wifree - כמה שיפורים
-
אפשרות ליצירת סיסמא שתימנע את הגלישה ברמת המחשב, היינו שתחסום את המחשב מגלישה אלא אם כן יקישו סיסמא, אני לא מכיר את מבנה התוכנה הפנימי, אך יתכן וזה יחסית קל לביצוע
וכמובן: אפשרות עדכון והתראה (או לפחות בדיקה) על גירסה חדשהועכשיו לרעיון גרנדיוזי ומופרך:
כידוע אין סינון שהצליח/ניסה להתמודד עם הבעיה ששמה שליטה מרחוק והתחברות למחשב מרוחק שלא מסונן על ידי נטפרי (ואני מדבר על המשתמשים הפשוטים ולא...), יהיו שיגידו שזה כלל לא בעיה, גם אני חושב כך, אבל,
חשבתי על כך שבwifree יהיה מובנה מנוע ocr שיזהה על המסך בזמן אמת את הכתובות שאליו המחשב מנסה לגשת לפי שורת הכתובת וכשיזהה כתובת שאמורה להיות חסומה על ידי נטפרי הוא יחסום את הגלישה...גילוי נאות, תיכננתי לפרסם את הפוסט בלי חלקו האחרון שנשמע לי אפי' קצת מגוחך, אבל שיהיה
-
-
@טרוצער אמר בwifree - כמה שיפורים:
הקדימו אותך
http://forum.netfree.link/topic/2558/סיסמה-לאינטרנט -
דווקא מג'יקוד ביקש רעיון אחד בכל אשכול כך שטוב שהרעיון הראשון כבר נכתב והאשכול עם הרעיון הנחוץ מאוד לדעתי ישאר ולא ינעל.
-
@האברך בלשון חז"ל "שרגא בטיהרא וכו'"
-
-
@הגוף-והנפש
הוא מתכוון שתוכנת ניתוח תמונה תזהה את הכתובת הלא ראויה שאליה גולשים שמופיעה בדפדפן האינטרנט -
גילוי נאות, כתבתי את הרעיון, אחרי פניה נרגשת במערכת הפניות, של אחד שחשב שגילה את אמריקה ובו הוא מספר על הפירצה...
-
@shraga זה היה מצחיק אם זה לא היה עצוב.
הגעתי לאחרונה למשרד בו עובדות נשים חרדיות. הן עשו כל אחת לעצמה סינון מסויים על המחשב שלה. צורת העבודה הבסיסית שם היא על ידי חיבור למחשב מרוחק, וביום בהיר הן גילו במפתיע שהמחשב אליו מתחברים לא מסונן, ושההגנה על המחשב שלהן לא מגנה עליהן בכלל.
לא כולם יודעים איך מערכות, אפילו בסיסיות, עובדות. -
@shraga
אפשר לעשות רעיון יותר מעשי.
תוכנת שליטה מרחוק חדשה. שעובדת רק בין נטפרי לנטפרי. וככה אתה בטוח שאתה נכנס למחשב של נטפרי.
וככה אפשר לחסום את תגית שליטה מרחוק ולהיות מוגן מהפירצה הזאת. -
@magicode זה יהיה קשה ליישום במקומות עבודה שהם הנצרכים העיקריים של חיבור מרוחק. באמת תהיתי עד כמה הרעיון של הרב שרגא ישים, אם כן זו תהיה פריצת דרך ענקית.
@shraga הייתי מציע לך להתחיל להוזיז גלגלים ולחלום על המזומנים... כמה שזה לא נעים, אבל זה בהחלט ממריץ. אדרבה, אם הצלת הנפשות יותר ממריצה, אז אפשר להתחיל לחלום על הניצולים שיבואו אחד אחרי השני לנשק את ידך. -
@magicode אולי צריך לעשות איזה שינוי בתפיסה של סינון אינטרנט.
דהיינו לא סינון URL, (שזה בעצם שווה לחסימת של וועדת הרבנים בטלפונים, שכל יום מחליפים מספר, רק שבאינטרנט זה יותר מסובך, וכן זה רשימה לבנה), אלא סינון של תוכן האינטרנט.
וכמו שיש אלגוריתם שבודק את תוכן התמונה, אם היא נמצאת במערכת, כמו"כ האלגוריתם, יבדוק אם הדף שמור במערכת (אפשרי רק בURLים המוגדרים כבעייתיים, ובתוכם כל מיני כתובות של שליטה מרחוק וכדו').
וזה יכול לפתור את כל הבעיות, כולל שרתי פרוקסי, וגישת FTP.
כמובן שזה מאוד מסובך, ואני כנראה גם לא יודע עד כמה, אבל אני מאמין (משום מה) שזה אפשרי.מה שברור, שכשזה יקרה, זה יהיה פריצת דרך משמעותית, בתחום סינון האינטרנט.
