דפדפן לניידים
-
- נטפרי לא מיועדת (בשלב זה) לסמרטפונים.
- זה אפי' פחות מה VPN, ברמת ההגנה מאינטרנט פרוץ, כך שזה בלית ברירה ממש, (בד"כ אלו שמשתמשים בסמרטפון, זה לא בלית ברירה... וגם א"כ, זה אפליקציה מסוימת ולא דפדפן).
- כשהקימו את נטפרי, היה ברעיון לבנות דפדפן למחשב שיהיה חסום, והתוכנית ירדה.
תוכל לחפש על זה בפרוג.
-
@מ-פינחסי
זה קיים אגב כך במכשירים של חברת "הדרן" יש אפשרות לקבל דפדפן נטפרי בתשלום,אם יתנו להתקין את האפליקציה לבד זה עלול לגרום למצב חמור שאדם מתקין את האפליקציה על סמארטפון ומתהדר בעטרת אדרת "נטפרי" טהור אני, אך בפועל ברצותו מאריך וברצותו מקצר, אך בפועל המכשיר לא מסונן, הזנק רב על התועלת,
ההיפך הוא הנכון כאשר לא תתן לאדם אפשרות להתקין נטפרי על מכשיר מפוקפק הוא ירכוש מכשיר מפוקח מהחברות שנותנות את השירות,זו דעתי האישית.
-
אבל בסופו של דבר זה ודאי יציל חבר'ה, וזה הרי המטרה.
הרי כל אחד וסינונו הוא
יש כאלה שלא יכולים לעשות "הדרן" או משהו כזה, כ"ז מסיבתו הוא.
יש אנשים שצריכים נניח רשימה של עשר אפלקציות, ונניח שאין אותם באף סינון, אז הם עושים סינון לעצמם (נניח AppLock). אז למה שלא ייהנו ג"כ? -
-
יתהדר או לא. מה משנה "מה יאמרו". העיקר הוא שברגע שיהיה אפשרות לכולם, בכל מצב ובכל מכשיר, להוריד את האפליקצייה, יהיו יותר אנשים שישתמשו בפועל ממש בדפדפן חסום, ובנוגע לשאר האפליקציות - כל אחד יחסום כהוראת רבו.
-
ובאמת הרי גם לא שייך שמישהו יתהדר בזה, כי כולם יודעים שהדפדפן זה לא הכל בסמארטפון, ולכן אף אחד לא יטעון למישהו אחר שהמכשיר כשר רק בגלל הדפדפדן שלו...
-
-
-
@מ.-פינחסי
אין שום רב שעוסק ומכיר את התחום ומתיר את זה,
זה לא יציל חבר'ה אלא יפיל חבר'ה.
אפליקציה שאין אותה בשום חברה מסוננת וגם לא ניתן להתקין אותה באישור רב, הינה אפליקציה שאסור ליהודי שומתו"צ להשתמש בה, -
@957
מסכים איתך בכל מילה.
אבל אם נפקח עיניים ונראה כמה אנשים לא משתמשים בסינון בסמארטפון רק כי לטענתם אין מכשיר מתאים - הרי בוודאי שכשיהיה את האפליקצייה הזאת זה רק יעזור.
אני מכיר כמה שמשתמשים ב-AppLock (אמנם נגד הוראות הרבנים, אבל זה העובדה!) וחוסמים אפליקציות, אבל משאירים את הדפדפן פתוח. כשאני שואל אותם "מה הועילו חכמים בתקנתם", הם עונים שבאמת לא הועילו אבל אין להם אפשרות לחסום את הדפדפן כי אין אפליקצייה לכל אתר.
ברגע שלאנשים אלו יהיה אפשרות להתקין את האפליקצייה - זה רק יועיל.
זו דעתי האישית. -
@957 אמר בדפדפן לניידים:
אין שום רב שעוסק ומכיר את התחום ומתיר את זה,
אבל בפועל יש אנשים שמסתמכים על היתרים מרבנים שלא מכירים, ומסתפקים בחסימת אפליקציות בלבד!
זה לא יציל חבר'ה אלא יפיל חבר'ה.
לענ"ד אתה טועה. @magicode, @WWW, - מה דעתכם?
אפליקציה שאין אותה בשום חברה מסוננת וגם לא ניתן להתקין אותה באישור רב, הינה אפליקציה שאסור ליהודי שומתו"צ להשתמש בה,
נכון! אבל בפועל יש אנשים שישתמשו בזה? אז למה לא להציל אותם?
-
@מ.-פינחסי
אדם שהולך נגד הרבנים אתה דורש שנטפרי יפתחו משהו בשבילו?
