מה הדרך הכי טובה לעבוד על לינוקס במקביל או מתוך ווינדוס?
-
שלום,
יש לי ווינדוס 10 עם VPN של אניוור, ואני רוצה לעבוד גם על לינוקס באותו מחשב.
אשמח אם מישהו יוכל לומר לי מה המשמעות של עבודה על לינוקס מתוך ווינדוס באמצעות אימולטור מבחינת הסינון, והאם אפשר לעבוד על הלינוקס גם במצב לא מקוון.
לגבי האפשרות שמישהו הזכיר, לעשות חשבון מנהל וגם חשבון רגיל בלינוקס ולתת את הקוד של חשבון המנהל למישהו אחר על מנת לחסום אפשרות של גלישה לא חסומה, מישהו יודע האם יהיה ניתן להריץ תכניות בEclipse במשתמש רגיל ללא הרשאות מנהל? והאם יש בעיות אחרות?
ואגב, האם יגבו ממני תשלום בנפרד אם אתקין VPN גם במערכת ההפעלה של לינוקס, למרות שמדובר באותו מחשב?
תודה מראש. -
@tzvi יש לך ווייפרי ?
-
כן, יש לי.
-
@tzvi אם יש ווייפרי על המחשב אז הגלישה באימולטור חסומה באמצעותו ועובד שם רק גלישה דרך נטפרי
-
פוסט זה נמחק! -
@tzvi למה יש לך VPN?
כמה ניסית למצות אפשרות אחרת? -
ניסיתי וניסיתי... לא שייך!
-
@tzvi התמונה שהעלת מכילה פרטים אישיים, לתשומת ליבך.
-
@tzvi
שים את התמונה הזאת.
-
@משרדי הבעיה הזו בכל מקרה לא קשורה לנטפרי.
-
@tzvi אמר במה הדרך הכי טובה לעבוד על לינוקס במקביל או מתוך ווינדוס?:
מה המשמעות של עבודה על לינוקס מתוך ווינדוס באמצעות אימולטור מבחינת הסינון
היית צריך לכתוב מהתחלה שמדובר על WSL כי זה לא כמו מכונה וירטואלית. למעשה, לא צריך לעשות שום דבר מיוחד חוץ מלהתקין את תעודת האבטחה (ההוראות הם כמו באובנטו: https://netfree.link/wiki/התקנת_תעודה_במערכת_ההפעלה_Ubuntu)
והאם אפשר לעבוד על הלינוקס גם במצב לא מקוון
בטח. (כמובן לא שימושים שמצריכים גישה לאינטרנט...)
לגבי האפשרות שמישהו הזכיר, לעשות חשבון מנהל וגם חשבון רגיל בלינוקס ולתת את הקוד של חשבון המנהל למישהו אחר על מנת לחסום אפשרות של גלישה לא חסומה
אם מדובר על WSL אין צורך בזה.
מישהו יודע האם יהיה ניתן להריץ תכניות בEclipse במשתמש רגיל ללא הרשאות מנהל
לא יודע מה זה תוכניות בEclipse. אתה מתכוון לתוכנה שאתה בונה בתוך Eclipse? אם כן, בד"כ לא תצטרך הרשאות רוט (אם לא שאתה עושה משהו בתוכנה שמצריך רוט).
והאם יש בעיות אחרות?
מסורבל להתקין תוכנות ו-packages.
ואגב, האם יגבו ממני תשלום בנפרד אם אתקין VPN גם במערכת ההפעלה של לינוקס, למרות שמדובר באותו מחשב?
כן. אם אתה מתחבר ל-VPN עם שם משתמש אחר. אאל"ט, א"א להתחבר עם אותו שם משתמש פעמיים במקביל.
-
ניסיתי וניסיתי... לא שייך!
למה?
-
@משרדי תודה רבה. להבא אשים לב.
-
@yzahn התקנתי אבונטו על אימולטור של VMware, אבל אני לא מצליח להתקין את תעודת האבטחה.
כתבתי בטרמינל את הקוד שמופיע בקישור ששלחת לי, אבל הוא מחזיר שגיאה.אתה יודע אם יש לי אפשרות להוריד את תעודת האבטחה לווינדוס, כמו יישום? משם אני יכול להעתיק את זה לתוך האבונטו על האימולטור, ולהריץ אותו בלי להצטרך שורות קוד.
-
@tzvi תפתח פניה.
-
אבל הוא מחזיר שגיאה.
מה השגיאה?
אתה יודע אם יש לי אפשרות להוריד את תעודת האבטחה לווינדוס, כמו יישום? משם אני יכול להעתיק את זה לתוך האבונטו על האימולטור, ולהריץ אותו בלי להצטרך שורות קוד.
לא.