האם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?
-
@מיציבושי הכותרת האם יש פוליטיקה וכו' הגיעה מדוב, פותח האשכול. אני דווקא זה שטען שכנראה אין פוליטיקה, כי צומת פתוח, וחב"ד פתוח, וברסלב פתוח (ב"ה) וא"כ מסתבר שנטפרי לא בראש של *** כך שדוב יכול להיות רגוע. וזה היה ההקשר שבו הזכרתי את ***. אתה ויאיר ערבבתם הכל. שימו לב מי עונה מה. אני ודוב וmorwin - שלש ניקים שונים.
-
@morwin אולי אתה ו מיצובישי תחליפו מספרי טלפון ותריבו לבד הרמה יורדת לאט לאט...
-
וזה מכוון גם למיצובישי
-
@יאיר-שחל תיזהר לא לעזור לנו להוריד את הרמה !?
@איש-טוב אתה איש טוב בבקשה הסבר א"כ מה השאלה כאן בפוסט
אין פוליטיקה (ואפ' אם יש אני לא סובר שזה בעיה תלוי באיזה מידה)!
עכשיו מה הבעיה מה נשאר מסובך בנושא ?? -
@מיציבושי אוי...
-
@איש-טוב לא אמרתי השקפה אני מדבר באופן עקרוני על כל האתרים בדומה למדור שאל את הרב בהידברות ועל סגנון אתרים שיש בהם תוכן כזה אמרתי שחסומים
אין לדעתי אתר ואין שום אתר שסגור בגלל השקפה לא הלכתית אלא קהילתית ואתר שסגור בגלל פוליטיקה תוכל למצוא אבל גם בגלל פוליטיקה הלכתית ולא סתם -
אני לא רוצה להזהיר שוב, אבל ניקים שיירדו לרמות כאלו, ייחסמו ללא אזהרה נוספת.
ולעצם העניין, אין אדם בעולם שאין לו דעה פוליטית (אין מושג כזה ניטרלי).
גם אנשי נטפרי, לא מורכבים מדעה אחת בלבד.
עם כל זאת, יש מושג של לכבד את כולם.
אם היינו פותחים רק אתרים שהשקפתם היא בדיוק כהשקפת עולמינו, לא היו כמעט משתמשים בנטפרייש כללים שנקבעו בהתייעצויות עם רבנים. ולא נחרוג מהם.
את הכללים לא תמיד ניתן לפרוט לפרוטות, בדיוק בכדי שלא יהיו ויכוחים כאלו.
יש תמיד בקשות אתרים שצריך לשאול רבנים מחדש מה צריך לעשות איתם.
אבל יש את הכללים שהם קבעו, ולא צריך ללכת לשאול מחדש.יש כמובן מקרים שהחסימה בטעות, וניתן לבקש בחינה חוזרת.
אם כי, לא באמצעות נסיון להגדיר את החסימה כחסימה פוליטית, אלא לבקש בצורה מכובדת בחינה מחודשת. -
@baruch תודה רבה על התשובה המנומסת. אכן, דברי חכמים בנחת נשמעים.
לצערי, עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי 3 אתרים ספציפיים שהזכרתי, אשר למיטב ידיעתי יש בהם רק דברי תורה.
המדובר באתר של הישיבות: בית אל, מכון מאיר וכן באתר של מכון התורה והארץ.
האם ניתן יהיה לפתוח אותם?
אם לא, אשמח לשמוע הסבר, ואבקש מחילה מראש על כך שכבר נכתב שאי אפשר לפרט את כל הכללים, אולם כאן נראה לי שהחסימה אומרת דרשני, שכן מדובר באתרים תורניים ואם כן האם יש הסבר הגיוני לחסימה? -
@dov
נראה לי שכאן קיבלת את התשובה@baruch אמר בהאם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?:
יש כמובן מקרים שהחסימה בטעות, וניתן לבקש בחינה חוזרת.
אם כי, לא באמצעות נסיון להגדיר את החסימה כחסימה פוליטית, אלא לבקש בצורה מכובדת בחינה מחודשת.פנה באופן מסודר דרך מערכת הפניות, ולא מעל במת הפורום.
-
אשיח לכם את אשר על לבי:
אני אכן מבין את הגדולה של הסינון המהודר והמושלם של נטפרי, אלא שאני חושש לנפשי שמא לא אוכל להישאר בזה.
העניין הוא שהילדים שלי כבר התרגלו לראות את התכניות לילדים של אסי וטוביה בערוץ מאיר לילדים. (אמנם אשתי שתחי' סבורה שלא ראוי לראות את זה, אבל אני חושב שדווקא יש עניין לתת לילדים לראות מה שקורה בעולם וקצת לפתוח להם את האופקים, כדי שכשיגדלו לא יהיו סתומים ואטומים וערוץ הילדים של מכון מאיר הוא פתרון טוב לענ"ד.)
בקשר לאתר הזה כבר שאלתי ופתחתי פניה וענו לי שהרבנים החליטו שזה לא טוב.
