היכן אני מעלה רשימה שערכתי?
-
ערכתי רשימה של כל האתרים מחוללי התמונות שפתוחים בנטפרי,
כולל הדרכה מקיפה ליצירת תמונות בנטפרי
היכן אני מעלה את זה?
תודה -
@הספרן הדרכה ליצירת תמונות נראה לי פחות רלוונטי לסינון עצמו
אבל אתה יכול ליצור בויקי דף "אתרי יצירת תמונות באמצעות AI שפתוחים בנטפרי" -
@צדיק-תמים אמר בהיכן אני מעלה רשימה שערכתי?:
@הספרן הדרכה ליצירת תמונות נראה לי פחות רלוונטי לסינון עצמו
אבל אתה יכול ליצור בויקי דף "אתרי יצירת תמונות באמצעות AI שפתוחים בנטפרי"אפשר לקבל קישור ליצירת דף בויקי נטפרי?
ותודה לך על המענה -
-
כשאני מנסה לשמור את הדף מופיע לי השורה הבאה:
שגיאה בטעינת נתונים מהשרת:
ביצירת קשר עם שרת Parsoid/RESTBase אירעה שגיאה: (curl error: 7) Couldn't connect to server -
@הספרן מוזר, לא יודע
תנסה אולי יותר מאוחר -
@הספרן כל הכבוד על היזמה!!!
-
@הספרן השקעה מרשימה!
אבל אני ממליץ לך לעבור מעט על הויקי ולהבין את מהות הפלטפורמה, זה נראה כרגע יותר כמו בלוג או פוסט בפורום ופחות מתאים לויקי טכני למשתמשי נטפרי
וכן כאמור הדרכה כללית על שימוש באתרי AI לא קשורה לנטפרי, מקסימום אפשר לקשר למאמר בנושא בפלטפורמה אחרת (לדוגמה https://telegra.ph) -
@צדיק-תמים
תודה
נכון שכתבתי קצת. בהמשך ב"ה אשכתב עוד קצת שיתאים יותר לויקי.אבל בנוגע לההדרכה אני לא חושב כמוך
היא חלק בלתי נפרד מהסינון, ואיך המנויים עליו אמורים להתמודד.
לדוגמא מה שכתבתי איך להפיק פרומפט שימנע חסימת תמונות
או מידע על אתרים שהתמונות מנוטפרות זמן ארוך יותר בנטפרי
או אתרים שנטפרי חסם את אפשרות התרגום
וכן עוד כמה נקודות שמתייחסות במישרים לסינון ולא רק לג'רנוט התמונה -
@הספרן יש שם שני חלקים
חלק אחד מדריך כללי ליצירת תמונות (מה זה פרומפט, מה זה מודל, הדרכה כללית איך להשתמש (למעט החלקים שרלוונטיים רק בנטפרי כמו איך לקבל תמונות לא חסומות, שכדאי בהחלט לכתוב בתמצות) , שלא נוגע ישירות לנטפרי, ועליה כתבתי שאפשר לכתוב אותה בפלטפורמה חיצונית, ולשים קישור
וחלק שני זה רשימת האתרים, שאכן יש לזה מקום בויקי, רק צריך לנסח את זה בצורה יותר מסודרת ומתומצתת -
@הספרן אמר בהיכן אני מעלה רשימה שערכתי?:
אבל בנוגע לההדרכה אני לא חושב כמוך
היא חלק בלתי נפרד מהסינון, ואיך המנויים עליו אמורים להתמודד.אני גם חושב ככה...
תודה רבה על ההשקעה..
כתוב מאוד יפה...
-
היא חלק בלתי נפרד מהסינון, ואיך המנויים עליו אמורים להתמודד.ולכן חילקתי בין מה שרלוונטי רק למשתמשי נטפרי, לדוגמה
-
בכל אתר שתיצרו תמונה, ברגעים הראשונים היא תהיה 'מנוטפרת' , ולאחר רעינון קצר -בין חצי דקה ל3 דקות -משתנה בין האתרים- התמונה תוצג או לחילופין תיחסם לתצוגה. לדוגמא באתר 'לונארדו' התמונה תהיה מנוטפרת לזמן קצר, ומנגד לאתר כמו 'קפה לילה' זה יקח קצת יותר, וישנם אתרים שזה יקח לפחות 3 עד 4 דקות, ומה שנותר לכם הוא להמשיך לרענן כל זמן שאין את עיגול החסימה.
