שימוש בסים נטפרי ע"ג ראוטר
-
@ההה כמדומה לי שגם ראוטרים כמו זה
עובדים מעולה, ורק הנטסטיקים הקטנטנים כמו זה
עושים בעיות בגלישה. -
@ההה
אני התייאשתי מנטסטיקים בגלל שהמהירות לא יציבה ואני מתלבט אולי ראוטר יעזור או שזה לא קשור לנטסטיק וקליטה סלולרית היא הבעייה של היציבות וזה לא משנה נטסטיק או ראוטר LTE -
@shm-0 שניהם גורמים
-
יש למישהו נוסף ידע בעיניין אשמח שישתף לטובת רבים
-
@shm-0 שניהם גורמים
כדי שיהיה לך גלישה מהירה/יציבה (בסים - שבד"כ גלישה קווית בטוח תהיה יותר יציבה...) צריך לבדוק שיש פריסת אנטנות קרובה לאזור בו אתה גולש, אפשר דרך: https://did.li/5G-netfree (לפעמים שינוי לחברה שיש אנטנה קרובה יכול לעזור), וגם הראוטר/מודם מאוד משפיע. כאמור נטסטיקים הרבה יותר חלשים אפי' מראוטרים הקטנים, אבל הראוטר ההוא שהבאת מTP-Link הוא דווקא טוב (יש לי אותו והוא מאוד טוב...)
אם תרצה יותר מהירות (כאמור בסים, שבקווי בדר"כ אפשר להשיג מהירויות הרבה יותר חזקות) היום כבר יש חברות הנותנות 5G גם בנטפרי (צריך לבקש חבילה מיוחדת) - אבל אז אתה צריך לבדוק שיש לך פריסת אנטנות 5G מהחברה באזור בו אתה גולש וגם צריך ציוד תומך מהירות 5G. היה לי דווקא הצלחה עם זה:
אבל הוא הרבה יותר יקר.
לפעמים שינויים קטנים (כמו להניח את הראוטר יותר קרוב לחלון או לכיוון אחר או שהמחשב יהיה יותר קרוב לראוטר) יכולים לשנות הרבה.
ועם כל האמור לעיל לפעמים (מי שגר באזור קליטה חלשה בכל החברות, או מתחת לאדמה...) אין הרבה מה לעשות חוץ מלרכוש קווי... -
@ההה
הבעיה שראוטר 5G עולה הון לא ברור לי למה זה כזה יקר זה עוד 1000 שקל לראוטר -
@ההה
ומה זה היה לי בלשון עבר למה עדיין לא? -
הבעיה שראוטר 5G עולה הון לא ברור לי למה זה כזה יקר זה עוד 1000 שקל לראוטר
כן, הוא באמת יקר... - אבל אני לא בטוח שאתה חייב ללכת על 5G (שגם העלויות של החבילה רוב הפעמים גם הרבה יותר יקרות), קודם תנסה לראות אם זה בעיית קליטה. והראוטר ההוא שהבאת מ TP-Link הוא אכן 4G אבל הוא מעולה... - ואם כאמור תשחק קצת לשים את הראוטר יותר קרוב לחלון וכו' זה כבר יעזור הרבה... - אם המהירות מאוד חשובה לך אז כדאי לשקול לעבור ל5G (או חיבור קווי), וגם אז יכול להיות שיש אחרים יותר זולים, אלא שזה ניסיתי.
ומה זה היה לי בלשון עבר למה עדיין לא?
לא, הוא עדיין מצוין, ואני משתמש בו.
-
@shm-0 יש סמארטפונים 5G היום שעולים 500 שח למה הראוטרים 5G עולים 1500
-
@shm-0 אני לא יודע מה לגבי G5 אבל אני ראיתי הבדל שמיים וארץ בין מהירות של ראוטר לסמאטפון כששניהם באותה החברה ושניהם עם נטפרי ושניהם היו על מצב G4 ושניהם באותו מקום