מהפכת התגיות
-
רקע
על מנת לתת פיתרון לכל אלו שלא רוצים כל האתרים פתוחים יש אפשרות להגדיר הגדרות אישיות. או בעצמו או על ידי קהילה.יש כאלו שעושים רשימה מצומצמת של אתרים כרשימה לבנה.
אבל להרבה משתמשים זה לא מספיק והם צריכים כל האתרים בענין מסוים. מה עוד שרשימה לבנה הרבה פעמים לא כולל כל האתר. לדוגמא פותחים נקסט אבל על מנת לשלם צריך להגיע לאתר אחר (סב-דומין).
כמו כן יש שרוצים הכל פתוח חוץ מאתרים מסוג מסוים כגון אתרים של בזבוז זמן או של וידיו וכו'אשר על כן יש תגיות
בעיה
א) כיום רוב האתרים הם ללא תיוג.
ב) הרבה פעמים יש סתירות בתגיות כיון שאתר אחד נופל תחת ב' תגיות כך שלמעשה האתר נפתח או נסגר שלא כדין.שורה התחתונה השימוש בתגיות היא מוגבלת מאוד.
פתרון - ריפורם התגיות
יש ב' חלקים.
א) להכניס כל אתר לתוך תגית הנכון.
יש כמה דרכים:- שיהיה עובדים של נטרפי שעושים את זה
- שיהיה מנגנון שמשתמשים יכולים בקלות להצביע איזה תגית צריך להיות. יכול לעשות את זה בכמה דרכים. או שיש בכל דף סקריפת שנותן אפשרות לבחור אבל הבחירה רק ילך לעובד נטפרי או שזה יעדכן האתר באופן אוטמטי (עד שעובד נטרפי יעובר עליו ויתן אישור ואח~כ א~א לשנות לבד או משהו דומה לזה). כמו כן בשעת בקשת אתר אפשר לבקש לבחור תגית.
- להשתמש עם רשימות כבר מוכנת בענין. כמו http://sitereview.bluecoat.com/
- לעשות מנגנון ממוחשב שמגדיר אתרים כמו http://www.livigent.com/technology-details/p-1/
ב) לסדר כללי התגיות
כיום יש הרבה קטגוריות וקשה לדעת מה בכלל מה. על כן פותחים קטגוריה אחת ולא השני דומה לה ואתר שצריך סגור משום זה.
פתרון 1) לעשות קטגוריות כלליות שיש בתוכם הרבה סב קטגוריות. כך שרוב אנשים יפתחו או יסגרו הכלליות ולא יסתבכו.
כגון יהיה קטגוריה כללי שיכלול רואה חשבון, ועורך דינים וכו'. כללי של חופש ישכלל גם טיסות וגם מלונות וגם אתרי נופש.
זה יכול להיות בצורה של עץ.גם קורה שאתר אחד בכלל כמה תגיות בפרט תגיות שלא מגדירים עצם האתר כגון ~בזבוז זמן~ או ~דעות חיצוניות~.
2) יש לעשות שאפשר להגדיר סדר עדיפות של קטגוריות אחד מעל השני וכגון שיש היום באתרים. כך שיכול לבחור שאתרים שנותן אינפורמציה מעל בזבוז זמן או ליהפך. -
@אורי @administrators
צריך גם שכל אחד ידע איזה תגיות פתוחות לו.
אני נמצא בקהילה, ואני אפילו לא יודע איזה תגיות פתוחות לי, ועל כו אני לא מבקש כמעט לתייג אתרים כי אני לא יודע אם זה יעזור לי או לא, ע"כ יותר נח לי לבקש פתיחה וזהו. -
@סופר
זה יותר ענין הנוגע לניהול קהילות ולא כל כך לעצם ענין התגיות. -
רק אציין שיש אפשרות כזו של תת קטגוריות, וזה מיושם בפועל בדוגמא שאתה עצמך העלית, תגית 'תיירות ונופש' כוללת בתוכה את תגית 'טיסות וחברות תעופה'
-
@אורי
לגבי מנגנונים אוטומטים.
תעשה טסט. תכניס שמה אתרים שאתה מכיר. ותראה עד כמה זה טוב.
אני אישית חושב שזה די לא מדויק. או לא שימושי. -
@magicode
ראיתי מנגנונים איכותיים המנגנון של fortti לדוגמא -
@957
תביא לינק שנבדוק -
@magicode
מקבלים את זה כחלק משירות https://fortiguard.com -
@shraga אמר במהפכת התגיות:
רק אציין שיש אפשרות כזו של תת קטגוריות, וזה מיושם בפועל בדוגמא שאתה עצמך העלית, תגית 'תיירות ונופש' כוללת בתוכה את תגית 'טיסות וחברות תעופה'
אבל זה גופא הענין. כרגע זה מסובך ורק הבקיאים מבינים את זה.
