למה בנטפריי המחיר יקר
-
@chv מבחינת נימוסים אתה צודק.
אבל כשכואב צועקים. אני אסביר לך, מנהלי אחת מהחברות האלה הם פשוט דודים שלי.
כעת הכל מובן?
(ואם הם היו דודים שלך?)
באמת הם לא ממש דודים שלי, אבל אני פשוט עם דמיון מפותח ואני חושב מה היה אם הם היו דודים...
אוהב אותך, ונאמנים פצעי אוהב. -
ועדיין נטפרי יותר זול מכל החסימות האחרות. עובדה!
-
פוסט זה נמחק! -
@chv יש לי סטיק של 019 בדקתי באתר של בזק והמהירות היא (בדקתי בשעות היום)
והמחיר? לא נורא חמישים ש"ח לארבעים ג'יגה -
אין שום משמעות להתחיל לכתוב פה מהירויות, יש המון פרמטרים שלא נלקחים בחשבון.
@chv ניסה על תשתית של פלאפון ו019 עובדים עם אורנג', וגם יש הבדלי קליטה בין כל אחד מאיתנו כך שההשוואה עם היא עם מידי הרבה משתנים.
בשביל ללמוד על איכות החברות צריך להשוות עם אותה תשתית ואותו מיקום בדיוק (למשל לקחת סים של RL של פלאפון).
אני למשל מקבל עם סטיק של 019 מהירות של 31 https://www.speedtest.net/result/8646169634 אבל יש לי קליטה של שני פסים, דור 4. -
@mdy אמר בלמה בנטפריי המחיר יקר:
ועדיין נטפרי יותר זול מכל החסימות האחרות. עובדה!
הדיון (המיותר לענ"ד ) הוא על מחיר חבילות הגלישה.
לא על מחיר הסינון. -
@סיבוב חבילה+סינון עדיין יותר זול בנטפרי. זה מה שהתכוונתי.
(בחברה מסויימת רק הסינון עולה 65 ש"ח כך שגם אם החבילה זולה יותר יצאת יקר יותר) -
@chv
בינינו, הרי אנחנו מוציאים כ"כ הרבה על סתם דברים של אוכל ונוחות,
מה זה כבר משנה 50 שקל יותר או פחות. (כ"ש שזה סכומים עוד יותר מזעריים)
העיקר שמקבלים סינון איכותי באמת.
אפילו שאולי זו תגובה קצת מעצבנת אבל לדעתי זו התשובה הכי אמיתית.
שחבל בכלל לדון על כאלה זוטות של עוד או פחות כמה שקלים בחודש... -
@loters אמר בלמה בנטפריי המחיר יקר:
העיקר שמקבלים סינון איכותי באמת.
לא מקבל, הוא לא אמר שהוא רוצה לעזוב או משהו בסגנון הוא אמר שחבל לו סתם לשלם כסף אם אפשר להוריד זה כמו שאדם יתלונן על יוקר המחיה ותתחיל להסביר לו שאוכל כשר שווה כל מחיר.
סתם אני לא מבין למה בן אדם שטוען על המחיר תוקפים אותו מותר קצת להתלונן במיוחד שיכול לצאת מזה תועלת -
@לחיל-אומר אמר בלמה בנטפריי המחיר יקר:
סתם אני לא מבין למה בן אדם שטוען על המחיר תוקפים אותו מותר קצת להתלונן במיוחד שיכול לצאת מזה תועלת
תועלת לדעתי לא תצא מזה אם לא יקום מישהו ויעשה מעשה להוסיף ספקים.
כאחד שבדק את זה לעומק אני יכול לומר בבירור שהעלויות של להיות ספק, במיוחד בסלולרי, הם עצומות. (במיוחד לחברות שהם לא בעלי האנטנות כמו 019 וגרוע מכך חברות כמו @סים-כשר - העליות שנופלות עליהם עצומות ולא בהכרח שהם רק מנצלות את הלקוחות, שלא לדבר על כמות לקוחות עצומה שהם צריכות להביא כדי להיות ריווחיים)ואולי לכאורה להפך, המחירים בשוק הכללי הם המוזרים, והם כך רק בגלל שיש תחרות מאד גדולה. (תראו את כמות הפיטורין שיש בחברות הסלולר, ואת המערבולת שהם בתוכה כבר תקופה)
הסיבה השנייה היא שבציבור הכללי וויפי כבר ממש נפוץ, וסטטיסטית אנשים כמעט לא מנצלים את כל ה100 גיגה, אז מה אכפת לחברות הסלולר לתת.
משא"כ בסים של נטפרי, אם אתה יודע שתסתדר ב3 גיגה, אתה לא תיקח 10 ולכן אחוז הניצול של החבילה גבוהאני מסכים עם זה שהחברות לא ימכרו בפחות כשאין מתחרים, אבל כל מה שזה יעשה זה רק להוריד את מרווח הרווח שלהם (לא שזה נורא)
אבל כן צריך לפחות להבין את הצד שלהם.למען הסר ספק, אין לי שום קשר לאף אחת מהחברות ואני לא מייצג אף אחד.
בעבר חשבתי להיות ספק קווי / סלולר ולכן אני מכיר את הצד השני.וסליחה על האירכות, וסליחה אם הייתי תקיף
-
@clickone אמר בלמה בנטפריי המחיר יקר:
וסליחה על האירכות, וסליחה אם הייתי תקיף
אריכות זה שיקול של אדם אם לקרוא.
