכול להועיל, ויחסית מתאים שכבר נגיע אליו בשלב זה.
-
@יהושע-ב אמר באיך עובד תשתית?מה משלמים מישהו יכול להסביר?:
כבר הערתי כאן בעבר שצריך להגיע הזמן שיהיה אפשר לעשות נטפרי תשתית ספק דרך בנדל בזק עצמם, שזה דבר שיכול להועיל, ויחסית מתאים שכבר נגיע אליו בשלב זה.
אתה מוזמן לשלוח לבזק את המסמך של הצטרפות לנטפרי..
-
שלחתי להם ולעוד רבים.
אבל אתה רואה שהם לא עושים לפי ההוראות שלי.
אם הרבה יפנו זה יכול לעזור.