פרויקט אתר תפילות ופיוטים
-
https://web.nli.org.il/sites/nlis/he/song
אנא
מה שעשיתם עם ויקיפדיה, שיש היום בזכותכם את המכלול, נא עשו עם האתר הנהדר הזה.
יש כאן חומר דתי רב ערך, מאגר ענק של תפילות ופיוטים, כפי שלא נמצא בשום אתר אינטרנט אחר
חייבים למצוא פתרון לטובת המסוננים בנטפרי
זה בלתי אפשרי לבקש ממכם שתפתחו אחד-אחד, כשם שהיה בלתי אפשרי לבקש פתיחת ערכים בודדים ב ויקיפדיה אחד-אחד
חייבים כאן פתרון מערכתי כדוגמת המכלול
זה לא פחות חשוב מויקיפדיה
תודה רבה -
רבותיי!
הצביעו בעד!
מדובר באתר שאוסף עשרות אלפי קטעי תפילה ופיוטים מקוריים, ששרדו את המלחמות, ומאפשרים לגולשים להאזין לאודיו לא ויזואלי
להלן קישור לדוגמא מתוך עשרות אלפים כאלו
https://web.nli.org.il/sites/nlis/he/Song/Pages/song.aspx?songid=74#122,124,138,204
השאלה היא, האם אתם יכולים לפתוח את אפשרות ההשמעה, שתהיה אפשרות להפעיל את מנגן האודיו של האתר ?
השימושיות של האתר הוא פשוט: זה כמו שימושיות של ויקיפדיה, האתר מסייע לשחזר עשרות אלפי קטעי תפילה עתיקים מונומנטליים מציוויליזציות שנכחדו, מכל העדות והחוגים, והכל בצורה מסודרת ומאורגנת, מלפני מאות שנים, וכך נוכל להתחבר לשורשים, לחזור לימי אבותינו הקדושים,
מדובר בגישה לספריית אודיו ענקית עם המון מידע יהודי משוחזר. לתועלת הש"ץ, האדמו"ר, הרב, ראש הישיבה והחזן, וכל מי שאוהב להתפייט ולהתקרב לניחוחות של הדורות הקודמים.
בתחום הספציפי הזה, אין תחליף לאתר הזה!
הבעיה היא שיש באתר גם הקלטות אודיו של נשים, ובזה גם אני לא מעוניין, אז פשוט שחייבים סינון, שרק קול גבר יהיה פתוח לשמיעה.
התוכן לא צריך סינון, כי אין שם כלל שירי חולין של משוררים ומשוררות / זמרים או זמרות, ואין שם כלל טקסט חופשי, אלא רק טקסט קדוש מהמקורות הכשרים של היהדות הנאמנה, כגון: מתוך ספר התהילים, מתוך ספר הזמירות לשבת ויום טוב, או מתוך ה"סידורים" וה"מחזורים".
אפשרות א' סינון אוטומטי, ע"י זיהוי רובוטי של "פס-קול", שחוסם אוטומטית פס קול של אשה
אפשרות ב' סינון ע"י ביצוע אימות מול שם האדם שמופיע בכותרת כל אודיו, אם מדובר בשם של אשה זה ישאר חסום
אפשרות ג' סינון ידני, בתהליכים, ע"י צבא מתנדבים, כמו את "המכלול" החרדי שהחליף את ויקיפדיה.
עלו והצליחו ! -
@סערצעך שלחת בקשה לפתיחת הקבצים באתר במערכת הפניות?
במקום לכתוב כאן עדיף לכתוב להם ישר. -
@סערצעך אמר בפרויקט אתר תפילות ופיוטים:
מה שעשיתם עם ויקיפדיה, שיש היום בזכותכם את המכלול, נא עשו עם האתר הנהדר הזה.
חייבים כאן פתרון מערכתי כדוגמת המכלול
זה לא פחות חשוב מויקיפדיהככל הידוע לי 'המכלול' הוא לא פתרון של 'נטפרי'.
