זכיתי בטאבלט של המכירה הסינית!
-
כ' אדר
התקשרו אתמול לבשר שזכיתי בטאבלט של המכירה הסינית !!
לא האמנתי שאזכה. אני עוד זוכר כשהגיעה בדואר החוברת של המכירה, וישר החלטתי שאני תורם להם. כשדוד שלי עבר את הניתוח הם כל כך עזרו לו, שיש לכל המשפחה הכרת הטוב אליהם. עברתי על הפרסים, ורציתי לבחור את הש״ס שוטנשטיין, התחלתי דף היומי לפני חצי שנה ובנתיים מתקדם יפה.. זה היה עוזר לי לחזור בבית על הדף, לא שאני חוזר כל יום כמו גבריאל שיושב לידי בשיעור, אבל משתדל לחזור קצת בערב.
אבל אחרי זה ראיתי את הטאבלט של נתיב, ולרגע סגרתי את החוברת לבדוק שלא טעיתי, אבל זה באמת היה של האירגון הזה. בהתחלה היה לי מאוד מוזר, לא הסתדר לי בראש שמוסד חרדי מפרסמים כזה דבר בהגרלה. אני קופאי ביש, בסניף ליד הבית, וכמעט לכל העובדים יש אייפונים. אבל אני לא מוותר ולא קונה, אפילו שנחמן מהקופה הראשית כל פעם מתעצבן עלי שהוא לא יכול לשלוח לי הודעות. אצלי זה פרינציפ, הרבנים אמרו שצריך לקנות טלפון כשר ואני לא עושה נגד הרבנים. אז בהתחלה כשראיתי את החוברת חשבתי שזה אייפון, אבל אחרי זה ראיתי שזה טאבלט, והתחלתי לחשוב אולי זה דווקא יעזור לי כזה מכשיר, יש שמה הכשר גדול של הרבנים, ככה שזה לא נגדם, וסופסוף נחמן יוכל לשלוח לי הודעות דרך האינטרנט שלו.
וככה זכיתי בזה, אני עוד לא מאמין.. אמרו שיביאו לי את זה מחר עם שליח עד הביתכ"א אדר
הבוקר הביאו את הטאבלט, בדיוק הייתי צריך לצאת לעבודה והחלטתי שאני לא מביא אותו איתי, כי אשתי מאוד כעסה שהזמנתי את זה ואמרה שזה בדיוק כמו אייפון אפילו שזה יותר גדול, ועשינו פשרה שזה יישאר רק בבית.
כפרה עליה, היא דואגת לי יותר מידי, חושבת שאני ילד קטן. בכל אופן הזדרזתי לחזור מהעבודה ולפתוח את המכשיר, לקח לי קצת זמן להבין איך מדליקים כי היה צריך קודם להטעין אותו. בנתיים פתחתי לעצמי מייל, ושלחתי כמה הודעות לחברים שהביאו לי פעם את כתובת שלהם.
אני חייב לצאת לשיעור דף היומיכ"ב אדר
נחמן אומר לי שאם אין לי אהבת-סאפ, הוא לא יכול לשלוח לי הודעות כי הוא לא משתמש במייל שלו, אני לא יודע אם יש את זה בטאבלט אז הוא אמר שאביא לו אותו והוא כבר יראה לי.
אז הבוקר הבאתי אותו לעבודה, אפילו שהבטחתי לשושנה, זה אשתי, אבל זה חשוב הפעם וזה בשביל העבודה. ונחמן הראה לי שיש משהו שנקרא חנות כשרה, והוא הוריד שמה את האפליקציה, וכשאמרתי לו אהבת-סאפ הוא צחק ואמר שאני לא אומר טוב אלא צריך להגיד ווטצאפ. אני צריך להתרגל לשם הזה.. הוא חיבר אותי לקבוצה של העובדים של החנות ואמר שיהיה לי מעניין.כ"ה אדר
לא יודע איפה הייתי עד היום, לא האמנתי שיש כזה דבר מרתק כמו הווצאפ. אני יכול לישאר שעות רתוק למסך, עונה ומגיב וקורא את התגובות של האנשים. התחברתי לעוד כמה קבוצות, של חדשות ושל "ברבורים" זה כל מיני דברים מצחיקים וקטעים ששולחים לקבוצה, יש שמה כאלה ששולחים לפעמים סרטונים מאוד מצחיקים.. אני כל פעם צוחק ועושה להם סמיילים כדי שישלחו עוד..
