xxxx, מה עושים עם זה?
-
@מעמד מג'יקוד חשב שמפריע לו באופן איש האיקסים, אז הוא הציע לו פיתרון להסיר את האיקסים. אבל הרעיון היה לסדר שגוגל בכלל לא יביא את התוצאות המסוננות, ועל זה הוא לא ענה כלום.
-
@סופר
@נטפריס כבר ענה ע"ז במדוייק - ייתכן ואפשר לפתח את זה, אבל:- א. האיקסים הללו נחוצים להרבה, ולחלקם זה אף שימושי.
ב. זה לא קשה לעשות שלא יופיע אבל זה לא תפקידה של נטפרי לדעתי, מישהו יכול לחבר תוסף ומי שמוצא זאת לנחוץ יתקין. - גם נטפרי וגם תוסף יכולים רק להסתיר את הX, ולא לגרום לתוצאות שאחריהם לתפוס את מקומם
בקיצור, הרעיון הובן לחלוטין, אך אינו יישים.
- א. האיקסים הללו נחוצים להרבה, ולחלקם זה אף שימושי.
-
אי אפשר להגיד לגוגל לא להביא את התוצאות המסוננות אנחנו מסננים את מה שהוא מביא. אם תגדירו שבמקום 10 לעמוד הוא יביא 100 לעמוד אז תצטרכו לדפדף פחות.
דבר שני איזה מילה אתם מחפשים שהוא מביא כל כך הרבה איקסים ? (בדרך כלל זה קורה שמחפשים משהו שלילי). -
@magicode תודה, עכשיו ענית על השאלה ישר ולענין.
-
@magicode אמר בxxxx, מה עושים עם זה?:
דבר שני איזה מילה אתם מחפשים שהוא מביא כל כך הרבה איקסים ? (בדרך כלל זה קורה שמחפשים משהו שלילי).
בצילום מסך שהוא הביא - בשורת החיפוש, רשום את המילה שהוא חיפש 'חדשות', וזה הביא הרבה איקסים, כיון שרובם המוחלט מאד של אתרי החדשות הם אכן שליליים (אבל המילה 'חדשות' בעצמותה אינה שלילית כ"כ).
-
@magicode אמר בxxxx, מה עושים עם זה?:
אי אפשר להגיד לגוגל לא להביא את התוצאות המסוננות אנחנו מסננים את מה שהוא מביא. אם תגדירו שבמקום 10 לעמוד הוא יביא 100 לעמוד אז תצטרכו לדפדף פחות.
דבר שני איזה מילה אתם מחפשים שהוא מביא כל כך הרבה איקסים ? (בדרך כלל זה קורה שמחפשים משהו שלילי).אני מבין את הקרביות
אבל לומר שאם מחפשים משהו והוא מביא כ"כ הרבה איקסים זה כבר פסול ... חבל.
אבל אם תחפש אפילו מתנה ליולדת/ ערכת לידה (או משהו בסגנון) יהיו מלא איקסים.
ויש מלא דברים תמימים (בכל אופו אנחנו) שהתוצאות הם איקסים.
הבנתי את התשובה הטכנית שאין לכם אפשרות להעלים לגמרי את האיקסים, מסדר היום של תוצאות הגוגל, ואין אנו מכירים את מאחורי הקלעים של גוגל וכן של הסינון, אבל גם אני מצטרף שבאם יום אחד זה כן יהיה אפשרי אז לפחות לתת לנו את האופציה לא לקבל את זה.
ואכן אשח שמישו יעזור לי איפה מגדירים את קבלת תוצאות חיפוש לפי 100@נטפריס למה יש כאלה שצריכים את האיקסים?
-
@הגוף-והנפש אמר בxxxx, מה עושים עם זה?:
ואכן אשח שמישו יעזור לי איפה מגדירים את קבלת תוצאות חיפוש לפי 100
-
תודה רבה לכל העונים ובפרט לעוסקים במלאכה,
אכן, לא ידעתי שא"א להביא רק תוצאות מסוננות, וודאי שאין (לי בכל אופן) שום תועלת אם יופיע דף ריק,
בקשר להצעה לסמן שיביא 100 תוצאות בדף,אני משתמש במחשב מאוד מאוד זקן ואני לא רוצה שיהיה עוד יותר איטי. -
@נטפריס אמר בxxxx, מה עושים עם זה?:
א. האיקסים הללו נחוצים להרבה, ולחלקם זה אף שימושי
סתם בשביל הסקרנות.. מה השימוש באיקסים?!
