אנטי ווירוס 'אווסט', כדאי להתקין ?
-
@נטפריס דיברתי על החינמי. אני חושב שאתרי ההשוואות לא מבדילים בין הגרסאות החינמיות לאלו שאינן כי באמת מבחינת ההגנה אין הבדל. ההבדלים הם בכל מיני תכונות ומגנים נוספים ומיותרים. הרי החברות האלו יודעות שהמוניטין שלהם נמדד בהגנה שהמוצר שלהן מספק, הם לא יעזו לעשות שהחינמי יהיה מוגן פחות.
כיום לא צריך הרשמה אינטרנטית ל Avast, מספיק ללחוץ אנטר כשהוא מבקש מייל והוא ממשיך הלאה. יתכן שצריך שהמחשב יהיה מחובר לאינטרנט, אבל עדיין ישנה שם האפשרות להרשם באינטרנט במחשב אחר ולהזין את הקוד שמקבלים. בכל מקרה מחשב ואנטי וירוס שלא מתעדכנים לפחות מדי תקופה מסוכנים בלי קשר לאף אנטי וירוס שתשים (ע"ע תוכנות הכופר WannaCry ודומותיה שרק מי שעדכן היה מוגן).
בקשר לקספרסקי, יש תמיהות גדולות בקשר לקשר בינם ולמודיעין הרוסי, ואאל"ט התפרסמה הוראה של הממשל האמריקאי שלא להשתמש בו. (אני לא באמת חושב שיקרה משהו ולא נוטה לקונספירציות, אבל בכל זאת...). הגישה של לתקן קבצים שנפגעו היא אולי נוחה לחלק מהמשתמשים, אבל לא לכולם. אני מעדיף שלא "יתקנו" לי קבצים בלי ליידע אותי.
@שלום-על-ישראל תשתמש במנהל קבצים כדוגמת Total Commander, הוא מאפשר להסיר את הסימון של קבצי מערכת בקלות.
אפשר גם ליצור גם פקודת שורת פקודה קצרה ולהריץ אותה כשרוצים. -
א. הav-test מבדיל בין הגרסאות.
ב. האווסט במחשב לא מקוון רוצה אחרי 30 יום קוד הרשמה אותו ניתן לקבל חינם, אבל בשבילי זה כאב ראש.
ג. לא שהממשל הורה לא להשתמש, אלא הממשל החליט להפסיק להשתמש בו במשרדיו שלו. עד הצעד הפוליטי הזה, הם ידעו במי לבחור.
ד. קספרסקי לא תיקן לפני שאישרתי אל תדאג... שים לב שהפכת לחסיד מושבע של אווסט ועשית אותי למקשן ואותך לתרצן. הדוגמה שהבאתי מאוד משמעותית למשתמש נורמלי וגם למשתמש מקצועי שכמותי, וזו רק דוגמה. ההצדקה היחידה שאווסט ונוד לא עושות זאת זה מחוסר תקציב להתפתח בצורה כה גמישה ומהירה לפי הוירוסים. -
@נטפריס היה לי אווסט והייתי מרוצה ממנו מאד.
לי היתה איתו בעייה שהוא לקח לי משאבים cpu מאד גבוהים -
@נטפריס אמר באנטי ווירוס 'אווסט', כדאי להתקין ?:
אפרופו, אם הכסף לא היה הנושא אז קספרסקי טוב פי מאה לדעתי מהאחרים, והעובדה שזה לא בא לידי ביטוי באתרי ההשוואה האלה מעלה סימן שאלה על הקשר שלהם לעובדות.
תודה על ההמלצה, כי זה מה שיש לי.
שילמתי 99 לשנתיים על ידי אחד שקנה כמה רשיונות לכמה מחשבים. -
@נטפריס אמר באנטי ווירוס 'אווסט', כדאי להתקין ?:
משפחת הוירוסים שיוצרת קיצורי דרך בדיסקים הנשלפים, בקספרסקי תוך שניות העסק מסודר לקדמותו . בנוד ואף באווסט פעם אחרונה שבדקתי הם מוחקים את הקיצורי דרך (וזה לוקח להם המון זמן!) ולא הופכים את המקוריים לגלויים והמשתמש נהיה קרח מכאן ומכאן..
