אימות חשבון נטפרי ע"י דוא"ל
-
@נטפריס
על זה כתבתי:@shraga אמר באימות חשבון נטפרי ע"י דוא"ל:
@magicode אתה מנסה להיות מאובטח יותר מgmail ?
בג'ימייל יש אפשרות לשחזור הסיסמא באמצעות כתובת מייל לגיבוי כדו', כנ"ל לגבי חיוב החשבון, כשרוכשים שירותים מגוגל אין צורך בקבלת צינתוק לאימות המנוי
-
@shraga אמר באימות חשבון נטפרי ע"י דוא"ל:
@נטפריס
על זה כתבתי:@shraga אמר באימות חשבון נטפרי ע"י דוא"ל:
@magicode אתה מנסה להיות מאובטח יותר מgmail ?
בג'ימייל יש אפשרות לשחזור הסיסמא באמצעות כתובת מייל לגיבוי כדו', כנ"ל לגבי חיוב החשבון, כשרוכשים שירותים מגוגל אין צורך בקבלת צינתוק לאימות המנוי
לג'מייל לא אכפת מטענות זיכוי בגלל ש"זה היה הבן שלי". והיא לא מפחדת מעומס בשירות לקוחות וגם היא לא חסה על ממונם של ישראל.
הנוחות שאתה מחפש לחמישה לקוחות עולה בעומס תלונות לחמישה אחרים. אם כשהחשבון היה מחובר היה אפשר לקנות בהינף יד נקודות על חשבון הברון אנשים היו נאלצים להתנתק כל פעם מהחשבון ולא לאפשר לדפדפן לשמור את הסיסמה. -
כשרוכשים שירותים מגוגל אין צורך בקבלת צינתוק לאימות המנוי
אתה כותב זאת מנסיון? כי למיטב היכרותי יש להזין את מספר האשראי.
-
@נטפריס אמר באימות חשבון נטפרי ע"י דוא"ל:
לאחר שמספר האשראי הוזן פעם, נדמה לי שלא צריך להקיש שוב, אני מעדיף לא לבדוק...
-
לאחר שמספר האשראי הוזן פעם, נדמה לי שלא צריך להקיש שוב, אני מעדיף לא לבדוק...
אז גם בנטפרי יש בנדמה לי
-
אם כשהחשבון היה מחובר היה אפשר לקנות בהינף יד נקודות על חשבון הברון אנשים היו נאלצים להתנתק כל פעם מהחשבון ולא לאפשר לדפדפן לשמור את הסיסמה.
קניית נקודות בנטפרי דורשת רק הכנסת סיסמא, לא מעבר
-
אם כשהחשבון היה מחובר היה אפשר לקנות בהינף יד נקודות על חשבון הברון אנשים היו נאלצים להתנתק כל פעם מהחשבון ולא לאפשר לדפדפן לשמור את הסיסמה.
קניית נקודות בנטפרי דורשת רק הכנסת סיסמא, לא מעבר
יאהו, לא טוב לדעתי.
אבל א"כ, מה הפריע לך מתחילת האשכול? -
מכיוון שכרגע המצב הוא שאין צורך בצינתוק ברכישת נקודות אין סיבה ששיוך חיבור יהיה שונה,
ואני חושב שכדאי שרק בפתיחת החשבון יהיה צורך בצינתוק - לצורך אימות.
אתה התחלת לומר שאח"כ יבואו בטענות על חיובים עודפים, ועל זה הראתי שכיום לרכוש נקודות לא צריך אימות, עדיין לא נתקלתי בלקוח שהתלונן שמישהו רכש נקודות בחשבונו ללא רשות.@shraga אמר באימות חשבון נטפרי ע"י דוא"ל:
@magicode בשביל זה צריך אימות ראשוני עם מספר טלפון, אך לאחר שהחשבון נפתח היה מאוד נוח אם היה אפשרי גם באמצעות אמצעי אבטחה אחרים, כיוון שכאן כבר לא מדובר בצורך לזיהוי המשתמש
ככל שיהיו יותר אופציות יהיה יותר פשוט, היה הכי טוב וקצר לאפשר את כול סוגי האימות, טלפוני, אימייל, שם משתמש וסיסמא
-
@shraga
נקודות זה ענין כספי, בד"כ אנשים לא יעיזו לרכוש נקודות על חשבון מישהו אחר, מחשש שיעלו על זה.
שיוך וביטול שיוך של חיבורים כבר קשור גם להגדרות סינון, ולזה לפעמים אנשים פחות שמים לב מאשר לכסף.... -
אני רוצה באמת לעשות שגם קניית נקודות תהיה עם צינטוק בלבד. אך לא הגעתי לזה.
