תוכנות עם תמונות לא צנועות
-
לפני מספר חודשים פניתי לנטפרי לגבי תוכנה שיש שם תמונות ממש ממש לא צנועות, הם אמרו שהם לא יכולים לחסום תמונות, הם אמרו שיבדקו וכך כבר כמה חודשים הם לא מטפלים בזה.
לאחרונה נתקלתי שוב בתוכנה שבהתקנה שלה יש במשך כמה דקות תמונות לא פרוצות והם ענו שוב אותו דבר.
היתכן דבר כזה? אם כן מה עשינו בזה, הרי סוף סוף האינטרנט לא חסום לגמרי ואפדשר להיכשל בו בראיות אסורות וזה מעורר שאלה אם החסימה הזו מותרת?שלחתי להם הרבה הודעות לדעת מה קורה אם זה, בהתחלה הם ענו שזה בטיפול ועכשיו הם בכלל לא עונים וזה מאכזב עוד יותר.
זה דבר שכמובן אסור לשתוק עליו, אך לפני זה אני רוצה לברר טוב מה קורה כאן כי בסך הכל בשאר הדברים הם עושים עבודה טובה מאד.
אשמח לקבל מידע ופתרונות ממי שמתמצא בזה. תודה
-
@ש-א אמר בתוכנות עם תמונות לא צנועות:
לאחרונה נתקלתי שוב בתוכנה שבהתקנה שלה יש במשך כמה דקות תמונות לא פרוצות והם ענו שוב אותו דבר.
נטפרי מסננים אינטרנט ולא את התמונות שבמחשב שלך כולל לא תמונות שבתוכנות שבמחשב שלך.
(תאר לך שהם ימחקו לך את התמונות מהחתונה... ) -
-
סליחה מכבודך עמאר אבל זה ממש לא דומה.
זה לגבי דברים אישיים במחשב שלי אין בעיה, זה באחריותי.אבל לגבי גלישה באינטרנט המסוכן שיש בו הרבה מכשולות שכבר רבים נפלו על ידי זה. ברור לי שכל אחד שיש לו מעט יראת שמיים ורוצה לשמור את עצמו, ומודע ליצר הרע וכו', מתחבר לנטפרי על מנת זה, להימנע מהמכשול וניסיון.
וזה רק כאשר חוסמים כל גישה לדברים פרוצים שיש באינטרנט. ואם ויש חסימה שחוסמת הכל טוב כמו נטפרי אך תוכנות בודדות למיניהן שיש בהן פריצות הן לא חוסמות, מה עשינו בזה? הרי שעם האינטרנט הזה אפשר להיכשל בשניות בדברים הכי חמורים שיש. והכי חמורים אני אומר לך כי אחת התוכנות שביקשתי מהם שיחסמו יש בהם פריצות של ממש ולא איזה תמונות של פירסומות, ואני ביקשתי מהם פעמים רבות שיטפלו בז בעקבות חבר שעובד איתי ונכשל ממש באותה תוכנה.
אם כן מה עשינו בחסימה?גם מבחינה הלכתית זה יעורר ממש שאלה אם החסימה מותרת וזה ברור.
ובאמת אני מאמין שכל מי שמתחבר לנטפרי ולא לחסימה אחרת זה בגלל שהוא רוצה שבאמת יחסמו את כל מה שצריך למען לא יהיה שום מכשול בגלישה וזה יהיה באמת מותר בלי חשש, ורבים וגם אני אחד מהם שוויתרו על הרבה אופציות נוחות שיש באינטרנט ואף לצרכי עבודה בגלל החיבור לנטפרי, ואין לי ספק שכל אחד יהיה מרוצה שיחסמו תוכנות כאלה שיש בהם ממש פריצות ובוודאי שאין שום הבדל לחסימה שלהם לחסימת אתרים או רשתות חברתיות וכו' וכו'.
-
ואני מתקן את ההודעה הראשונה שרשמתי, לא התכוונתי שיחסמו את התמונות שבסתם תוכנה במחשב, אלא את הגישה באינרטנט להורדת אותן תוכנות
-
@ש-א מחילה מכבודך..
