אלי אקספרס - קאשבק נטפרי משנה את החיפוש
-
תגובה: אתר אליאקספרס שעובר דרך מגי'קוד
@magicode לתשומת לבך:
בתקופה האחרונה התחלתי לקנות באלי אקספרס ושמתי לב שבחיפוש אני לא מקבל את התוצאות הכי זולות וחברים שולחים לי קישורים לתוצאות יותר זולות שיצאו להם מחיפוש של אותם מילים בדיוק.
בדקתי עכשיו במחשב בלי נטפרי ובהתחלה חיפשתי מוצר מסויים וקיבלתי תוצאות גם מחנות זולה יותר וכשהפעלתי קאשבק דרך אחד האתרים וחיפשתי שוב אותו דבר קיבלתי את אותם תוצאות שאני מקבל בנטפרי בלי המוצרים של אותה חנות זולה.
המסקנה ברורה.. -
@אלי-TZA
על כמה מוצרים עשית את ה'מחקר' שלך?
אולי זה מקרי
והזול נחסם מחמת ביטוי או תמונה -
@אני-העבד כמה מוצרים שונים. אבל אל תאמין לי, תבדוק בעצמך.
@אני-העבד אמר באלי אקספרס - קאשבק נטפרי משנה את החיפוש:
אולי זה מקרי
והזול נחסם מחמת ביטוי או תמונהאני יאתגר אותך: תעבור שוב על הניסוי שעשיתי ותמצא למה לא יכול להיות שזה בגלל שהזול נחסם..
אגב, אחרי שאני מגיע למוצר שלא הופיע בחיפוש (לאו דווקא הזול) הוא נפתח מצויין דרך קאשבק/נטפרי.
-
אתה מדבר על חיפוש בתוך ALIEXPRESS ?
-
@magicode כן.
-
@אלי-TZA מוזר הדבר הזה.
בדקת אם זה ככה גם בקאשבקים אחרים? -
@WWW אכן:
@אלי-TZA אמר באלי אקספרס - קאשבק נטפרי משנה את החיפוש:וכשהפעלתי קאשבק דרך אחד האתרים וחיפשתי שוב אותו דבר קיבלתי את אותם תוצאות שאני מקבל בנטפרי בלי המוצרים של אותה חנות זולה.
-
@אלי-TZA זה אולי קשור לזה:
https://he.aliexpress.com/af/ABC.html?גם בחיפוש מחוץ לנטפרי, זו הכתובת?
-
@WWW אמר באלי אקספרס - קאשבק נטפרי משנה את החיפוש:
@אלי-TZA זה אולי קשור לזה:
https://he.aliexpress.com/af/ABC.html?לכאורה כן
גם בחיפוש מחוץ לנטפרי, זו הכתובת?
אחרי הפעלת קאשבק כן.
אגב, עוד משהו שראיתי עכשיו שדרך נטפרי בד"כ א"א אפילו לחפש בלי להיכנס/להירשם ולא דרך נטפרי אפשר בלי וצריך להיכנס רק בקניה בפועל.
-
@אלי-TZA אמר באלי אקספרס - קאשבק נטפרי משנה את החיפוש:
אגב, עוד משהו שראיתי עכשיו שדרך נטפרי בד"כ א"א אפילו לחפש בלי להיכנס/להירשם ולא דרך נטפרי אפשר בלי וצריך להיכנס רק בקניה בפועל.
נכון מה ההסבר בזה?
-
נכון מה ההסבר בזה?
ענק!
רק עכשיו אני תופס שזה קשור לנטפרי, אכן מעצבן ביותר!
פתחתי עכשיו פניה בנטפרי, בא נראה מה יהיה התגובה.ובעניין הקאשבאק - לא הבנתי, על איזה קאשבאק מדובר בדיוק?
-
@הבוס-הגדול אמר באלי אקספרס - קאשבק נטפרי משנה את החיפוש:
נכון מה ההסבר בזה?
ענק!
רק עכשיו אני תופס שזה קשור לנטפרי, אכן מעצבן ביותר!
פתחתי עכשיו פניה בנטפרי, בא נראה מה יהיה התגובה.אין צורך, כמו שאפשר לראות כאן הבוס מעודכן וחזקה עליו שיטפל ברצינות.
רשמתי את זה כאן בפורום כי זאת הייתה הדרך הכי נוחה להפנות את תשומת ליבו לעניין וכן לשמוע מהחברים אולי פספסתי משהו, אם זה יגרום לפניות מיותרות (כנ"ל כיון שהנושא מטופל) אמחק את ההודעה.ובעניין הקאשבאק - לא הבנתי, על איזה קאשבאק מדובר בדיוק?