בקשר לתקיפות בדיוק להפך לא רק שזה היה לשון מכובדת, אתה הראשון שמצליח להסביר את זה באופן מסודר ומתקבל על הדעת. -
@clickone בגדול הפתרון היעיל ביותר מבחינת הלקוח לדעתי, הוא מערכת שמנתבת את הגלישה לשרתי נטפרי דוגמת ה-VPN החדש.
התוכנה יושבת בשקט ברקע לא מציקה, ולא מדברת איתך יותר מידי ודואגת שתמיד תהיה מסונן ובטוח.
אין צורך בספק מיוחד, קח כל ספק שנותן מחיר זול ותשתמש בו.
זה שמייצרים ספקים שעובדים עם נטפרי יוצר רובד מודגש של שימוש נטפרי, ואז אולי נוצרת הבעיה שכתבת עליה, אבל במידה והמערכת תעבוד בצורה הנ"ל לא יהיה כלל צורך בספקים שעובדים עם נטפרי.מסיבות השמורות עם הנהלת נטפרי, כרגע השימוש הסטנדרטי בנוי בצורה של רשימת ספקים, ואולי הנושא של מחירים מוזלים יותר לפעמים משמעותית יכול להוות שיקול נוסף בענין.
(נכון להיום בפלאפון דרך תת המותג פמובייל אפשר לקבל 100 ג"ב ב -29 ש"ח במידה ולוקחים שני סימים) -
@6262 מה זה VPN החדש?
-
@6262 אני אומר בצורה מפורשת שלא
הבעיות בVPN אתה ודע איפה זה מתחיל ולא יודע איפה לסיים
בס"ד בתחיל הדרך אני שילמתי על שרתים כדדי שלכל יהודי יהיה VPN של נטפרי לע"נ אבא שלי ז"ל (היה נקרא אורי וירטואל), ומנסיון, אני יכול לומר שיש עם זה המון בעיות!
ואז אם ללקוח פתאם בעיית חיבור זה חוזר לתמיכה ולוקח המון זמן לטפל בזה אם בכלל (וטיפלתי בעבר בפניות אפילו של אנשים בסין סינגפור וכו עם הVPN של אורי וירטואל)לכן הצורה הנורמלית זה דרך ספקים וכו.
חוצמזה שעם VPN יש בעיות אחרות שאם מישהו גולש על הרשת האלחוטית שלך אז בעצם אי לו הגנה
אולי אם כבר לעשות ראוטרים מיוחדים שיודעים לקבל גם סים וגם כל DSL ואז לחבר את זה ברמת הראוטר עצמו לVPN של נטפרי - וכך כלל הרשת היוצאת החוצה תהיה תמיד נטפרי - ובמידה והראוטר / סטיק הזה יזהה שאין נטפרי הוא יחסום את הגלישה לגמרי.
בכזה מקרה לדעתי העלויות של השרתים של נטפרי יהיו גבוהות יותר ושוב 20 שח לא יוכל לספק את זה.ואז שוב לא בטוח שפתרנו את הבעייה, ושוב תהיה כאן עלות.
דבר נוסף שצריך לשים לב אליו, שבד"כ VPN "לוקח" מהתעבורה לפחות 10%, (בעטיפת הנתונים וכו') ואז במקומות עם קליטה איטית מעט אי אפשר כמעט להשתמש בזה
אם כבר, תבקשו שנטפרי תהיה הספק של עצמה.
-
בעבר חשבתי להיות ספק קווי / סלולר ולכן אני מכיר את הצד השני.
אולי בכל אופן??! זה יכול להיות רעיון מצויין!!
-
@aiib למה אתה חושב שזה יהיה רעיון מצויין?
אני בטוח שלא אוכל לספק מחיר יותר טוב מהקיימים, אלא אם אחליט לפתוח גמ"ח (וגם אז לא בטוח) -
הבעיות בVPN אתה ודע איפה זה מתחיל ולא יודע איפה לסיים
לאחרונה כתב @נטפריס [אאל"ט] שהבעיות בVPN כמעט ולא קיימות וזה כמעט כמו חיבור קווי רגיל
אם כבר, תבקשו שנטפרי תהיה הספק של עצמה.
אדרבה ואדרבה!
-
@clickone דבר ראשון גמ"ח זה גם דבר טוב...
אבל אני מדבר בעיקר על הלב...!!! -
@aiib אמר בלמה בנטפריי המחיר יקר:
בעבר חשבתי להיות ספק קווי / סלולר ולכן אני מכיר את הצד השני.
אולי בכל אופן??! זה יכול להיות רעיון מצויין!!
ולמה נראה לך שהוא יכול לבד לעמוד בכל העלויות והבעיות והתמיכה שיצטרך לזה ??
הרי בשביל להיות ספק, צריך הרבה כסף ומשאבים ושרתים שיכול להיות שאדם פרטי לא יכול לעמוד בזה -
@aiib אמר בלמה בנטפריי המחיר יקר:
לאחרונה כתב @נטפריס [אאל"ט] שהבעיות בVPN כמעט ולא קיימות וזה כמעט כמו חיבור קווי רגיל
תלוי על איזה חיבור
מעל קווי אולי כן
מעל סטיק אני לא בטוחלצערי אני מכיר מספיק סיפורים על אנשים שהיו מוגנים לוקאלית עם תוכנה (K9 ועוד) והם הבינו שהאינטרנט שלהם מוגן,
ואז בא מישהו והתחבר לרשת האלחוטית שלהם , מתוך הבנה אמיתית שיש הגנה, והתוצאות היו לא נעימותלכן באופן אישי אני לא ממש בעד חיבור VPN אא"כ אין ברירה (או ראוטר כמו שתיארתי לעיל)