עזרה, הכנסת תעודת אבטחה בעת התקנת ruby ב- macOS
-
@shraga כן, עשיתי את זה בעבר מתי שהתקנתי את נטפרי על המחשב.
רק שעכשיו משהו השתבש בגלל העידכון של מערכת ההפעלה.
חשבתי אולי בגלל שמשנים את הסיומת של התעודת אבטחה ל- pem צריך להכניס את זה שוב לצרור המפתחות.
אבל כשניסיתי להכניס הוא לא זיהה לי את זה כחדש, אלא רק את הקודם שכבר מוכנס לי ומעודכן לי על ״תמיד תן אמון״, כנראה שהסיומת לא משנה לו... -
@Itzwork תריץ את הפקודה:
sudo gem install compass
-
@yzahn הרצתי והוא עדיין נופל לי:
You must add /C=IL/ST=israel/L=Jerusalem/O=NetFree/OU=netfree.link/CN=NetFree Sign , 019 to your local trusted store Building native extensions. This could take a while... ERROR: Error installing compass: ERROR: Failed to build gem native extension. current directory: /Library/Ruby/Gems/2.6.0/gems/ffi-1.13.1/ext/ffi_c /System/Library/Frameworks/Ruby.framework/Versions/2.6/usr/bin/ruby -I /System/Library/Frameworks/Ruby.framework/Versions/2.6/usr/lib/ruby/2.6.0 -r ./siteconf20201031-4283-gnjwyz.rb extconf.rb mkmf.rb can't find header files for ruby at /System/Library/Frameworks/Ruby.framework/Versions/2.6/usr/lib/ruby/include/ruby.h You might have to install separate package for the ruby development environment, ruby-dev or ruby-devel for example. extconf failed, exit code 1 Gem files will remain installed in /Library/Ruby/Gems/2.6.0/gems/ffi-1.13.1 for inspection. Results logged to /Library/Ruby/Gems/2.6.0/extensions/universal-darwin-19/2.6.0/ffi-1.13.1/gem_make.out
-
@Itzwork הבעיה לא קשורה לתעודת האבטחה. חסר לך קבצי ה-headers עבור בניית תוספים לרובי.
אפשר להתקין אותם על ידי התקנת xcode.xcode-select --install sudo xcodebuild -license
-
@yzahn
מותקן לי שלוש גירסאות xCode על המחשב...
להריץ את זה בכל זאת? -
@Itzwork אני לא יודע... לא יזיק לנסות (לא מדובר בתוכנה הגרפית אלא בפקודות לשורת הפקודה)
-
אגב, אני לא מבין למה מופיע שגיאת אבטחה.
הרצת הפקודה הזו אמורה לבדוק אם הכל תקין מבחינת TLS, וזה יוצא תקין למרות שגיאת האבטחה...ruby -ropen-uri -e 'eval open("https://git.io/vQhWq").read'
-
@yzahn הוא לא נותן לי להתקין את ה- xcode-select
-
@yzahn אמר בעזרה, הכנסת תעודת אבטחה בעת התקנת ruby ב- macOS:
אגב, אני לא מבין למה מופיע שגיאת אבטחה.
הרצת הפקודה הזו אמורה לבדוק אם הכל תקין מבחינת TLS, וזה יוצא תקין למרות שגיאת האבטחה...ruby -ropen-uri -e 'eval open("https://git.io/vQhWq").read'
תודה על העזרה!
גם אצלי זה יוצא תקין.... -
@Itzwork אמר בעזרה, הכנסת תעודת אבטחה בעת התקנת ruby ב- macOS:
הוא לא נותן לי להתקין את ה- xcode-select
חששתי שזה מה שיקרה... זה כבר בגלל נטפרי... אבל זה מוכיח שהכלים הנצרכים לא מותקנים אצלך. אפשר להוריד את זה כאן:
https://download.developer.apple.com/Developer_Tools/Command_Line_Tools_for_Xcode_12/Command_Line_Tools_for_Xcode_12.dmg -
@Itzwork אמר בעזרה, הכנסת תעודת אבטחה בעת התקנת ruby ב- macOS:
@yzahn הרצתי והוא עדיין נופל לי:
You must add /C=IL/ST=israel/L=Jerusalem/O=NetFree/OU=netfree.link/CN=NetFree Sign , 019 to your local trusted store Building native extensions. This could take a while... ERROR: Error installing compass: ERROR: Failed to build gem native extension. current directory: /Library/Ruby/Gems/2.6.0/gems/ffi-1.13.1/ext/ffi_c /System/Library/Frameworks/Ruby.framework/Versions/2.6/usr/bin/ruby -I /System/Library/Frameworks/Ruby.framework/Versions/2.6/usr/lib/ruby/2.6.0 -r ./siteconf20201031-4283-gnjwyz.rb extconf.rb mkmf.rb can't find header files for ruby at /System/Library/Frameworks/Ruby.framework/Versions/2.6/usr/lib/ruby/include/ruby.h You might have to install separate package for the ruby development environment, ruby-dev or ruby-devel for example. extconf failed, exit code 1 Gem files will remain installed in /Library/Ruby/Gems/2.6.0/gems/ffi-1.13.1 for inspection. Results logged to /Library/Ruby/Gems/2.6.0/extensions/universal-darwin-19/2.6.0/ffi-1.13.1/gem_make.out
בשגיאה הראשונה שהוא מביא לי בתמונה המצורפת לעי״ל,
זה שאין לי אמון בנטפרי.