א. טוב לראות אותך כאן מפעם לפעם... (מידי כמה חודשים)... איך כתוב בגמ' (להבדיל) - משנתו קב ונקי (גיטין סז. ועוד, עי"ש בפירש"י).
ב. לגופו של ענין לגבי הוירוסונים הנ"ל, כנראה ידוע לכולכם שיש כמה תוכנות קלות מאד להפעלה (וכמדומני חינמיות), שפותרות את הבעיה בשניות. אם יש מישהו שמעונין - אוכל להעלות למג'יקוד וכדו'.
-
@האברך
@שלום-על-ישראל אמר באנטי ווירוס 'אווסט', כדאי להתקין ?:@נטפריס אמר באנטי ווירוס 'אווסט', כדאי להתקין ?:
ולא הופכים את המקוריים לגלויים והמשתמש נהיה קרח מכאן ומכאן.
אם כבר, אז כבר. מי שיכול לתת עצות לענין זה, כולם יודו לו מאוד.
בתיקיות מוסתרות זה שום דבר, פשוט יוצרים תיקיה חדשה ומעתיקים לשם את כל תכולת התיקיה המוסתרת. ההסתרה חלה רק על התיקיה החיצונית ולא על כל הקבצים והתיקיות המשניות.
מי שיש לו עצה לגבי קבצים, אנא שיעלה כאן.אז אני מעונין.
-
@שלום-על-ישראל
בשמחה!
הנה הלינק -
@האברך תודה תודה. רק בפורום הנהדר הזה יכול להיות שמתדיינים במקום אחד ובאותו העת עוזרים במקום אחר... כנראה ש"נטפרי" היא לא רק הקנקן אלא גם מה שיש בו...
-
אגב מי שמעוניין בהדרכה קלה איך לזהות ולהסיר את כל משפחת הוירוסים המצויים בינינו שעושים קיצורי דרך אשמח לעזור (יותר ממה ש... הפרה רוצה וגו')
אחרי ידיעה זו אין כל חשש להכניס אונקי מבלי לפחד שמא ידביק אותי. אצלי מכניסים אונקיים כל היום ואיני חושש. -
@מנתק
כל הכבוד...
אבל לא הבנתי, החשש היחיד זה הוירוס של קיצורי הדרך?
אין עוד דברים שיכולים לעבור? -
מהנסיון לא נפגשתח עם עוד דברים מצויים שמזיקים (וכמובן שיש לי איזה אנטי וירוס פשוט שפועל במחשב) מזה כמה שנים שמכניסים אצלי אונקיים חופשי
-
@יעקב.ק אמר באנטי ווירוס 'אווסט', כדאי להתקין ?:
@beri.zip אמר באנטי ווירוס 'אווסט', כדאי להתקין ?:
@מעמד אמר באנטי ווירוס 'אווסט', כדאי להתקין ?:
@יעקב.ק אווסט טוב למיילים ?
ואין לו סריקה אוטומטית אלא כל פעם שאני מכניס דיסק און קי אני צריך לעשות סריקה ידנית ?לאוואסט יש סריקה למיילים
והוא לא עושה סריקה אוטמטית אבל כל קובץ שמנסה להפתח נסרק ולכן אם יש באוןקי וירוס שמיד מנסה להתקין את עצמו על המחשב הוא יסרק ויחסם
ואגב @יעקב-ק לא הבנתי מה התועלת בסריקה אוטמטית של כונן חיצוני כל פעם שאני מכניס כונן להעתיק קובץ הוא מתחיל בסריקה וזה מסובך להוציא את הכונןאבל אם יש באונקי וירוס שלא נפתח אוטומטית הוא לא יבדוק אותו
מה איכפת לך מוירוס שלנמצא באונקי ולא מתקין את עצמו על המחשב?
-
@שלום-על-ישראל 0_1503984743369_לגרור תיקיה לכאן.zip
נראה לי שזה הכי פשוט ויעיל לוירוס פשוט לחלץ את הקובץ שבפנים ולגרור את סמל הכונן עם הוירוס על הקובץ לחכות שיסיים וזהו -
@הגוף-והנפש אמר באנטי ווירוס 'אווסט', כדאי להתקין ?:
@מנתק
כל הכבוד...
