אפליקצית ניהול חשבון בפועלים
-
@נפתולי אמר באפליקצית ניהול חשבון בפועלים:
@ww199ww אם זה לא יהיה משהו יקר מדי, לדעתי הרבה מאד יקנו את זה. אבל אני לא מבין למה צריך קורא שיקים, הרי בס"ה צריך צילום של השיק, לא סריקה של המספרים וכדו', כמו שזה עובד בסטמארטפון אין סיבה שזה לא יעבוד בסורק רגיל או מצלמה ביתית.
הרעיון למה צריך תוכנה מיוחדת שוב היא כנראה עניין של אבטחה.
באבטחה צריך לדאוג שהזמן של צילום השיק הוא אכן הזמן האמיתי שבו צולם השיק והוא לא זוייף. בסמארטפון לדוגמה לא שייך כנראה לזייף את השעה. במחשב ובמצלמה רגילה אפשר לשנות תאריך.
וכן צריך להצפין את הנתונים. -
@ww199ww אמר באפליקצית ניהול חשבון בפועלים:
שירותים טכנולוגיים אחרים המאפשרים לבצע סריקה והפקדה של שיקים מרחוק ללא צורך בהגעה לסניף על ידי הלקוח יתאפשרו על ידי הבנקים רק לאחר פברואר 2018. על כל מקרה, כל בנק מאפשר שירותים טכנולוגיים שונים ללקוחותיו, ולכן, בבוא העת, עליך לברר עם הבנק שלך האם הוא מאפשר את השירות הזה.
השאלה מה זה אומר התאריך הזה?
ואם אין סיכוי לקדם משהו בעניין? -
@ww199ww שים לב למה שהם כותבים- שהכל כפוף לטכנלוגיות של הבנק כך שאם יפעלו בנידון עכשיו ב2018 לא יקרה כלום! [במילים אחרות אין חיוב על הבנק אלא רק אישור]
מה עוד שאני מבין בין השורות שלא מדובר ב2018 יהיה מה שדיברנו אלא סגנון אחר כגון להפקיד שקים בעמדות כספומט פרטיות וכדו'
כי לכאורה אין הבדל בין האפליקציה לאתר. -
@aiib אמר באפליקצית ניהול חשבון בפועלים:
מה עוד שאני מבין בין השורות שלא מדובר ב2018 יהיה מה שדיברנו אלא סגנון אחר כגון להפקיד שקים בעמדות כספומט פרטיות וכדו'
למה הבנת ככה?
-
@WWW כי לכאורה אין הבדל בין האפליקציה לאתר.
-
@aiib
א. זה לא כתוב בתוך הדברים.
ב. יש הבדל לכאורה בין האפליקצה הסלולרית לבין האתר.
והעניין הוא ככה"נ אבטחת מידע.
באפליקציה שבטלפון הזיהוי הוא שכרגע התמונה צולמה, וכן יש תוכנה שמצפינה נתונים בתוך המכשיר החכם.
באתר אין זיהוי מתי התמונה צולמה, ואין כנראה תוכנה להצפנה? -
@ww199ww גם במחשב ניתן להגדיר שרק תמונות שצולמו במצלמה של המחשב עכשיו יועלו
-
@aiib
אני לא מבין בזה. אבל הרגשה אישית שלי שזה עניין של אבטחה ומניעת זיופים.
וייתכן שקודם הם מתחילים בסלולר ואם זה יילך יתקדמו הלאה? -
@ww199ww שים לב למה שכתבתי למעלה מתוך המטה של בנק הפועלים.
נראה לי שאם אתה צודק ואין להם עדיין אישור או שמבחינה טכנית אין לזה היתכנות וכדו' לכאורה הם היו צריכים לענות משהו אחר -
@WWW כי לכאורה אין הבדל בין האפליקציה לאתר.
מסתבר שיש הבדל, נכון עקרונית אפשר לפתח יישום שיצפין את הנתונים במחשב, וכן יתחבר ישירות לסורק ויצלם במן אמת, אך זה מסובך.
וזה צריך ללחוץ מאוד חזק על הבנקים שיפתחו כזה דבר נטו בשביל החרדים, (כי לעסקים זה לא יועיל הרבה, אם הוא צריך לסרוק בזמ"א).מה שבנק ישראל מתכוין, ככה"נ: שלא יהיה צורך בהתחברות למכשיר כלשהו או סורק, פשוט ייכנסו לאתר הבנק, ויעלו קובץ מהמחשב וחסל, (וזה מאוד יעזור לעסקים, כי זה יוכל להשתלב בכל מיני תוכנות ניהול, שזה יצלם אוטומטית צ'קים, ואח"כ מעלים את זה לבנק בצורה פשוטה). כמו שיש בחו"ל. וזה באמת עניין של אבטחה ונהלים וכו'.
-
@WWW לא כ"כ מבין מה הבעיה להשתמש במצלמת אינטרנט\ מחשב ואז האתר מעלה דווקא מתוך המצלמה שמצלמת אונליין.
אגב אני לא מבין בזה, אבל למה שיהיה בעיה מתי הצ'ק צולם שאתה אומר שזה צריך להיות בזמן אמת? -
-
@ww199ww 0לא נראה לי שהכוונה היא דווקא מועד הסריקה המקורי אלא דווקא מועד ההפקדה וכיוון שכיום מועד הסריקה וההפקדה באין כאחד ממילא נכתב בצורה זו.
יש לך הסבר הגיוני לצורך זה? -
@ww199ww 0לא נראה לי שהכוונה היא דווקא מועד הסריקה המקורי אלא דווקא מועד ההפקדה וכיוון שכיום מועד הסריקה וההפקדה באין כאחד ממילא נכתב בצורה זו.
יש לך הסבר הגיוני לצורך זה?שלא יוכלו לייצר צ'קים בפוטושופ...
-
@WWW הבעיה הזאת קיימת גם באפליקצייה וגם בכל דרך שתעשה שהמכשיר יזהה את שעת הסריקה.
אלא שלזה יש פתרונות אחרים. -
@WWW הבעיה הזאת קיימת גם באפליקצייה וגם בכל דרך שתעשה שהמכשיר יזהה את שעת הסריקה.
אלא שלזה יש פתרונות אחרים.אם זה אמין שהוא מצלם אונליין, לא אמורה להיות אפשרות לעריכה (למשתמש הרגיל).
-
@WWW למה?
מה מונע מהאפליקצייה של בנק לכבד שיק שהתקבל, בכל סכום שיהיה, ומגרפיקאי טוב להדפיס את השיק מחדש, או "לתקן" שיק קיים? -
-
@aiib החתימה מקורית.
רק במקום 100, הוא ישנה ל100000.....
אח"כ הבנק יצטרך להוכיח מי משקר. ובזה גם העונש לא יעזור -
@clickone הבעיה הזאת קיימת ללא קשר להפקדה דיגטלית. כל צ'ק שמגיע לידך ביכולתך להוסיף מספרים.