זה כמו לקיים טקס הפרשת חלה בבית ע"ז,
ואם אתה מדבר על לעזור להם ככל שתתן לו אפשרות למשהו ש"יקרא" מסונן" בתוך התועבה שלו זה ירחיק אותו מלקחת משהו מסונן באמת. -
@957
אם יהודי שגר בבית ע"ז יבקש ממך שתכין לו דף של נוסח הפרשת חלה. תתן לו או לא? -
@מ.-פינחסי אמר בדפדפן לניידים:
מי אני שאביע דעה?
אבל @957 הוציא לי את המילים מהמקלדת.
והדברים ברורים, גם אם יהיו כמה יחידים שיתחזקו ע"י זה, עדיין זה לא שווה אם יהיו כנגד זה כמה שיפלו.
ולרשיעי לא עבידי תקנתא. -
@מ.-פינחסי
אם שאלת לדעתו של @magicode תוכל למצוא אותה כאן -
@מ.-פינחסי
"עדיף להיות אדם חכם עם מכשיר טיפש,
מאשר אדם טיפש עם מכשיר חכם"
-
@מ.-פינחסי יש ב''ה הרבה חברות שיש להם סינון מעולה ואפשר להסתדר..... לרוב (יש מיקרים חריגים) זה רק תירוצים......
חוץ מזה, שאיש כזה הסתובב עם מכשיר פרוץ ללא שום פיקוח ויגיד לכולם שיש לא נטפרי........ -
@957 אמר בדפדפן לניידים:
@מ.-פינחסי
אם שאלת לדעתו של @magicode תוכל למצוא אותה כאןוראה שם גם 13 מוניטין על זה...
-
@WWW - זה שזה עדיף - ודאי. לא אותי צריך לשכנע.
@957 בנוגע לדעתו של @magicode שהזכרת לעיל, אני חושב שפה טמון הויכוח. הוא כותב שם "מי שגולש באינטרנט לא כשר לדעתי לא צריך לדאוג לו בכלל קודם שידאג לעצמו. צריך לדאוג לציבור ששומע לתורה וחוסם את עצמו כהלכה".
לפי מה שאני מבין, זה גם דעתכם. וזה שורש המחלוקת. מאי בינייהו.
לצערי כנראה אנחנו מגיעים עם השקפת עולם שונה.ולגופו של עניין.
הרי "הבא ליטהר מסייעין בידו" (יומא לט, א).
האם הכוונה שמסייעין רק למי שבא לטהר עצמו בצורה מושלמת? ואם הוא רוצה לעשות צעד קטן, כמו להפריש חלה, למרות שהוא גר עדיין בבית ע"ז, האם נגיד לו שלא נכין לו דף עם הטקסט כיון שאנחנו מחוייבים קודם לאנשים שגרים בבתים כשרים?! -
@957 - והאם כשהוא יבקש את זה ממני, אטען שלא אביא לו כי הוא ינופף בזה ויגיד שהוא גר בבית כשר שמפרישים בו חלה??
-
@מ.-פינחסי אמר בדפדפן לניידים:
לצערי כנראה אנחנו מגיעים עם השקפת עולם שונה.
זה לא כ"כ מצער, קורה...
ברור שיש בזה כמה השקפות, אבל רוב הציבור החרדי, יעדיף לזכות מצווה ליר"ש, לפני חילוני / דתי וכדו' (כמובן למעט בע"ת וכדו').
אני ממש מתאפק מלהביא דוגמה, וד"ל. -
@WWW אמר בדפדפן לניידים:
רוב הציבור החרדי, יעדיף לזכות מצווה ליר"ש, לפני חילוני / דתי וכדו' (כמובן למעט בע"ת וכדו').
- אני לא כ"כ בטוח. לא עשיתי אמנם סקר, אבל זה נראה לי לא נכון.
- זה הרי לא מפריע לירא שמיים, אז מה רע?
- "כמובן למעט בע"ת"? איך בדיוק הוא ייהפך לבע"ת אם לא תקרב אותו ותזכה מצוות רק את היר"ש?
-
@מ.-פינחסי
כשאתה מביא אפליקציה כזו לאדם שמחזיק מכשיר טרף בניגוד להוראת כל הרבנים מכל החוגים והעדות אתה מרחיק את האפשרות שהוא יקנה מכשיר מפוקח,אני חושב שמיצינו את העניין, כל אחד הביע את דעתו, העיקרון מובן לכולם,
אין טעם להמשיך בדיון, זה לא יקח לשום מקום,