-
הצד השווה של כל הטוענים באשכול זה היעדר ידע והיכרות עם הכלי שקוראים לו גוגל.
זה כלי מקצועי שלומדים לאט לאט להשתמש בו, וגם זה אם מקדישים לכך מחשבה. לנו בתור אנשי מקצוע זה אכן נראה פשוט ומכאן חוסר הסבלנות שאנו מפגינים.
אפשר לקבוע שכל מונח שהביא דף עם איקסים הוא פשוט מונח שגוי לחיפוש, הוא לא יביא לכם דבר שימושי, ואל תטרחו אפי' להסתכל בתוצאות שכן פתוחות.
למשל חיפוש המילה חדשות, צריכה להיעשות בידיעה שגוגל זה אתר לא של נטפרי ולא חרדי. וברור כשמש שכל התוצאות שם הם לא מה שרציתם למצוא. רוצים חדשות? אתם באינטרנט! תחפשו אתר חדשות חרדי. זה כמו שאף אחד מכם לא יתקשר ל144 ויבקש מסעדה באזור המכרז בלי לציין שהוא רוצה כשר.למה האיקסים נחוצים, אין לי כח להסביר הרבה ואני גם לא יודע את כל הצרכים של אחרים, אבל זה ברור שבאתר מקוצעי כמו גוגל כל נתון שאפשר לחשוף חשוב להמון אנשי מקצוע.
אני למשל משתמש בהם לדעת המון דברים: מיקום התוצאה בחיפוש, משמעות מילת המפתח ששמתי, בדיקה האם לX יש אתר, ידיעה שהמונח מופיע באתר החסום גם חשובה לי רבות ועוד ממש הרבה סיטואציות שלא עולות לי בראש כעת. -
@נטפריס אמנם אני לא מקצוען כמוך אבל עדיין יש לי השגות אם תרשה לי.
זה שמופעים איקסים אינה מוכיחה כלום על זה שהחיפוש שלי שגוי ואף מה שאין לו איקסים אין לי מה לעשות שם, כי מה לעשות מציאותית זה לא נכון כי רבות לי ואחרים אף יכולו להעיד שזה מתרחש אצלם ישנם חיפושים שיש איקסים רבים אבל התוצאות קשורות הרי כל חיפוש בנושא שעלול להיות בעייתי יוביל להרבה איקסים אבל מה שכן נפתח הוא רלוונטי לחיפוש, בקיצור תעשה סקר ותראה שאתה טועה.
לגבי השימוש באיקסים, רוב אנשי נטפרי הם לא אנשי מקצוע ברמה שאתה מדבר עליה וכן לרובם אין עוד מחשב ללא חסימה שיועיל להם המידע שיש תוצאה חסומה ומתבטאת באיקסים שיידעו ללכת לבדוק במחשב הבלתי חסום.... -
@aiib זו דעתך וזכותך. למי שלא יודע זה בהחלט נראה ככה.
בקשר לרוב אני יודע שאתה צודק שהרוב לא יודעים להשתמש עם גוגל, בלי שום סקר (אני מכיר המון אנשים).בנוגע למקרי האיקיסים בא נעשה ככה, תכתוב לי על חיפוש שמניב המון איקיסים ברמה שמסתירה את התוצאות הלרוונטיות.
אני יתקן אותך איך היית צריך לחפש ואחרי כמה פעמים תדע לבד וגם תבין מה התכוונתי.נ.ב. תצרף למונח החיפוש שהניב את האיקסים גם את התוצאה שאתה מצפה, למשל בחיפוש מתנה ליולדת יש בעיה שאתה לא מחפש משהו אלא מבקש שגוגל תחשוב עבורך (מתנה ליולדת = שידת החתלה) וזה טעות בהבנת הכלי הזה. כל חיפוש צריך להיות מונחה תוצאה - אני רוצה מתנה שקשורה ליולדת = רהיטי תינוקות = חיפוש "רהיטי תינוקות" או "תינוקות ריהוט". לא לחפש את המחשבה שלך כמו "מתנה ליולדת" כי זה יביא לך למשל סיפור מעניין בו חמות קנתה מתנה לכלתה היולדת וצורת חיפוש כזו היא מתכון לפיזור הדעת מהמטרה המבוקשת, ואף להגיע לתוצאות זניחות (מס' 1 בגוגל במונח שגוי, הוא מס' 20 במונח נכון ולהיפך).