אין עוד דברים שיכולים לעבור?נראה לך שהוירוס של הקיצורי דרך כ"כ תמים?
זו פשוט שיטת ההפצה ללא חיבור אינטרנטי, בד"כ מדובר על 'סוס טרויאני', שנכתב בVBS פשוט (עם הצפנה טיפשית של *#123, וגם המשתנים עם אותם השמות...), יש גם מקומפלים לEXE.
מחשב שלא מחובר לאינטרנט, מקבל את הוירוס בד"כ ע"י קיצורי דרך.
אם מישהו מעוניין, אוכל להסביר את עצמי יותר טוב. -
@זהיר זה בכלל לא בעיה להעתיק תוכנה כזו, זה סך הכל להעתיק את הקבצי תוכנה למקום אחר ולבנות קובץ התקנה חדש, עם סיסמא מובנית או ללא סיסמא כלל, כך שלא נראה לי שאין פרוצות בעברית.
-
@WWW אמר באנטי ווירוס 'אווסט', כדאי להתקין ?:
@מנתק
כל הכבוד...
אין עוד דברים שיכולים לעבור?נראה לך שהוירוס של הקיצורי דרך כ"כ תמים?
זו פשוט שיטת ההפצה ללא חיבור אינטרנטי, בד"כ מדובר על 'סוס טרויאני', שנכתב בVBS פשוט (עם הצפנה טיפשית של *#123, וגם המשתנים עם אותם השמות...), יש גם מקומפלים לEXE.
מחשב שלא מחובר לאינטרנט, מקבל את הוירוס בד"כ ע"י קיצורי דרך.
אם מישהו מעוניין, אוכל להסביר את עצמי יותר טוב.נשמח להבין באם היום זה עדיין נפוץ?
ומה הנזקים בפועל?
ולמי שיש לו אנטי וירוס מעודכן האם זה גם בעייתי?ומה באמת הפתרונות הן ברמת הגנה והן ברמת התיקון והתוכנה
-
נשמח להבין באם היום זה עדיין נפוץ?
ומה הנזקים בפועל?
ולמי שיש לו אנטי וירוס מעודכן האם זה גם בעייתי?ומה באמת הפתרונות הן ברמת הגנה והן ברמת התיקון והתוכנה
- נפוץ.
- אין נזקים (מלבד זה שכל הקבצים באונקי וכדו' נהפכים למוסתרים, ובמקומם נוצרים קיצורי דרך).
- אם יש אנטי וירוס איכותי מעודכן, וסורקים כל אונקי וכדו' לפני שמכניסים - בד"כ אין שום בעיה.
- הפתרון לאחר שכבר הכנסת את האונקי הנקי שלך למחשב עם וירוסים, וכל הקבצים נהיו מוסתרים - עיין לעיל ש @האברך וכן @beri-zip העלו תוכנות לתיקון הקבצים.
-
@האברך אמר באנטי ווירוס 'אווסט', כדאי להתקין ?:
אין נזקים (מלבד זה שכל הקבצים באונקי וכדו' נהפכים למוסתרים, ובמקומם נוצרים קיצורי דרך).
וגם כמובן ברוב הפעמים הוירוס מתקין את עצמו על המחשב ומעתיק את עצמו לכל אונקי שמוכנס למחשב
-
@beri.zip התכוונתי באופן שאתה מכניס אונקי נקי שלך למחשב נגוע. במקרה שאתה מכניס אונקי נגוע למחשב שלך - אתה צודק.
-
@האברך אמר באנטי ווירוס 'אווסט', כדאי להתקין ?:
אין נזקים (מלבד זה שכל הקבצים באונקי וכדו' נהפכים למוסתרים, ובמקומם נוצרים קיצורי דרך).
מאיפה אתה לוקח אחריות???!
זה סוס טרויאני פשוטו כמשמעו, יש לו גישה למחשב שלך, והוא יכול לעשות מה שבא לו.
אם תרצה, אפרט לך בדיוק מה הוא עושה לך במחשב כל 5 שניות, מלבד מה שהוא גוזל משאבים.
אמנם בנטפרי זה לא כ"כ בעיה, כי אף אחד עדיין לא שלח את הכתובת שלהם לבדיקה...
אבל זה לא אחראי לכתוב שאין נזקים...