יכול להיות שמעבר לזה חסר לי את ה- headers, אבל אני חוששת שגם אמון אני אצטרך לתת בדרך כלשהי. -
@Itzwork נראה לי שאין צורך לשום דבר חוץ ה-headers כי אצלי ה-headers כבר היו מותקנים אבל הכלי compass עוד לא היה מותקן, וההתקנה הצליחה למרות שהופיע שגיאת אבטחה.
-
@yzahn ידוע לכם על דרך אחרת להוריד את ה- headers?
כרגע הוא לא נותן לחשבון שלי להכנס לקישור שצרפתם...
(הוא כותב שעלי לעדכן את ההסכם רשיון.
ואני חוששת שאני לא יכולה לעשות את זה...
בכל אופן בינתיים לא הצלחתי, וזה לא חשבון שאני פתחתי...) -
מצרפת קישור שקבלתי מהתמיכה של נטפרי.
מוסבר פה להיכן להכניס את התעודת אבטחה שהורידו:
https://bundler.io/v2.0/guides/rubygems_tls_ssl_troubleshooting_guide.html#updating-ca-certificates
אחרי ההכנסה לתיקיה הרצויה ה- erorr של נטפרי סודר... -
לפני כמה זמן גם אני נתקעתי על זה
בסוף מצאתי פיתרון
מצרף את ההודעה ששלחתי לנטפרי כשפתרתי את זהפתרתי את זה
כנראה שינו את מבנה הקבצים
הייתי צריך לשנות קובץ שך PEM ולהוסיף ךתוכו את התוכן של האשור שלנו
דרך התשובה הזו
https://stackoverflow.com/a/50540180/9161478
הגעתי לפקודה הזו
brew info openssl
הוא נותן לך את המקום של הסקריפט c_rehash
ואז עשיתי
open /usr/local/opt/openssl@1.1/bin/c_rehash
והוא הריץ לי -
אשמח להבין יותר מה עושים לאחר שמריצים את שורת הפקודה הזו:
לאחר שנפתח הקובץ הזה "c_rehash" מה אמורים לעשות?
תודה -
@dv
אתה פותח אותו כטקסט ומוסיף בסוף שלו עוד טקסט של אישור האבטחה של נטפרי של הספק שלךאת אישור האבטחה של נטפרי גם ניתן לפתוח בטקסט ולהעתיק אותו בשלמות
אח"כ אתה מריץ את הפקודה שעושה סטארט לקובץ הזה
-
@זבולי
את הטקסט הזה? להוסיף בסוף הקובץ c_rehash?זה מה- cer ,
-----BEGIN CERTIFICATE-----
MIIDzzCCAregAwIBAgIJANJjV3HuLlVqMA0GCSqGSIb3DQEBCwUAMH4xCzAJBgNV
BAYTAklMMQ8wDQYDVQQIDAZpc3JhZWwxEjAQBgNVBAcMCWplcnVzYWxlbTEQMA4G
A1UECgwHTmV0RnJlZTEZMBcGA1UECwwQbmV0ZnJlZS42MTN....וזה מה- c_rehash
שבו יש טקסט מסוג כזה?
se {
print "cp $fname -> $hash\n" if $verbose;
system ("cp", $fname, $hash);
warn "Can't copy, $!" if ($? >> != 0;
}
$hashlist{$hash
,
הוא מחזיר לי בהרתה כזו שגיאה:
has too many errors.
logout
Saving session...
...copying shared history...
...saving history...truncating history files...
...completed.תודה
-
@dv
נראה לי שעשיתי
open /usr/local/etc/openssl@1.1ואז בקובץ cert.pem הוספתי את התוכן של התעודה של נטפרי בסופו
ואז עשיתי
open /usr/local/opt/openssl@1.1/bin/c_rehash
שים לב שאת שני הנתיבים קיבלתי מהפקודה הראשונה
brew info openssl
שנתנה לי את המיקום של התעודות ושל הסקריפט שמעדכן אותם
זה היה לפני כמה זמן אז אני מקווה שאני זוכר נכון שכך עשיתי