-
אגב, אני מול מחשב רוב היממה כבר הרבה שנים.
ברוב חיפושי הגוגל שלי, רוב התוצאות פתוחות כבר בנטפרי. איקסים אני רואה לעיתים פה ושם לא מעבר.
ואמנם תחום המקצוע שלי הוא מצומצם (תכנות, שזה לא ממש מצומצם) אבל אני מאוד רחב אופקים וצרכים. -
@נטפריס
החיפוש הבא: 'מה קונים מתנה לאישה' 45% איקסים!!!!
וזאת רק דוגמא שניסתי בפעם הראשונה
אותו דבר אבל לגבר 40% איקסים
חדשות טכנולוגיה 70% איקסים
[האחוזים הם מהדף הראשון]מה שכתבת שלא לתת לגוגל לחשוב עבורך לדעתי הוא טעות גוגל כל היום מתפתחת יותר ויותר כדי להבין אותך יותר ולעזור לך בכאלו שאלות -לא לחינם קוראים לו הרב גוגל שליט"א....
-
@aiib החיפוש בגוגל צריך להיות דומה לחיפוש באוצר החכמה, כלומר אין דבר כזה שהמכשיר הטכנולוגי יענה לך תשובה על מה שאתה שואל, אבל הוא בהחלט יכול לחפש מילים או אפילו מילים דומות למה שאתה מחפש. ועל כן אם תחפש מתנה לאשה, הוא יחפש לך מרכיבים שמכילים את המילים מתנה/ מתנות וכדו' ביחד עם המילה אשה, אם הוא לא ימצא הוא יביא לך אשה לבד. ורק לבסוף יביא לך חנות מתנות שמוכרים מוצרים שגם מתאימים לנשים.
@נטפריס אני צודק? -
@aiib אמר בxxxx, מה עושים עם זה?:
מה קונים מתנה לאישה' 45% איקסים!!!!
וזאת רק דוגמא שניסתי בפעם הלא כתבת מה התוצאה הסופית שאתה רוצה לקבל.
אתה רוצה לקרוא מאמרים מה לקנות מתנה לאישה? לחפש איזה אשכול בפרוג שמישהו שואל על זה? מה בדיוק אתה מצפה למצוא. -
@aiib אתה עונה ומשכך אינך פנוי להקשיב. אבל אם תשאל אני יענה.
@סופר אכן זו כוונתי. זה ברור שגוגל הרבה יותר מתוחכם מאוצר החכמה וזה מאפשר לו לעשות היקשים. למשל אם תחפש מודם של טיפילינק הוא יביא לך גם אתר היצרן אף שאין שם מילה בעברית. ואם תכתוב אוטובוס לקרית גת הוא לא יביא לך את המונח אוטובוס מויקיפדיה אף שחצי המונח קשור לשם ברמה גבוהה.
אבל המונח מתנה ליולדת אפי' לא אומר לו לעשות היקשים כלל.זה נכון שגוגל בונים כל הזמן שהחיפוש יתאים לכל ילד בן 8, אבל ככל שהמשתמש בוגר יותר כך הוא ימצא בקלות רבה יותר את מה שהוא רצה.
למשל חיפוש "איך מגדירים מייל בהאוטלוק" יצליח פחות מאשר "אאוטלוק הגדרת מייל". -
@סופר טעות לגוגל יש בינה מלאכותית לא כמו אוצר החכמה שמתבטא רק בחיפוש מילים קיים
אם אתה רוצה לעשות ניסוי תעשה את החיפוש שעשיתי ותראה שהוא ענה לי לשאלה גם בלא הצירופי מילים -
@magicode כל התשובות אפשריות
חיפשו דוגמא לאיקסים רבים מדי וזה היה הדוגמא הראשונה שעלתה לי בראש ונראה לי שהיא הדגימה טוב -
@נטפריס אני תמיד מוכן להקשיב...
דווקא לקחתי את החיפושים שהצעת וכמעט ולא ראיתי שינויים למעט איקס אחד
בכל אופן אני לא בא לחלוק על הרעיון שמקצוענים מוצאים יותר בגוגל אבל כבר כתבתי שרוב משתמשי נטפרי לא מקצוענים וממילא נפגשים יותר באיקסים. אלו עובדות ובמידה והיה אפשר לפתור את הבעיה של האיקסים זה היה נהדר!!