אני רק שאלה...
-
שוב אני מדגיש את הבעיה, משתתפי נטפרי חברי פרוג משתפים דבר יום ביומו תוכנות וקבצים נצרכים שוב ושוב בגלל שפג תוקף או שמשתפים בדרייב לכל עשרות המבקשים באופן אישי. את זה אפשר למנוע אם יאופשר שיתוף ממשתמש נטפרי בלבד.
-
יש כמה דברים שאתה צריך לוותר למען התורה וחוקיה. נו אז תצטרך לבקש שיתוף פרטי. שזה יהיה הדבר הכי נורא שיכול לקרות לכלל ישראל!
-
@DovidStroh אפשר על כל דבר לומר "נו שזה יהיה הבעיות שלנו" "ה המחיר שאנחנו משלמים על הגן עדן שלנו"
אבל הוא הציע פתרון וכל הדיון (התיאורטי, יש לומר) האם זה מספיק 'סבל' שמצדיק.
כל זה בהנחה שהפתרון אפשרי מבחינה טכנית. כמובן.
תשובה עניינית תהיה תשובה מסוג 'לי זה לא מפריע בכלל, אני לא מרגיש את זה', או 'לא כדאי לאפשר גם לא למשתמשי נטפרי לשתף ביניהם'. -
@DovidStroh אמר באני רק שאלה...:
יש כמה דברים שאתה צריך לוותר למען התורה וחוקיה. נו אז תצטרך לבקש שיתוף פרטי. שזה יהיה הדבר הכי נורא שיכול לקרות לכלל ישראל!
אכן בעז"ה, אך אם ניתן להקל מעל הציבור במסגרת ההלכה כמובן, ואין הדבר בגדר "דבר המסובך", מצווה גדולה לפעול בעניין. לא ככה?
ההצעה היא בעצם שיתוף פרטי אבל אוטומטי בין משתתפי נטפרי. -
@מבט צוות נטפרי כבר הסבירו הרבה פעמים - אין אפשרות לפתוח שיתוף קבצים בגלל שלא יודעים מה משותף - זה יכול להכיל דברים לא ראוים (זה לא שונה מאתר שצריך בדיקה) - נכון שגם אימייל יכול להכיל דברים לא ראויים אבל הרבנים החליטו לאפשר שיתוף פרטי, משום שחייב להיות דרך לשלוח ואז זה בדיוק כמו אימייל (נכון שאם מישהו רוצה הוא יכול לשלוח שיתוף פרטי עם תוכן רע אבל זה לא על האחריות של הסינון - זה לא "מונחים לפניך" שהרי צריכים שיתוף פרטי) אני חושב שזה מספיק מובן.
-
אכן הדברים מובנים כל צרכם, אך אם באתר פרוג התירו הרבנים שיתוף ציבורי של קבצים שיחסם רק במקרה של דיווח, אין סיבה ששיתוף ע"י אותם אנשים מחוץ לכתלי פרוג עם אפשרות דיווח על בעיה, יהיה הדין שונה. או שפתיחת פרוג לא נעשתה ע"י רבנים אלא רק מדין בור ששתית ממנו מים...
-
@מבט אני לא יכנס לזה אבל לצערינו יש בעיות עם פרוג
http://code.613m.org/viewtopic.php?f=12&t=1745 -
@DovidStroh
מוצו כל האפשרויות? כלו כל הקיצין?
ישנם עוד הרבה רעיונות, שעם קצת או עם הרבה (הרבה הרבה) עבודה יוכלו לפתוח לפחות במקרים מסויימים חלק מהקישורים המשותפים.
כל השאלה היא האם זה משהו שכדאי להשקיע בשבילו. והנה לך אחד, @מבט, שאומר שכדאית כל השקעה.