גם יש לי עכשיו שיעורים בווצאפ, כבר לא צריך ללכת לדף היומי שהיה הרבה יותר משעמם. יש לי כל מיני חיזוק יומי ששולחים לי.כ"ט אדר
לא מרגיש כל כך טוב עם עצמי.. לא נעים לי לכתוב. לפני יומיים, אסתי, זה אחת מהקבוצה של ברבורים, שלחה סרטון שהיא חתכה מסרט שהחילונים עשו על חרדים, היה קטע מאוד יפה שבחורים לומדים בבית מדרש ופתאום מגיעים חיילים שרצו לגייס אותם, ואז הלכו איתם מכות, משהו לא נורמלי.
אז כולם בקבוצה כנראה הכירו את הסרט, כי שאלתי איזה שאלה וכולם עשו כזה סמיילים של קריצות וצחקו עלי. אבל אחרי זה האסתי הזאת שלחה לי הודעה פרטית שיש לה את הסדרה (סדרה זה קבוצה של סרטים, כנראה כשהסרט מידי גדול ולא נכנס להם על הדיסק אז הם חותכים אותו כדי לעשות כמה דיסקים), וקבענו להיפגש בתחנת אוטובוס והיא הביאה לי כרטיס זיכרון. חשבתי שהיא צחקה עלי, אבל כשהכנסתי את הכרטיס בטאבלט, באמת ראיתי שיש שמה את הסרטים.
לא רציתי ששושנה אשתי תראה שאני רואה סרט, אז חיכיתי שהיא תירדם והלכתי לשירותים, לקחתי איתי אזניות ומטען נייד ליתר ביטחון.
חבל שראיתי את זה. זה ממש לא היה חרדי, אולי חרדים שיחקו שמה, אבל ראיתי שמה דברים שלא ראיתי כל החיים שלי, ובכלל סיימתי בחמש בבוקר, ואחרי זה הייתי עייף כל היום.י' ניסן
לא נוח לי הטאבלט הזה, לא שאני לא זמין, כי אני לוקח אותו איתי כל יום לעבודה. אבל אני רואה את החברים שיש להם את זה בכיס וזה הרבה יותר נוח. הם מגיבים מיד כששולחים להם ווצאפ, ולי זה כבד כל פעם לפתוח את השקית ולבדוק אם מישהו שלח לי הודעה.
אז קניתי מכשיר, לא משהו מידי יקר, עלה לי אלף שקל, והמוכר אמר שעשה לי חסימה כי לא רציתי חס ושלום להיות עם אינטרנט פרוץ. אפילו שהרבה חברים שלי (וואללה כמה חברים חדשים הכרתי בווצאפ, חבל שלא היה לי את זה כבר לפני כמה שנים), אז הם טוענים שבלבלו את הרבנים והאינטרנט לא באמת אסור. אבל אני רציתי חסימה. לא כמו נתיב שסתם חונקים אותי ולא נותנים כלום. אבל שיהיה חסימה. המוכר שאל אותי אם אני רוצה יוטוב ופייסבוק, לא ידעתי בדיוק מה זה, ואמרתי שישאיר לי ואם יהיה בעיות כבר אגיד לו שיסגור. -
@שואף
WOW, כמה אמת, אמת כואבת.... -
@שואף כדאי לשלוח את התגובה הזו לאותו ארגון שיכירו באמת הכואבת
הם בטח חושבים שיקח את זה רק מי שצריך ויש לו אישור מהרבנים ... -
@שואף
אלף לייקים. -
נכון באמת זה מעצבן.כי זה ממכר בצורה כזאת מפגרת..
-
@שואף
מיוחד, ממצה, חד כתער,
אפשר להעתיק להעביר את זה? -
@מן-המודיעין צור קשר contact@showf.tk
-
@שואף אמר בזכיתי בטאבלט של המכירה הסינית!:
אחרי זה ראיתי את הטאבלט של נתיב
הכל טוב ואפילו מחזק, אבל לא לענין לעשות חיזוקים מדברים לא נכונים, ב"טאבלט של נתיב" לא ניתן להתקין לא "אהבת סאפ" ולא "ווטצאפ"...!!!
כדאי לחשוב על סיפור שתואם לאמת זה לא מידי מסובך כי גרעין הרעיון של הסיפור הוא מעולה, חבל לקלקל אותו על ידי נתונים לא נכונים שקצת משמיצים שלא בצדק. -
@6262
אהבת סאפ אני לא מכיר...