-
נתקלתם בקישור ברשימה שחסום? (מצוי ב'לקסיקה' ולא רק) סביר להניח בגלל תמונה שנוצרה שם ע"י אחד המשתמשים הרבים ומוצגת שם לרגע, ומה הפתרון? לרענן את האתר, ובדרך כלל זה יפתח בתוך פחות מדקה. בשלב שכבר יצרתם תמונות באתר באמצעות חשבון, תוכלו להיכנס דרך אותו קישור שלא יחסם לעולם..
לבין הדרכה כללית שתהיה רלוונטית באותה מידה למשתמש באינטרנט פרוץ, לדוגמה:
-
שימו לב כשאתם מצרפים תמונה לאתר, העלו אותה ישירות מהמחשב, ולא באמצעות קישור ישיר מהאתר שחוללתם את התמונה, זאת כדי שהיא תוצג גם לאחר שהקובץ יוסר מהענן (בפרט אם יצרתם תמונה בלי להירשם. יש אפשרות כזו בכמה אתרים) או במקרה של קישור שבור.
-
אהבתם רק כמעט.. את התמונה שנוצרה במחולל? ישנם פלטפורמות שמאפשרות ליצור וריאציות נוספת או לכתוב הנחיה שלילית (לדוגמא אם תרצו לקבל תמונה של ילד בוכה תכתבו 'צוחק' בחלונית ייעודית)
-
הגעתם למסקנה שהמחולל באתר מסוים הוא אידיוטי קטנוני וחסר השכלה.. תמיד תוכלו להתנסות וליצור באתר אחר או במודל אחר. ישנם אתרים שמציעים ליצור תמונה במגוון סגנונות (מודלים), וקיימים אתרים ייעודיים לתמונות מז'אנר מסוים, רק לחפש ברשימה ובכלל לחפור בהגדרות של כל אתר...
-
בחלק מהאתרים על כל פרומפט שתכתבו תקבלו תוצאה אחת, וישנם אתרים שמציעים 3 תוצאות ויותר, מה שחוסך את זמן העבודה ליצירת תמונה מותאמת
-
שימו לב: יש אתרים שהתמונות שיצרתם ישמרו בענן לזמן מסוים, תלוי אם יצרתם באמצעות החשבון. בנוסף אם לא נרשמתם לאתר, ברענון הדף ייתכן והתמונה תמחק
-
ישנם המון 'משתנים' בין אתר לאתר כמו מודלים שונים שהאתר מספק, איכות וגודל התמונה לבחירה, פורמט הקובץ, כיתוב בתחתית ועוד ועוד.. הסתבכתם ליצור תמונה באתר מסוים? תמיד תוכלו לחפש בגוגל סקירה והדרכה על שימוש בתוכנה/אתר ספציפי
- מושגים בסיסיים באתרים מחוללי תמונות.
בינה מלאכותית Artificial intelligence - בראשי תיבות AI - ובתרגום לעברית 'אינטליגנציה מלאכותית'.
מחולל תמונות או מודל גנרטיבי - בעברית המילה 'גנרטיבי' פירושה יוצר, מחולל, ריבוי. המודלים הממוחשבים ליצירת תמונה אומנו על מאגר עצום של תמונות קיימות, ומסוגלים ליצור בעצמם תמונה חדשה על פי תיאור טקסט בלבד. (מעכשיו כשתקראו לג'רנט/ג'נרוט תמונה תבינו במה מדובר..)
מודל/ דגם - ישנם עשרות מודלים, המוכרים יותר: Stable Diffusion | DALL-E | Midjourney | Night Cafe | Leonardo Diffusion XL
ישנם אתרים שמציעים מגוון מודלים וישנם שמציעים מודל אחד
פרומפט - הנחיית טקסט לתמונה. תיאור טקסטואלי שכותב המשתמש ליצירת התמונה.
סגנון - בחירה במגוון סגנונות שהאתר מציע לדוגמא: מציאותי, אומנותי, ציורי, גואש, שמן, אוריגמי, דיוקן, אנימה, פנטזיה, תלת מימד, קומיקס, קריקטורה ועוד מאות סגנונות! בנוסף אפשר להגדיר בהנחיית הטקסט את סוג התמונה (מה שנקרא 'מילת קסם') לדוגמא: להצמיד לטקסט 'קריקטורה', ריאלי, אומנותי, ציור שמן, וכוליה.
