הצעה: פאנל שיציג בזמן אמת ביצועים של תשתיות נטפרי
-
אני רואה פה המון תלונות על איכות הגלישה בספקים שונים בזמנים שונים, יש שתולים את זה במכונת סינון עמוס, ויש שירות לקוחות שמכחישים לגמרי מציאות מכונות סינון... והמבוכה רבה
למרבה השמחה נטפרי היא לא חברה מסחרית אלא עמותה שפועלת לטובת הצרכנים, כך שאני לא רואה מניעה להכניס יותר שקיפות ויכולת לראות בזמן אמת ביצועי התשתית.
התועלת בזה כפול.
גם שהספקים לא יוכלו להשתמט שזה לא בגללם כי הנתונים גלויים לכל, וגם שהצרכן ידע למי לפנות במקרה של אטיות.
בוא נעשה פאנל שיראה בזמן אמת גרף ביצועי מכונות הסינון:-- רוחב פס זמין (נכנס ויוצא)
- אחוז השימוש ברוחב פס הזמין
- אחוז השימוש בCPU
- מהירות דיסק I/O (במידה וזה משפיע על ביצועי המערכת). אם יש database אז הביצועים של הdatabase.
- ועוד ככל שנצרך... (אני מניח שמן הסתם מכונת הסינון שולחת מפעם לפעם בקשות לעוד שרת מרכזי, אז גם ביצועי אותה מכונה...)
משהו בסגנון
אתה מחובר למכונת סינון XXXX.XXX.XX. ביצועי המערכת מוצגים בגרף הבא:...
שיוצג בדף זה.
ביצועי המערכת המרכזית (במידה ודבר כזה קיים ומשפיע על הביצועים הכלליים) יוצגו בדף הבית של נטפרי.טוב, זה לוקח זמן ומשאבים לפתח מערכת כזאת, אבל קודם נראה אם הרעיון מתקבל...
(יש מידע על מהירות הביצוע בתוך ההקלטות, אבל הוא לא ממש שקוף וצריך להבין טוב טוב את ה"קְרָבַיִם" של המערכת כדי להבין את משמעותם וגם לא מבואר כל הצורך מה גורם להאטה אלא רק באיזה שלב זה קורה)
-
@yzahn
במקרה של איטיות שנובעת מהסינון לא ניתן לראות את זה בcpu גבוה אלא זה באגים תיכנותיים שגורמים לכך,
ובמקרה של איטיות שנובעת במקרה של עומס על הספק, גם לא ניתן להתרשם מהנתונים של cpu, כי פעמים רבות הcpu גבוה וזה אפשרי שהcpu יהיה על 100 אחוז והשרת יתפקד רגיל.
ובכל מקרה, לא רואה צורך שזה יופיע אצל המשתמשים, וזאת מכיוון שרובם לא יראו בנתונים אלו משהו מובן, -
@shraga
יש 2 חלקים להצעתי, הרעיון והמימוש.
הרעיון הוא לפרסם מידע בזמן אמת על "עומס" ה"מערכת".
הרעיון מבוסס על ההנחה ש"עומס" ה"מערכת" משפיע על מהירות הגלישה של המשתמשים.
בנוגע לרעיון עצמו, הבנתי מתגובתך ש: א) לא כל האיטיות נגרם מחמת עומס - חלק הוא מחמת "באגים תיכנותיים" כלשונך. ב) חלק מהאיטיות (לפעמים?) כן נגרם ע"י עומס יתר. אני מניח שדבריך הם מידיעה ולא מהשערה.
אם כך, הרי לגבי ה"באגים התיכנותיים" אני סומך על magicode ושאר המסייעים בקודש, וכל הצעתי כוונה לגבי איטיות שנובעת מחמת עומס. ואין שום השגה מדבריך על זה.
לגבי החלק השני שהוא המימוש, באמת אני מסכים מאה אחוז שאם נפרסם נתונים על ה"עומס", אין שום סיבה שכל הפרטים הטכניים יופיעו כאשר רובם ככולם אינם מתעניינים בזה ואינם מבינים בזה, ומה שכתבתי היה בלי מספיק מחשבה. -
אולי שיראו את התעבורה במכונת הסינון הנוכחית?