אינטרנט קווי- עזרה בסיסית
-
שלום לכולם. עד עתה הסתדרנו עם מסלול מייל בלבד, בחודשים האחרונים הוצרכנו להשתמש בזום לצערנו. (עשינו רשימה לבנה רק עם הנ"ל)
התחלנו ב019, הזום נתקע כל הזמן.
עברנו לRL (פלאפון), הרבה יותר טוב, אבל יש עצירות.
נראיה שאין ברירה וצריך חיבור קווי.
השאלות:
איזה מהירות חיבור צריך לזום קבוצתי? אין צורך בהורדות כבדות וכדו'
עדיף לרכוש ראוטר או לשכור? דגם מומלץ?
חברות מומלצות? בדגש על אמינות
אין לי קו בזק פעיל בבית, רק קו הוט.
או שמא יש עוד איזה פיתרון אלחוטי?תודה מראש לעוזרים!
-
@מתעניין-0
אלך על הפתרון הסלולרי
איזה חברת סלולר יש לך קליטה הכי טובה במקום?
איזה סטיק אתה משתמש? USB או שמשדר wifi? -
@yair-na פלאפון וסלקום.
ניסיתי גם לחבר את הסטיק, והמהירות יותר טובה כשהוא מונח בחלון ואני בחדר, מרחק של 2 מטרים. -
יש לציין שהבעיה איננה במהירות הרגילה, אלא שיש מדי פעם נפילה.
מספיק שזה קורה פעם בשעה ואני בבעיה. -
@מתעניין-0 אני במצב כמו שלך, והחלפתי לסלקום, זרימת הנתונים שלהם יותר שפויה. (הייתי צריך להתווכח על זה עם המוכר, כנראה שיש עניין נגד סלקום, קצת יותר כסף בRL, אבל אני יותר מרוצה).
ולעניין שיש נפילה, סלקום גם הוכיחו את עצמם כחברה הסלולרית הכי יציבה (בכשרים, על כל פנים) בגל הראשון של הקורונה כשהרבה תשתיות נפלו. -
@yair-na הייתי עושה ניסיון עם סלקום, הבעיה שאני צריך משהו בטוח, וגם אם סלקום יעבוד לי שעה ויפול לא הרווחתי כלום.
אגב באראל אמרו לי שפלאפון זה האינטרנט הכי מהיר. -
@מתעניין-0 אם זה יפול או לא, אינני יודע. נתתי תמונת מצב פה בעי"ת אלעד, שאגב, גם היום אני נהנה מקליטה מצויינת בכל פינה בכל מצב, מעולם לא אמרו לי "אתה לא זמין" - אולי זו אינדיקציה לגבי נפילה.
זה שפלאפון הכי מהיר, שמעתי את זה, וזה מה שאולי המפרט נותן (של פלאפון), אבל מהניסיון שיש לי הנ"ל עם סלקום, לקחתי הימור, ולא התאכזבתי. -
@yair-na כמדומני שזרימה בזום זה יותר מסובך... גם אם אתר נטען בכמה שניות איחור, לא נפל העולם, ובפרט שמרבית הסיכויים שלא תפתח עמוד בדיוק בשניה שיש נפילה.
מאידך בזום יש זרם רציף של מידע, מספיק שיש האטה בזרימה אפילו של כמה שניות, התמונה קופאת, לפעמים זה ממשיך ולפעמים מתנתק... -
@מתעניין-0 אאל"ט חיבור להוט יש לסים כשר. בנוגע לאמינות, אתה יכול לסמוך על האמינות של סים כשר שימליצו לך.
-
@מתעניין-0 התשובה שלי הייתה אחרי כל החשבונות האלו.
-
@מתעניין-0
עדיף לך חיבור קווי נייח.
וזה לא משנה איזה חברה כולם בערך אותו דבר בנייח. -
@zeevgros הבנתי שבנייח משלמים לפי מהירות, איזו מהירות אני צריך לזום קבוצתי?
-
@מתעניין-0 כמדומה לי שבחיבור קווי, גם במהירות הכי נמוכה זה יספיק לך לזום
-
שאלה: בחיבור בנדל תשתית+ספק (בRL עולה 89+15) אני אמור לשלם עוד משהו להוט?
-
@מתעניין-0
אני כן חושב שכדאי לקחת מהירות גבוהה כי ההפרש במחירים הלם לא כ''כ גדולים -
@מתעניין-0 אם זה לא משהו קבוע הייתי הולך על משהו נייד אבל לא נטסטיק רגיל אלא ראוטר לי יש gini router ואני ממש מרוצה ממנו המהירות יכולה להגיע ליותר מ200 MB בקליטה מלאה 4G (לחלק ל8זה 25) וזה משדר ווייפי למרחקים מאד גדולים רק שזה קצת יקר (800 ש"ח) אבל אם זה משהו זמני נראה לי הרבה יותר משתלם
-
@שלמה-וויס
מה זה gini router? -
-
@שלמה-וויס
יש גם ראוטר zte mf283u שהוא גם לסימים ומהיר מטורף ודווקא הוא לא כזה יקר -
@מתעניין-0
יש גם ראוטר zte mf283u שהוא גם לסימים ומהיר מטורף ודווקא הוא לא כזה יקר