הנחיה שלילית (פרומפט נגטיב) - לדוגמא אם תרצו לקבל תמונה של ילד בוכה תכתבו 'צוחק' בחלונית ייעודית
וריאציות נוספת - יצירת תמונה נוספת על דפוס תמונה שכבר יצרתם (יעיל מאוד לתמונה טובה באופן כללי שהנכם רוצים לשנות בה פרט מסוים)
עיבוד תמונה קיימת - ישנם אתרים שמציעים אפשרות לערוך שינוי בתמונה, או הוספת אלמנטים. לדוגמא 'לונארדו', 'קפה לילה' ועוד.
בנוסף יש אתרים שקיימת אופציה לחולל תמונה מסוימת על פי תמונה קיימת שמעלה המשתמש.
-
-
אני חושב שאפשר לפתור את הדיון ואת הערה בויקי על ידי שינוי הכותרת שפחות תהיה הדרכה לנטפרי.
סוג של כותרת.
מאמר הדרכה לשימוש באתרי יצירת תמונות ב AI בתוספת סקירה ופתרונות לשימוש בנטפרי. -
@magicode אמר בהיכן אני מעלה רשימה שערכתי?:
אני חושב שאפשר לפתור את הדיון ואת הערה בויקי על ידי שינוי הכותרת שפחות תהיה הדרכה לנטפרי.
סוג של כותרת.
מאמר הדרכה לשימוש באתרי יצירת תמונות ב AI בתוספת סקירה ופתרונות לשימוש בנטפרי.נכון. ב"ה בהמשך אנסח את זה בסגנון של ויקי ואשמיט כמה סעיפים.
-
היא חלק בלתי נפרד מהסינון, ואיך המנויים עליו אמורים להתמודד.ולכן חילקתי בין מה שרלוונטי רק למשתמשי נטפרי, לדוגמה
-
בכל אתר שתיצרו תמונה, ברגעים הראשונים היא תהיה 'מנוטפרת' , ולאחר רעינון קצר -בין חצי דקה ל3 דקות -משתנה בין האתרים- התמונה תוצג או לחילופין תיחסם לתצוגה. לדוגמא באתר 'לונארדו' התמונה תהיה מנוטפרת לזמן קצר, ומנגד לאתר כמו 'קפה לילה' זה יקח קצת יותר, וישנם אתרים שזה יקח לפחות 3 עד 4 דקות, ומה שנותר לכם הוא להמשיך לרענן כל זמן שאין את עיגול החסימה.
-
נתקלתם בקישור ברשימה שחסום? (מצוי ב'לקסיקה' ולא רק) סביר להניח בגלל תמונה שנוצרה שם ע"י אחד המשתמשים הרבים ומוצגת שם לרגע, ומה הפתרון? לרענן את האתר, ובדרך כלל זה יפתח בתוך פחות מדקה. בשלב שכבר יצרתם תמונות באתר באמצעות חשבון, תוכלו להיכנס דרך אותו קישור שלא יחסם לעולם..
לבין הדרכה כללית שתהיה רלוונטית באותה מידה למשתמש באינטרנט פרוץ, לדוגמה:
-
שימו לב כשאתם מצרפים תמונה לאתר, העלו אותה ישירות מהמחשב, ולא באמצעות קישור ישיר מהאתר שחוללתם את התמונה, זאת כדי שהיא תוצג גם לאחר שהקובץ יוסר מהענן (בפרט אם יצרתם תמונה בלי להירשם. יש אפשרות כזו בכמה אתרים) או במקרה של קישור שבור.
-
אהבתם רק כמעט.. את התמונה שנוצרה במחולל? ישנם פלטפורמות שמאפשרות ליצור וריאציות נוספת או לכתוב הנחיה שלילית (לדוגמא אם תרצו לקבל תמונה של ילד בוכה תכתבו 'צוחק' בחלונית ייעודית)
-
הגעתם למסקנה שהמחולל באתר מסוים הוא אידיוטי קטנוני וחסר השכלה.. תמיד תוכלו להתנסות וליצור באתר אחר או במודל אחר. ישנם אתרים שמציעים ליצור תמונה במגוון סגנונות (מודלים), וקיימים אתרים ייעודיים לתמונות מז'אנר מסוים, רק לחפש ברשימה ובכלל לחפור בהגדרות של כל אתר...
