אז מי בדיוק "אשם", נטפרי או 019?
-
אני היחיד שיצאתי מדעתי?
אני לקוח של 019 בגלל שהם זולים.
אני תלותי באינטרנט באופן מלא לצורך עבודתי, היות שלקוחותיי פזורים ברחבי הגלובוס.
ופשוט, בממוצע אחת לתקופה, אין אינטרנט ערב+לילה...
בנוסף, ישנם גלי איטיות מחרידים באופן קבוע + ניתוקים חוזרים ונשנים.אני גולש עם ראוטר חדש, באזור וקומה בהם הגלישה [אמורה להיות] מצויינת, עם 40 מגה.
ולמעשה, בזמנים הטובים אכן הכל מהיר ומצויין, אבל ישנם בעיות שחוזרות ונשנות בצורה שגורמת פשוט הפסדים כספיים ולקוחות שמתרגזים. וגם אני לפעמים...בניתוק האחרון [ערב שלם + לילה שלם!!] שהיה לפני כחודש בערך, 019 האשימו את נטפרי.
ובאיטיות המחרידה [פשוט א"א להעלות חומרים לרשת בשביל לשלוח ללקוח] שהיתה בתחילת השבוע הנוכחי, גם כן נציג 019 האשים את נטפרי.אז מה עושים..?
אר-אל טובים יותר? יציבים יותר? יש כאן לקוחות שהיו ב-019 ועברו לאר-אל ויכולים להמליץ?פשוט קמצנות חסרת הסבר של 30 ש"ח לחודש, שעולה לי בעצבים.
פשוט חבל על הבריאות שלי, ועל הלקוחות שלא מקבלים שירות מידי תקופה.אשמח שהאשכול לא יהפך לפריקת אמוציות [על אף שזה מה שעשיתי בעצמי.. מודה..], אלא לסקירה מקצועית ותמציתית של משתמשים שיעזרו לי בפועל במתן ייעוץ.
תודה!
-
@חיים-כהן נייח או נייד?
-
@חיים-כהן טוב שהעלת את הנושא, כי אני כבר בחיפושים אחרי ראוטר חדש, הייתי בטוח שכל הניתוקים הם בזכות הותק של הראוטר (3 שנים).
אבל אם אצלך גם עם ראוטר חדש יש את כל הבעיות, אז צריך לחשב מחדש.
אצטרף אליך למעקב אחרי המלצות.
-
אולי תנסה את RL לתקופה?
-
@חיים-כהן
אני בגלל הדברים האלו מחזיק בנוסף לנייח (אני לא ב019) עוד 2 סטיקים.
אם אתה נותן שירות ללקחות, ברמה שצריכים אותך אונליין (אני גם ככה בד"כ) אז זה שווה את הכסף למקרי תקלות.דבר נוסף, איטיות, ניתוקים וכו' אני ידע שקיים גם באינטרנט פרוץ לגמרי. (ז"א, קשה מאד להוכיח שזה דבר שקשור בדווקא לנטפרי / 019 וכו' - אני שומע מאחרים שמחוברים לאינטרנט פתוח ה"י גם הרבה טענות על זה שמידי פעם יש נפילה משום מקום )
-
@clickone אמר באז מי בדיוק "אשם", נטפרי או 019?:
@חיים-כהן >
דבר נוסף, איטיות, ניתוקים וכו' אני ידע שקיים גם באינטרנט פרוץ לגמרי. (ז"א, קשה מאד להוכיח שזה דבר שקשור בדווקא לנטפרי / 019 וכו' - אני שומע מאחרים שמחוברים לאינטרנט פתוח ה"י גם הרבה טענות על זה שמידי פעם יש נפילה משום מקום )הוא לא כתב שנטפרי הבעיה, הוא ציטט את השירות לקוחות של 019.
הוא מחפש לשמוע על RL וכדו', שהם הספקים של נטפרי.אבל גם אני משתבש (בלי לקוחות בהכרח) מכך שיש קטיעות כל הזמן (אותר שינוי ברשת, ועוד פנינים בדומה), זמנים שהחיבור מגמגם איטי, ואף שובק חיים לתקופת תמה.
-
@ayys613 אני יודע.
