רעיון להקמת מסלול נטפרי "לייט"
-
כידוע, בתקופה האחרונה (עקב סגרי הקורונה) התרחב מאוד בציבור החרדי השימוש באינטרנט והתרבו המצטרפים לנטפרי.
דא עקא, שלא תמיד זהו באמת צורך ענייני,
ולעיתים, אנשים צורכים את האינטרנט מהיסחפות ולא מתוך מחשבה.
זה מתחיל מצורך מאוד ספציפי ומסוים (אתר בודד+בנק, דואר וכו) ומתרחב הלאה.אני חושב שראוי לדאוג לכך שיהיה מסלול שבו יהיה מחסום פסיכולוגי-כלכלי שאותו אנשים לא ירצו לעבור, וממילא יצטמצם השימוש באינטרנט ככל האפשר.
דוגמה: משתמש חדש שמצטרף לנטפרי יוכל לרכוש חבילה של סינון עד נפח גלישה של 1GB (כמו שיש הגבלה בספקים) והוא ישלם לנטפרי סך של 8 ש"ח בלבד לחודש עבור הסינון. ומתי שהוא יגיע לתקרה של ה-1GB, ייחסם לו השימוש.
תמיד הוא יוכל לעבור לנטפרי הרגיל ללא הגבלה, עם פניה פשוטה למערכת הפניות. ואז יקפוץ לו המחיר לאותו חודש ל-15 ש"ח.[הבאתי דוגמה של 8 ש"ח שזה נראה לי ממוצע חודשי שידגדג במקצת בארנק... אבל אני משאיר כמובן להנהלת נטפרי לחשוב על האיזון הכספי הזה. רק כתבתי דוגמה]
אני מאמין שהרבה אנשים ירצו את הגדר הזו, יוצא לי לדבר מדי פעם עם אברכים שזה לראשונה בחייהם פותחים אתר כלשהוא, והם בעצמם לא מודעים כמה הרשת זה דבר ממכר ומושך.
קיים כיום מסלול דומה (מייל בלבד) שהוא ממש ללא תשלום וזה גם דבר גדול ומבורך שנטפרי לוקחים ע"ע את מלוא עלות הסינון.
גם שיטה זו, היא סוג של הקמת גדר, והיא ללא ספק יעילה ומוצלחתאני עצמי, אינני נמנה על אותם אנשים.... אבל יש לי היכרות רחבה, אני מחבר מידי פעם אנשים לנטפרי ויוצא לי לשוחח איתם השקפתית על הנושא וכולם מדברים באותו רעיון, שהם היו מעדיפים אבל זה ממש הכרח בשבילם.
-
-
@מעלה-ומוריד לדעתי כדאי לעשות רעיון דומה - מייל בלבד [כמה שרוצים] + עד ג'יגה אתרים, כך מי שבעצם מעוניין במייל בלבד (כולל ג'מבו וכדו'), ורק לעיתים נדירות צריך אתר, יוכל להשתמש בזה.
-
@גד אמר ברעיון להקמת מסלול נטפרי "לייט":
@מעלה-ומוריד לדעתי כדאי לעשות רעיון דומה - מייל בלבד [כמה שרוצים] + עד ג'יגה אתרים, כך מי שבעצם מעוניין במייל בלבד (כולל ג'מבו וכדו'), ורק לעיתים נדירות צריך אתר, יוכל להשתמש בזה.
בשמחה! מיד אני מקדם את זה. עוד משהו?
-
@מעלה-ומוריד , @magicode כבר כתב פעם איפשהו שמייל בלבד זה מייל.
כל מה שמעבר לזה זה כבר לא יכול להיכלל בתור רק מייל -
@מעמד אמר ברעיון להקמת מסלול נטפרי "לייט":
@מעלה-ומוריד , @magicode כבר כתב פעם איפשהו שמייל בלבד זה מייל.
כל מה שמעבר לזה זה כבר לא יכול להיכלל בתור רק מיילאה, אוקיי. אני מיד יורד מזה. עוד משהו?
היתה פה ציניות כמובן. תוייגתי על לא עוול בקפה שלי
-
לא הבנתי, מה הסיפור. כשאתה רוכש חבילה מהספק, אפשר לרכוש חבילה קטנה מוזלת של 3 ג'יגה. אם תרצה לעלות תתקשר לספק. למה לערב את נטפרי? כולה 15 ש"ח...
זה סינון לא ספק -
@mdy אמר ברעיון להקמת מסלול נטפרי "לייט":
לא הבנתי, מה הסיפור. כשאתה רוכש חבילה מהספק, אפשר לרכוש חבילה קטנה מוזלת של 3 ג'יגה. אם תרצה לעלות תתקשר לספק. למה לערב את נטפרי? כולה 15 ש"ח...
כנראה שלא הבנת את הרעיון.
תסתכל טוב ברעיון שהצעתי,
הרעיון הוא בכלל לא לחסוך כסף לאנשים, אלא לעזור לאנשים לשים לעצמם גדר בפני האינטרנט. שזה אינטרס מספק בפני עצמו.