אני בטוח שאותם רבנים שהחליטו כך לא רוצים שילדיהם יראו את הדברים הללו, אבל מה לעשות שיש בעולם אנשים אחרים שגם הם יראי שמים, והם דווקא כן רוצים, או לכל הפחות לא איכפת להם שילדיהם יראו זאת?
לפיכך הצעתי במערכת הפניות שיפתחו קהילה נוספת, אשר רק מי שיבקש להיות חבר בה יוכל לראות אתרים שונים שאינם מתאימים להשקפה של הרבנים הגאונים מרי דאתרא דנטפרי.
לצערי לא קיבלתי תשובה.
אני חוזר וכותב שאם הצעתי תתקבל - הדבר יפתח פתח לכמות גדולה של משתמשים מרימון שאני בטוח שיעברו בשמחה לסינון המהודר של נטפרי -
@dov אמר בהאם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?:
לפיכך הצעתי במערכת הפניות שיפתחו קהילה נוספת, אשר רק מי שיבקש להיות חבר בה יוכל לראות אתרים שונים שאינם מתאימים להשקפה של הרבנים הגאונים מרי דאתרא דנטפרי.
לצערי לא קיבלתי תשובה.ולמה נראה לך שדרך הפורום זה יעבור יותר מהר ?!
-
אשיח לכם את אשר על לבי:
... > אני בטוח שאותם רבנים שהחליטו כך לא רוצים שילדיהם יראו את הדברים הללו, אבל מה לעשות שיש בעולם אנשים אחרים שגם הם יראי שמים, והם דווקא כן רוצים, או לכל הפחות לא איכפת להם שילדיהם יראו זאת?
לצערי לא קיבלתי תשובה.
אני חוזר וכותב שאם הצעתי תתקבל - הדבר יפתח פתח לכמות גדולה של משתמשים מרימון שאני בטוח שיעברו בשמחה לסינון המהודר של נטפריאם הצעתך תתקבל אזי יעברו רבים לסינון אולי יותר מהודר אבל לא של נטפרי, כי סינון שלא מתאים להשקפה של הרבנים הגאונים וכו' כבר יש.. אבל נטפרי זה משהו אחר. ובמילים ברורות (ובאמת מתוך כבוד לכולם ) נטפרי הוא סינון חרדי (אני כותב את זה מדעת עצמי לא כדובר של נטפרי). וכמו שהגדירו את בהתחלה (ואפשר לחפש את זה בפורום הישן) שהקו הוא מה שנכנס ליומונים החרדיים.
-
@dov אני לא מבין אם הם לא פותחים רשמי אז דעתם שצריך לסנן זאת א"כ למה שיפתחו ???
-
העניין הוא שהילדים שלי כבר התרגלו לראות את התכניות לילדים של אסי וטוביה בערוץ מאיר לילדים. (.....אבל אני חושב שדווקא יש עניין לתת לילדים לראות מה שקורה בעולם וקצת לפתוח להם את האופקים, כדי שכשיגדלו לא יהיו סתומים ואטומים וערוץ הילדים של מכון מאיר הוא פתרון טוב לענ"ד.)
...
אני בטוח שאותם רבנים שהחליטו כך לא רוצים שילדיהם יראו את הדברים הללו, אבל מה לעשות שיש בעולם אנשים אחרים שגם הם יראי שמים, והם דווקא כן רוצים, או לכל הפחות לא איכפת להם שילדיהם יראו זאת?
.......חבר בה יוכל לראות אתרים שונים שאינם מתאימים להשקפה של הרבנים הגאונים מרי דאתרא דנטפרי.תחילת הפוסט הייתה בכך שזאת פוליטיקה ושאתרים של ישיבות וכדו' לא נפתחים.
ופה כבר יש מנגינה אחרת לגמרי... לא ישיבות אלא רצון בפתיחות והרחבת אופקים לשיטתך...
וכשאומרים שהרבנים לא מתירים, אז זה כבר נובע מכך שהרבנים לא רוצים שה'ילדים שלהם' יראו, אבל יש יראי שמים שיודעים יותר טוב.
והאתרים שלא מתאימים לרבנים הגאונים מתאימים להם.סליחה אבל אין פה שום קשר לפוליטיקה, אכן כן יש פה קשר להשקפה וסגנון חיים שונה מאוד.
וכמו שכתבו מעלי הסינון כאן הוא סינון חרדי וממילא הגישה היא מאוד אבל מאוד שונה, כמעט כלפי כל מה שהוזכר לעיל. -
@dov נשמע שמישהו מכריח אותך להיות כאן..
בעבר היו כמו שאיימו, אין לי כח לחפש את ההודעה של אחד מהמנהלים אבל היא הייתה חד משמעית: למי שלא מתאים, סעו לשלום.בגדול:
- ההגדרה של היומונים החרדיים הוא הקו המוביל.
- סינון נטפרי התהדרה בכלל של מה שכשר לכולם כשר גם לך וההיפך.
ועוד משהו, מרכז הפניות הינו המקום לקבל תשובות, הפורום נועד להוריד משם לחץ מיותר, ולא ההיפך.
