אינדקס לציבור החרדי
-
@ישא-ברכה אמר באינדקס לציבור החרדי:
מזה זמן רב אני חושב על כך שחסר אינדקס לתכנים שמיועדים לציבור החרדי.
למעשה חסר אינדקס בשלושה תחומים.- אינדקס אתרים יעודיים לציבור החרדי. אתרים חרדיים הם בדרך כלל אתרים קטנים יחסית ומשכך הם לא מופיעים במקומות הראשונים בחיפושי גוגל, ובאופן טבעי החשיפה להם פחותה. המדובר הוא גם על אתרי קניות, מוסדות, וכו' וכו'.
- אינדקס נותני שירות חרדיים, בתחומים שונים. (זה יחסוך את הצורך בפתיחת אשכול בפרוג לחיפוש אחר כל בעל מקצוע..).
- אינדקס כתובות מייל. זה כמובן דבר מורכב ורגיש יותר, אבל עדיין ישנם מוסדות רבים, ואפילו אישים שיש להם כתובות מייל שפתוחות (ומפורסמות) לציבור הרחב, וגם בזה ניתן ליצור אינדקס מסודר שיחסוך זמן רב.
לאחר חיפוש קצר, ראיתי שיש כמה אתרים כאלו, אבל כיום הם לא שימושיים, (ודומני שגם בעבר לא היתה להם עדנה). מהתבוננות קלה ניתן לראות כמה סיבות לחוסר התועלת שבהם, בראש ובראשונה זה הממשק הגרוע והלא ברור.
אתר אינדקס חייב להיות ברור ונעים לשימוש בצורה המקסימלית. מעוצב בצורה נעימה וקלה להתמצאות.אינני מבין בתכנות, אבל דומני שאתר אינדקס, לא אמור להיות יצירה מורכבת מדי. אין בה יותר הרבה מאד פונקציות, והיא ניתן לפיתוח באופן הדרגתי.
הסיבה שאני מעלה את הרעיון כאן בפורום נט-פרי. נטפרי הינה הגוף החזק ביותר בעולם האינטרנט החרדי, ונט-פרי משקיעה רבות בחויית המשתמש. כבר כיום יש לנטפרי את הדף אתרים נפוצים שהוא אינדקס בסיסי, אבל כאן אני מדבר על משהו הרבה יותר מורחב, שיכול להשתלב עם הדף אתרים נפוצים.
זה הרעיון בגדול, אשמח לשמוע מה שיש לאחרים לומר, האם זה רעיון טוב, האם הוא נצרך, האם הוא ניתן לפיתוח בקלות, וכו' וכו'.
מצטרף לבקשה
-
@ישא-ברכה
לא נראה לי שלנטפרי יש את הזמן להשקיע לבנות את זה
אולי לפרסם את זה ולתרום מידע משלה על האתרים הפתוחים
לעצם העניין זה נשמע טוב רק בתור עסק וההכנסה יכולה להיות מפרסומות וכו'
כי אם אין הכנסות אף אחד לא יתחזק את זה -
@nigun אמר באינדקס לציבור החרדי:
@ישא-ברכה
לא נראה לי שלנטפרי יש את הזמן להשקיע לבנות את זה
אולי לפרסם את זה ולתרום מידע משלה על האתרים הפתוחים
לעצם העניין זה נשמע טוב רק בתור עסק וההכנסה יכולה להיות מפרסומות וכו'
כי אם אין הכנסות אף אחד לא יתחזק את זהמסכים עם הנאמר,
ואני רוצה להוסיף הצעה שיפרסמו בפרוג אתרים ונותני שרות שפתוחים בנטפרי ומישהו יבנה את התבנית או האתר שבו יהיה מרוכז כל המידע והתחזוקה שלו יהיה באמת מפרסומות -
יש לי רעיון דומה שעומד לי בראש הרבה זמן.
לעשות ויקי שימושי לציבור.
עם חוקים שמגינים שלא יהיה אפליה ולא יהיה ניצול לרעה.
למשל שכל עסק מקבל זכות לפתוח דף.
והדף מקושר לקטגוריה שמתאימה לו.
בשביל שזה יקרה צריך שיהיה מי שינהל את זה שיקבע את החוקים. ויאכוף את החוקים.
