ip קבוע
-
-
@magicode מה עם הפטנט שלך לעניין?
-
@650
תפנה מחר לסים כשר מקווה בעז"ה שיוכלו לעזור לך -
@סים-כשר יש לסים כשר IP קבוע?
-
-
@נטפריס בNAT זה לא ככה? צריך להגדיר זאת במיוחד?
-
@משרדי
תסביר את השאלה שלך -
@957 אולי לא הבנתי את דברי @נטפריס ,
אני יודע שרגיל בכל ספק ניתנת כתובת IP אקראית המתחלפת מידי פעם (הפעלת הראוטר מחדש וכו'),
אבל היום לאור מצוקת חסרון כתובות IP משתמשים רבות בNAT בכדי לחסוך בכתובות IP.
אני יודע שRL עובד כך ומסתמא גם סים כשר.
אני בRL ובדקתי הרבה פעמים ובכולם הייתי על אותו IP,
מכאן הסקתי שכאשר ספק פועל באמצעות NAT כתובת הIP אינה מתחלפת.
אני טועה? -
@משרדי לכל גולש באשר הוא יש כתובת חיצונית. בכתובת הזו יש שני נושאים:
א. האם הכתובת החיצונית של הלקוח מייצגת רק אותו, או שהיא מייצגת המון לקוחות (NAT).
ב. האם הכתובת הזו מתחלפת לעיתים קרובות.שתי הדברים לא קשורים טכנית כלל זה לזה (פרקטית הם כן קשורים). בספק רגיל כיום יש את שתי הבעיות.
שני הדברים נדרשים כשרוצים לאפשר חיבור חיצוני אל כתובת בנטפרי. אם זו לא כתובת אישית, זה בלתי אפשרי. לפתרון הזה של קביעת IP אישי, קוראים IP קבוע (כי הוא בעבר ענה רק על הבעיה השניה שכן הראשו הראשונה לא הייתה קיימת), זה אופציה שעולה כסף היום ברוב הספקים. בנטפרי היא נתמכת ע"י כל הספקים למעט 019.
הדבר השני נדרש גם במקרה בו רוצים להתחבר למקום שמגביל את היכולת להתחבר לכתובות אייפי ספציפיות. במקרה של כתובת משתנה, אז זה מחייב עדכון תדיר (אם הכתובת לא משתנה לעיתים קרובות הבעיה נפתרת גם אם הכתובת לא אישית). אם הובנו דבריו של @650 בפת האשכול, זה אמור להספיק לו.מישהו אמר פה שבספקי נטפרי הכתובת החיצונית (הלא אישית) נשארת זהה לאורך זמן וזה נראה לי נכון (אבל לא בגלל צרכי הסינון).
-
@נטפריס כבר רעדתי שתתפוס אותי אם חור רציני בידע, נו הפעם ניצלתי
@נטפריס אמר בip קבוע:מישהו אמר פה שבספקי נטפרי הכתובת החיצונית (הלא אישית) נשארת זהה לאורך זמן וזה נראה לי נכון (אבל לא בגלל צרכי הסינון).
מבדיקה אקראית שלי בRL פעם, לא בטוח שעד היום.
אם אני זוכר נכון, רונן אמר לי בעבר שהוא עובד כך מכל מיני סיבות שלו שכדברי @נטפריס אכן אינם קשורים לסינון -
-
@מענטש-אמיתי
אין תועלת מאחר והנך מאחורי רשת NAT המשמשת יותר ממשתמש אחד,
אגב ברוב ספקיות האינטרנט הישראליות אין לזה משמעות כבר -
אגב ברוב ספקיות האינטרנט הישראליות אין לזה משמעות כבר
למה אין משמעות? לפתרון ש @מענטש-אמיתי הביא?
-
@משרדי כן, כי כמעט בכולם הלקוח לא מקבל כתובת אישית ציבורית.
-
שניה, לשם ההשכלה:
אם אתה תרצה לשלוח אליי חבילת מידע (פאקטה ללוע"זים),
בלי שאני ביקשתי, היא לא תגיע לעולם? -
@מענטש-אמיתי אמר בip קבוע:
שניה, לשם ההשכלה:
אם אתה תרצה לשלוח אליי חבילת מידע (פאקטה ללוע"זים),
בלי שאני ביקשתי, היא לא תגיע לעולם?אכן. אפשר רק לענות לך (אז המנגנון של הNAT עובד), לא לשלוח לך (אין לNAT מושג לאן לשלוח).
שים לב שכל המושג לשלוח זה רק אם יש תוכנה מאזינה במחשב הקצה, דוגמת RDP שזה שירות שרץ ומאזין לבקשות התחברות. לקוח ביתי נורמלי לא מאזין לשום דבר. -
כי ניסיתי שעות לשלוח (דרך מערכת טלפונית ב"ימות המשיח") לעצמי פקודה כלשהי,
ופייתון האזין במחשב שלי.
אחרים טענו שזה עובד להם (עיינו כאן),
לא אצלי...
ולא הבנתי למה.יש לזה איזה פיתרון?
-
@מענטש-אמיתי הפתרון הוא אייפי קבוע (ב019 אין), או שכירת שרת (מחשב אמיתי או וירטואלי מרוחק שעולה כסף כל חודש, שכולל כמה תכונות שמתאימות לפיתוח וביניהם כמובן אייפי קבוע).
אלה שעבד להם עשו את אחת מהאפשרויות הללו. -
נניח ואני רוצה לפתח תוכנה על הבסיס הנ"ל.
יש איזה פיתרון, כדי שתהיה האזנה תמידית מצד המחשב,
או שהתוכנה תצטרך לבדוק פעם ב10 שניות?איך לדוגמא עובד ההתראות כאן באתר?
-
@מענטש-אמיתי
אתה שואל שאלות מאד בסיסיות בתקשורת בין רכיבים ברשת
ממליץ לך לקרוא את הערך הזה בהמכלול
מכאן והלאה זה כבר חריגה מנושא הפורום ואתה מוזמן לעבור לפורום המתאים בניהולו של @נטפריס כאן