זה שטויות
א"א לחסום לך את המחשב,
זה לא באחריות נטפרי
גם אם לא יהיה לך אינטרנט תוכל להתקין את אותה תוכנה במחשב
ולכו"ע עדיף בלי אינטרנט ובלי מחשב בכלללללללללל -
@ש-א
האם נטפרי אמרו או הבטיחו או כתבו או הצהירו ש-
בחסימה שלהם לא תמצאו אף פעם תמונות לא צנועות??
אין שום מצב בעולם לסנן את המחשב שלא יהיה בו אפשרות להגיע לתמונות לא צנועות בדרך כזו או אחרת.
וזה עוד לפני האינטרנט.
נקודה.
ולכן, כל מי שאין לו היתר מרב או מורה הוראה להשתמש עם מחשב לכל צורך שהיא, אסור לו כנראה להשתמש במחשב.
וכל שכן וק"ו ב"ב של ק"ו, שמחשב מחובר לרשת, ששם הבעיה של אי-האפשרות לחסימת תמונות, מתכפלת ומשתלשת לעשרות מונים, שאסור לו לחבר את המחשב לרשת כל שהיא, גם לא נטפרי במסלול מייל בלבד.ולכן, כל אחד שרוצה לגעת במחשב גם לצורך פתיחת מייל, צריך לעשות שאלות חכם ולשאול את הרב שלו, האם מותר לו להשתמש במחשב, על-אף שייתכן שאחת לכמה חודשים יהיה לו בעיה כזו.
אני חושב שנטפרי תסכיםובנוגע למה שכתבת בשורה האחרונה,
@ש-א אמר בתוכנות עם תמונות לא צנועות:אשמח לקבל מידע ופתרונות ממי שמתמצא בזה. תודה
יש תוכנות שיש שם תמונות לא צנועות,
ובחלקם יש אפשרות להסיר או להחליף את התמונות האלו,
ויש גם מדריכים איך לעשות זאת, כאן בפורום או בפורמים השכנים,
אם תרצה לסדר את המחשב שלך,
ייתכן שאם תשאל שאלה קונקרטית יוכלו לעזור לך. -
@ש-א
כמו שכתבו הדבר בלתי אפשרי טכנית
וגם ממש ממש לא באחריות נטפרי
יש פתרונות ספציפיים לחלק מהתוכנות בחלק מהפורומים השכנים -
@loters השאלה האם נטפרי אמורים לאפשר להוריד דרך החיבור המסונן תוכנה למרות שיש בה תמונות בעייתיות.
אם תעתיק מחבר את קובץ התוכנה כמובן שזה לא רלוונטי,
אבל פותח הנושא טוען שמדובר בפריצות ממש, מי אמר שלא אמורים לחסום את ההורדה של התוכנה? אני לא יודע. זה שאלה -
יישר כח 'צדיק תמים' שאתה מבין את העניין.
אם נתגלתה אפשרות להורדת תוכנה עם פריצות וכל שכן של ממש למה לא לחסום את הגישה להורדה אליה? -
ולגבי מה שכתבת 'מלא'
זה כבר עניין אישי של כל אחד שיעשה את הבירור שלו עם דעת תורה מה לעשות. אני אישית לפני שהצטרפתי אליהם, עשיתי בירור מאד רציני איתם ועם דעת תורה שבקיא בנושא והתירו לי להשתמש בזה לצרכי עבודה במקום העבודה.
אך הנושא הוא כאן לגבי העבודה של נטפרי , נכון נטפרי לעולם לא יוכלו להבטיח שהכל יהיה חסום 100%, אבל מהבירור הארוך שלי לפני שהצטרפתי, איתם ועם רבנים שמתעסקים בנושא, שהם עושים עבודה מאד מאד רצינית שזה מאד נדיר שיהיה איזה מכשול וכו' שיגיע מצידם וגם אם קרה אז הם מתקנים את זה מיידית, כך הם אמרו לי לפחות.ואני אישית מאז שהצטרפתי אליהם לפני כחצי שנה,חוץ מהתוכנות האלה לא מצאתי שום מכשול שצץ לי במהלך הגלישה. הכי הרבה שנתקלתי הוא באיזה תמונה של פנים של ילדה.