אולי בקשה לראשי המכלול תעזור. -
הבעיה היא שיש באתר גם הקלטות אודיו של נשים, ובזה גם אני לא מעוניין, אז פשוט שחייבים סינון, שרק קול גבר יהיה פתוח לשמיעה.
כפי הידוע לי, נטפרי לא חוסמים אתרים שיש בהם שירת נשים (אולי אני טועה)
@magicode אמר בכללי חריגה מהכללים:הסינון אמור לסנן מה שמסוכן ליהודים לא מה שאסור לגברים.
כמעט בכל בית עם ילדים יכול להיות דיסקים או קלטות של שירי נשים ובנות או שירי ילדים שהם שירי נשים. ולמרות שזה אסור לגברים מחזיקים את זה בבית כי זה לא מסוכן.
ואין חשש שגבר יקשיב.
אבל יקום מישהו ויוכיח לי שהוא כן יש לו יצר הרע להקשיב לשירי נשים והוא לא מצליח להתגבר על עצמו ולכן זה כן מסוכן.
אז אני סבור שזה תופעה חריגה ובשביל אותו אחד אני חושב שהוא צריך שמירה יתירה והוא צריך להכינס תחת פיקוח של קהילה כלשהית שתחסום לו את כל הדברים שמסוכנים עבורו.
את מה שאני אומר התייעצנו עם הרבנים וזה מה שהם אמרו.
נ.ב אני לא עובד בנטפרי
-
אפשרות א' סינון אוטומטי, ע"י זיהוי רובוטי של "פס-קול", שחוסם אוטומטית פס קול של אשה
לא שייך , נטפרי לא יכולים לסמוך רק על רובוט (שעלות פיתוח שלו בכל מקרה מאד יקרה).
אפשרות ב' סינון ע"י ביצוע אימות מול שם האדם שמופיע בכותרת כל אודיו, אם מדובר בשם של אשה זה ישאר חסום
זה יכול להיות רעיון,אבל גם אם זה אפשרי זה דורש לכאורה פיתוח מיוחד
ואני לא חושב שזה בראש סדר העדיפות כיום בנטפרי.אפשרות ג' סינון ידני, בתהליכים, ע"י צבא מתנדבים, כמו את "המכלול" החרדי שהחליף את ויקיפדיה.
מי ינהל את המתנדבות? (אתה חושב שאפשר לסמוך על מתנדבים ששומעים שירת נשים)
ואיך נטפרי יכולים לסמוך על המתנדבים? (במכלול לא סומכים עליהם לגמרי, כי יש סינון טקסט ותמונות גם במכלול) -
תודה.
מי הם ראשי מכלול ואיך פונים אליהם בהצעה זו ? -
אולי מרדכי
-
@ר-חיים אני לא מהנהלת המכלול...
בסה"כ עוזר להם קצת... -
@סערצעך מי שיכול לעזור מאוד זה בעלי האתר. תנסה לברר איך אפשר לפנות אליהם אולי תבקש שיפתחו את איזור היצירת קשר.
צריך לשטוח את הדבר בפניהם במענה רך ולשון רכה, ובהחלט יכול להיות שהם יחשבו על פתרון. -
@סערצעך
שלום.
נמצא פתרון האם דיברת איתם או שאין מה לעשות??
תודה -
@ש-ג עבר שנתיים מאז..........
-
אפשר להגיד להם שיתיגו האם יש שירת נשים או לא והרובוט של נטפרי יצטרך לזהות רק את זה.
-
@nk אמר בפרויקט אתר תפילות ופיוטים:
אפשר להגיד להם שיתיגו האם יש שירת נשים או לא והרובוט של נטפרי יצטרך לזהות רק את זה.
-
@צדיק-תמים אמר בפרויקט אתר תפילות ופיוטים:
@nk אמר בפרויקט אתר תפילות ופיוטים:
אום כולתום עם קול גברי ומתה, והם לא פותחים.
יש עוד מספר צדדים להקל לשמוע אותה אבל אינם פותחים, אז באופן גורם אם לאו?!