נטפרי לסמארטפונים
-
להוציא סים של נטפרי הכולל שיחות ורשת אינטרנט עם סינון של נטפרי
בעקרון דיברתי עם מישהו והוא ביקש שזה יהיה ללא הרשאות רוט
והסברנו שיש דבר כזה אבל ניתן לפריצה כמו שהיום עשיתי איפוס מכשיר לאחת שיש לו kosher play אמנם הוא חזר להתקין את הkosher play
אבל בקלות אפשר לעקוף את ההתקנה באיפוס אחד קטן
לכן צריך הרשאות רוט וגם זה לא פשוט בכל המכשירים כגון וואוי די קשה לעשות להם רוט שלא כמו גלקסי שהם די קלים (למרות שישנם קצת מסובכים )
אבל אפשר לקחת כמה דגמים של סמארטפון שידוע שנעשו להם רוט ולנעול אותם אחרי כן ולבנות רוט מותאם לנטפרי ואז יהיה הכל מוגן
כמובן שצריך לשים דגש עם וואטסאפ לפתור את הבעיות
מישהו חושב כמוני ( חשוב להדגיש אני אין לי ולא יהיה לי ב"ה מכשיר כזה כי אין לי צורך בזה כלל אני פשוט חושב על אלו שיש לנסות להציל אותם ממראות אסורים וסרטונים ) -
@יניב134 אמר בנטפרי לסמארטפונים:
( חשוב להדגיש אני אין לי ולא יהיה לי ב"ה מכשיר כזה כי אין לי צורך בזה כלל אני פשוט חושב על אלו שיש לנסות להציל אותם ממראות אסורים וסרטונים )
אתה לא חושש שאנשים שאין להם בזה צורך ישתמשו בזה בגלל שזה מקל על החיים ? ואז יצא שהצלנו צד אחד והזקנו לצד השני.
אני סתם שואל. אני לא יודע מה המציאות. -
@magicode אני חושב שהמצב הוא כ"כ גרוע שאין כבר מה להפסיד.
-
נטפרי כידוע לא הוקמה בשביל לעשות חיים קלים לאלו שרוצים להשתמש עם אינטרנט, (כמו ש @magicode כבר הדגיש כמה פעמים) אלא בשביל להציל את אלו שחייבים להשתמש בו. ולכן אני חושב שפיתוח סינון לסמארטפונים, לא מתחבר עם אותו עקרון, כי אני עדיין לא פגשתי באיש שלא יכול להסתדר בלי סמארטפון. פגשתי אנשים שיותר קל להם עם זה, ואולי אפי' הרבה יותר קל, אבל לא פגשתי במישהו שבאמת לא יכול בלי זה.
-
@magicode אמר בנטפרי לסמארטפונים:
אתה לא חושש שאנשים שאין להם בזה צורך ישתמשו בזה בגלל שזה מקל על החיים ? ואז יצא שהצלנו צד אחד והזקנו לצד השני.
אני סתם שואל. אני לא יודע מה המציאות.אני לא חושבת שאנשים ירוצו עכשיו בהמוניהם לקנות סמארטפונים כי יש שם נטפרי.
אבל בוודאי שזה יקל על התהליך שקורה ממילא , של מעבר המוני לסמארטפונים
ויקצר אותו אולי בשנה או שתיים.האם יש הבדל בין סמארטפונים לאינטרנט במחשב? גם באינטרנט זה גרם אולי לעוד 2% מהציבור להוסיף אינטרנט, אבל עזר ל30% שרצו אינטרנט מסונן .
אגב, אפשר לעשות על זה סקר.
גילוי נאות : לא מחזיקה ולא אחזיק (ככל שאוכל) סמארטפון גם אם הוא יהיה עם נטפרי , בינתיים גם אינטרנט בבית אין, ב"ה.