מה שכתבתי במשפט אחד זה, שאם האינטרנט חשוב לך עד כאב, עדיף להחזיק יותר מחיבור אחד לרשת.
(וזה בלי קשר לסינון בכלל. - וזה מה שעושים בכל מקום נורמלי שחייבים אינטרנט רציף. יש יותר מחיבור אחד, ובד"כ יש לפחות 2 ספקי נייח ועוד נייד אחד על הראוטר.)הבטחתי משפט אחד, ויצא כמה סליחה...
-
@aiib נייח. וכמו שכתבתי שהראוטר שלי חדש.
@מלא זה בגדול כיוון המחשבה שלי, אבל בדיוק בשביל זה פתחתי כאן אשכול בשביל לשמוע המלצות.
@clickone להחזיק נטסטיק במקביל לחיבור תקול, מבחינתי זה בערך כמו לבנות בית חולים מתחת לגשר.. למה לא יותר פשוט לעבור לספק יציב יותר?
ולגבי מה שכתבת על ניתוקים וכדו' גם באינטרנט פרוץ,
זה בהחלט נכון. בעיות יכולות לקרות בכל מקום. אבל לא ברמת שכיחות שכזו.
מבחינתי זו קטסטרופה שעברה כל גבול הגיוני. פשוט נקעה נפשי. אין לי מילים אחרות.אני לא רץ לרכוש עוד חיבור למקרים שכאלו, היות שספק נורמלי אמור להיות יציב 99% מהזמן.
לא רוצה לפרגן להם, אבל כשהייתי באתרוג, אני יכול להעיד שמבחינת איכות החיבור [חלילה לא על כשרותו], הם היו פיקס! פשוט לא היו תקלות כמעט בכלל.כך שאם יש כאן מישהו עם המלצה לספק יציב יותר, אשמח.
ובמידה ואכן אין המלצה שכזו, אולי אשקול להחזיק גם ראוטר סלולארי. -
@חיים-כהן אמר באז מי בדיוק "אשם", נטפרי או 019?:
@aiib נייח. וכמו שכתבתי שהראוטר שלי חדש.
פשוט כתבת באיזור וקומה שהגלישה צריכה להיות טובה שזה דבר שקשור רק לנייד.
בכל אופן גם אני בנייח ואמנם יש ניתוקים אבל לא ברמה שאתה מתאר. כך שזה מסתבר שזה משהו דווקא אצלך. אני לא יודע איך לבדוק אבל צריך לחשוב על כיוון של בעיות בהגדרות של הראוטר אולי. אגב ראוטר חדש זה לא מחייב שהוא באמת עובד...
אמנם זה שזה בעיקר בלילה מראה שזה כן בעיה של הספק אבל אולי זה בשילוב בעחות בהגדרות -
@חיים-כהן
דווקא הניסיון שלי בשבעת המינים מבחינת איכות חיבור היה ממש גרוע, עד שהתחלתי להתייאש. (בעיקר הייאוש זה הזמן המתנה בשביל מריחה )
אני אישית בנייח בRL ובכללי מאד מרוצה. יציב מאד לדעתי. (רק שאם אין לי אינטרנט בכמה אחוזים הבודדים של תקלה, ולא משנה מי אשם, הספק או בזק, זה קטסטרופלי בשבילי כי שעות העבודה בעיקר בלילה)
תנסה RL לכמה ימים. מה יכול להיות?
ובנוסף, בדקת אולי בעיות בסינכרון מול בזק? -
@clickone מדבריך ומשאר הדוברים נשמע שניתוקים של שעות הם דבר יחסית לא נדיר
ואני הייתי בטוח שאני עם ניתוקים שחוזרים אחרי כמה שניות עד דקה הכי מסכן בעולם... -
@aiib עניין של מיקום קשור מאוד גם לחיבור נייח, היות שישנם מקומות שבפוטנציאל שלהם הם בעייתיים.
לצורך הענין, אני אישית בעבר הייתי גר במיקום בעייתי, שבזק אמרו לי שהמקום תומך רק עד מהירות של 5mb בלבד!
אבל כיום המיקום שאני גר ב"ה נטול בעיות, ובכל זאת יש לי בעיות...ובענין הראוטר; לגבי ההגדרה - הוא מוגדר מצויין. ולגבי ה'חדש' - התכוונתי לומר שהוא תומך במהירויות גבוהות [בשונה מישנים שלא עוברים את ה-15mb.