תשובה במרכז הפניות שלא מתאים זה סתימת הגולל על הנושא.ואני חייב להוסיף את החתימה של @dLive:
נ.ב. כל מה שאני כותב הוא על דעת עצמי, ולא מיצג את נטפרי.
יהי רצון... שלא יארע דבר תקלה על ידי, ושלא אכשל... וישמחו בי חברי!
-
אשיח לכם את אשר על לבי:
אני אכן מבין את הגדולה של הסינון המהודר והמושלם של נטפרי, אלא שאני חושש לנפשי שמא לא אוכל להישאר בזה.
העניין הוא שהילדים שלי כבר התרגלו לראות את התכניות לילדים של אסי וטוביה בערוץ מאיר לילדים. (אמנם אשתי שתחי' סבורה שלא ראוי לראות את זה, אבל אני חושב שדווקא יש עניין לתת לילדים לראות מה שקורה בעולם וקצת לפתוח להם את האופקים, כדי שכשיגדלו לא יהיו סתומים ואטומים וערוץ הילדים של מכון מאיר הוא פתרון טוב לענ"ד.)
בקשר לאתר הזה כבר שאלתי ופתחתי פניה וענו לי שהרבנים החליטו שזה לא טוב.
לצערי לא קיבלתי תשובה.
אני חוזר וכותב שאם הצעתי תתקבל - הדבר יפתח פתח לכמות גדולה של משתמשים מרימון שאני בטוח שיעברו בשמחה לסינון המהודר של נטפרילדעתי אם כל הכבודבפוסט הזה ענית את התשובה לשאלתך
כוונתי לגבי אסי טוביה שמי שבנטפרי ליידע ולא רוצה שהילדים שלו ידעו מזה וכידוע בנט פרי מה שפתחו זה לכולם (למעט קהילות)
ולגבי החטיבה נפרדת להבנתי נראה לי שצריך החלטה בנט פרי שדואגים לקהילות אחרות רק לחלק מהעבירות כי מבחינת בן אדם חרדי פרשנות ודעות פשר היות וכו זה לא פחות אסור מתמונות לא צנועות ולפעמים יותר גרוע וולכאורה זה גם הסיבה שנטפרי לא יכולה להיות כלכלית -
בהמשך להצעה של חטיבה (אם היא תתקבל) אפשר לקחת רבנים מהמגזר הדתי לאומי שמקובלים כת"ח מובהקים בציבור שלהם, ושהם יהיו המרי דאתרא של החטיבה הזאת, זה יציל הרבה יהודים
-
הנה כעת התברר לי עניין חשוב.
קיבלתי תשובה לפנייתי בעניין אתר "ישיבה" של ישיבת בית אל, והסיבה הרשמית שהאתר הזה לא פתוח היא: "זה לא אתר של חרדים ויש בו הרבה תכנים שלא מתאים לציבור החרדי." כך גם עולה מהתגובות של חלק מהמגיבים דלעיל.
אם כך, נראה לי שההגדרה של האתר הייתה צריכה להיות: עבור הציבור החרדי. מדוע ולמה כתבו שזה מיועד ליראי השם? האם רק החרדים הם יראי השם? כל מי שלא נוהג על פי ההשקפה החרדית אינו ירא השם?
אני לא יודע אם בענייני ההשקפה הללו הרבנים משפיעים על האווירה של הציבור או שמא להיפך, אבל ידוע לי שהרב שבתי פרנקל ע"ה נשאל מדוע השמיט בכוונה בספר המפתח שלו על הרמב"ם בספר זרעים את ספרו המפורסם של הרב קוק זצ"ל שבת הארץ. הוא ענה שאם היה מכניס את זה לשם לא היו קונים את הרמב"ם שלו.
אני יודע ובטוח שזו לא דרכה של תורה לפסול לגמרי ולהתעלם מאנשים שיש להם השקפה קצת שונה.
לצערי שנאת חינם קיימת גם בין לומדי התורה ואולי זה מה שמשפיע על כל שאר האנשים, כפי שכותב הבית הלוי בדיוק על תחילת פרשת נח בעניין ההשפעה של הצדיקים על שאר הבריאה.
חבלשיש מי שחושבים שרק הם יראי השם ולא פותחים את עיניהם ולא מטים את אזנם לאמת
והוא רחום יכפר עוון -
@dov הדיונים האלו מיותרים כאן לחלוטין וחבל שאתה מכלה את זמנך
המקום המתאים להם הוא בפורום אוצר החכמה (שחסום בנטפרי...) -
חבל שהם מתפלספים איתך ודוחפים את התגובות "השנונות" שלהם בצורה כזאת ומדבררים את נטפרי ברמה כל כך נמוכה ומסתלבטת
רד מהם
התשובה היא פשוטה ותיקח אותה כמו שהיא
הסינון הוא כרגע לחרדים, צריך לבקש מהם לחשוב גם על לא חרדים שהם יראי שמיים שמחפשים סינון
בסופו של דבר אני מאמין, נטפרי הוקמה בשביל להציל יהודים. לא להתפלסף איתך על שיטות השקפות או חומרות, כמו כמה מהחכמים כאן