-
אני אומר מה המציאות העגומה מכיון שאני זכיתי להתנדב באאוטנט לנתק באים ובפרט בימים הנוראים אנשים בחורים תנתק אותי לפחות מאתר פלוני
ודי לחכימא וזה עוד המצב אצל נושרים נושרות
אלו שיש להם כבר מוגן אז כבר צעק על זה הרב קובי לוי ועדיין צועק על מציאות עגומה שדרך שם אפשר להגיע לכל מרעין בישין ואני מעיד שזה אמת מנסיון
אולי לא כל אחד ידע לפרוץ מכשיר מוגן של נתיב הדרן עסקן בלבלן וכדו' אבל לא צריך לפרוץ מספיק מספר של חבר לאיש משחית אחד שיש לך בקבוצה ששולח סרטון
וכבר הוא בג'ורה לא פחות מזה אבל אם הסרטון נשלח לבדיקה(כמו בנטפרי) הצלת יהודי
האמת שאברך שיושב ותורתו אומנתו אולי יקרוץ לו ( כאילו שעכשיו לא קורץ לו ) אז לפחות שיקרוץ לו נטפרי ולא שטויות קשה לצערי מאוד למצוא אחד מנותק ממחשב והדומה לו לגמרי אפילו אברכים שבאים אליי כולם באים לנתק אינטרנט ( כאילו שדיסק און קיי לא יכול להרוס רוחניות )זאת אומרת שהם לא רוצים את זה הם יודעים שזה מסוכן ואולי לא יודעים בכלל מה זה
המטרה בהוראת כמה רבנים היא להקשות להם את החיים שהרי אדם שרוצה לחטוא בעריות וכדו' יכול פשוט להניע רכב או מונית ולרדת אי שם בגיהנם ויעשה מה שליבו חפץ ( בר מינן)
אבל זה קשה אני בכולל שלי (האמת זה ישיבה לבעלי תשובה) יש כאן נטפרי ויש סמארטפון מוגן של נתיב לניהול תקין בין ספקים וכדו' הוא לא מטייל על אף בחור ולא אברך הוא תמיד סגור במשרד וזה עובד טוב הנטפרי הזה זה המצאה גאונית לא היה קיים דבר כזה עם כל הכבוד לכל הסינונים למינהםאנחנו באאוטנט קיבלנו הוראה להקשות את החיים בנושא האינטרנט כמה שאפשר לכן משלמים סכום שחרור (כעין נטפרי באונלימייל) גבוה ועוד..
לכן מה שאמרו כאן זה נכון שיקרוץ לחברה שרוצים רק מפחדים אבל בוא נאמר שהרוב בין קהל החרדים יש להם מכשיר או מפוקח או מוגן או לגמרי פרוץ המיעוט שבניהם אין להם אז אולי יהיה להם נטפרי בבית ואלא שאין להם בכלל קשה לי להאמין שירצו את זה כי הרי הם מתנקים אצלי ואצל הדומים לי שמנתקים מצלמות טאבלטים ומחשבים ניידים לרוב
לכן אני חושב שאכן צריך לצאת ברעיון כזה ואני שלי קל להציע כי לא אני מממן ולא אני מתכנת אבל אם עסקינן בזיכוי הרבים ולנסות להציל כמה שיותר שלא יפלו לבאר שחת כפשוטו אז חובה למי שיכול ואדרבה צריך לבדוק בציציות אם לא יתבעו אותנו אחרי אריכות ימים ושנים למה לא ניסו עוד
לכן אני רק מציע והיה זה שכרי כהרמת אצבעתזכו למצוות
-
-
לא יודע איפה זה האישי
-
@יניב134 הוא התכווין במייל
-
@יניב134 אמר בנטפרי לסמארטפונים:
אני אומר מה המציאות העגומה מכיון שאני זכיתי להתנדב באאוטנט לנתק באים ובפרט בימים
לכן מה שאמרו כאן זה נכון שיקרוץ לחברה שרוצים רק מפחדים אבל בוא נאמר שהרוב בין קהל החרדים יש להם מכשיר או מפוקח או מוגן או לגמרי פרוץ המיעוט שבניהם אין להם אז אולי יהיה להם נטפרי בבית ואלא שאין להם בכלל קשה לי להאמין שירצו את זה כי הרי הם מתנקים אצלי ואצל הדומים לי שמנתקים מצלמות טאבלטים ומחשבים ניידים לרוב
א. אשריך על עבודת הקודש שלך באאוטנט.
ב. נסחפת לחלוטין במשפט הזה!
מטבע הדברים אתה נפגש כל היום עם הקבוצה הזו, אז נהיה לך רושם שמדובר ברוב.
זה לחלוטין רחוק מאד מאד מאד מהמציאות. ברוך השם.
(מעבר למה שכל ילד יכול לראות בעיניים שברוך השם רוב הציבור אינו מחזיק כלל סמרטפונים, בידי נותני הכשרות נמצאים הנתונים כמה מכשרים מוגנים נמכרו בסה"כ, ומדובר במספר שהוא אחוז קטן מאד מכלל הציבור החרדי!).ג. בשאלה האם לגרום קולא בציבור שיציל את החלשים ויקלקל את הטובים יותר, היא שאלה חמורה מאד וצריך הרבה דעת תורה לדון בכל ענין לגופו, ההכרעה כמובן מסורה לגדולי ישראל,
הפורום כאן אינו המקום אפי' להעלות את צדדי השאלה. -
@אחד-תם אמר בנטפרי לסמארטפונים:
(מעבר למה שכל ילד יכול לראות בעיניים שברוך השם רוב הציבור אינו מחזיק כלל סמרטפונים, בידי נותני הכשרות נמצאים הנתונים כמה מכשרים כשרים נמכרו בסה"כ, ומדובר במספר שהוא אחוז קטן מאד מכלל הציבור החרדי!).
אתה מתכוון למכשירים מוגנים ?
