שאלה על שינוי אתר באותו דומיין
-
רציתי לשאול, אע"פ שלא נפגשתי עם התקלה הזו, אבל בפועל מה אמורים לעשות עם דבר כזה שאמור לקראות.
ידוע אצל מקדמי אתרים שיש עדיפות להשתמש עם דומיין "משומש" לדומיין לא משומש. ואכמ"ל בטעם הדבר.
וכל גולש ותיק כבר נפגש עם מקרים או שבעל דומיין משומש רוצה למכור אותו או שקישורים שהופנו לאתר מסויים באופן ברור הופנו שוב לאתר אחר שיושב על אותו דומיין, או שאפילו אתר פעיל שהכרנו אותו פעיל יום אחד צומח באותו דומיין אתר אחר זר ומנוכר ולא מוכר.
מה קורה אם דומיין מסויים נפתח בנטפרי, ולאחר שנה, שנתיים, חמש או עשר שנים, לא משנה כמה, הוא נמכר.
כיצד ניתן לעלות על זה?
כמובן שיש סינון מלל, סינון תמונות וכו'. אבל למעשה הרי ברור שיש אתרים שא"א לפתוח אותם בנטפרי בשום אופן גם עם סינוני מלל ותמונות, כמו שיש מודעת אזהרה מצאנו כאן דברים לא טובים. למעשה אם כן מה עושים עם מקרים כאלה? האם יש אולי איזה מנגנון ששומר אצלו את נושא האתר ולאחר זמן בודק שהוא לא השתנה או כיצד. -
@יהושע-ב גם לי היה פעם את השאלה הזו
אבל עד כמה זה קורה? ובפרט בסוג האתרים שאנשים מבקשים לפתוח בנטפרי.וכל גולש ותיק כבר נפגש עם מקרים או שבעל דומיין משומש רוצה למכור אותו או שקישורים שהופנו לאתר מסויים באופן ברור הופנו שוב לאתר אחר שיושב על אותו דומיין, או שאפילו אתר פעיל שהכרנו אותו פעיל יום אחד צומח באותו דומיין אתר אחר זר ומנוכר ולא מוכר.
לא יודע אם אני מספיק ותיק ליקרא "גולש ותיק"... אני נתקל די הרבה בדומיינים שכבר לא קיימים, אבל לא בדומיינים שהוסבו לשימוש אחר (שלא קשור לשימוש הראשון).
-
@יהושע-ב
עיין עירובין דף ס"ג ע"ב בסוף העמוד.
ובנוסף האתר נפתח עם סינון ובנוסף יש את מנגנון הדיווח שעובד נפלא. -
-
@shraga התכוונת לזה ??
אמר להו כל בטולי רשותייהו גבי חד מילתא דלא שכיחא היא. ומילתא דלא שכיחא לא גזרו בה רבנן
-
@yzahn אמר בשאלה על שינוי אתר באותו דומיין:
לא יודע אם אני מספיק ותיק ליקרא "גולש ותיק"... אני נתקל די הרבה בדומיינים שכבר לא קיימים, אבל לא בדומיינים שהוסבו לשימוש אחר (שלא קשור לשימוש הראשון).
מעניין. אני נתקלתי. אבל לבינתים לא דברים שאמורים להיות בנטפרי בעיות מבחינת כשרות.
אחד מהם היה אתר סגור בנטפרי בכל מקרה, ואחד מהם היה אתר שהוסב הדומיין שלא ידועה לי בעיה ממשית באתר השני. -
@יהושע-ב אמר בשאלה על שינוי אתר באותו דומיין:
אחד מהם היה אתר סגור בנטפרי בכל מקרה, ואחד מהם היה אתר שהוסב הדומיין שלא ידועה לי בעיה ממשית באתר השני.
בד"כ זה באותו נושא.
-
במקרה האחרון שציינתי אאל"ט היו שני נושאים שונים לגמרי שלא קשורים.