לייצר עולם ענק של חסדים - ובלי להרגיש!!!!!
-
כמשתמש בנטפרי כבר כמה שנים ונהנה מאוד מאוד הן מהרמה המקצועית של נטפרי, והן מהטהרה.
חשבתי על רעיון שיכול גם להיות לתועלת הדדית, וגם אישית לכל אחד שרגיל לחפש חומר :
אחרי שוידיאו טוב נותן כיוון התחלתי של סירטונים שאפשר להתרשם מהמגוון הגדול שפתוח ונגיש,
כדאי להתקדם עוד צעד, שנוכל גם להקיף נושאים ולא לקבל שיעור #139 ואז #12 ואז שיעור #554 של מישהו אחר שבכלל מדבר על חתולים אבל משום מה קרא לסירטון שלו עבודת יצירה..... וכד' (כמובן אני מגזים, כי בדרך כלל 'וידיאו טוב' ערוך מאוד יפה - רק מתכוון לרעיון...)
הרבה פעמים אנחנו מבזבזים המון זמן משוטטים לחפש תשובה לשאלה (מהתחום שלי, למשל קוד מסויים וכד').
חשבתי, שכמשתמשי נטפרי, אנחנו יכולים יחד ליצור מאגר מידע תועלתי ושימושי שאין כמוהו בעולם!
בוא נניח שנטפרי יוסיפו כפתור על הפאנל שיוסיף את הדף הפעיל אל 'מועדפים'. כך שלכל אחד יהיה תיבת מועדפים על השרת של נטפרי - וכל תקופה מסויימת הקישורים יישלחו לכל אחד במייל שיסמן מה לשמור/למחוק, תגיות ומה לפרסם לתועלת הכלל.
כמובן, בשביל שלא יהיה הבלגן שיש על הדפדפן, אפשר פשוט לתת מקום לפירוט/חוויה/הערה של המשתמש.
והנה הרעיון----לתת בדף המועדפים, אפשרות להכין דף לינקים כמו 'קורס' קטן באופן שאותו קישור או קבוצת קישורים יוכלו להיות לתועלת הציבור-
[עוד יותר טוב אם הפרסום יהיה אחרי חוות דעת של מתנדבים שינהלו או ידרגו כל אחד תחום מסויים שהוא מוכשר אליו לשם מצוות חסד או לרפואת או לע"נ וכד'] מה שיכול להיות מיוחד בזה זה בגלל שמישהו עבד על זה, וכותב מה עבד לו ומה לא -
יצא שכולנו קופצים כיתה ובמקום להזיע על א'ב' ולבזבז שעות ולחפש מדריכים
מן הסתם רוב המשתמשים יהיו מרוצים מהקורסים המוגשים על מגש של זהב,
אני בטוח שגם יהיו כאלו שיכינו קבוצות מסודרות של סירטונים מאושרים באופן שיהיה אפשר ללמוד נושא צעד צעד, ומה שחסר, אחרים יוכלו להוסיף ולהחכים בהוספה של שורה אחת כמו לעניין כו"כ מוסבר בקישור... איך לבצע או הצעה יותר טובה וכד'.
אולי אפשר להפנות שאלות לפתוחים לענות -ואני חושב שהרבה שמחים לעזור על הפוסט שלהם
אולי קרדיטים ולייקים כמו בכל פורם
וליהודים הייתה אורה ושמחה...
כך פשוט אפשר להשתמש עם השקיפות של נטפרי (דבר שבדרך כלל ספקים לא יכולים לעשות) להנגיש מגוון ענק של נושאים בקצרה, בקלות ומהירות -והעיקר --על הדרך--
מה אתם אומרים? -
@chaim7 רעיון יפה, אבל אני לא באמת מאמין שנטפרי תיישם את הרעיון שלך למעשה, תציץ ברשימת ההצבעות ותראה מה עומד בתור קודם הרעיון שלך...
- יש כבר מאגר שמכיל חומרי למידה לתכנות, ממוין ומעוצב מאד יפה https://koshercode.netlify.app/
- אתה (וכל אחד אחר) יכול ליצור מאגרים נוספים עם כלים משלך ולהעלות אותם לאתר שלך, או ליצור רשימות השמעה בוידאו טוב ולשתף אותם עם אחרים בכל פלטפורמה שתבחר
-
א.תודה על התגובה!
ב. אתר יפה מאוד!!
איך מצאת את זה? חבל שזה לא בקישורים המהירים של נטפרי?
ג. עדיין, גם האתר הנ"ל עדיין לא לגמרי עוזר למי שרוצה 'לקחת קורס' מסודר או לחפש משהו ספציפי - בשביל זה חזרנו לגוגל---- וחבל--- אם אפשר יותר מוצלח - 'בדוק ומנוסה' אמיתי, בשביל מה להתחיל לחפור -- שכל אחד ימציא את הגלגל מחדש או יגלה מחדש את גיל הדינוזאור??? למה???
ד. לעניינינו - כפי שאמרת, לפי כמות ההצבעות, יש סיכוי שלא ישקיעו בזה בעתיד הקרוב, וקצת חבל.
אז ברשותכם אולי אפשר להציע להוסיף בפאנל אפשרות של חוות דעת 'תמצית/דירוג הדף/וידיאו (ואולי גם הערות?)' שיישמר בבסיס נתונים ובעתיד יוכל לשמש לחיפוש ענייני ומהיר יותר
שיפוץ פיצפון שלא אמור להיות השקעה גדולה והתועלת היא עצומה!!!
ובכל אופן אני חושב שכמות ההצבעות לא גבוהה בגלל שזה מוגש כרעיון פרוע, לא ממוקד ולא ברור.
אני די משוכנע שאם נגיש לציבור הצעה אחרי חוות דעת מקצועית של נטפרי עם תכנית איך זה ייראה וכמה זה עשוי לעזור, ההצבעות יזנקו ועוד איך!
פשוט צריך להתתחיל מאיפשהו...
ה. לעניין לעשות את זה באתר משלי, אתה צודק. אבל - יש גבול כמה אני יכול לעבוד באתר משלי, תחשוב גם שצריך להעתיק כל לינק, לכתוב חוות דעת, לערוך, לפרסם, ולחלום שמישהו עוד 50 שנה יגיע לאתר הזה וזה יעזור לו.... הלוואי....חחחחח [מה גם שהנושאים שלי לא מקיפים מגוון גדול במיוחד....]
המעלה בחוות דעת משותפת היא שכל אחד יכול להנגיש למתעניינים כמוהו חומר על רמה, בלי מאמץ לסנן חומר לא רלוונטי - ועוד אנשים (גם תורמים וגם מחפשים) נפגשים שם עוזרים ונעזרים ובד בבד מקימים אימפרייה של עזרה הדדית שאין כמוה בכל העולם!