הנושא הוא כאן- מדוע אם כן שנטפרי לא יחסמו את הגישה להורדת תוכנה כזאת דרך הסינון שלהם, מה הבעיה בזה?
להגיד שלמה לחסום הרי מי שירצה להתקין את התוכנה הזאת בכל זאת ילך ויקנה אותה בדרכים לא דרכים ולא יודע מה זה לא סיבה לאפשר את זה, מי שרוצה להיכשל יכול להיכשל ויכול גם בקלות להשיג אינטרנט לא כשר.
מי שמתחבר לנטפרי זה בשביל שבסינו שהוא מחובר אליו לא יהיה גישה דרכו לדברים כאלה.
-
המטרה הכללית של נטפרי זה לשמור כמה שאפשר על הגדר שלא תיפרץ.
עוד לפני שהיה נטפרי ואינטרנט הציבור לא היה נמנע מהלתקין פטושופ וכל מיני תוכנות כאלו שהיה בהם תמונות לא טובות.
אם היה אפשר בקלות לגדור את הפרצה הזאת נטפרי הייתה עושה את זה.
אבל זה לא קל וזה משהו כבד מאוד על הציבור ולכן כמדיניות לא מסננים את זה.
ושוב אני מזכיר שנטפרי זה לא שירות שמשלמים X כסף וזהו מורידים את העול של היצר הרע מהראש.
זה שירות שעוזר להשתמש באינטרנט עם פחות סכנות זמינות. -
@magicode
אולי אפשר להוסיף תגית מיוחדת לתוכנות האלו כמו 'דעות זרות'
שיהיה חסום בברירת מחדל ומי שרוצה להוריד את התוכנה יוכל להוריד
אבל אף אחד לא יוכל להתלונן שהוא לא קיבל על כך אזהרה -
@nigun אמר בתוכנות עם תמונות לא צנועות:
אולי אפשר להוסיף תגית מיוחדת לתוכנות האלו כמו 'דעות זרות'
להבנתי זה מצריך מערכת חדשה שבה יצטרכו להכניס את כל התוכנות שיש בהם תמונות לא ראויות [ומי יעשה את זה?!] וגם שבכל הורדה המערכת תצטרך לדעת שמדובר בתוכנה המדוברת.
-
אוקי, אני אישית חושב שאפילו שזה קשה, ראוי שנטפרי תטפל בזה, אבל כרגע זה לא מינימום שאם מישהו מתלונן על תוכנה עם לא עוד סתם תמונות אלא פריצות ממש, שלפחות יחסמו את זה?
-
@ש-א אולי תבקש מנטפרי לחסום את כל ההורדות עבורך וכך זה יפתור לך אישית את הבעיה.
-
הרי דוגמא- סרטונים שנטפרי בודקת סרטון סרטון על ידי ששולחים אליה לבדיקה.אפשר לחשוב על רעיונות
-
תודה aiib רעיון נחמד. ידוע לך שיש אפשרות כזו?
-
תודה aiib רעיון נחמד. ידוע לך שיש אפשרות כזו?
יש תגית של הורדת תוכנה באיזור האישי. תוכל לבחור שהיא תהיה סגורה
-
אוקי, אני אישית חושב שאפילו שזה קשה, ראוי שנטפרי תטפל בזה, אבל כרגע זה לא מינימום שאם מישהו מתלונן על תוכנה עם לא עוד סתם תמונות אלא פריצות ממש, שלפחות יחסמו את זה?
האם אתה בעד חסימה של הורדת פוטושופ?
האם כל הורדה של פוטושופ תצריך פנייה למערכת (על כל המשתמע מכך) ?