נטפרי לא מוכנים לחסום אתרי מחלוקת
-
@אברהם-ר אמר בנטפרי לא מוכנים לחסום אתרי מחלוקת:
@shraga
כל זמן שאין פסק של ב"ד לא נגוע זה הרבה יותר נמוך מהשמצות. ואיכמ"ל.אבל אין קשר למשפט שהוא כתב, הוא דיבר על אותו רב עצמו, שבעניין הזה כתבתי שזה רק ספק השמצות
-
@shraga מבחינתי עד שיהיה בי"ד שאינו נגוע שיקיים "שמוע בין אחיכם ושפטתם צדק" שנבחר בהסכמת הנתבע - הרב עומד על חזקת כשרותו. כך פסק לי רב פוסק שאין לו שום קשר לרב הזה.
-
@איש-טוב אמר בנטפרי לא מוכנים לחסום אתרי מחלוקת:
@shraga מבחינתי עד שיהיה בי"ד שאינו נגוע שיקיים "שמוע בין אחיכם ושפטתם צדק" שנבחר בהסכמת הנתבע - הרב עומד על חזקת כשרותו. כך פסק לי רב פוסק שאין לו שום קשר לרב הזה.
יתכן...אני רק מבקש שלא להמשיך כאן את הדיון שכבר מתחיל לגלוש למקומות אחרים... בבמה זו בעניין זה שאינו קשור לנטפרי
-
אוקי בסדר.
-
@איש-טוב אתה מוכן לפנות אליי במייל *****? אני גם מעונין שיסגרו את האתר הנ"ל מהסיבה שהוא לא מועיל לאיש ורק מוסיף מחלוקת ומריבות, דעתי ב"עניין" שכמעט גלשנו אליו שונה כנראה מדעתך, אך יש לנו מכנה משותף בעניין הקו
-
המייל שלך נמחק.
העניין שלי הוא רק באותו מכנה משותף. לא הייתה לי תקוה שדיון אחד ישנה דעות חזקות של אנשים. לדעתי האתר צריך להיות חסום גם אם האמת בעניין ההוא שונה מדעתי.
וגם ציינתי שאני עצמי איני חסיד של אותו אחד. הדעה נגד המחלוקת והשנאה היא של הרוב השקט והשפוי. -
-
העניין נשקל היטב מס' פעמים.
אין כאן צד במחלוקת, אלא יש כאן הוראת רב לפתוח את האתר והיא כמובן בוצעה מיד.
אין צורך לפרט את הרב שהורה לפתוח (במיוחד במקרה דנן) בכדי שלא ניכנס לפירוט על מה קרה לרבנים שנתנו הוראות ציבוריות בעניין.ואדרבא, תנסו ללכת לרבנים (שכמובן לא משתייכים לאחד משני הצדדים, ומקובלים על נטפרי) ואז באמת נצטרך לטפל בזה שוב. עד אז האתר פתוח.
אא''כ אם מישהוא מצא באתר תוכן בעייתי בעניין צניעות (אם יש כזה, ניתן לשלוח אליי במייל) שכמובן הוא ייחסם בכל מקרה.ואם אתם לא יודעים, אז נעדכן אתכם. בנטפרי לא פותחים או סוגרים אתר בגלל פוסט מתלהם כזה אחר.
וכמובן שאין כאן מקום להשתלח באנשים או בגופים כלשהם, גם אם זה לא מסתדר עם השקפת עולם של מישהו. -
@baruch אמר בנטפרי לא מוכנים לחסום אתרי מחלוקת:
ואדרבא, תנסו ללכת לרבנים (שכמובן לא משתייכים לאחד משני הצדדים, ומקובלים על נטפרי) ואז באמת נצטרך לטפל בזה שוב. עד אז האתר פתוח.
זה בדיוק מה שאני שואל באשכול כאן מס' פעמים ובינתיים ללא תשובה, איזה רבנים מקובלים על נטפרי?
-
דווקא צודקים מי שאמר פה שיש לי צד מסוים בפולמוס הזה.
ולכן אני לא מתערב בעניין רק @baruch מתעסק בזה. -
אכן, צריך לדייק.
גם אם יש צד במחלוקת, האתר היה חסום עד להוראת רב לפתוח. -
האתר היה חסום עד להוראת רב לפתוח
איני מבין תמיד ידעתי שנטפרי לא שייך ולא מתערב בקהילות/פוליטיקה ?
-
@CtrlAltDel
ולכן חוסמים כל דבר שיש בו או שקשור למחלוקת בברירת מחדל. -
@shraga אמר בנטפרי לא מוכנים לחסום אתרי מחלוקת:
ואדרבא, תנסו ללכת לרבנים (שכמובן לא משתייכים לאחד משני הצדדים, ומקובלים על נטפרי) ואז באמת נצטרך לטפל בזה שוב. עד אז האתר פתוח.
זה בדיוק מה שאני שואל באשכול כאן מס' פעמים ובינתיים ללא תשובה, איזה רבנים מקובלים על נטפרי?
@baruch @magicode למה לא עונים לי על השאלה הפשוטה הזו? אני מעונין לדעת עם איזו סמכות רבנית ניתן לדבר ולנסות להשפיע עליה בעניין
-
@shraga
תוכל לדבר איתי. -
@magicode אתה צריך להבין שכשפותחים אתר (שבברירת מחדל אמור להיות חסום) ומנופפים ב"הוראת הרבנים" אלא שמשאירים אותם כדמות עלומה מאחורי הקלעים בלא לתת שום אפשרות לדיון אם אותם רבנים, זה נשמע לא טוב...
לדוגמא: תאר לעצמך שלחסידות ויז'ניץ/גור/צאנז וכו' יש אתר (ימות המשיח...) ולמרות שבאתר אין שום תוכן שעלול ויכול להיות בעייתי מבחינה הלכתית/תורנית/השקפתית, האתר נחסם ביום בהיר ללא פירוט וללא הסבר מינימלי בעניין ורק מנופפים באותה הוראה עלומה מרבנים עלומי שם ופנים, אתה מבין שזה לא מריח טוב?
אגב, אני אכן חושב שיש רבנים שהורו לפתוח, ואני לא חושד בך או באי מי מצוות נטפרי עצמם שעשו דבר כזה על דעת עצמם, אך אני חושב שמן הראוי לתת את האפשרות למשתמשים לפנות לאותם הרבנים, ולנסוע להשפיע עליהם... -
@קלוגר
מי אתם? -
@shraga
כל זה בהנחה שלא היינו מכירים את שיטות ה"שכנוע" של הקבוצה המדוברת... -
תגידו, אני היחיד פה שאין לו מושג על איזה אתר/חסידות מדובר?
-
@קלוגר אמר בנטפרי לא מוכנים לחסום אתרי מחלוקת:
@shraga
כל זה בהנחה שלא היינו מכירים את שיטות ה"שכנוע" של הקבוצה המדוברת...- מי אתה?
- אני ממש לא אוחז מאותו אחד, בלי להזכיר את שמו, ונא לא להיגרר לעניין..., יש לי מספר טיעונים פשוטים שאין שום הצדקה שהאתר הזה יהיה פתוח, בלי קשר האם הוא רשע/צדיק וכו', ושוב נא לא להיכנס לעניין עצמו