וגם שיהיה אפשר להיכנס לחשבון עם צינטוק בלי סיסמה. -
@magicode אמר באימות חשבון נטפרי ע"י דוא"ל:
וגם שיהיה אפשר להיכנס לחשבון עם צינטוק בלי סיסמה.
:thumbsup_tone3:
למה צריך להקיש סיסמה שנית בעת הגדרת אמצעי תשלום?
-
צינתוק זה דבר שמחייב זמינות של הטלפון,
יש מקרים שזה לא אפשרי, למשל, בן אדם קיבל VPN מנטפרי לצורך סינון בחו"ל, הוא מנסה לראשונה להגדיר את זה בחו"ל, אך דא עקא שהוא לא יכול לקבל צינתוק למספר הרגיל שלו, זה דוגמא אחת, ואני מניח שיש עוד היכי תמצי,
צריך למצוא פתרון למקרים הלאו,
פתרון למשל זה שאלת אימות בסגנון "מה שם המשפחה של חבר הילדות שלך" "באיזו עיר נולדת" וכדו', כך במקרה שאין גישה לטלפון יהיה אפשרי בעזרת שאלת האימות לבצע פעולות. -
העובדה שעד היום לא נתקלת בלקוח שהתלונן על נקודות שנקנו שלא על ידו אכן מראה שהחשש לא מצוי, אבל עדיין לטעמי שינוי המנגנון יוצר סיכונים גם אם הם קלושים ולעומת זאת אופני התועלת שלו רחוקים. הסיפור של לקוח ויפיאן שיצא לחו"ל באמת אומר שכדאי לכתוב בהודעת ההצטרפות על הצורך באימות על ידי הטלפון.
-
@נטפריס מה רע בשאלת אימות? זה לא סיסמא שנשמרת בדפדפן
-
@נטפריס מה רע בשאלת אימות? זה לא סיסמא שנשמרת בדפדפן
שאלת אימות, בד"כ או שזה יכול להנחש ע"י מכרים, או שזה נשכח מנותן התשובה...
-
@WWW שאלת אימות אפשר לעשות משהו שזה שאלה אישית שרק הבן אדם אמור לדעת תשובה, ובן אדם לא ישכח שאלה שנוגעת אליו, כמו שלא תשכח ביום בהיר את שמך או שם משפחתך.
-
@magicode אמר באימות חשבון נטפרי ע"י דוא"ל:
וגם שיהיה אפשר להיכנס לחשבון עם צינטוק בלי סיסמה.
כמו שזה כבר עובד היום בשיוך חיבור חדש לחשבון.
-
@WWW שאלת אימות אפשר לעשות משהו שזה שאלה אישית שרק הבן אדם אמור לדעת תשובה, ובן אדם לא ישכח שאלה שנוגעת אליו, כמו שלא תשכח ביום בהיר את שמך או שם משפחתך.
הבעיה שאין כזו שאלה...
כמו שמכריך יידעו את 'שמך' או את 'שם משפחתך', כך הם יידעו את שם הנעורים שלך, ואת מקום מגורי הוריך, ולפעמים גם את ה'תיכון הראשון בו למדת', ואפילו את שם ילדך השלישי.
ומנגד: את שם 'מותג הרכבים האהוב עליך', 'הצבע האהוב עליך', (שלא לדבר על 'חיית המחמד'..) ובכלל זה 'שם חבר הילדות שלך', אפשר בהחלט לשכוח, או להתבלבל בין כמה.הרעיון של האימות הזה, מיועד בגדול לאנשים שלא מכירים אותך.
פעם מישהו הסביר לי שאפשר בקלות לפרוץ לשני (שאתה מכיר טוב) את החשבון בנק, (כמובן אם אתה מבקש לו את הטלפון לכמה דקות..). -
@WWW אמר באימות חשבון נטפרי ע"י דוא"ל:
ומנגד: את שם 'מותג הרכבים האהוב עליך', 'הצבע האהוב עליך', (שלא לדבר על 'חיית המחמד'..) ובכלל זה 'שם חבר הילדות שלך', אפשר בהחלט לשכוח, או להתבלבל בין כמה.
לכן יש אופציה של רמז לתשובה שיגרום לך לא להתבלבל !
שאלות האימות האלו נפוצים בכל העולם וראו זה פלא : זה עובד
אני לא חושב שדווקא למשתמשי נטפרי אמור להיות בעיה. -
@WWW אמר באימות חשבון נטפרי ע"י דוא"ל:
ומנגד: את שם 'מותג הרכבים האהוב עליך', 'הצבע האהוב עליך', (שלא לדבר על 'חיית המחמד'..) ובכלל זה 'שם חבר הילדות שלך', אפשר בהחלט לשכוח, או להתבלבל בין כמה.
ובנוסף למקרה שאתה באמת לא זוכר / התבלבלת יהיה אופציה לקבל צינתוק