במקרה, הגדר הזו עובדת על הפסיכולוגיה הכלכלית של בהן אדם.אגב, אני בעד להעלות את המחיר של נטפרי, לרמה מסחרית. אולי ל-20 ש"ח. זה רק יכול להועיל לשני הצדדים.
(לי עצמי יש גם ה"ק לנטפרי כל חודש, חוץ מהתשלום על הסינון)ועוד משהו,
נטפרי אינה גוף מסחרי, ואין לה עניין כלל וכלל לצרף אליה עוד ציבורים, שעד תקופה זו כלל לא היה להם אינטרנט.
להפך, אם תעקוב אחר הודעותיו של @magicode תראה שאפילו יש לו נקיפון בגין כך שציבור יותר רחב נחשף לאינטרנט. -
@מטעמים אמר ברעיון להקמת מסלול נטפרי "לייט":
כנראה שלא הבנת את הרעיון.
תסתכל טוב ברעיון שהצעתי,
הרעיון הוא בכלל לא לחסוך כסף לאנשים, אלא לעזור לאנשים לשים לעצמם גדר בפני האינטרנט. שזה אינטרס מספק בפני עצמו.
במקרה, הגדר הזו עובדת על הפסיכולוגיה הכלכלית של בהן אדם.אגב, אני בעד להעלות את המחיר של נטפרי, לרמה מסחרית. אולי ל-20 ש"ח. זה רק יכול להועיל לשני הצדדים.
(לי עצמי יש גם ה"ק לנטפרי כל חודש, חוץ מהתשלום על הסינון)ועוד משהו,
נטפרי אינה גוף מסחרי, ואין לה עניין כלל וכלל לצרף אליה עוד ציבורים, שעד תקופה זו כלל לא היה להם אינטרנט.
להפך, אם תעקוב אחר הודעותיו של @magicode תראה שאפילו יש לו נקיפון בגין כך שציבור יותר רחב נחשף לאינטרנט.עד כמה שהבנתי לנטפרי יש אינטרס שלא להיות חברה מסחרית אלא מלכ"ר- יש בזה רוח שפחות מפילים עליהם אינטרסים וממילא יותר אנשם מצטרפים כי רואים שזה באמת נטו להגם עליך וזה משהו בשבילך- ודאי שכל מי שיכול לתרום אדרבה וזה נצרך ומועיל לפיתוח דברים נוספים אבל אם זה יהיה רשמי משהו מסחרי הגם שהכל נצרך ואין שקל שהולך לפח עדיין זה עלול למנוע מכל מיני אנשים להצטרף
[הדברים נכתבו לפי הבנתי וללא ידע רציני- לא דיברתי ע"ז עם נטפרי לפני הפרסום אז בבקשה אי"צ לצטט]
בהצלחה -
@מטעמים כנראה שלא הבנת
בדיוק מה שאתה אומר, בגודל הספק.
למשל 019 3 ג'יגה עולה 25 ש"ח. ה3 ג'יגה הוא מחסום. אי אפשר לגלוש יותר, רק אם אתה קונה עוד (יקר) או מגדיל את החבילה ל10 ג'יגה וזה כבר עולה 40.
חושב שהבנתי. לא? -
@מטעמים כנראה שלא הבנת
למשל 019 3 ג'יגה עולה 25 ש"ח. ה3 ג'יגה הוא מחסום. אי אפשר לגלוש יותר, רק אם אתה קונה עוד (יקר) או מגדיל את החבילה ל10 ג'יגה וזה כבר עולה 40.
חושב שהבנתי. לא?@מטעמים אמר ברעיון להקמת מסלול נטפרי "לייט":
משתמש חדש שמצטרף לנטפרי יוכל לרכוש חבילה של סינון עד נפח גלישה של 1GB (כמו שיש הגבלה בספקים) והוא ישלם לנטפרי סך של 8 ש"ח בלבד לחודש עבור הסינון. ומתי שהוא יגיע לתקרה של ה-1GB, ייחסם לו השימוש.
המדובר הוא על חבילה כ"כ קטנה של 1GB,
שזה באמת לא אינטרנט מלא. אלא רק ייספק צורך ספציפי. -
-
@מטעמים אמר ברעיון להקמת מסלול נטפרי "לייט":
@מטעמים כנראה שלא הבנת
חושב שהבנתי. לא?@מטעמים אמר ברעיון להקמת מסלול נטפרי "לייט":
משתמש חדש שמצטרף לנטפרי יוכל לרכוש חבילה של סינון עד נפח גלישה של 1GB (כמו שיש הגבלה בספקים) והוא ישלם לנטפרי סך של 8 ש"ח בלבד לחודש עבור הסינון. ומתי שהוא יגיע לתקרה של ה-1GB, ייחסם לו השימוש.
המדובר הוא על חבילה כ"כ קטנה של 1GB,
שזה באמת לא אינטרנט מלא. אלא רק ייספק צורך ספציפי.גם 3 זה ממש מעט
העיקר שהבנו אחד את השני