וירוס לא מוכר
-
@yonig20 למען האמת לא כ"כ מבין. הניחוש שלי הוא בכיוון שהאנליסטים שלהם דווחו על קובץ מתוך כמה או משהו כזה.
הבעיה שלא נוכחתי כמעט בוירוס הזה בעיני (אלא רק בקיצוריו, למעט פעם אחת במחשב לא מקוון) וודאי שלא ראיתי שאיסט מנקה אותו, ואיך ועד כמה. -
@נטפריס
אני כבר ניתקלתי בוירוס שעושה 3 קיצורי דרך בהרבה מחשבים ו eset smart security הצליח תמיד למחוק ולנקות את הוירוס.
כמובן שהאנטי וירוס צריך להיות מעודכן. -
@נטפריס
זה רק חלק מהוירוס.
לעומת חלק נוסף שלו שמזוהה הרבה יותר
https://www.virustotal.com/#/file/940bef003d57e3ef78fb7dd9ed0bb528611164dd663db80aa6d875a8b8688ef4/detection
זה הבעיה שאין איך להעלות לשם תיקייה.
מי שמעונין יכול לקבל קישור לתיקיית הוירוס לצורך בדיקה. -
@5566NEWbrs
אני מעוניין. אם אפשר בצורה של קובץ זיפ עם סיסמא כפי שהם כתבו בתשובה.
תודה רבה -
@5566NEWbrs אתה צודק אני העלתי ל virustotal.com
רק את החלק שESET השאיר -
@makomrar אמר בוירוס לא מוכר:
@5566NEWbrs אתה צודק אני העלתי ל virustotal.com
רק את החלק שESET השאיר
תהיה בריא... זה באמת היה משונה ברמה מוגזמת. -
@נטפריס סליחה על הבורות ראיתי שורה אחת אדומה חשבתי שזה מספיק
-
פוסט זה נמחק! -
מצאתי את הוירוס הנ"ל בדיסק אונקי, והeset smart security שיש לי לא פילטר אותו, אבל עם זאת כמה שחפרתי לא מצאתי במחשב שאליו הכנסתי את האונקי זכר לוירוס הנ"ל, מה זה אומר? איך יכול להיות שהוא 'החליט' לא להדביק את המחשב?
-
@זהיר
איך אתה יודע שמצאת אותו? מה ראית? -
@זהיר אם לא הפעלת את הוירוס או הקיצור דרך, זה לא אמור לעבור למחשב.
-
@5566NEWbrs השם של התיקיה והקובץ היה WinddowsUpdater, וגם הפקודה שהעלו פה הסירה אותו מהאונקי. וגם השם של היוצר היה משהו בסגנון של אחד השמות שהסתובבו באשכול הזה.
-
@זהיר הקבצים שהעלו כאן, מוחקים אותו גם מהמחשב. ואל תצפה מeset ליותר מדי. ואחרי שמחקת אותו אל תצפה בכלל.
-
@WWW למה שמישהו יפתח את זה אם זה מופיע רק במוסתרים?
-
@זהיר הקיצור דרך גם מוסתר?
-
@WWW האמת שלא ראיתי קיצור דרך, אבל הוירוס עצמו היה מוסתר.
היה לו אפילו לוגו יפה, חבל שלא העליתי אותו לכאן לפני שהסרתי.
-
בכל מקרה צריך לשנות את הכותרת ל"וירוס מוכר מאוד"
-
קיבלתי תוכנה שכמעט מחסלת את הבעיות של וירוסים באונקי, התוכנה מתקינה קובץ Autorun על האונקי, שלא ניתן למחוק (גם לא דרך התוכנה) ואז גם אם נדבקתם עם וירוס, הוא לא יהיה פעיל על האונקי כי אין לו אפשרות להתקין את ה Autorun של הוירוס וממילא הוירוס אינו יכול לפעול לבד, ללא פעולת אנוש שיפעיל אותו.
מאז שיש לי את זה לא נדבקתי אף פעם בוירוס (בכ"ז אני נזהר לאן אני מכניס את האונקי).
ניתן להוריד את התוכנה מכאן, או מכאן ע"י רישום, ולקרוא על התוכנה כאן.
זהירות ניתן להתקין את זה גם על המחשב, אבל אז יתכן שזה יפריע לכם בהתקנת תוכנות (לא בדקתי את זה, כי אם מתקינים לא ניתן להוריד רק ע"י איפוס של המחשב).
@zvizvi לתועלת המשתשמים כדאי להעלות את זה לאתר. -
@שלו זה לא עוזר, ההדבקה היא דרך הקיצורי דרך (היום בכל מקרה רוב האנטיוירוסים עוצרים את הautorun). הקיצור דרך הוא בעל שם קובץ המוכר למשתמש ואפי' נושא את אותו הסמל (כמעט), והמשתמש הלא מנוסה לוחץ עליו ואכן מקבל את מה שהוא רצה רק שבנוסף המחשב שלו נדבק.
הכי פשוט היה שהמחשב/האנטיוירוס לא היה מאפשר הפעלת קיצור דרך מכונן נשלף (מתי זה שימושי?) אבל משום מה הרעיון השוט הזה לא התקבל בשום חברת אבטחה. -
@שלו' כולכם תקועים עדיין בווינ 7?