אני כנראה לא גיליתי לך את אמריקה... אז אולי תסביר באמת למה זה לא שייך.(באתרים שאינם מאובטחים, אפשר לבדוק אם רוב הנתונים דומים, דהיינו שגם אם יש שינוי קטן בדף הוא לא ייחסם,
האמת שאני לא בדיוק יודע איך התקשורת עוברת, כך שייתכן מאוד שאני כותב שטויות). -
@WWW
יש כמה הערות על מה שכתבת.
אבל בעיקר, זה לא יעזור לפתור את הבעיה המדוברת.
חיבור שולחן עבודה מרוחק לא מעביר נתונים שניתן לסרוק את תוכנם, רק תמונת מסך בלבד. -
@שלום-על-ישראל אמר בwifree - כמה שיפורים:
@magicode זה יהיה קשה ליישום במקומות עבודה שהם הנצרכים העיקריים של חיבור מרוחק.
במחשבה שניה, אתה צודק. כי בשימוש אישי יש הרבה יותר סיכון מאשר במקומות עבודה. חוזר בי.
-
@magicode
@shraga
הפיתרון לכאורה הוא לחסום גם את הטרמינל עם פרוקסי...
בכל מקרה, מה יעשו כל הטכנאים שמתחברים מרחוק למי שאין לו עדיין נטפרי???
וOCR לא יודע כמה יעזור בנושא הזה.
תוכנת שליטה מרחוק חדשה שתעבוד רק בין נטפרי לנטפרי, זה רעיון, אבל לא יפתור את הבעיות שקיימות כיום במקומות העבודה, שם עובדים כסדר עם שולחן מרוחק, שכמו שאמר @baruch זה תמונת מסך בלבד, ואם תחסום את כל התמונה, הוא פשוט לא יוכל לזוז, ואפילו לא לתקן....
(וסליחה שאני ככה מנחית למציאות...)האמת שהקוסם כאן לימד אותי שאין דבר שלא קיים, ושרק צריך לשאוף. אז שרגא, אני מחזיק לך אצבעות שתצליח לעשות משהו...
-
@clickone אמר בwifree - כמה שיפורים:
@magicode
@shraga
האמת שהקוסם כאן לימד אותי שאין דבר שלא קיים, ושרק צריך לשאוף. אז שרגא, אני מחזיק לך אצבעות שתצליח לעשות משהו...בעזרת הי"ת, והקוסם כמובן..
-
@shraga אמר בwifree - כמה שיפורים:
גילוי נאות, כתבתי את הרעיון, אחרי פניה נרגשת במערכת הפניות, של אחד שחשב שגילה את אמריקה ובו הוא מספר על הפירצה...
אני לא חושב שזה פירצה, לא חושב שיש מה להשקיע ולהתאמץ בעניין,
מי שלא מסוגל לשמור על עצמו, אין אף אחד שיכול לעזור לו, גם לא הפילטר הכי טוב שיש...
וכמו שלא תיגש פיזית למחשב אם אינטרנט לא מסונן, כך גם כאן, וכשמוכרחים נזהרים -
@baruch
ברמת העיקרון אפשר לפתח תוכנת השתלטות מרחוק שמעבירה גם את נתוני הכתובות אליהם פונה המחשב השני?
אם זה אפשרי, יהיה אפשר לחסום לחלוטין את כל התכנות האחרות. -
אז כרגע בעצם אין פיתרון למי שעובד על מחשב מרוחק? בכל אופן לא ע"י נטפרי?
(שמעתי על כאלו שעבדו על מחשב מרוחק והיה להם נתיב גם על המקומי וגם על המרוחק, אבל עקב האיטיות המחרידה, החברה הכריחה אותם להוריד).
ואם יעשו חסימה של רפורטים מסויימים זה יכול להיות פיתרון? -
אני לא חושב שזה פירצה, לא חושב שיש מה להשקיע ולהתאמץ בעניין,
מי שלא מסוגל לשמור על עצמו, אין אף אחד שיכול לעזור לו, גם לא הפילטר הכי טוב שיש...@shraga דווקא מפליא אותי לשמוע דברים בנוסח זה, ממי ששותף כ"כ מלא ופעיל במפעל הקדוש והיקר הזה. אני מאמין, שאם מו"ר @magicode היה חי באמונה כזאת - שמי שלא מסוגל לשמור על עצמו, אף אחד לא יוכל לעזור לו, הרי שנטפרי לא הייתה קיימת בעולם - ומי יודע כמה יהודים טובים היו נופלים במכמורות הרשת של היצר / היצר של הרשת..
מנגד, אני מסכים לגמרי, אין כאן פירצה בחומת האבטחה של נטפרי - כיון שמי שמתחבר למחשב מרוחק, הוא בעצם משתמש במחשב שאין בו חסימה של נטפרי, ובמקרה בלבד הוא צופה דרך מסך שמחובר למחשב שיש בו נטפרי. אה.. ואת ההתחברות הוא עשה ע"י הקו של נטפרי, אבל זה צדדי ושולי למבין.
כל עזרה ליהודי ברצונו/על כרחו וכו' להינצל בקדושה, הרי זה בכלל: "אם תוציא יקר מזולל, כפי תהיה".
הנכתב, בא אך לעורר ענין, ולא חלילה להעביר ביקורת.