וואטסאפ אפשר להתקין על טאבלט של נתיב!!! -
@6262 אמר בזכיתי בטאבלט של המכירה הסינית!:
@שואף אמר בזכיתי בטאבלט של המכירה הסינית!:
אחרי זה ראיתי את הטאבלט של נתיב
הכל טוב ואפילו מחזק, אבל לא לענין לעשות חיזוקים מדברים לא נכונים, ב"טאבלט של נתיב" לא ניתן להתקין לא "אהבת סאפ" ולא "ווטצאפ"...!!!
כדאי לחשוב על סיפור שתואם לאמת זה לא מידי מסובך כי גרעין הרעיון של הסיפור הוא מעולה, חבל לקלקל אותו על ידי נתונים לא נכונים שקצת משמיצים שלא בצדק.ללפחות מחצית ממכורי הוואטסאפ החרדיים שסביבי יש מוגן של נתיב.
-
@אוהב-ישראל
@6262 הדגיש 'טאבלט של נתיב' (על סמארטפון לית מאן דפליג), ועל זה כתבתי מה שכתבתי. -
@ליכט אמר בזכיתי בטאבלט של המכירה הסינית!:
@6262
אהבת סאפ אני לא מכיר...
וואטסאפ אפשר להתקין על טאבלט של נתיב!!!מוזר לי מה שאתה אומר בדקתי לפני שכתבתי אבל אבדוק שוב.
-
כתיבה משובחת. מציאות קשה.
(על החלק עם הגיברת מהדיסק אונקי אפשר לוותר... גם כדי שיכלו להכניס את זה לעיתון חרדי.) -
@6262 מה ההבדל בין איפון לטאבלט שניהם יש מערכת אנדרויד וזה אותו סינון
-
@אנוממי אמר בזכיתי בטאבלט של המכירה הסינית!:
@6262 מה ההבדל בין איפון לטאבלט שניהם יש מערכת אנדרויד וזה אותו סינון
מה קשור אייפון?
יש הגדרות שונות לסמארטפונים וטאבלטים ככה לפחות לפי מה שנאמר לי.
אין דבר כזה אותו סינון בנתיב, יש שם מסלולים שונים לפי כל מיני פרמטרים. -
@6262 וואטספ יש גם בסמרטפון וגם בטאבלט של נתיב והסוגי מסלולים זה האם הוואטספ מוגבל ל2 קבצות או שהוא לא מוגבל
-
וואו! שמעתי סיפור ממש דומה:
כ' אדר
הגיע החינמון השבועי לתיבת הדואר.
ישבתי עם כוס קפה, היה שם פרסומת של חנות ממש זולה, שמוכרים מכשירי "וויז" של חברה שנראה שיש לה קשר לסיומי מסכתות. נראה שהחבר'ה שם מחוברים חזק לדף היומי, כל יום יש שם "הדרן".
כ"א אדר
הבת שלי, שושנה, אספה את כל העיתונים הישנים ורצתה לזרוק את החינמון לפח. רצתי אחריה רגע לפני שהלכתי לדף היומי. כבר הרבה מסכתות התחלתי ומעולם לא הגעתי ל"הדרן", תמיד אני אוכל בורקסים רק מהחברים שעושים "הדרן". וחוץ מזה כדאי שיהיה לי מכשיר "וויז", אומרים שזה כמו מכונת כביסה היום, חובה בכל בית. מי שמשתמש במפה בדרכים - אלו אנשים שעדיין מכבסים ביד.
כ"ב אדר
הלכתי לחנות הזו, ממש גומחה. נתנו לי מכשיר כשר למהדרין מן המהדרין, עם חתימה מיוחדת, וכתוב שזה רק ל"וויז". שאלתי את המוכר שהיה נראה ממש שיסער מהסיפורים האם המכשיר חסום לגמרי, הוא קרץ לי בעין ימין ואמר "כמה חסום אתה רוצה?" אמרתי לו כלום, רק וויז. אמר לי יש פה רק וויז, הנה הדליק לי. והלכתי ככה הביתה. יצאתי מהחנות והוא אמר - פנה ימינה, אנשים הסתכלו עלי ברחובות. בנאדם הולך עם וויז מהחנות לבית שלו.
כ"ה אדר
אשתי, יפה, אומרת שקרה לי משהו, אני הולך מחדר לחדר ומחכה שיגידו לי בוויז לאן ללכת. לפעמים אני הולך עם זה להוריד את הפח. גם נוסע עם זה באוטובוס. אני יושב מאחורי הנהג ומדליק את הרמקול ממש חזק. יש לו, להדרן הזה עוצמה של סאונד. חבל שלא לוקחים את זה לחתונות. אני יושב מאחורי הנהג ושם לו "וויז" עד שהוא מתעצבן ועוצר את האוטובוס ואומר לי שאסתום למכשיר את הפה.