-
אני מנסה לפתוח אתר מסויים כמו תכנון ובני של עיריית עפולה ע"י הוספה של כתובת האתר הבסיסית https://www.afula.muni.il/
וחוסם את כל האינטרנט חוץ מהאתרים הפתוחים באופן נקודתי, אבל כל האתר משתבש בגלל שהוא משתמש בקישורים ממקומות אחרים, כמו מפות גוגל וכו'
אין לי ידע איך זה אמור לעבוד מבחינת התכנות, אבל ניתן ליצור הקלטה שלאחר ההפעלה שלה המשתמש משוטט באתר וכך נקלטים כל הקישורים הנצרכים להפעלה תקינה של האתר ולאח"מ יצירת תגית של "עיריית עפולה" לשם דוגמה, וכך אוכל להגדיר לעצמי את השימושים הייחודיים שלי באתרים ללא צורך בפתיחת אתרים שאין לי שימוש וגורמים לבזבוז זמן והתמכרות.
אני מאמין שיש אנשים רבים שכלי כזה יוכל לעזור להם להגדיר את הסינון שלהם באופן מדויק,
תמשיכו להצליח במלאכת הקודש. -
בג'ימייל כבר עשו אופציה כזו שהכל יהיה פתוח חלק בג'ימייל למי שצריך ג'ימייל בלבד.
גם אפליקציות אנדרואיד הייתי יכול להציע לעשות דבר כזה.
יש לי מכר מבוגר שהוא מתמיד עצום והוא כותב הרבה אבל לא משתמש במחשב בכלל, ובודאי לא באינטרנט. הצעתי לאותו מכר-יקר לכתוב על זיהוי כתב היד של גוגל במסך טאבלט גדול, וכך לחסוך הוצאות הקלדה (במידה וזה יתאים לכתב שלו בצורה תקינה). אמנם כדי שזה יעבוד תקין צריך חיבור אינטרנט.
אבל הוא לא רוצה שיהיה עוד משהו פתוח לו. אפילו לא מייל. רק כתיבה בלבד [קלט כתב יד וגוגל דוקס], אם זה יהיה רעיון מתאים וזה יצא לפועל בסוף, יעזור לי לעזור לו, אם יהיה לי הגדרות ברורות מה לפתוח לו בשורת הכתובות בלי שום דבר מיותר. -
@נטפריס אני רואה שהגבת משהו על זה בדף שאין לי אפשרות לצפות בו.
-
@יהושע-ב. אמר במהפכת התגיות:
@נטפריס אני רואה שהגבת משהו על זה בדף שאין לי אפשרות לצפות בו.
הגבתי כאן בטעות, והעברתי לפה http://forum.netfree.link/post/54240
-
@גבעת-המורה אפשר לבצע הקלטת תעבורת אינטרנט ולפי זה לראות את הכתובות הנצרכות, ההצעה הזו לא רלוונטית מכיוון שיהיו בקצב הזה מליוני תגיות
-
כל אחד יעשה לעצמו את התגיות בלי שיתוף לציבור הכללי, זו רק דרך לסןן לעצמי את האינטרנט בצורה המדוייקת עבור המשתמש.
-
אם כבר ניתן ליצור באותו אופן גם חסימה בתוך אתר מסויים כמו "יד 2" יד שניה, אם הצורך שלי הוא רק דירות ב"יד 2".
וזה כמובן יותר רלונטי אצל מעסיקים שלא מעוניינים שישוטטו במקומות שסתם מבזבזים זמן. -
@גבעת-המורה בהגדרות סינון אתה יכול להכניס רק את הכתובת הרצויה ולהגדיר לה שיהיה פתוח וזה יפתח לך רק אותה
פה במדריך לנטפרי כתוב כדעתי -
@magicode אמר במהפכת התגיות:
@אורי
לגבי מנגנונים אוטומטים.
תעשה טסט. תכניס שמה אתרים שאתה מכיר. ותראה עד כמה זה טוב.
אני אישית חושב שזה די לא מדויק. או לא שימושי.אפשר שמגנון האוטומטי יהיה בנוסף למנגנון האישי, דהיינו שמנגנון האוטומטי ישמש רק במקרים שהאתר לא תויג באופן אישי, אכן במנגנונים האוטומטיים יש הרבה טעוית, אבל עדיין יתנו פתרון ברוב המקרים.
-
תמצאו קודם מנגנון אחד כזה. אני לא מצאתי.
-
@נטפריס אמר במהפכת התגיות:
תמצאו קודם מנגנון אחד כזה. אני לא מצאתי.
אם אין מנגנון כזה, אז באיזה מנגנון משתמשים שאר החברות שמבוסס על תיוג אוטומטי ?