מנוע חיפוש duckduckgo
-
תגובה: [מה הייתי רוצה לשפר בנטפרי.](/topic/1463/מה-הייתי
אני מעוניין בשימוש של duckduckgo כדי לא להשתמש בגוגל שכידוע שומר מידע אישית וכן להם נטיות פוליטיות לא רצויות
לכן אני מציע את עצמי כמפתח ווב מנוסה לעזור לפתח פילטור למנוע חיפוש הזה ללא תשלום -
@nomadsolo אם אתה מוכן לעבוד על זה אולי תפנה למערכת הפניות
-
לדעתי אין בזה כמעט צורך למשתמשי נטפרי ולכן אם זה יצריך אפילו טיפת השעה מצד נטפרי זה לא יתקדם.
אגב גם אם אתה ממש חושש לפרטיותך יש עוד אפשרויות של דפדפנים אחרים שלא שומרים מידע לא? -
@aiib אמר במנוע חיפוש duckduckgo:
לדעתי אין בזה כמעט צורך למשתמשי נטפרי ולכן אם זה יצריך אפילו טיפת השעה מצד נטפרי זה לא יתקדם.
אגב גם אם אתה ממש חושש לפרטיותך יש עוד אפשרויות של דפדפנים אחרים שלא שומרים מידע לא?הבעיה שלו לא קשורה לדפדפן אלא למנוע החיפוש וזה לא משנה מאיזה דפדפן תיגש אליו.
אפשר להסכים שלאדם הסביר לא אמור להפריע שגוגל אוספת מידע זה לא משהו שיכול להזיק לו בשום סיטואציה במידה והוא לא עובר על שום חוק וכדומה. -
@6262 אבל אם הדפדפן לא אוסף מידע גם גוגל לא יכולה לדעת מי המחפש אלא רק מה חיפש
לא? -
אם זה קוד פתוח
אולי אפשר להתקין את המנוע חיפוש הזה על השרתים של נטםרי
ואז התוצאות יהיו מסוננים מראש בלי איקסים מעצבנים (וגם יחסוך סקרנות של אנשים שרואים שיש תוצאות לחיפוש שלהם באתרים מסויימים)
ואם זה מנוע חיפוש נוח לשימוש
אפשר להגדיר אותו כחיפוש ברירת מחדל של נטפרי -
@makomrar לדעתי אין מנוע חיפוש כמו גוגל שמאד חכם ובאמת מביא את התוצאות הנכונות ולכן נטפרי השקיע לפתוח את גוגל.
@makomrar אמר במנוע חיפוש duckduckgo:
ואז התוצאות יהיו מסוננים מראש בלי איקסים מעצבנים (וגם יחסוך סקרנות של אנשים שרואים שיש תוצאות לחיפוש שלהם באתרים מסויימים)
את האיקסים נטפרי עשו ובעצם הם יכולים להסיר את זה רק רצו שתראה שיש תוצאות אחרות. אין סיבה שלא יהיה איקסים.
-
@6262 אבל אם הדפדפן לא אוסף מידע גם גוגל לא יכולה לדעת מי המחפש אלא רק מה חיפש
לא?האמת לא ממש הבנתי את השאלה, אבל בגדול גוגל יכולה לדעת הכל אם היא רק רוצה...
כל מי שמשתמש בשירותיה חשוף בעצם בפניה, במוקדם או במאוחר...
השאלה אם זה משנה לטעמי לאדם הישר לא אמורה להיות סיבה להסתיר משהו מגוגל, אבל יכול להבין שיש אנשים שלא רוצים לחשוף כל מיני נתונים עליהם גם לא בפני גוגל, שבסיטואציות מסוימות מאד עלולה לחשוף אותם גם בפני רשויות החוק. -
@6262 אמר במנוע חיפוש duckduckgo:
האמת לא ממש הבנתי את השאלה, אבל בגדול גוגל יכולה לדעת הכל אם היא רק רוצה...
התכוונתי לשאול האם במקרה שאני משתמש בדפדפן שומר על פרטיות, אז נכון שאני משתמש בחיפוש גוגל אבל גוגל לא יכולים לדעת שאותו בן אדם שהשתמש היום הוא אותו בן אדם שחיפש אתמול. וכמו שאני הולך לעמדת אינטרנט ציבורית אין דרך לדעת מי אני
-
התכוונתי לשאול האם במקרה שאני משתמש בדפדפן שומר על פרטיות, אז נכון שאני משתמש בחיפוש גוגל אבל גוגל לא יכולים לדעת שאותו בן אדם שהשתמש היום הוא אותו בן אדם שחיפש אתמול. וכמו שאני הולך לעמדת אינטרנט ציבורית אין דרך לדעת מי אני
בחיפוש גוגל אתה 'מחובר' בחשבון שלך.
-
@WWW אמר במנוע חיפוש duckduckgo:
duckduckgo:
מי שמשתמש במנוע של duckduckgo בכל מקרה [לכאורה] לא מחובר לחשבון. אז במקום זה אפשר להשתמש בדפדפן אחר ולא להשתמש בחשבון
-
@WWW אמר במנוע חיפוש duckduckgo:
duckduckgo:
מי שמשתמש במנוע של duckduckgo בכל מקרה [לכאורה] לא מחובר לחשבון. אז במקום זה אפשר להשתמש בדפדפן אחר ולא להשתמש בחשבון
בשביל זה צריך שמנוע החיפוש שלהם יהיה מאושר כל עוד אין פתרון טכנולוגי לסינון והוא לא מאושר הרי אי אפשר להשתמש בו.
-
@6262 התכוונתי לומר שכוונת השואל בכל מקרה לוותר על חשבון גוגל וא"כ אפשר להשתמש בחיפוש גוגל מבלי להיות מחובר לחשבון גוגל
-
@6262 התכוונתי לומר שכוונת השואל בכל מקרה לוותר על חשבון גוגל וא"כ אפשר להשתמש בחיפוש גוגל מבלי להיות מחובר לחשבון גוגל
עקרונית אתה צודק ועדיין לא לגמרי, בגלל שגוגל מזהה את כתובת האייפי שמשם נשלחת הבקשה, ועוד כל מיני נתונים של המחשב ממנו היא נשלחה וזה יכול להספיק לה לדעת כל מיני דברים...
שורה תחתונה: מי שמפחד יכול לפחד גם מזה ומי שלא לא צריך לפחד בכלל. -
@6262 אבל אם אתה משתמש בדפדפן שחוסם את הפרטים האלו אז גוגל לא יודעים זאת
-
@6262 אבל אם אתה משתמש בדפדפן שחוסם את הפרטים האלו אז גוגל לא יודעים זאת
איזה דפדפן יכול לחסום דבר כזה?
אם הבקשה שלך מגיעה לגוגל היא מגיעה עם אוסף של נתונים אי אפשר לחסום את זה אלא עם התעבורה עוברת כל מיני הצפנות בדרך וזה שייך בדפדפן TOR למשל אבל הוא לא יעבוד בנטפרי למיטב ידעתי. -
@6262 פירפוקס לא חוסם?
-
@6262 פירפוקס לא חוסם?
למיטב ידעתי לא חוסם ולא יכול לחסום, הוא לא שומר נתונים על הדפדפן, אבל הנמען שאליו פנית הוי אומר שרתי גוגל מקבל מידע, כחלק מזה שאתה פונה אליהם.
-
@nomadsolo אולי זה יעזור לך...
https://www.tgspot.co.il/mozilla-firefox-soon-get-a-tor-mode/
-
@aiib הדפדפן הזה סגור בנטפרי