ואתה שואל מה האפשרויות? אז למשל לפתוח את הקבצים ולבדוק שהם לא מכילים תוכן בעייתי, לדוגמא, אם מדובר בקובץ זיפ אז לפתוח אותו בשרת ולעשות בדיקה לכל התמונות בפנים. יש היום ספריות מכל הסוגים שאפשר לרתום לענין כדי שיוכלו לפתוח כל סוג של קובץ ולעשות עליו בדיקות שלא נמצא בפנים מידע בעייתי - כלומר תמונה, ואם יש לשלוח לבדיקה רגילה כמו תמיד . פשוט לבדוק שאין תמונות במידע הבינארי. -
@5566NEWbrs אולי עליהם גם לפתוח כל אתר ולבדוק את הבינארי? זה לא כל כך פשוט
(נטפרי נוצר על ידי מתכנתים מתקדמים מאוד ואני סומך שהם מבינים אם יש דרך לעשות את זה באופן אוטומטי). -
אם מוסכם שפרוג הוא בעייתי אז הבנתי , הנושא סגור.
-
@DovidStroh זה מה שהם עושים רק בלי הבינארי
-
@מבט
זה ממש לא מוסכם שפרוג הוא בעייתי, למרות שאני אישית חושב כך.
בכל אופן שם אפשר עד מגבלה מסויימת, ולא מה שאתה מציע. אם חסר לך איזו תוכנה קטנה, באמת תוכל לבקש בפרוג, הרי משם אתה יכול להוריד.
הבעיה מתחילה כשמדובר בקבצים גדולים, שם אי אפשר לאפשר חופשיות. -
הבעיה היא בהעברת תוכנות מחוץ לפרוג או בפרוג בתוכנות בגודל קצת חריג, אבל הבנתי מכאן ומהודעות בפורום הישן שפרוג ונטפרי זה נושא רגיש. אז תעזוב, נניח להם.
-
@מבט
כל מה שנכנס לפרוג ירד לך מצויין.
תוכנות יותר גדולות לא נכנסות בכלל בפרוג, הגודל המקסימלי שם הוא 24 מ"ב כמדומני, ועד הגודל הזה באמת תוכל לבקש שם.
רק אם אתה מדבר על תוכנות יותר גדולות, יש מה להמשיך לדבר על פתרונות. -
@מבט
פרוג ונטפרי זה לא נושא רגיש.
יש כאלה שסבורים שצריך לבדוק (ואני ביניהם), לעומת ההנהלה של נטפרי שסבורה שלא.
האתר פתוח בנטפרי בלי סינון משום שהם סומכים על פרוג, ומי שרוצה יחסום לעצמו. הכי פשוט שיש. -
זה ממש לא נשמע אמיתי שההנהלה של נטפרי מכשירה את פרוג, בעוד יש שם עשרות סרטונים עם נשים ללא פיקוח. עושה רושם שאין להם אפשרות לחסום את פרוג או בבחינת הרע במיעוטו.
-
@מבט
לא יודע מה אמתי ומה לא, אבל זה מה שמאט כתב, ועליו אני סומך.
אני אישית עדיין חושב אחרת.
אבל בוא לא נחזור לפרוג, באמת דנו על זה מספיק.
אם יש לך עדיין בעיה בלהוריד תוכנה מסויימת אפשר להמשיך לדבר. -
@מבט אמר באני רק שאלה...:
עושה רושם שאין להם אפשרות לחסום את פרוג או בבחינת הרע במיעוטו.
אני מכיר נטפרי מספיק זמן ואני יכול להגיד לך שכשמדובר בכשרות נטפרי לא מתכופף. בטח יש סיבה אבל מה זה אני לא יודע.
-
על כך נאמר שב ואל תעשה עדיף. תודה לכל המסייעים.
-
אם מותר להעיר:
לדעתי אין ספק שהמטרה אינה שאתרי השיתוף תמיד יהיו סגורים, אלא אדרבה יבוא יום והסינון יהיה כ"כ חזק וזה פשוט יסנן את התוכן ללא קשר מאיפה ההורדה נעשית וכמה זמן השיתוף זמין ומה סוג הקובץ.
זה רק עניין של זמן.
פשוט כל עוד שאנחנו עדיין לא שם ההכרח הוא לסגור את אותם אתרי שיתוף בעייתיים.מנהלים, הלא כן?