-
בחלק מהאתרים על כל פרומפט שתכתבו תקבלו תוצאה אחת, וישנם אתרים שמציעים 3 תוצאות ויותר, מה שחוסך את זמן העבודה ליצירת תמונה מותאמת
-
שימו לב: יש אתרים שהתמונות שיצרתם ישמרו בענן לזמן מסוים, תלוי אם יצרתם באמצעות החשבון. בנוסף אם לא נרשמתם לאתר, ברענון הדף ייתכן והתמונה תמחק
-
ישנם המון 'משתנים' בין אתר לאתר כמו מודלים שונים שהאתר מספק, איכות וגודל התמונה לבחירה, פורמט הקובץ, כיתוב בתחתית ועוד ועוד.. הסתבכתם ליצור תמונה באתר מסוים? תמיד תוכלו לחפש בגוגל סקירה והדרכה על שימוש בתוכנה/אתר ספציפי
- מושגים בסיסיים באתרים מחוללי תמונות.
בינה מלאכותית Artificial intelligence - בראשי תיבות AI - ובתרגום לעברית 'אינטליגנציה מלאכותית'.
מחולל תמונות או מודל גנרטיבי - בעברית המילה 'גנרטיבי' פירושה יוצר, מחולל, ריבוי. המודלים הממוחשבים ליצירת תמונה אומנו על מאגר עצום של תמונות קיימות, ומסוגלים ליצור בעצמם תמונה חדשה על פי תיאור טקסט בלבד. (מעכשיו כשתקראו לג'רנט/ג'נרוט תמונה תבינו במה מדובר..)
מודל/ דגם - ישנם עשרות מודלים, המוכרים יותר: Stable Diffusion | DALL-E | Midjourney | Night Cafe | Leonardo Diffusion XL
ישנם אתרים שמציעים מגוון מודלים וישנם שמציעים מודל אחד
פרומפט - הנחיית טקסט לתמונה. תיאור טקסטואלי שכותב המשתמש ליצירת התמונה.
סגנון - בחירה במגוון סגנונות שהאתר מציע לדוגמא: מציאותי, אומנותי, ציורי, גואש, שמן, אוריגמי, דיוקן, אנימה, פנטזיה, תלת מימד, קומיקס, קריקטורה ועוד מאות סגנונות! בנוסף אפשר להגדיר בהנחיית הטקסט את סוג התמונה (מה שנקרא 'מילת קסם') לדוגמא: להצמיד לטקסט 'קריקטורה', ריאלי, אומנותי, ציור שמן, וכוליה.
הנחיה שלילית (פרומפט נגטיב) - לדוגמא אם תרצו לקבל תמונה של ילד בוכה תכתבו 'צוחק' בחלונית ייעודית
וריאציות נוספת - יצירת תמונה נוספת על דפוס תמונה שכבר יצרתם (יעיל מאוד לתמונה טובה באופן כללי שהנכם רוצים לשנות בה פרט מסוים)
עיבוד תמונה קיימת - ישנם אתרים שמציעים אפשרות לערוך שינוי בתמונה, או הוספת אלמנטים. לדוגמא 'לונארדו', 'קפה לילה' ועוד.
בנוסף יש אתרים שקיימת אופציה לחולל תמונה מסוימת על פי תמונה קיימת שמעלה המשתמש.
ראשית, הדיון בנינו הצטמצטם לסעיפים בודדים
בפרט שגם מהסעיפים שציינת אפשר להבין בקלות מדוע הוא ייחודי למשתמשי נטפרי
בכל מקרה מה שהציע המנהל, מתקבל בעיני
ב"ה בהמשך אשפר את הערך.
אבל עד אז חוסו נא על מאמר שהשקעתי בו קרוב למאה שעות, לבדוק עשרות רבות של אתרים, לחפור בממשק וכו' עד לפרטים הקטנים, והשאירו אותו במתכונתו, עד שאתפנה לשכתב אותו בניסוח ויקי
סליחה על האריכות -
-
@הספרן
ההפך אני חושב שלא כדאי לגעת במאמר הזה. פשוט יותר קל לתקן את הכותרת מאשר את התוכן. -
@magicode במדריך להתקנת תעודה בדוקר יש מקום להוראות שימוש כלליות בדוקר?
-
פוסט זה נמחק! -
@magicode במדריך להתקנת תעודה בדוקר יש מקום להוראות שימוש כלליות בדוקר?
"במדריך להתקנת תעודה בדוקר"
כאן הגדרת כותרת. ושאלת האם שמה זה מתאים.
אז השאלה לא מתחילה כי אני מציע לו להחליף כותרת.אם אתה מתכוון לשאול על התאמה של המאמר לכל הויקי.
היות וזה תופס שטח איחסון זניח. אני חושב שאם זה מועיל למי שיש לו נטפרי יותר מכל מאמר אחר כי זה כתוב מותאם יותר למשתמש נטפרי אני בעד שזה ישאר.