כ"ט אדר
מוישה, אחר החבר'המנים בכולל, אמר לי - שאפשר להתקין במכשיר שלי גם מיילים, וגם אפשר לשים לוח שנה של זמני תפילות וגם אפילו אפשר לשים שם "וואטספים", שאלתי אותו מה זה, והוא הראה לי שבנוקיה סי 2 שלו יש עיגול ירוק שנראה כמו בלון קומיקס עם שפופרת של טלפון. ולוחצים על זה. מיד כשזה נפתח לו ראיתי בצד ימין של המסך מלא עיגולים של תמונות וליד רובם היה כתוב "חחח" שאלתי אותו מה זה הסיסמא הזו. הוא אמר לי "לא משנה, תביא תמכשיר, נסדר לך את העניינים".
ל"ב אדר
הבוקר הוא החזיר לי את המכשיר מוישה, אין עליו. שם לי מייל עם המספר שלי, 76משהו. וגם פינק אותי ב"וואטספים". מדהים הדבר הזה. תוך כמה שעות שלחו לי מלא הודעות וחיברו אותי ל"קבוצות".
ל"ט אדר
לא יודע איפה הייתי עד היום, לא האמנתי שיש כזה דבר מרתק כמו הווצאפ. אני יכול לישאר שעות רתוק למסך, עונה ומגיב וקורא את התגובות של האנשים. התחברתי לעוד כמה קבוצות, של חדשות ושל "ברבורים" זה כל מיני דברים מצחיקים וקטעים ששולחים לקבוצה, יש שמה כאלה ששולחים לפעמים סרטונים מאוד מצחיקים.. אני כל פעם צוחק ועושה להם סמיילים כדי שישלחו עוד..
גם יש לי עכשיו שיעורים בווצאפ, כבר לא צריך ללכת לדף היומי שהיה הרבה יותר משעמם. יש לי כל מיני חיזוק יומי ששולחים לי.
נ' אדר
לא מרגיש כל כך טוב עם עצמי.. לא נעים לי לכתוב. לפני יומיים, אסתי, זה אחת מהקבוצה של ברבורים, שלחה סרטון שהיא חתכה מסרט שהחילונים עשו על חרדים, היה קטע מאוד יפה שבחורים לומדים בבית מדרש ופתאום מגיעים חיילים שרצו לגייס אותם, ואז הלכו איתם מכות, משהו לא נורמלי.
אז כולם בקבוצה כנראה הכירו את הסרט, כי שאלתי איזה שאלה וכולם עשו כזה סמיילים של קריצות וצחקו עלי. אבל אחרי זה האסתי הזאת שלחה לי הודעה פרטית שיש לה את הסדרה (סדרה זה קבוצה של סרטים, כנראה כשהסרט מידי גדול ולא נכנס להם על הדיסק אז הם חותכים אותו כדי לעשות כמה דיסקים), וקבענו להיפגש בתחנת אוטובוס והיא הביאה לי כרטיס זיכרון. חשבתי שהיא צחקה עלי, אבל כשהכנסתי את הכרטיס בטאבלט, באמת ראיתי שיש שמה את הסרטים.
לא רציתי ששושנה אשתי תראה שאני רואה סרט, אז חיכיתי שהיא תירדם והלכתי לשירותים, לקחתי איתי אזניות ומטען נייד ליתר ביטחון.
חבל שראיתי את זה. זה ממש לא היה חרדי, אולי חרדים שיחקו שמה, אבל ראיתי שמה דברים שלא ראיתי כל החיים שלי, ובכלל סיימתי בחמש בבוקר, ואחרי זה הייתי עייף כל היום.זהו פחות או יותר. מכאן אתם למדים, שכדאי להתרחק ממכשירים של וויז למיניהם.
-
@אנוממי זה בדיוק מה שאני מנסה לבדוק שוב, כי לפי מה שנאמר לי מאדם בר סמכא בנושא, בטאבלטים לא מאושר ווטסאפ באופן גורף.
ולגבי מסלולים אתה לגמרי לא צודק, יש מסלולים ללא שיחות למשל, יש מסלולים עם כל מיני סוגי הגדרות מיוחדות לפי קהילות ועוד -
@6262 ידוע לי שאין הבדל כי אני לא מוצא סיבה שיהיה הבדל
אבל אני לא רוצה להוציא עלי השם רע אז אני הבדוק זאת -
@שוואנצון מאיפה הסיפור הזה
והאם ניתן לפרסם אותו?