VPN למקרה חירום
-
שלום וברכה לכולם,
ידוע שנטפרי לא כזה אוהבים VPN ובצדק, שהאנשים לא יחזיקו ח"ו אינטרנט פרוץ ולא ירקדו בין 2 החתונות, ולכן, לכל מי שיש לו ברירה, עליו להתחבר דרך ספק של נטפרי, וזה ממש מעולה.
אלא שלפעמים קורה שאנחנו במקום שאין קליטה סלולרית ובכל זאת חייבים חיבור לאינטרנט, למשל קרה לי בבית חולים, ולכן חשבתי על פתרון :
כשוויפרי מזהה שאנחנו לא מחוברים לנטפרי, יהיה אפשרות להתחבר דרך וויפרי ל-VPN שמשלמים עליו לשעה, חשבתי על 1 ₪ לשעה או אפילו תמורת רק נקודה אחת לשעה.
אנחנו מרוויחים שאף אחד לא יחזיק אינטרנט פרוץ ויתחבר דרך זה ל-VPN, כי זה יעלה להם הרבה יותר מאשר לקנות 2 ספקים.
ועוד שה-VPN הזה, אם ניתן להתחבר אליו רק דרך וויפרי, אי אפשר לרקוד בין 2 החתונות, כי וויפרי לא מסירים אותו מהמחשב כמו שמכבים VPN.
ועוד שאפשר להגביל את השימוש ל-VPN הזה לשימוש סביר בלבד.
ועוד שאפשר לעשות שרק למי שהחשבון שלו מחובר לספק של נטפרי יהיה לו רשות להשתמש בזה.
אני חושב שזה יכול לעזור למקרים חירומים כאלו, ואני חושב שבעיקר טוב שיהיה כזה דבר באנדרואיד, כי בדרך כלל לא נתקעים בכזה מצב עם מחשב.
אני מבין שזה דורש הרבה פיתוח ומשאבים, אבל בכל זאת נראה לי כדאי להוסיף את זה לרשימת האצבעות.
תודה רבה -
נאמר לי שהוויפרי החדש עושה משהו כזה, אבל בחינם עם הודעה שנועדה להציק לך כדי שלא תשתמש בVPN סתם.
-
@hagai-w אמר בVPN למקרה חירום:
נאמר לי שהוויפרי החדש עושה משהו כזה, אבל בחינם עם הודעה שנועדה להציק לך כדי שלא תשתמש בVPN סתם.
איך בדיוק עושים את זה??
-
@אבידובי אמר בVPN למקרה חירום:
כמדומני שזה אוטומטי (אני מדגיש שאני מדבר על הוויפרי החדש)
-
פוסט זה נמחק! -
@אחד-תם אמר בVPN למקרה חירום:
@hagai-w אמר בVPN למקרה חירום:
לא ראיתי דבר כזה בווייפרי החדש
כשניסיתי להתחבר לרשת פרוצה
אדרבה, החסימה חזקה יותרמה שיש זה VPN מדומה שעובד מעל לרשת של נטפרי
והוא (להבנתי) חלק מהפתרון של החשבונות גוגללעניית דעתי מדובר על ה וויפרי החדש של המחשב לא של אנדרואיד
-
@אהרן-שובקס איפה יש עדכון לוויפרי?
-
@6262 אמר בVPN למקרה חירום:
@אהרן-שובקס איפה יש עדכון לוויפרי?
עדיין לא יצא לשוק
זה גרסת בטא ויש בו(עדיין) הרבה תקלות -
@לא-מתייאש לא מצליח להבין למה נטפרי לא משחררים VPN בצורה חופשית למי שיש וויפרי, שיהיה איזה סנכרון של וויפרי עם ה VPN שיעבוד רק ביחד, הרבה פעמים אין אפשרות לגלוש עם סטיק והנ"ל מועיל לזה, כמובן שעדיין מי שצריך ללא וויפרי יצטרך אישור מיוחד.
-
-
@meravh23 אמר בVPN למקרה חירום:
@לא-מתייאש לא מצליח להבין למה נטפרי לא משחררים VPN בצורה חופשית למי שיש וויפרי, שיהיה איזה סנכרון של וויפרי עם ה VPN שיעבוד רק ביחד, הרבה פעמים אין אפשרות לגלוש עם סטיק והנ"ל מועיל לזה, כמובן שעדיין מי שצריך ללא וויפרי יצטרך אישור מיוחד.
כל העניין הוא שהאנשים לא יחזיקו אינטרנט פרוץ, ואם אתה שואל מה הבעייה להחזיק אינטרנט פרוץ אם המחשב שלי לא יכול להתחבר אליו? התשובה תהיה שיכול להיות עדיין הרבה בעייות כגון :
-אם אתה קונה מחשב חדש, עד שתתקין את וויפרי, יש לך גישה לכל הטומאה שבעולם בקליק
-וויפרי ניתן להסירו, ולכן בקלי קלות יהיה להם גישה לאינטרנט פרוץ
-יהיו אנשים שירצו מצד אחד מחשב מוגן, אך מצד שני ירצו לשחק עם מכשירים (קונסולות) שהם לא ברוח התורה בטענה שזה לא כ"כ חמורצריך להבין שכל המכניס את עצמו במקום סכנה מוגדר ע"פ רבותינו כרשע (ב"ב נז:), ועובר משום איכא דרכא אחרינא, ולכן נטפרי חפרו את דרך הנקיה ביותר בתוך הדבר ההכי טמא שבעולם, ועוד שכל האיסורים החמורים שיש באינטרנט הפרוץ מוגדרים ע"פ רובם ככולם כאיסורים של "יהרג ועל יעבור" (שזה נחשב לאביזריהו של עריות) , ולכן עלינו להתרחק כמה שיותר מהדברים הללו (סנהדרין עה.) ובפרט שכבר אמרו חכמים "אין אפוטרופוס לעריות", ולכן א"א לקחת את הסיכונים הללו.
אני מצד עצמי הייתי מוסיף שיהיה איסור משום "לא תביא תועבה אל ביתך" ומשום "אל תשכן באוהלך עולה"
נ.ב. אני לא מציג את נטפרי כלל
-
@לא-מתייאש
הבעיות שהזכרת לא שייכות באופן שדיברתי עליו.
התכוונתי שברירת המחדל תהיה שרק אם ה VPN מזהה שהמחשב עם וויפרי אז הוא יעבוד ולדבר כזה לא חושב שצריך אישור מיוחד -
@meravh23 אמר בVPN למקרה חירום:
@לא-מתייאש
הבעיות שהזכרת לא שייכות באופן שדיברתי עליו.
התכוונתי שברירת המחדל תהיה שרק אם ה VPN מזהה שהמחשב עם וויפרי אז הוא יעבוד ולדבר כזה לא חושב שצריך אישור מיוחדסליחה אבל אני לא מבין איך זה לא שייך, אם אתה תתיר לכל אחד שיש לו וויפרי להשתמש ב-VPN, יהיו הרבה שיחזיקו אינטרנט פרוץ בבית (כי יותר זול, יש יותר ג׳גה, שירות לקוחות יותר טוב וכו') וירצו להתחבר לנטפרי דרך ה-VPN.