@clickone עניין הסינכרון מול בזק נבדק, והכל תואם ומוגדר היטב.
אז אעשה כעצתך ואנסה את RL בעזה"י, מקווה שיהיה בסדר.
אם יש למישהו עוד תובנות/המלצות, אשמח מאוד לשמוע.
-
@חיים-כהן אני באראל,
יציב מאוד. היו ניתוקים בודדים ממש בשנתיים מאז התחברתי.
קשה אפילו להיזכר מתי קרה בפעם האחרונה. -
ידוע לי מקרה על חנות עמדות מחשבים, היו שם בעיות כל יום באינטרנט, וכמובן האשם הראשון היה RL... החליפו ספק, לא עזר, החליפו כבלים לcat6 - לא עזר, בקיצור, הפכו את המדינה כמעט.
בסוף הגיע שם איש רשת מקצוען שבדק את העניין לעומק, והתברר שהבעיה הייתה בתשתית. למרות שבזק כמובן הכחישו בתחילה. -
@ayys613 אמר באז מי בדיוק "אשם", נטפרי או 019?:
@clickone אמר באז מי בדיוק "אשם", נטפרי או 019?:
@חיים-כהן >
דבר נוסף, איטיות, ניתוקים וכו' אני ידע שקיים גם באינטרנט פרוץ לגמרי. (ז"א, קשה מאד להוכיח שזה דבר שקשור בדווקא לנטפרי / 019 וכו' - אני שומע מאחרים שמחוברים לאינטרנט פתוח ה"י גם הרבה טענות על זה שמידי פעם יש נפילה משום מקום )הוא לא כתב שנטפרי הבעיה, הוא ציטט את השירות לקוחות של 019.
הוא מחפש לשמוע על RL וכדו', שהם הספקים של נטפרי.אבל גם אני משתבש (בלי לקוחות בהכרח) מכך שיש קטיעות כל הזמן (אותר שינוי ברשת, ועוד פנינים בדומה), זמנים שהחיבור מגמגם איטי, ואף שובק חיים לתקופת תמה.
בנטפרי ספציפית יש המון בעיות במהירות גלישה,
זה לאו-דווקא קשור ל-019.
יש לי שכן עם אינטרנט פרוץ רח"ל, שמנוי ל-019
ואין לו בעיות עם הקליטה וכיו"ב.
זה קיים בכל חברות הסינון אם כי, לא רק!
יש המון מקרים גם עם סינוני אינטרנט למיניהם. וחבל!
כי אני אישית מכיר אנשים שקשה להם לחסום בגלל בעיות גלישה. -
@שח-מט אמר באז מי בדיוק "אשם", נטפרי או 019?:
וכן בכל חברה ספציפית יש בעיות...
-
@שח-מט אמר באז מי בדיוק "אשם", נטפרי או 019?:
לא נכון. אני בנטפרי VPN-US כבר שנה וחצי (מאז שהתחילו VPN-US של נטפרי). אף פעם לא היה לי איטות או ניתוקים. זה בעיה של הספק בלבד.
-
@DovidStroh הלוואי שVPN ישראל יהיה כמו שאתה מתאר
-
@aiib אכן כשהיה לי VPN ישראל לא היה אותו סיפור (לא רע אבל לא כמו עכשיו שממש לא מרגישים את זה) אבל למעשה יתכן שזה בגלל ספק שרת הVPN או ספק שלך בארץ.
-
@shraga אמר באז מי בדיוק "אשם", נטפרי או 019?:
בסוף הגיע שם איש רשת מקצוען שבדק את העניין לעומק, והתברר שהבעיה הייתה בתשתית. למרות שבזק כמובן הכחישו בתחילה.
אני לא איש רשת מקצוען אבל טיפלתי לא פעם בחיבורים חדשים.
ברוב המקרים הבעיה קשורה לתשתית של בזק.
בדר"כ הבעיה הידועה שמחוברים ל100 מגה והתשתית לא עומדת בזה, מורידים ל40 ורואים ישועות.
ולפעמים הם פשוט מחליפים פורט בארון תקשורת שלהם או מחליפים פשוט כבל.