ואז אפשר לפרסם את זה באופן קבוע לינק קטן בצד בגוגל "אינדקס עסקים חרדי". -
@magicode
בשביל שמשהו יתפעל את זה צריך שמשהו ירוויח מזה....
במודל של וויקי שאתה מציע לא אמור להיות רווח, ותרומות הרי לא יתנו לזה (בשונה מוויקפדיה)
צריך לחשוב על צורה שיתן רווח למפעיל, אולי שכל עסק שיפרסם יתן כמה שקלים להוצאות, (אבל זה יגביל את העריכה ע"י ההמונים)
צריך כאן איזה פתרון יצירתי שילך על הגבול הדק שבין גוף לא תלוי ולא מושפע, לרווח בשביל כיסוי עלויות. -
@מן-המודיעין
גם בויקי אפשר לשים פרסומת בכניסה בסגנון של הפרסומות של נטפרי
השאלה היא האם זה יספיק להקמת ותפעול האתר -
דווקא פה אני חושב שזה יכול להיות צוות מתנדבים זה הרבה פחות מויקיפדיה.
זה רק לעבור על השינויים האחרונים ולבדוק שהכל לפי הכללים. -
@magicode
אתה צודק, צריך לעשות מעשה, ולגלגל את זה הלאה,
צריך שמשהו יקים את הויקי, אני מוכן לעזור בל"נ בהכנסת נתונים ועדכונים,
אין על הפרויקטים מבת היוצר הנטפריי.... -
@magicode
אפשר להתחיל בצורה בסיסית, של פירסום עסקים ע"פ קטגוריות בצורה שווה, בזה אני לא רואהאיזה אפשרות של אפליה או ניצול לרעה,
בהמשך אפשר להתרחב לעוד דברים אינפורמטיביים, -
ויקי לא יעזור לחלק השלישי שהוא ספר טלפונים של מיילים
שזה דבר מאד נצרך -
@a0533057932
למה לא? בגדול ממה שמעתי בעבר מיילים פרטיים זה פלילי לפרסם, ולגבי מיילים עסקיים ושל מוסדות, אני לא רואה שום סיבה שהרעיון של הויקי לא יעזור לזה -
@מן-המודיעין לפרסם מייל שונה ממספר פלאפון? לשניהם חובה הסכמה של האדם לפני הפרסום
ולצורך כתובות המייל של חברות יש כבר אינדקס שנשלח דרך המייל לא? -
@a0533057932
מה שידוע לי הוא שיש הבדל, אשמח אם משהו שיש לו מידע שיאשר או יכחיש, (שים לב שאין כזה מאגר בשום מקום ומאגר של טלפונים יש) -
רשימת מיילים בסיסיים כבר יש משהו,
מצו"בכתובות מיילים נצרכים.pdf -
מה רע בזה?:
https://www.402.co.il/זה אינדקס חרדי לכל דבר ועניין. ואני לא רואה שהוא כזה מצליח.... (הראיה, שאף אחד מכאן לא מכיר אותו . )
-
פוסט זה נמחק! -
@מן-המודיעין אני מחפש ברשת מקור לאיסור על טלפון או על מייל ולא מוצא כלום
יש את חוק מאגרי המידע האם לזה אתה מתכוון? -
@מטעמים הקישור שהבאת זה המדריך החרדי שהוא אתר של טלפונים. עקרונית הם היו יכולים לשדרג את ולהוסיף קישורים לאתרים, מיילים, וכו'.
@מן-המודיעין גם אם זו לא עבירה על החוק זה מעשה מגונה, ולא עלה על דעתי לפרסם סתם כתובות מייל, אלא רק כתובות של גופים ציבוריים או ידוענים למינהם שמסכימים לפרסם את כתובת המייל שלהם. -
בדיוק אישתי קיבלה למייל שלה על יוזמה כזו של אחת בשם דיקלה מעטוף שמרכזת באתר את כל סוגי העסקים ובעיקר העסקים שפונים לאנשים
הנה הקישור
https://bit.ly/34epkrW
אולי אפשר לעשות איתה שיתוף פעולה עם נטפרי ולקדם את זה -
@מעמד
מיזם פרטי יש, הרעיון היה פירסום ע"י הציבור בפלטפורמות ויקי כך אתה יכול להגיע לרמה של אמינות גבוהה ללא אינטרסים אישיים,