כי אם האחוז של הטלפונים הכשרים שנמכרים הוא אחוז קטן, אנחנו בבעיה.. -
@548499758 תיקנתי. תודה.
-
(מעבר למה שכל ילד יכול לראות בעיניים שברוך השם רוב הציבור אינו מחזיק כלל סמרטפונים, בידי נותני הכשרות נמצאים הנתונים כמה מכשרים מוגנים נמכרו בסה"כ, ומדובר במספר שהוא אחוז קטן מאד מכלל הציבור החרדי!).
לכאורה דבר זה הוא הראיה הכי גדולה עד כמה חובה נטפרי לסמארטפונים כי זה נכון שאצל האברכים אין ב 99. 99 אחוז סמארטפונים ואלה שיש מדובר על המוגנים המסודרים אבל למרבה הצער אנני יודע אם זה לא רק לי נראה כך אבל עד כמה שאני רואה כל מי שאינו אברך היום כבר הולך אם סמארטפון ואצלם זה לא תמיד נתיב/הדרן מחמת טענות על מחיר וכדו' כך שזה שהנתונים מראים על כמות אפסית של מכשירים זה לא סיבה לשמחה אלא להפך
-
@a0533057932 אמר בנטפרי לסמארטפונים:
(מעבר למה שכל ילד יכול לראות בעיניים שברוך השם רוב הציבור אינו מחזיק כלל סמרטפונים, בידי נותני הכשרות נמצאים הנתונים כמה מכשרים מוגנים נמכרו בסה"כ, ומדובר במספר שהוא אחוז קטן מאד מכלל הציבור החרדי!).
לכאורה דבר זה הוא הראיה הכי גדולה עד כמה חובה נטפרי לסמארטפונים כי זה נכון שאצל האברכים אין ב 99. 99 אחוז סמארטפונים ואלה שיש מדובר על המוגנים המסודרים אבל למרבה הצער אנני יודע אם זה לא רק לי נראה כך אבל עד כמה שאני רואה כל מי שאינו אברך היום כבר הולך אם סמארטפון ואצלם זה לא תמיד נתיב/הדרן מחמת טענות על מחיר וכדו' כך שזה שהנתונים מראים על כמות אפסית של מכשירים זה לא סיבה לשמחה אלא להפך
א. לא מדובר על כמות אפסית בכלל, אבל ביחס לציבור החרדי גם כמה רבבות זה מיעוט קטן.
ב. אני לא התייסתי לגבי היחס בין מוגנים לטרפים, אם כי אני לא מאמין שהרוב מחזיק בטרפים.
יהיה איך שיהיה, ברור לכל הדעות שבשביל להציל את אותה קבוצה ששביק היתרא ועביד איסורא, אין שום הצדקה לקלקל את כלל הציבור החרדי, ולהוריד את רמתו אפי' לסמרטפון הכי כשר ששייך. -
יש עוד נקודה שצריך לזכור: סמארטפון כשר, מוגן, מושגח, ואפי' סמארטפון של נטפרי, לא יהיה כשר באמת עם יהיה עליו וואטסאפ.
האפליקצייה הזאת היא בעייה שאי אפשר להתמודד איתה באמת. כי מה ההבדל בין סמארטפון כשר לפרוץ, אם הפרוץ יכול לשלוח קבצים והודעות לכשר?
וסמארטפון ללא וואטסאפ, זה גם לא פתרון, כי זה לא ירצה את משתמשי הסמארטפונים.בקיצור, סמארטפון הוא כלי בעייתי מאוד, ועדיף שלא לתת לו לגיטימציה ע"י נטפרי.
-
@Glantz
רגע.
אבל גם היום אפשר לשלוח קבצים והודעות מאינטרנט פרוץ למייל בנטפרי. אז מה ההבדל בעצם? -
אופי הדברים שמועברים באימייל, שונים לחלוטין מאופי הדברים שמועברים בוואטסאפ. עובדה.
-
@Glantz אתה לא מעודכן
היום וואצפ כבר לא משמש לצרכים אלו אלא הטלגרם
וצא ולמד מאחוזי השימוש בו בישראל -
@Glantz אמר בנטפרי לסמארטפונים:
אופי הדברים שמועברים באימייל, שונים לחלוטין מאופי הדברים שמועברים בוואטסאפ. עובדה.
אופי הדברים שבנאדם מקבל נובע מאופיו של האדם וחבריו
וזה לא בהכרח קשור לדרך שהוא מעדיף לתקשר איתם. -
לדעתי הבעיה בוואטסאפ , וגם בסמארטפון בכללי
היא הזמן הרב שזה צורך , ובהתאם איכות החיים שיורדת ואיתה - רמת הקשב בשיחות , הנוכחות, היכולת להנות בלי להיות מעודכנים כל רגע.
ולזה אין פתרון גם עם הסינון המהודר ביותר.זו לא סיבה למה לא לפתח הכשר לסמארטפון, זו סיבה למה לא לקנות אותו למרות הסינון.