ראה כאן.
-
בדקתי את זה ולא ראיתי משהו מיוחד היה שוני בין התוצאות חיפוש.
אבל זה לא היה קשור דווקא לשינוי הזה. ולא היה לזה חוקיות.
כלומר היה גם שינויים בין חיפוש לחיפוש בלי קשר אם יש קאשבאק או לא.
יכול להיות שהמנגנון של החיפוש שלהם הוא רנדומלי. -
@magicode ראיתי את הרנדומליות שאתה מדבר עליה אבל בתוכה כן מצאתי חוקיות מסויימת.
לדוגמה כשחיפשתי nokia c5 hebrew ובחרתי בקטגוריית טלפונים ניידים וסינון לפי מחיר דרך נטפרי/קאשבק אחר תמיד אין שום תוצאה מהחנות R-phone שיותר זולה. ולא דרך נטפרי/קאשבק תמיד יש תוצאות מהחנות הזאת ממש בראש הרשימה. -
@אלי-TZA אני מקוה ש@magicode יבדוק את דבריך,
אבל תראה כמה חבל שלא סיפקת את הפרטים הללו מייד בהודעה הראשונה. -
@אלי-TZA
איך ביטלת את ההפניה של הקאשבאק כדי לבדוק? -
nokia c5 hebrew
בדקתי ובאמת המוצר הזה מהחנות הזאת
https://he.aliexpress.com/item/32766945958.html?spm=a2g16.12010615.8148356.6.119c28f8j1CvWc
לא מקודם ע"י תכנית השותפים של עליאקספרס, אם זה שיטתי זה אומר שהגלישה שמופנת ע"י קאשבק הוא מביא רק תוצאות שמקודמות ע"י תכנית השותפים של עליאקספרס,
קיים מאגר נתונים של כל המוצרים כולל הפרטים שלהם שמקודמים ע"י התכנית שותפים (הם מציעים מפתח API למנויים)דרך אגב, זה לא קשור לזול או יקר, אלא לאינטרס של החנות האם להצטרף לתכנית שותפים של עליאקספרס,
-
@מן-המודיעין אמר באלי אקספרס - קאשבק נטפרי משנה את החיפוש:
לא מקודם ע"י תכנית השותפים של עליאקספרס, אם זה שיטתי זה אומר שהגלישה שמופנת ע"י קאשבק הוא מביא רק תוצאות שמקודמות ע"י תכנית השותפים של עליאקספרס,
מעניין שאי אפשר לשנות את הבחירה הזאת.
-
@magicode אמר באלי אקספרס - קאשבק נטפרי משנה את החיפוש:
בדקתי את זה
בדקת גם למה צריך להתחבר לפני החיפוש?
-
@נטפריס אמר באלי אקספרס - קאשבק נטפרי משנה את החיפוש:
אבל תראה כמה חבל שלא סיפקת את הפרטים הללו מייד בהודעה הראשונה.
ניסיתי לספק את מירב הפרטים, מה פספסתי? את הרנדומליות והחוקיות שבה? האמת שחשבתי ש@magicode יראה מיד את החוקיות שמצאתי.
@magicode אמר באלי אקספרס - קאשבק נטפרי משנה את החיפוש:
@אלי-TZA
איך ביטלת את ההפניה של הקאשבאק כדי לבדוק?פעם ראשונה בדקתי קודם בלי קאשבק ואח"כ הפעלתי קאשבק ובדקתי שוב, פעם שניה ע"י מחיקת כל הקוקיס של האתר, ופעם שלישית ע"י כניסה במקביל דרך גלישה בסתר. לא היה הבדל ביניהם בתוצאה.
@מן-המודיעין אמר באלי אקספרס - קאשבק נטפרי משנה את החיפוש:
אם זה שיטתי זה אומר שהגלישה שמופנת ע"י קאשבק הוא מביא רק תוצאות שמקודמות ע"י תכנית השותפים של עליאקספרס,
זה בדיוק מה שאני חושב שמצאתי!
דרך אגב, זה לא קשור לזול או יקר, אלא לאינטרס של החנות האם להצטרף לתכנית שותפים של עליאקספרס,
אכן כך, רק שהרבה פעמים זה חופף כי זאת החלטה של אסטרטגיה שיווקית האם להשקיע בלהיות זול או לתת את אותו כסף לתוכנית שותפים/קאשבק..